gochamasl 14.11.03, 14:26 W jakich margarynach (masle?) nie ma mleka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: Maslo bez mleka? 14.11.03, 14:35 Maslo bez mleka to chyba nie... Ale margaryny, owszem, sa. Nie tylko bez mleka, ale i bez serwatki. Ja uzywam niebieskiej Delmy, z powodzeniem. Przymierzam się teraz do jakiejs margaryny produkowanej z oliwy z oliwek. foto.onet.pl/albumy/album.html?id=11392&grupa=7&kat=0&a=isma Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: Maslo bez mleka? 14.11.03, 15:05 Ja może dodam, masło to właścicwie nie białko, a tłuszcz (im więcej tłuszczu np. 82, 83% tym lepiej). Może się okazać, że dziecko jest uczolone na mleko (białko), ale tłuszcz (masło) już nie. Zwłaszcza jeśli masło się sklaruje (czyli podgrzeje na małym ogniu i zbierze pianę). Ta piana to właśnie białka. Odpowiedz Link Zgłoś
kejt130 Re: Maslo bez mleka? 14.11.03, 15:08 ja używam Bony- nie tylko jest bez mleka ale i bez karotenu, w miom przypadku, gdzie dziecko jest uczukone na beta karoten, to ważne Odpowiedz Link Zgłoś
mama-kangurzyca Re: Maslo bez mleka? 14.11.03, 21:22 A do pieczenia: Maryna, Zwykła (te dwie mam wypróbowane). Bez mleka są też z TiP i aro, ale ich jeszcze nie używałam Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Maslo bez mleka? 14.11.03, 23:42 Benecol (ale ze względu na działanie obniżające poziom cholesterolu dzieciom nie polecana) i Finea jasnozielona. Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
magdat3 Re: Maslo bez mleka? 18.11.03, 13:13 My używaliśmy Fnea delikatesowa rekomendoe\wana przez CZD Przeżył i dziś je masło Pozrawiam Mama Bartka Odpowiedz Link Zgłoś
przem4all Re: Maslo bez mleka? 20.11.03, 11:26 A moze tak zwykle maslo roslinne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
evelo Re: Maslo bez mleka? 20.11.03, 11:40 przem4all napisał: > A moze tak zwykle maslo roslinne ?? zwykłe masło roslinne ma serwatke niestety pozdrawiamy Ewelina i uczulona na mleko ROksana Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Maslo bez mleka? 20.11.03, 15:03 Jest " Masło Rośline Wyborne " do kupienia w Biedronce w 50 dkg okrągłych opakowaniach ze słonecznikiem na wieczku i nie zawiera ani mleka ani serwatki. Można nim nie tylko smarować ale też piec i smażyc na nim. (Stosuje go od 7,5 m- ca).Oprócz tego margaryna "Nova" Odpowiedz Link Zgłoś