Dodaj do ulubionych

biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ?

IP: *.* 23.01.02, 19:27
Szczerze mowiac jestem juz glupia :crazy:Julitka ma biegunke z brzydkimi zielonymi kupkami badz woda - bylismy u lekarza, ktory standardowo przepisal smecte i nifuroskazyd. I tak naprawde nie wiem co moze byc przyczyna:zeby ? mozliwe - wszak ma 6,5 m-ca i nic jej sie w buziuchnie nie bieliwirus ? - hmmm czemu by nie ....alergia ? no wlasnie przy naszych dotychczasowych historiach alergicznych nie nalezy tego wykluczyc, tym bardziej, ze odkrylam, ze Nalcrom (w moim przypadku) jest zdecydowanie gorszy niz Cropos G i "puszcza" !!!Pomcie mi !!! Jak dojsc do tego co sie z nia dzieje ????
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 23.01.02, 20:37
      Stawiam na zęby. Tzn. one są winowajcą złapania wirusa.Moja Lenka miała już 3 megaząbkowania (wyrastają stadami) i przy tej okazji zawsze załapie jakiegoś wirusa.Obecnie przeżywamy zapalenie gardła (nie chce jeść) i bardzo luźne kupy.
    • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 23.01.02, 21:44
      Przy ząbkach kupki nie są zielone, tylko luźne. Wykluczyłaby więc je.Spróbuj jej dawać Echinaceę - na wirusa i Zyrtec przeciw alergi.A może zmieniłaś jej ostatnio dietę?Ja też jestem głupia...Madzia
      • Gość: Monika_W Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 23.01.02, 22:17
        ale w jakiej formie ma byc echinacea - ta na ponad 20% alkoholu w przypadku Julity odpada - wymiotuje ..... :(
        • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 23.01.02, 23:21
          Po tej zwykłej, niemieckiej w kropelkach? moi chłopcy ją uwielbiaja. Jeden raz się nia upił (hihihi) i póżniej śpiewał przez godiznę.
      • Gość: mika Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 24.01.02, 06:49
        U mojej zawsze są zielone przy ząbkach, ale może masz racje.
        • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 24.01.02, 13:48
          A może nie. Po prostu piszę o swoich doświadczeniach.
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? - mam nadzieję, że tak... IP: *.* 24.01.02, 20:04
      Dziewczyny!Gaba ma już 7 zębów, które pojawiły się bez biegunek. Ale od 2 dni pojawiają sie luźne kupki, lekki stan podgorączkowy, brak apetytu /to dla niej nietypowe!/ i stale wkłada wszystko do buzi, pocierając. Wszystko wskazuje mi na zęby. Czy możecie mnie uspokoić potwierdzając moje wątpliwości?Magda :hello:
      • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? - mam nadzieję, że tak... IP: *.* 24.01.02, 23:20
        Wszystko na to wskazuje. Może jej teraz więcej ząbków na raz wychodzi i dlatego jej reakcja jest silniejsza...
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? - mam nadzieję, że tak... IP: *.* 25.01.02, 08:12
        Niepokoi mnie to, że biegunka pojawia się wieczorem, a nawet w nocy! W ciagu dnia Gaba wcale nie robi kupki. Brzuszek nie jest twardy. Podaję jej Lacidofil... tak na wszelki wypadek.Magda :hello:
        • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? - mam nadzieję, że tak... IP: *.* 25.01.02, 10:40
          Magdo, moj Michal niedawno przezyl biegunke zwiazana z zabkowaniem. Tez byly kupy przez sen.Swietnie sie sprawdza (do picia) wywar z suszonych czarnych jagod (mozesz poslodzic, jesli uzywasz cukru). Mojemu Michalowi szalenie smakowal, a poza tym to jednak napoj, a picie jest wazne przy tego typu historiach.Mozesz tez podac smecte (dawkowanie wg ulotki) - jest naprawde niezla. No i lacidofil.Mysmy po jagodach plus smecta plus lacidofil wyszli w ciagu trzech dob z biegunki.
          • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? - mam nadzieję, że tak... IP: *.* 25.01.02, 11:51
            Yenna!Jak dobrze Was mieć!!! Pocieszycie, pomożecie... Zaraz zakupię te czarne jagody.Dziękuję!!!Magda :hello:
      • Gość: Adzia Re: biegunka - zeby ? - mam nadzieję, że tak... IP: *.* 25.01.02, 08:39
        Magda, no to teraz czas na trzonowce, a te mogą być upierdliwe, oj mogą...Jak Dominice szły, to modliłam się co dzień, żeby już był wieczór, bo ciężko było wutrzymać. Ale to trwało tylko tydzień.Pozdrawiam
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 19:48
      Wiecie co? Już sama jestem głupia. Biegunka trwa nadal, Gaba robi aaa na podłodze, ale wszystko wskazuje na to, że brzuszek ją nie boli. Za radą lekarki kupiliśmy semcte. Efekt - zwymiotowała! Za to w buziuni widzę tak spuchnięte dziąsła w okoliczch czwórek - że ho ho!!!Mam nadzieję, że wkrótce się pojawią, bo serce mi pęka na widok cierpiącej niuni :cry:.Magda :hello:
      • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 19:56
        Magda, a sprobuj podac nieco mniej, ale czesciej te smecte i w jedzeniu... Moze Gaba nie zwroci?
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:23
          Yenna, dałam Gabie smecte pomieszaną z herbatką. Jakoś weszło. Teraz śpi, ale czułko ma ciepluchne... Magda :hello:
          • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:26
            To moze tez podac paracetamol w czopku ?
            • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:29
              Magda, trzeba troche poczekac, przy zebach latwo zlapac wirusa zoladkowego. Pilnuj, zeby mala przede wszystkim duzo pila - to najwazniejsze. Mozesz sprobowac podawac gastrolit - ale nie wieze w cuda, ze mala bedzie chciala to pic, choc taki elektrolit jest niezlym lekiem. Zapobiega odwodnieniu.Mysmy podobnie zabkowali - to na pocieszenie.
            • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:31
              Yenna! Kochana z Ciebie dziewczyna!!! Już mi lepiej, jak czuję kogoś życzliwego. Ale niestety... Czopka nie mam a jestem z Gabą sama. Raczej jej nie zostawię. Poczekam co będzie dalej. Moja mama już obdzwoniła koleżanki i jedna z nich, pani pediatra, ma dyżur w szpitalu. Jakby coś się działo - będziemy ją niepokoić na dyżurze.Jesszcze raz serdeczne dzięki!!!Magda :hello:
              • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:33
                Gaba, jakby sie co dzialo, zawsze mozesz zadzwonic po taksowke, zeby Ci cos przeciwgoraczkowego przywiozla. Skoro woza wodke i papierosy, to i pewnie lek dla dziecka przywioza.
                • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:35
                  Magda, oczywiscie. We lbie mi sie miesza...
                • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:37
                  No tak... Mam jednak nadzieję, że przetrwamy noc. Najgorsze jest to, że jutro ma Studniówkę /jako wychowawca oczywiście :D/, więc muszę iść a myślami będę przy Gabie... Chyba, że do jutra już wszystko się poprawi.Magda :hello:
                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:39
                    Na pewno bedzie lapiej - wazne tylko, zeby pilnowac kupek i przewijac w nocy, by mala sie nie odpazyla. Ale to wiesz. Dasz rade, zobaczysz, a jutro bedzie o wiele lepiej. Trzym,am za Was kciuki
                    • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:41
                      o bosze, ciaza mi rozum odbiera. Najpierw myle imiona, potem robie ortografy. A bedzie jeszcze gorzej.
                      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:46
                        Ty szczęściaro :D! Najpierw Michaś i już masz kolejne maleństwo. Ja mam u boku straszliwego realistę - będzie za co to nawet i drużynę piłkarską sobie zrobimy. Chwilowo nie ma za co - więc nie ma dzidzi ;).Magda :hello:
                        • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:49
                          Ale mysmy zaliczyli klasyczna wpadke. A wyjdzie na to, ze celowalismy w dluzszy macierzynski :)
                          • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:51
                            Taka wpadaka z drugim i kolejnym dzieckiem to najlepsza decyzja za naszymi plecami ;).
                            • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:55
                              Oj tak...W pracy padna trupem :) Oj, jak padna :)Mam nadzieje, ze zdaza uciec, zanim mnie zabija w afekcie :)Mnie albo mojego malzonka - razem pracujemy :)
                              • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 20:57
                                Ale to nie wpadka na nocnej zmianiewink?
                                • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:00
                                  Oj, nie, nie... Raczej staramy sobie w pracy nie wlazic w droge :)
                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:04
                                    Ale i tak Ci zazdroszczę... Na mnie też przyjdzie pora, może też bez naszej zgody i wiedzy :D!
                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:05
                                    Magda - pora, porą. Ale od teraz boje sie prezerwatywy jak ognia :)
                                    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:13
                                      Ja faszeruję się chemią. Wygodne i pewniejsze. Ale te kilogramy sprzed ciąży po odstawieniu tabletek /chęć zajścia w ciążę/ nadal nie są do zbicia :cry:.
                                      • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:19
                                        A u mnie chemia odpada, za gruba jestem. Przy ostarniej probie wyladowalam z krwotokiem w szpitalu.Spirala tez odpada, bo mam dlugie i obfite miesiaczki.A teraz taki numer...I co ja teraz zrobie (zeby nie powiedziec: "poczne"? ;) )
                                        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:24
                                          E tam, za gruba! Kobiety bywają tylko mniej lub bardziej zaokrąglone! He he! Sama o sobie mówię, że jestem za gruba :D!
                                          • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:28
                                            a to nie o to chodzi- otylosc jest przeciwwskazaniem do antykoncepcji hormonalnej- stad ten krwotok :)
                                            • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:31
                                              Rozumiem... i współczuję. Na szczęście są inne metody. Tylko jak się okazuję - bywają zawodne. Myslę, że na szczęście :D!
                                              • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:34
                                                Niby tak, ale o takiej wpadce jak sie potem wyluzowac, gdy przyjdzie co do czego? ;)
                                                • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 21:38
                                                  Zamknąć oczy ;)!!!
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:14
                                                    hehe - dobre :)Magda, ide spac :) Dobranoc. Mam nadzieje, ze ta noc bedzie naprawde dobra i spokojna.Trzymam kciuki.
                                                  • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:22
                                                    No wiecie, to już lekka przesada. Nie każda z nas może sobie pozwolić na wpadkę.Jasne, bardo się cieszę z kazdego kolejnego malucha, ale np. w moim wypadku jest jeszcze bardzo niewskazany.Mamy służyć pomocą innym mamom, a nie proponować im sytuacje problemowe.W Twoim, Yenna, akurat nie widzę żadnego problemu.Madzia
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:25
                                                    Nie bardzo rozumiem, madziu...
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 22:47
                                                    A jakoś tak mi przyszło do głowy... nie zauważyłabyś że prezerwatywa nie zadziałała... Na mnie to niedomaganie Gaby też źle działa.
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 22:58
                                                    Ups!!!!!! To nie było do mnie to "nie bardzo rozumiem" A ja tu Yennie klaruję o co mi chodziło ;) Gaba zdrowiej!!! Bo matka głupoty wypisuje :D!!!
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:01
                                                    MAgda, ale ze mnie skonczona idiotka, przexciez Ty tez jestes magda. Pewnie moj ton porazil :)))))Sorry, powinnam wtedy do nicka dodac te cyferki, dla jasnosci :)
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:04
                                                    No co Ty! Jaki ton? Ja tu też nieźle mieszam... Zapomniałam, że nie jestem jedyną Magdą na świecie ;). Mąż mi tak mówi i się przyzwyczajam ;)!
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:09
                                                    Yenna! A Michaś przesypia Ci całe noce? Jakos tak z kapelusza pytanie, ale mamy dzieci w podobnym wieku więc pytam.
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:15
                                                    A co to znaczy: przesypia? :)Je mi troche w nocy, ale nie potestuje, bo na trzezwo mi nutramigenu nie wypije, a jakies mleko pic musi.Chudy jest jak szkapa, wazy cos ponad 9 kilo. Same chude ramionka i oczy.Kaszki nie lubi, jesc nie chce.A na dodatek gwarancja sie na niego skonczyla ;)
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:17
                                                    A ja chyba nie doceniam tego komfortu przespanych nocy ;). Gaba zasypia o 19 i budzi się po 7 rano!!! Jak tu nie kochać kogoś, kto tak cudnie odwdzięcza się za buziaki i przytulanie ;)?
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:21
                                                    No to posluchaj: Michal mi idzie spac o 22-22.30.Budzi sie ok 2-3 w nocy na jedzenie.Potem znow je ok 6-7 :)Jak niemowlaczek.Za to niewiele.On w ogole niewiele mleka wypija jednorazowo. 140 ml to na niego niezle osiagniecie.
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:24
                                                    Gaba samego mleka nie wypija wcale! Tylko w kaszkach, z płatkami, Jaskami i w budyniu. Taka jej uroda. Za to uwielbia jeść wszystko i o każdej porze a i tak mieści się w dolnej siatce centylowej /raczej drobna z niej kobietka :D/.
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:26
                                                    no a moj Michal nie lubi jesc.Choc dzis zjadl maly sloiczek zupy (przezylam szok), a nawet prawie trzy czwarte cieniutkiej kielbaski.
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:28
                                                    Różne te nasze dzieci. Może kolejna dzidzia bedzie "jadek".
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:30
                                                    Michal kiedys tez mi ladnie jadl.I sam usypial w lozeczku.I spal cala noc.A potem mu sie odwidzialo.I nie je, zasypia na raczkach, i nie przesypia nocy.Jedna regula jego dotyczy: absolutny brak regul.
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:32
                                                    Ide spac, bo mdlo mi strasznie.Ale za wczesnie na mdlosci.Tak mi sie wydaje. :)Dobranoc :)I niech Gaba szybko dochodzi do siebie
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:33
                                                    Śpijcie spokojnie. Dbaj Yenna o brzusia i Michasia /komu ja to mówię ;)/. Do zobaczenia! Dam znać jak z Gabą!
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:32
                                                    Podobno z dziewczynkami jest lepiej... tzn bywają grzeczniejsze. gaba jest wzorem dziecka /opinia obiektywna/. Śpi w nocy, je, bawi się sama, nie choruje /stad moja panika z tą biegunką/... Ale dla każdej mamy jej dziecko jest najkochańsze!
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:11
                                                    Hehe, popatrz, jak to sie czlowiek latwo przyzwyczaja...Jak Gaba?Dobrze spi?
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:14
                                                    Gabcia śpi jak zabita! To złote dziecko. Nigdy nie marudzi jak jest chora. Przesypia całe nocki w SWOIM pokoju! Ja tylko co 5 minut zaglądam jak czułko, czy się nie odkryła i... no co ja będę ukrywać: pocmokam i pogłaskam :D!
                                                  • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:15
                                                    No i się wyjaśniłoMadzia
                                                  • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:18
                                                    No i nawet ja już wiem, o co chodziło ;). Ale efekt końcowy jest zadowalający. Zwykłe nieporozumienie.
                                                  • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? - do Yenny IP: *.* 25.01.02, 23:12
                                                    ewentualnie ja - wiecie, ten nowy wątek na forum o biegunkach trochę mnie skołował
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:47
                                                    Moze odpowiem:Nie mam ani grosza odlozonego.Wlasnie wzielam powazny kredytKilka dni temu Michalowi wylazla przepuklina pachwinowa, wiec trzeba bedzie operowac, a takie sprawy kosztuja (w praktyce)Pobrano nam za malo zaliczki na podatek dochodowy od osob fizycznych i sie glowimy, jak ten podatek zaplacic.Jestem zatrudniona jeszcze przez 3,5 roku. Jak nie napisze doktoratu to mnie wywalaja z pracy. Z reszta i tak bede miec niezly dym w pracy. Brrrr...Moje studia z dnia na dzien sie dewaluuja, bo jak nie zrobie aplikacji, to dwa dyplomy bede se mogla w kiblu powiesicMialam nienajlepszy rok w malzenstwie, nawet myslalam o rozwodzie, poki co jest lepiej, ale ciaza w takim momencie nie jest najlepszym pomyslemMam za dluga szyjke macicy po porodzieCala poprzednia ciaze przekaszlalam z powodu ciazowego przerostu sluzowki w krtani )zwralacalam z kaszlu, nie moglam mowic)W ciazy mialam problemy hormonalne (koniecznosc zarzywania srodkow uspokajajacych) i problem z nadcisnieniem (ponad 140/90)I Ty mi mowisz takie rzeczy????Zanim walniesz glupote, droga madziu, zastanow sie piecdziesiat razy.Wqrzona YennaM
                                                  • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:57
                                                    Yenna, pomożemy Ci ile możemy. Sama na sobie udowodniłam, że mówienie, że małe dziecko, że to i tamto osłabia tę drugą stronę.Rozumiem, że jest ci b. ciężko i maleństwo przychodzi nie w tem wymarzony czas, ale już jest. Spróbuj dla niego zapomnieć o kłopotach. Albo wyrzucaj je na forum.Wiesz, że zrobimy co możemyMadzia
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 23:08
                                                    madziu22, dziekuje za dobre checi. Poki co jednak sama sobie poradze. Tak juz mam. Co do wyrzuciania klopotow na forum - coz, mam mieszane uczucia. Moim zdaniem to jednak nie jest najlepsze miejsce.Mysle sie?
                                                  • Gość: Mika_P Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? do madzi22 IP: *.* 25.01.02, 22:45
                                                    Madziu, ładnie to tak ? Jak ty się do ciężarnej odzywasz ? Ma prawo do humorów, marudzenia, doła i burzy hormonalnej. I nie trzeba kubła zimnej wody wylewać. Od tego jest forum, żeby się poużalać nad sobą, jak człowiek potrzebuje, a nie z amerykańska suszyć zęby "oł, hał fajn"
                                                  • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? do madzi22 IP: *.* 25.01.02, 22:51
                                                    Czekaj, czekaj. Nie bardzo rozumiem o co chodzi... :-(Madzia
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? do madzi22 IP: *.* 25.01.02, 22:57
                                                    Madziu, a nie zauwazylas, ze sie wtracilas w ZARTY?
                                                  • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? do madzi22 IP: *.* 25.01.02, 23:10
                                                    Wiesz, że nie. Jeżeli tak to przepraszam.
                                              • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:48
                                                To była odpowiedź na posty Gaby, że na szczęście metody antykoncepcyjne bywają zawodne.Madzia
                                                • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - dziewczyny, ale o co chodzi? IP: *.* 25.01.02, 22:55
                                                  Moje mamy kochane!My tu o kupkach, ząbkach... stopniowo z Yenną o kolejnych pociechach i zawodnych czasami środkach antykoncepcyjnych. A tu co? Zgubiłam się... Jakieś drobne nieporozumienie? Nieeee... To ja pewnie czegoś nie doczytałam :D!Magda :hello:
                                                  • Gość: YennaM Re: biegunka - dziewczyny, ale o co chodzi? IP: *.* 25.01.02, 22:59
                                                    MAgdo, bo ja reaguje nerwowo, gdy ktos probuje byc wyrocznia w mojej sprawie i widzi/albo nie widzi jakies problemy ;)No, hormonki buzuja. Cos mi sie zdaje, ze bede toksyczna w tej ciazy.Biedna ta moja rodzina :(
                                        • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:18
                                          Śliczne, bardzo kochane maleństwo.
              • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:14
                Nie przejmuj się za bardzo. Do 38 stopni uważa się temperaturę u malucha za normalną (no - podwyższoną). Dopiero powyżej się zbija. Zawsze możesz poprosić sąsiadów, zeby ktoś podskoczył do apteki po paracetamol.Madzia
                • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:17
                  Yenna, nie przesadzaj. Każda z nas robi błędy. Nie z powodu ciąży tylko z pośpiechu.
      • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:08
        Biegunka biegunką. Podawaj jej dużo picia, ale nie na raz, tylko po troszeczku.Radziłabym spróbować rowniez z paracetamolem w czopkach. Poradź się pani w aptece, jaka dawka jest odpowiednia dla twojego dziecka.Trzymam kciuki za szybki koniec waszych problemów.Madzia
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 25.01.02, 22:50
          Madziu!Paracetamol że tak powiem, już jest w drodze /wraz z mężem ;)/. Tak również radziła mi Yenna. A ja jakoś tak z natury panikuję... A jeśli jeszcze chodzi o Gabę!Magda :hello:
    • Gość: Goshkins Plamki krwi w moczu/chłopiec IP: *.* 26.01.02, 12:12
      U mojego 4-mies. synka od pewnego czasu (ok. 4 tyg.) pojawiaja sie raz dziennie, zwykle po nocy, male plamki (1-2cm)krwi na pieluszce. Zewnetrznie bez objawow. Nie odciagam tez przy myciu napletka. Ogolne badanie moczu nie wykazalo obecnosci krwi. Lekarz radzil obserwowac ale jak dlugo mozna i co to moze byc?????
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - objawy osłabienia IP: *.* 26.01.02, 14:54
      Kochane dziewczyny!Dzisiaj nie ma już biegunki, Gaba rano zwymiotowała herbatkę, ale już jest w porzadku. Słaba tylko jest straaaaaaasznie. Cały dzień przesypia, ale przedrzemie, kładzie się nawet na podłodze. Czy to normalne przy osłabionym biegunką i wymiotami organizmie? Magda :hello:
      • Gość: madzia22 Re: biegunka - objawy osłabienia IP: *.* 26.01.02, 22:39
        Raczej tak, tylko szkoda, że doszła ze biegunka i wymioty doprowadziły aż do takiego stanu.
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - objawy osłabienia IP: *.* 27.01.02, 11:54
          Dzięki Madziu! Dzisiaj już jest dużo lepiej. Nawet śmiejemy się z mężem, że taka osłabiona nie wymagała takiej uwagi ;).Magda :hello:
          • Gość: madzia22 Re: biegunka - objawy osłabienia IP: *.* 27.01.02, 20:54
            Naprawdę bardzo miło to słyszeć.
          • Gość: YennaM Re: biegunka - objawy osłabienia IP: *.* 02.02.02, 22:57
            Magda, i jak sie Gaba czuje?
            • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - objawy osłabienia- do YennyM IP: *.* 03.02.02, 16:57
              Yenna!Już po wszystkim... ufff!!! Ale swoje przeszłam. Nie mówiąc o Gabie. Efekt: pojawiła się dolna dwójka, a w okolicach czwórek nadal mocno opuchnięte dziąsła. Bardzo dziękuję Ci za wszelkie rady, za sam fakt pogadania /pomogło jak mało co :D/. Mam nadzieję, że będe mogła służyć pomocą /chociaż wolałabym nie, bo to by oznaczało, że Michaś nie czułby się najlepiej/. Magda ze zdrowiutką Gabą :hello:
              • Gość: YennaM Re: biegunka - objawy osłabienia- do Magdy od Gaby IP: *.* 04.02.02, 09:49
                Magda, to dobrze, ze Gaba wrocila do formy.Najgorsze jest to, ze na dzieci nie ma reguty.Mojemu Michalowi piwrsze dwa zeby wysosly bez zadnych dodatkowych (poza rozmarudzeniem) sensacji.Dwa kolejne okupil biegunka.O ostatniego, piatego, przyplacil przeziebieniem (lekarz powiedzial, ze infekcja zwiazana jest z zabkowanie...A wlasnie idzie nam szoste zebisko... Ciekawe, jak mlody zareaguje tym razem... Az sie boje.... Brrrrrr...PozdrawiamYM
                • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: biegunka - objawy osłabienia- do Magdy od Gaby IP: *.* 04.02.02, 10:42
                  Yenna!Pamiętaj, że chłop to w końcu twarda sztuka ;), więc i Michaś da sobie radę. Pozdrawiam równie serdecznie!Magda :hello:
    • Gość: Przemas Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 26.01.02, 16:44
      Nie napisałaś, czy Wasz dzieciak ciągnie jeszcze cyca czy już nie i czy regularnie dajecie córeczce jakieś leki (przeciwalergiczne?). Wygląda jednak na to, że - niezależnie od alergii i diety – jedną z przyczyn może być zaburzona z jakiegoś powodu równowaga flory bakteryjnej przewodu pokarmowego. Dlatego wszelkie leczenie należałoby zacząć od uzupełnienia jej i przywrócenia tam właściwej równowagi. I właściwie bez względu na sposób karmienia można Julitce podać Lacidofil - najlepszy lek z grupy tzw. probiotyków, czyli preparatów zawierających bakterie przewodu pokarmowego ( dawniej standardem był Lakcid, ale o nim trzeba tutaj zapomnieć; Lacidofil można podawać nawet niemowlętom ). Proszek z kapsułki możecie wysypać i podać jej z płynem. Podając tak raz dziennie przez kilka dni - powinniście zobaczyć efekt. Daj znać, czy coś się zmieniło.Pozdrowienia
    • Gość: bridgett Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? IP: *.* 27.01.02, 14:42
      Zielone rzadkie kupy i śluz to objaw alergii (przynajmniej tak było u mojego Kuby). Pomogła ścisła dieta (moja, bo karmiłam piersią), no i dość długo trwało zanim śluz zmninął - jelita muyszą mieć czas na zregenerowanie się. Co do Zyrtecu - sama bałabym się podawać go tak małemu dziecku, jeśli już to pod kierunkiem lekarza poza tym chyba lepiej znaleźć przyczynę i ją wyeliminować, niż zwalczać tylko skutki.MonikaS
      • Gość: Ania_D Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? - do MonikiS IP: *.* 27.01.02, 23:23
        Moniko, mam pytanie - jak dokładnie wyglada taka kupka ze sluzem ? :))) Moja Gabrysia od samego początku robi bardzo wodniste, spienione i zielone kupki ale pediatra powiedziała,ze ładnie przybiera na wadze a kupki nie są zbyt częste więc nie ma powodu do niepokoju.. A teraz mam wrażenie, ze są mniej pieniste a takie bardziej ciągnące się.. Ale trudno mówić o pasmach śluzu.. cała kupka jest taka "rozślimaczona" Sorki bardzo za te cudne opisy :)))Nie wiem już sama czy to sluz czy nie..i czy cos jest nie w porządku. Zaczęłam odstawiać mleko i jego przetwory na wszelki wypadek ale nie ma specjalnej poprawy.. Na co u Twojego Kuby była ta alergia?
        • Gość: bridgett Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? - do MonikiS IP: *.* 28.01.02, 19:44
          Cześć Aniu,kupka była najczęściej zielona, rzadka,czasem ciągnąca się, czasem widaćbyło pasma śluzu, raz zrobił całą kupkę śluzu. Wyglądała jak kupka zrozwolnienia, ale robił tylko do 3 kup na dobę, więc to nie było to. Niepamietam, czy były pieniste. Dawałam trochę lakcid, ale pomogła dieta. Kubabył uczulony na wszystko, co z mleka, na owoce cytrusowe, truskawki, jajka.Często to jednak sprawa indywidualna(tzn można się uczulić praktycznie nawzystko, dlatego trzeba obserwować). Było mi o tyle łatwo, że Kuba miał 2-3miesiące, kiedy to się zaczęło (uczuliłam go prawdopodobnie mlekiem NanHA,którym go trochę dokarmiałam w 2 miesiiącu), więc nie musiałam robić jemudiety(oprócz odstawienia NanHA), tylko sobie. GHdy był większy starałam sięwprowadć nowe jedzenie w dużych odstępach czasu (np tydzień), żeby wiedzieć,co go uczula. Od czasu do czasu te kupki powtarzały się, więc wtedyodtsawiałam nowy produkt, i dawałam mu kaszki ryżowe lub kukurydziane, zowoców jabłka, z warzywami nie było problemów, oprócz pomidorów. Teraz Kubama 2 lata i 5 miesięcy i właściwie nie ma problemów z alergią, je wszystko,również nabiał i mleko, kupy i skóra są OK.Co do poprawy, może Twoją Gabrysię uczula kilka rzeczy, nie tylko mleko,poza tym proces regeneracji jelita (muszą odrosnąc jakieś tam rzęski) trwakilka tygodni, więc poprawa nie będzie natychmiastowa. Można też wykonać udziecka badania krwi w kierunku alergii pokarmowej, ja się do tegoprzymierzałam, ale akurat wtedy wszystko u Kuby się już wyregulowało izrezygnowałam. Takie badanie jest chyba odpłatne, kosztuje dość dużo bo ok160 zł i nie wiem, na ile i czy u wszystkich wyniki są miarodajne.MonikaS
          • Gość: madzia22 Re: biegunka - zeby ? wirus ? czy alergia ? - do MonikiS IP: *.* 28.01.02, 20:45
            Tak sobie czytam te nasze maile. I... niech żyje kupa. Dzięki niej możemy dowiedzieć się, co się dzieje z naszymi dziećmi, czy wszystko jest ok, czy też coś nie w porządku.Kibicuję dalej.Madzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka