justak1 18.06.09, 11:52 hej dziewczyny. dostałam receptę na zamiennik singular. lek nazywa się hardic ponoć w polsce nowość. w częstochowie kosztuje ok. 3 zł na receptę P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alabama8 singular=hardic=Montest=Astmirex= Drimon=Monkasta 19.06.09, 14:44 Singulair = Hardic (faktycznie, wyszukałam w informacji o lekach zarejestrowano Hardic produkowany przez PILVA Kraków). Singulair = Montest (mi lekarz przepisał na razie inny zamiennik - Montest. Za Singulair 5 płaciłam 38 zł, za opakowanie Montestu - 27 zł.) Wyszukałam też inne zamienniki handlowe (ceny wyszukałam na www.zdrowastrona.pl - dotyczą ceny po dofinansowaniu recepty: Hardic (28zł) Montest (25-27 zł) Astmirex (27 zł) Drimon (28 zł) Monkasta (?) Czyli tańsze niż Singulair ale wszystkie w podobnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: singular=hardic 20.06.09, 23:55 Żeby kupić zamiennik nie trzeba mieć na niego wystawionej recepty, wystarczy poprosić w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
justak1 Re: singular=hardic 24.06.09, 09:35 masz rację dorek3. tylko najpierw trzeba wiedzieć że takowe zamienniki są. w aptekach w cze-wie robili do tej pory wielkie oczy jak o nie pytałam. tak samo było z zamiennikiem eurespalu (dzięki ci o Wielki za internet i wyszukiwarki) Odpowiedz Link Zgłoś