Dodaj do ulubionych

Antybiotyki!

26.12.03, 16:44
Hej!
Czy Wasi alergicy pokarmowi reagują na antybiotyki czymś niedobrym? I czym?
Mój maluszek dostał właśnie Ceclor na anginę. Ma to skrobię modyfikowaną i
boję się, bo on jest uczulony na pszenicę... Ale dałam, bo co miałam zrobić?
Obserwuj wątek
    • ulaszek Re: Antybiotyki! 27.12.03, 21:56
      Cześć, moja córcia zachorowała na anginę gdy byliśmy na wakacjach za granicą.
      Dostała domięśniowo antybiotyk, który w Polsce nie jest zarejestrowany, po
      którym jej twarz trochę jakby spuchła i była lekko fioletowa. Na drugi dzień
      te obiawy zniknęły. Dodam, że nie były to typowe objawy alergii, jakie ma moja
      córka. Po powrocie powiedziałam o tym mojemu lekarzowi, który powiedział, że
      niektóre antybiotyki mogą wywoływać takie reakcje, ale jest też grupa
      bezpieczniejszych leków - ale nie ma na to reguły- i te w razie czego będzie
      nam przepisywał. Jedno jest pewne przy podawaniu jakichkolwiek leków dziecku
      alergicznemu należy bacznie je obserwować i uważać.
    • ulaszek Re: Antybiotyki! 27.12.03, 21:57
      Cześć, moja córcia zachorowała na anginę gdy byliśmy na wakacjach za granicą.
      Dostała domięśniowo antybiotyk, który w Polsce nie jest zarejestrowany, po
      którym jej twarz trochę jakby spuchła i była lekko fioletowa. Na drugi dzień
      te obiawy zniknęły. Dodam, że nie były to typowe objawy alergii, jakie ma moja
      córka. Po powrocie powiedziałam o tym mojemu lekarzowi, który powiedział, że
      niektóre antybiotyki mogą wywoływać takie reakcje, ale jest też grupa
      bezpieczniejszych leków - ale nie ma na to reguły- i te w razie czego będzie
      nam przepisywał. Jedno jest pewne przy podawaniu jakichkolwiek leków dziecku
      alergicznemu należy bacznie je obserwować i uważać.

Agata i Ulanka (22.12.02)
      • gyokuro Re: Antybiotyki! 31.12.03, 16:40
        Dzięki za odzew.
        Juliusz na szczęście dobrze znosi ten lek - na skórze ani śladu i kupki też
        OK. Tylko musieliśmy go wmuszać w dziecko na siłę... Ale dziś poszła ostatnia
        dawka. A kontrola w piątek.
        Pozdrawiamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka