lilloo 22.11.04, 19:57 Podpowiedzcie mi proszę, czy przeciwciała ATPO 45 przy normie do 34 to już Hashimoto? Pozostałe hormony tarczycy w normie: TSH 1,68 (norma 4,2) FT4 1,32 (norma 1,7). USG tarczycy w porządku. Gryzę się... czego się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.analityk1 Re: Czy to już Hashimoto? 23.11.04, 12:44 jest to wskazanie do analizy problemu to może być Hashimoto, jeżeli leczysz się na niepłodność koniecznie o tym powiedz lekarzowi żeby zbadać inne przeciwciała Odpowiedz Link Zgłoś
elfi1 Re: Czy to już Hashimoto? 24.11.04, 18:49 U mnie było podobnie, to znaczy hormony w normie a przeciwciała 120 (przy normie jak u ciebie). I moja ginka powiedziała że nie ma sie co przejmować bo to moze byc chwilowe i zeby powtorzyc badanie za miesiac a ze juz na pewno taki poziom przeciwcial nie jest przeszkoda w ciazy i ze na tym etapie nie mamowy o hashi. Sama nie wiem co myslec bo spodziewalam sie raczej jakis dodatkowych badan, np na inne przeciwciala. Ale chyba musze zaufac lekarce, no bo co innego moge zrobic Odpowiedz Link Zgłoś