corelll Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 20.12.08, 13:03 "tonący brzytwy sie chwyta";-/ Odpowiedz Link Zgłoś
olivia.janeczko [...] 17.01.09, 01:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka262 Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 19.01.09, 10:47 Zakupilam: spodenki i rekawiczki. Jak tylko dojda i wyprobujemy to dam znac bo sama jestem ciekawa czy to moze dzialac. Poki co malego wlasnie najbardziej swedza nogi i dlonie wiec jesli zadziala bedziemy wiedziec odrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
red-marynika [...] 19.01.09, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzikal [...] 21.01.09, 14:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka262 Magdzika? 22.01.09, 19:54 A czy w waszym przypadku spodenki zadzialaly od razu? Pytam bo dostalam je poczta wczoraj i niestaty udalo sie malemu w nocy miec je tylko ze trzy godziny potem juz darl sie zeby sciagac bo bedzie sie drapal. A spi zawsze tylko w body rozpietym bo wpada w furie ze musi sie podrapac po nogach i siuraku i wszedzie.. W kazdym razie w te pierwsza noc cudow nie zdzialaly, rekawiczki tez sciagnal i sie drapal. Wiadomo, bede probowac kolejne noce i w ciagu dnia takze moze trzeba wiecej czasu. Co sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
halszka111 Re: Magdzika? 23.01.09, 20:03 Kropka, nie żebym miała coś przeciwko tym ubrankom, nic o nich nie wiem, ale zwróć uwagę, że osoby tak je chwalące wypowiadały sie na forum wyłącznie i tylko w sprawie ubranek i jedna też o ubrankach na innym forum. Możesz uzyć wyszukiwarki. To troche daje do myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
magdzikal [...] 23.01.09, 22:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzikal [...] 23.01.09, 22:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka262 Re: Magdzika? 24.01.09, 22:14 Tak tak sprawdzalam i nie widzialam innych wypowiedzi dziewczyn na tym forum. Poki co u mnie o efektach trudno mowic, bo cala rodzina chora i wszystko mamy do gory nogami a maly oczywiscie chce nadal spac z golymi nogami i dupka. W kazdym razie bede uzywac spodenek i za jakis czas napisze czy cos nam daly. W cuda nie wierze ale zawsze probuje czego sie da (tym bardziej ze od poltora roku maly moze przespal 5 nocy bez budzenia i drapania). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszj_1974 Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 28.01.09, 23:26 Witam wszystkich, i mówię wprost - piszę jako przedstawiciel producenta. Chcę Państwu wkleić do rozwagi wyniki jednego z badań klinicznych. Mam nadzieję, że skrócone wyniki tego badania klinicznego zainteresują Państwa leczeniem DermaSilk G. Senti i wsp. „Leczenie atopowego zapalenia skóry przy zastosowaniu jedwabnego materiału przeciwbakteryjnego równie skuteczne jak miejscowe stosowanie kortykosteroidów” Publikacja: Dermatology 2006 Wniosek: Tkanina jedwabna DermaSilk wykazująca właściwości przeciwbakteryjne wywiera efekt kliniczny w postępowaniu w AZS. Skuteczność DermaSilk jest co najmniej porównywalna ze skutecznością miejscowego, nowoczesnego preparatu sterydowego klasy III, i w zwiazku z tym jest porównywalna z aktualnym standardem postępowania w AZS. Leczenie AZS przy zastosowaniu tkanin pokrytych jedwabiem z czynnikiem AEM 5772/5 powinno stać się bezpieczną alternatywą dla leczenia kortykosteroidami, np. u dzieci, których rodzice są niechętni miejscowo stosowanym kortykosteroidom. Przebieg badania: Każdemu uczestnikowi badania wydano dwa zestawy ubrań. Rodzice zostali poinformowani o szczególnych cechach ubrań i poproszeni o to, by ich dzieci nosiły wspomniane ubranka przez cały dzień. Ubrania były codzienne zmieniane i prane. Lewe rękawy i nogawki wspomnianych ubrań zostały wykonane z materiału DermaSilk, a pozostała, prawa część ubrania, a także części pokrywające tułów, zostały wykonane z bawełny. Przykryte bawełną prawe ręce i nogi pacjentów poddano dodatkowej, trwającej 7 dni, miejscowej terapii kortykosteroidem - mometazonem, podczas gdy przykryte DermaSilk lewe ręce i nogi pacjentów pozostawiono bez dodatkowego leczenia. Ponadto, na całe ciało stosowano miejscowo emolienty. Przed rozpoczęciem leczenia, pacjent lub rodzic oceniał nasilenie świądu za pomocą wizualnej 10-centymetrowej skali analogowej. Średni poziom świądu w momencie rozpoczęcia badania wynosił 4,2 ± 2,6. Mediana wskaźnika EASI dla lewej strony ciała wynosiła 3,7, dla prawej 2,8. W momencie rozpoczęcia badania nie wykazano istotnej statystycznie różnicy między stroną lewą i prawą. Na żadnym etapie badania nie wykazano różnic w punktacji EASI między lewą i prawą stroną. Mediana EASI strony poddanej leczeniu za pomocą DermaSilk (p < 0,05), jak i przy zastosowaniu kortykosteroidów obniżyła się w sposób istotny między początkiem badania a trzecią wizytą kontrolną (po 21 dniach), jednak nieznacznie wzrosła dla obu stron między drugą (po 7 dniach) a trzecią wizytą (DermaSilk: p < 0,05; kortykosteroid: p < 0,01). Podobnie całkowita ocena skuteczności dokonana przez pacjentów/rodziców nie wykazała istotnych różnic między lewą i prawą stroną, ani na drugiej wizycie 7. dnia, ani na trzeciej wizycie 21. dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
red-marynika [...] 21.02.09, 23:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
temperwine Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 20.04.09, 02:00 zazwyczaj o tej porze to budziliśmy się automatycznie bo nasze dziecko darło się w niebogłosy od drapania, krzyczenia ze zmeczenia od drapania, krzyczenia z krzyczenia i ogolnej paranoi ale przede wszystkim z bólu. Nie wiem czy tosciema czy prawda ale nasz dzieciak śpi. Nie wiem czy ludzie zmagający się z tym problemem są w stanie to zrozumieć. Ono śpi!. Nie drapie się, nie zanosi, nie placze i nie drapie. No wreszcie śpi!!1 W zyciu bym sie nie wypowiedzial na jakis forum ale musialem to powiedziec .Zeby ludzie wiedzieli.Nasz lekarz powiedział ,ze mamy trudny przypadek bo zmiany rozległe. Nic dotad nie wiedzial o tym dermasilk ale powiedzial ze z racji ,ze to jedwab to lepsze to niz ciuchy bawelniane, ze lepsze dla skóry. I nie wiem czy naszemu sie poprawilo po tym body,bosmy to zaczeli u naszego nosic czy cos innego sie zmienilo, ale jest ciiiiissszzza Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 22.04.09, 15:10 No to ja wam przedstawię inny punkt widzenia i zasieję trochę wątpliwości. Dlaczego ubrania antybakteryjne sprzedawane i polecane są alergikom (atopikom)? Przecież mają alergię a nie grzybicę lub infekcję bakteryjną. A wcale nie. Skóra alergika - atopowca w 90% przypadków nadkażona jest bakteriami, grzybami, a w szczególności gronkowcem złocistym. Sucha skóra, skłonna do podrażnień, ranek - jest idealnym siedliskiem dla gronkowca - ma się gdzie zagnieździć. Wasze dzieci cierpią głównie z powodu nadkażenia - a "specjalne" ubrania z pewnością działają, ale można sobie z tym poradzić tradycyjnymi metodami odkażającymi. Mój syn - ciężki atopik - złamał w zeszłym roku rękę. Byłam przerażona. Gips - jak syn wytrzyma w gipsie, skoro wiecznie się drapie i ciągle go swędzi. W gipsie wytrzymał, nosił przez ponad 2 tygodnie, a po zdjęciu gipsu kolejny szok! Skóra była pomarszczona, kupa starego naskórka. Po pierwszej kąpieli w wannie cała ta skóra po prostu zlazła jak brud spod paznokcia - a pod spodem ręka idealna. Gładka skóra, idealna. 2 tygodnie bez dostępu powietrza i bakterie się podusiły. W porównaniu z drugą ręką różnica b yła zatrważająca. Tak więc postawiłam na odkażanie skóry a nie w zabawy z maściami pielęgnacyjnymi. Woda utleniona do kąpieli (dolewana do wanny), gencjana, pigmentum castellani. Alergia pokarmowa została, astma się rozwija a po "atopii" nie został nawet ślad. Odpowiedz Link Zgłoś
rdsa Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 28.09.10, 22:17 proszę alabama8 napisz coś więcej o tych kąpielach, jak dużo tego wlewałaś i przez jaki czas? Odpowiedz Link Zgłoś
rdsa Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 29.09.10, 11:52 Napisz proszę również ile twój synek ma lat i skąd dowiedziałaś się o takich kąpielach, ja już strasznie dużo smaruje synka różnego rodzaju kremami, maściami, a świąd tylko po sterydzie ginie, po Elidelu ciut się zmniejsza, no ale przeciez nie mogę używać tych maści cały czas?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
killer777 Strzeżcie się !!!!!! 26.01.10, 11:50 Zamówiłem kominiarkę dla niemowlaka. Jak dostaliśmy paczkę to materiał, z którego była zrobiona okazał się po prostu ostry i zamiast leczyć jeszcze bardziej podrażniał twarz dziecka. Napisałem więc do dystrybutora z jakiego materiału jest zrobiona kominiarka - jest w prążki (jak u mnie) czy jest gładki? Dostałem odpowiedź, że materiał jest gładki. Wysłałem więc zdjęcia mojego produktu do nich do wyjaśnienia dlaczego ja dostałem jakąś dziwny egzemplarz... bez odpowiedzi z ich strony... Aha, mój produkt miał przyklejoną na klej metkę "DermaSilk", a wydaje mi się, że powinna być wszyta, jak w każdym markowym produkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: Strzeżcie się !!!!!! 26.01.10, 12:14 Dermasilk nie kupiłam, mimo iż polecało mi je dwóch dobrych alergologów. (o dziwo jak dzwoniłam do produecenta to od razu zapytał czy poleciła je pani dr n czy pani dr z a może dr s? Mimo, iż skóra dziecka była w stanie tragicznym i jego psychika również, bo drapał się 24 godziny na dobę, nie spał w nocy. Zaufałam intuicji i zbadałam pasożyty. Wyszły owsiki, przeleczyliśmy i objawy skórne ustąpiły, również świąd. No po prostu stał się cud! Gdybym nie wyleczyła owsików to alergolog dalej wmawiałby mi AZS i alergię, a ja byłabym lżejsza o jakieś 600 zł bo lekarz zalecił mi kupić minimum dwa komplety bielizny Dermasilk (po ok. 260 zł). Kiedyś, jak miał skórę w fatalnym stanie usłyszałam od dermatologa takie oto zalecenia które u nas się sprawdzały: 1. ubranka tylko z bawełny 100% w białych lub jasnych kolorach (barwniki uczulają) 2. prać w Jelpie lub płatkach mydlanych (wsypywać o połowę mniej proszku niż zalecają na opakowaniu) i zawsze włączać dodatkowe płukanie 3. prasować wszystko i zakładać na lewą stronę, żeby szwy nie drażniły ciała, zwłaszcza na noc piżamki. Efekt bardzo podobny do Dermasilk a koszt żadenwink Odpowiedz Link Zgłoś
dermaclothes Re: Strzeżcie się !!!!!! 22.03.16, 19:52 Witam, Mogę polecić produkty Derma Clothes, dermaclothes.pl. Czysta bawełna, bez barwników, utwardzaczy i utrwalaczy, z jonami srebra, bakteriostatyczna, eliminuje nadążenia. No i cena, proszę sprawdzić. Stosowanie emolientów i tej bielizny pomogło mojemu synowi i kilku osobom z mojego bezpośredniego otoczenia. Pozdrawiam. Mariusz. bieliznadlaalergikow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
balticpharma Re: Strzeżcie się !!!!!! 09.02.10, 16:26 Szanowny Panie Andrzeju (killer777), jako firmie będącej dystrybutorem DermaSilk jest nam zwyczajnie przykro, iż zamieścił Pan niniejszy, niezwykle emocjonalny post przed otrzymaniem odpowiedzi z naszej strony. Prowadząc dystrybucję DermaSilk dokładamy wszelkich starań aby nasze działania były etyczne i niosły ze sobą korzyści dla pacjentów, często tych najmłodszych. Tak jak Panu wyjaśnialiśmy w korespondencji bezpośredniej, producent w 2009 roku ulepszył sposób produkcji kominiarek. W nowej linii używana jest inna dzianina, dająca lepszą elastyczność i lepsze trzymanie się głowy. Zdjęcia na naszej stronie przedstawiają produkty z poprzedniej partii produkcyjnej – uaktualniamy je. Metka w produktach DermaSilk specjalnie jest tak przyklejona aby mogła być łatwo usunięta przed pierwszym praniem (jest na ten temat informacja na opakowaniu). Zakupiony przez Pana produkt jest oryginalny. Nie jest możliwe, aby kominiarka podrażniała skórę dziecka, gdyby tak było przypadek Pańskiego wnuczka byłby pierwszym tego typu zgłoszeniem na świecie. Zakupiona kominiarka jest prawdopodobnie za duża (mimo rozmiaru „0” i nie zakrywa dokładnie zmian skórnych, przez co świąd nie jest likwidowany i dziecko w dalszym ciągu się drapie – stąd nieustępujące podrażnienia. Tak jak już Pana informowaliśmy, dobro pacjentów i ich opiekunów jest dla nas najważniejsze, tak więc zwrócimy Panu koszty jej zakupu. przepraszamy czytelników tego forum za wymianę korespondencji „prywatnej”. Z uwagi na dobro naszych obecnych i przyszłych pacjentów nie możemy jednak pozostawić tak emocjonalnej wypowiedzi Pana Andrzeja bez odpowiedzi. Baltic Pharma, dystrybutor DermaSilk Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: Strzeżcie się !!!!!! 09.02.10, 22:59 Ja jestem świeżo po zakupieniu rękawiczek. Pierwsze kupiłam za duże, po dwóch dniach kupiłam mniejsze. Zapewne jest za wcześnie na opisywanie efektów, ale po 4 nocach użytkowania jest naprawdę poprawa. U nas wierzchy dłoni zaliczają największe zmiany i wymagają duuużej pielęgnacji. Mam dużo wiary w produkt jako wspomaganie. Nie bardzo podoba mi się to, ze rękawiczki po dwóch dniach użycia są całe w boberkach i na nowe to nie bardzo wyglądają. Nawet się zastanawiałam jaki jest "termin ich przydatności". Odpowiedz Link Zgłoś
killer777 Re: Strzeżcie się !!!!!! 10.02.10, 02:01 Drogi dystrybutorze. Moja wypowiedź nie ma jakichkolwiek znamion emocjonalnych. Jest to subiektywna ocena produktu, który sprzedajecie - i mam do tego pełne prawo. Pozwolę sobie sprostować Pana dywagacje. Tak jak pisałem w mailu do Pana: "Wybrana kominiarka nie może być za duża, bo wybrano wersję dla niemowląt tj. 39-47 cm obw. głowy (informacja na opakowaniu) a wnuczek ma 45 cm więc powinna leżeć jak ulał." - mogę przesłać skan z książeczki zdrowia dziecka, aby potwierdzić rozmiar główki. Pisałem też: "kominiarka spowodowała jeszcze większe podrażnienia na twarzy, bo jest luźna, ma - jak wspomniałem - prążki i kiedy dziecko rusza głową, ściera, a wręcz wyrywa delikatny naskórek na twarzy." Czy wie Pan jak wygląda atopowe zapalenie skóry, zwłaszcza na twarzy? Jeśli nie - to w skrócie mówiąc - skóra jest jak gleba na pustyni, sucha, spękana, z łuszczącymi się kawałeczkami naskórka. I tu proszę wyobrazić sobie co się dzieje, gdy dziecko ma taką prążkowaną tkaninę "z nowej partii produkcyjnej" założoną na twarz... i do tego luźną... Jest to jednak wyłącznie, moja subiektywna ocena skuteczności tego produktu. Cytuję: "Nie jest możliwe, aby kominiarka podrażniała skórę dziecka, gdyby tak było przypadek Pańskiego wnuczka byłby pierwszym tego typu zgłoszeniem na świecie." Proszę mi wytłumaczyć skąd ta pewność? Naprawdę jesteście w stanie wyleczyć Waszymi produktami AZS? To proszę mi też wytłumaczyć dlaczego w szpitalach nie leczą Dermasilkiem? Postanowiłem zamieścić kilka zdjęć zakupionej kominiarki: killer777.fotosik.pl/albumy/732727.html PS. Nasze Słoneczko trafiło kilka dni temu na specjalistyczny oddział dermatologii dziecięcej w Łodzi w stanie - jak to określili lekarze - poważnym, jeśli chodzi o skórę. Dopiero profesor dermatologii, u którego dziecko było dzień wcześniej odważył się zaproponować szpital jako miejsce leczenia. Wcześniej były maście, kremy, płyny do kąpieli, owa kominiarka itd. Teraz wiem, że one tylko łagodzą objawy AZS a przez to odwracają uwagę od prawdziwych przyczyn. Dlatego nie poddawajcie się w poszukiwaniu przyczyn i podchodźcie do wszystkich rewelacji ze zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
olo_barti NIE DZIAŁA!!!! 26.08.11, 15:33 Witam wszystkich Specjalnie zarejestrowałem się na forum, żeby wyrazić opinię na temat tych ubrań Niestety po wypróbowaniu spodenek u mojego dziecka nie nastąpiła absolutnie żadna poprawa w wyglądzie skóry jak i nie zaobserwowałem ustępowania świądu Apeluję do wszystkich, żeby nie robili sobie złudnych nadziei, bo sam wiem z jakim optymizmem ja do tego podchodziłem. Każdy rodzić, który ma dziecko z AZS wie o czym piszę - chwytamy się wszystkiego - jak to napisał któryś z poprzedników tonący .... Szkoda, ale moja walka z AZS nie dobiegła końca, lecz mam nadzieję że w końcu się uda, ale jestem pewny jednego - DERMASILK mi w tym NIE POMOŻE Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: DermaSilk - czy ktos próbował tych ubranek? 29.08.11, 11:54 www.radoslawspiewak.net/2006-2.pdf Ten artykuł znalazłam 4 lata temu i naprawdę odmienił życie mojego wówczas 4,5 letniego ciężkiego atopika. Postawiłam na odkażenie skóry i walkę z gronkowcem - nie za pomocą cudownych tkanin. Pomogło jak diabli. Naprawdę. To nie atopia była największym problemem, tylko skolonizowanie gronkowcem delikatnej skóry atopowej. Atopik musi stawiać na higienę! Odpadają zabawy w osiedlowych piskownicach, przypominamy o myciu rąk (i ciała) mydłem antybakteryjnym - wtedy atopię da się opanować na tyle, że dziecko przesypia prawie całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś