Witajcie ponownie
Wróciłam po 7 latach niebytu na forum.
Pamiętam, że przy pierwszym dziecku to forum nie raz ratowało mi życie w niektórych sytuacjach. Teraz znowu jestem - tym razem z synkiem i już się cieszę, że znowu tu jestem

.
Na początek chciałam podzielić się info na temat tego co jem(y) z moim dwu miesięcznym Maćkiem ( nie alergikiem - jak na razie

). Chciałam napisać ten post ponieważ na mln % jest wśród nas dużo dziewczyn, które nie mają pomysłu na ciekawe i szybkie dania dla nas będących ( lub nie) na diecie. Ja też nie zmam jakichś rewelacyjnych pomysłów na szybkie dania, ale jak opiszecie co Wy jecie to będzie tego więcej.
Mój przykładowy posiłek dnia to:
śniadanie: 1) sałatka z utartego jabłka z banem i petitki z herbatą ( bardzo sycące ) lub
2) kanapki z różnościami lub
3) parówki z ketchupem i chlebek lub
4) jeśli ktoś ma opiekacz to tosty z szynką i żółtym serem ( lub bez sera )
Obiad: 1) upieczony łosoś ( lub inna ryba ) z ziemniakami ( lub ryż ) i marchewką ( obraną, pokrojoną na plasterki odrobina soli i upieczona razem z łososiem w piekarniku ) lub
2) pieczony kurczak ( tylko lekko solony ) z buraczkami i ziemniakami ( lub ryż )( ziemniaki można zapiekane - ale wcześniej ugotowane na "al dente ")
3) pieczony schabik z ziemniakami / buraczki lub marchewka - wszystko razem upieczone ( nie buraczki oczywiście)
4) naleśniki zawinięte z odrobiną białego sera
na deser pieczone jabłko, ryż z jabłkiem lub ciastko z jabłkiem albo szarlotka z kawą inką
5) sałatka: sałata zielona, parówki / kosteczki szynki, kawałki chrupkiego chlebka ( upieczonego wcześniej i pokrojonego w kostkę.
na kolację proponuję coś lekkiego : ryż z jabłkiem albo kanapeczki z pasztetem czy wędliną,
Jak widzicie mój jadłospis jest skromny, ale może macie ciekawsze propozycje?
Proszę podzielcie się, bo przede mną jeszcze kilka miesięcy oszczędzania się z jedzeniem
( chcę zrzucić jeszcze około 10 kg po Maćku )
Miłego
Nika35wawa