Dodaj do ulubionych

Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI

IP: *.76-136-217.adsl.skynet.be 10.01.04, 22:52
22.12 wybralam sie wraz z mezem do PUBU STUDNIA.Zapowiadalo sie nie zle-okres
przedswiateczny,a wiec malo osob-chociaz juz od wejscia zdziwilam sie,ze na
drzwiach jest napis wejscie dozwolone od 18 lat,a wiekszosci towarzystwu
napewno brakowalo jeszcze troche do pelnoletnosci,a bylo dobrze po 22.Po
prosilam o karte,co wywolalo duze zdziwienie u barmanek.Chcielismy z mezem
wypic koktajl-jednak pani powiedziala,ze karta jest bo musi byc,a ona nie ma
wielu skladnikow i moze nam zaproponowac mniejszy wybor.Z tego co nam
zaproponowano wybralismyTECHNO MALIBU-cena 9 zl(likier,smietana,lod,sok jak
dobrze pamietamsklad z karty).Pani kazala mi usiasc przy stoliku-pewnie,zebym
nie widziala jak to przygotowuje.Po 7 minutach przyszla z malutkimi
kieliszkami od wina(jestem przyzwyczajona pic koktajl w szklankach do tego
przeznaczonych)i zarzadala 26 zl,na moje zdziwienie odpowiedziala,ze dala
podwojna smietane-bylam zdegustowana postawa barmanki,ale nie mialam checi
klocic sie i obiecalam sobie was poinformowac.Maly BRUDNY kieliszek od wina
praktycznie nie zawieral alkoholu tylko sok i smietane-nie wymieszane-a
FUJ.Nie minelo 15 min mlodsza barmanka bez pytania i zarzenowania podeszla i
zabrala nam kieliszki praktycznie z rak-nawet nie zdazylam zjesc ozdobnej
wisienki(pewnie dala ja komu innemu)i oczywiscie 1/3 nie dopilam.Wiecej moja
noga,ani moich znajomych i rodziny w tym zlodziejskim lokalu oszustow i
nieprofesjonalistow (nie maja pojecia o koktajlach)nie stanie.A jezeli
przypadkiem forum czytaja wladze Gorzowa (tak slyszalam)-prosze zajmijcie sie
tym lokalem,bo to wstyd i skandal dla Gorzowa
Obserwuj wątek
    • martha4 Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI 10.01.04, 23:18
      Nie jestem zdziwiona, poza jednym, otóż są takie lokale w Gorzowie, gdzie
      absolutnie nie należy zamawiać alkoholu w drinkach, taka tajemnica
      poliszynela, wystarczy się uważnie rozejrzeć, nie pija się w "Studni" drinków,
      wszycy żłopią piwo, ewentualnie czyste alkohole.

• Gość: jona Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.76-136-217.adsl.skynet.be 10.01.04, 23:54
        pewnie masz racje,ale ja nie lubie piwa,nawet belgijskiego (podobno najlepsze
        na swiecie)ani u nas nie pija sie czysciochy
        • Gość: Bernard Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 11.01.04, 04:41
          Hey jona,
          Piwo belgijskie nalepsze ..gdzie????
          Nie ma co sie dziwic ze ta Belgia taka....
          Skoro wlasne piwo za "najlepsze" uwazaja.. to wlasciwie nie ma co sie dziwic.

Obudzic sie proponuje...
          :))
          • Gość: Gedymin Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 10:16
            Miałem kiedyś kolegę, który potem wyjecjał do USA. Po kilku latach przyjechal
            odwiedzić rodzinę. Spotkałem go przypadkowo na ulicy. W czasie rozmowy _ z
            wyraźnie ,,naciąganym'' amerykanśkim akcentem _ próbował wytłumaczyc mi pewną
            sytuację i, nagle ,,zabrakło'' mu polskich słów. Przerwał, a potem zapytał: _
            No jak to się u was mówi na ten...no...taki mocny alkohol. Zatkało mnie tym
            bardziej, że ojciec jego był swego czasu kierownikiem pegeerowskiej gorzelni.
            Jona przypomina mi właśnie mego byłego kolegę.
            • Gość: jona Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.124-200-80.adsl.skynet.be 11.01.04, 13:52
              Facet,jezeli nie znasz ludzi osobiscie to nie osadzaj ich.Za granica jestem
              napewno duzej niz twoj kumpel i pomimo,ze wiekszosc czasu spedzam w tutejszym
              srodowisku,bo podobno tu ,,Polak Polakowi pomoze jak mu nie zaszkodzi,,to
              czesto pomagam Polakom w miare moich mozliwosci i napewno nie zapomnialam
              jezyka polskiego,moje dzieci pomimo niecheci znaja tez ten jezyk.Opisalam co mi
              sie przydazylo w Gorzowie,ku przestrodze innych.Ty pewnie znasz tylko zycie z
              jednej strony i mam wrazenie ,ze poprostu zazdroscisz swojemu kumplowi z USA,ze
              zyje mu sie lepiej
              • Gość: Gedymin Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 15:14
                Jono, nikomu niczego nie zazdroszczę. Dałem tylko przykład jak to
                niektórzy ,,Polacy'' szybko zapominają o tym, gdzie i w jakich środowiskach się
                wychowali, chociaż ich nowe niewiele różnia się od naszego. Na Zachodzie
                rowniez potrafią często oszukać i chamsko zachować się w stosunku do
                cudzoziemca. O krążących o nas Polakach brzydkich dowcipach, które ostatnio
                usuwa się z niektórtch tamtejszych kanałów TV, nawet nie warto wspominać. Znam
                to z autopsji. W roku ubiegłym, latem, wróciłem z rocznego pobytu służbowego w
                USA.
                • Gość: jona Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.241.81.adsl.skynet.be 11.01.04, 22:22
                  Oczywiscie zgadzam sie z Toba-bardzo czesto wstyd mi za naszych rodakow,ale co
                  ja moge-pokazac sie z jak najlepszej strony.Jednak nie podobalo mi sie,ze nie
                  znajac mnie porownales mnie do swojego marnego kumpla.Napewno zgadzam sie z
                  Toba,ze lepiej byc KIMS w Polsce niz paropkiem i 2 kategoria za granica.Ja
                  jednak nie poddaje sie i jako Polka ide ciagle pod wiatr czego wszystkim
                  forumowiczom zycze
                • Gość: jona Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.241.81.adsl.skynet.be 11.01.04, 22:23
                  Oczywiscie zgadzam sie z Toba-bardzo czesto wstyd mi za naszych rodakow,ale co
                  ja moge-pokazac sie z jak najlepszej strony.Jednak nie podobalo mi sie,ze nie
                  znajac mnie porownales mnie do swojego marnego kumpla.Napewno zgadzam sie z
                  Toba,ze lepiej byc KIMS w Polsce niz parobkiem i 2 kategoria za granica.Ja
                  jednak nie poddaje sie i jako Polka ide ciagle pod wiatr czego wszystkim
                  forumowiczom zycze
                  • Gość: Gedymin Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 23:35
                    Dzięki Jono. Chyba się zrozumieliśmy. Przepraszam, że na początku zbyt obcesowo
                    Cię potraktowałem, ale gdy sobie przypomnę jak niektórzy zachodni tubulcy
                    traktują cudzoziemców, to mnie do dzisiaj jeszcze bierze jasna ch... Wielu z
                    nich ma o sobie bardzo duże mniemanie, a nawet nie wie gdzie leży Polska.
                    Zresztą co tam Polska. Czasami nie bardzo potrafili określić na jakim
                    kontynencie leży Francja, czy też Hiszpania. A najgorsi właśnie są tacy, którzy
                    nie tak dawno otrzymali amerykańskie paszporty.
              • Gość: Bernard Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 11.01.04, 19:44
                Hey jona,
                Masz racje.
                Osobiste ataki dowodza braku....czegokolwiek
                Skupmy sie na piwie.
                Belgijskie jest do niczego. Kropka.
                Pozdrawiam
          • Gość: jona Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.124-200-80.adsl.skynet.be 11.01.04, 14:01
            Nie lubie wcale piwa-preferuje dobre wino,ale ogolnie na swiecie podobno
            belgijskie jest uznawane za naj.Podobno to wlasnie Belgowie kupili
            wiekszoscpiwiarni w Polsce
            • Gość: Alan Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 19:51
              Jona! masz rację. Ja bym ten "lokal" nazwał po imieniu czyli trochę większą
              speluną. Napis na drzwiach o tych 18-latach ma chyba uspokoić wyłącznie
              właścicieli,czyli Państwa F. Poza tym wszystko normalnie. Jeśli 80% gawiedzi
              to małolaty, to jest oczywiste że tacy nie będą kwestionować jakości drinków.
              Jak otworzy twarz, to go po prostu na nią wyrzucą. Jest argument - /małolat/.
              Ale na szczęście nie jest tak źle w Gorzowie. Jest jeszcze kilka lokali gdzie
              można z przyjaciółmi spokojnie wypić prawdziwego drinka i pobawić
              się.Współczuję Ci że tak źle wybrałaś. A że nasze władze czytają forum to
              jestem pewien. Myślę że zajmą się działalnością tego lokalu.A jeśli nie, to
              zawsze można liczyć na pobliskie kółko różańcowe, lub Stowarzyszenie Rodzin
              Katolickich. Oni zrobią szybko porządek.
    • redcloud Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI 11.01.04, 11:21
      Ech Jona, aleś knajpe wybrała na drinka, nie ma co. Najpierw pytasz sie na
      forum do jakiego lokalu zajrzeć w Gorzowie, a potem idziesz do stodoły (studni)
      na drinka. Bradzo zły ruch.
      Howgh
    • aborys Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI 11.01.04, 16:56
      Myślę, że władze Gorzowa zajęte już są pomnikiem Szymona i gądolami, więc nie
      podejmą wyzwania.
      Sądzę, że zainteresowany bałaganem w firmie mógłby być właściciel interesu, o
      ile GW opublikuje ten wątek na papierze.
      W Krakowie to działa.
    • Gość: gosc portalu Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.04, 18:58
      a ja tam bylem kiedys na sylwestra, to byla najwieksza sylwestrowa porazka,
      lokal prawie pelen ale tylko dwie kelnerki, jedzenie fuj, disco polo a co
      najgorsze zadnego prowadzacego co by chociaz odliczyl 3..2..1 do nowego roku,
      zadnego zegara..nic. Porazka!
      • Gość: FranTas Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 22:16
        Ale macie problemy , jak sie komus niepodoba to niech sobie idzie
        gdzie indziej . Studnia to nie lokal dla sterych dertwych zgredów
        tylko dla mlodziezy jak ktos chce sobie wypic malibu w drinku czy
        inny wynalazek to jest wiele lokali gdzie dostanie cos takiego . Tamten
        lokal nastawiony jest wylacznie na tanie piwo , drinki wóda+cola i
        ewentualnie kilka wynalazków a nie rarytasy . Gdyby nastawaial sie
        na ,,wybrednych,, klijentów to pewnie nic by na nich niezarobil to
        logiczne ze powstal tylko pod klijentele typu ,,mlodziez,, a nie
        wytwornych gosci w smokingach , wiec o co tyle krzyku . Jak ktos chce
        sobie byc wytworna dama niech wpierw zrobi rozeznanie gdzie takowe
        towarzystwo sie spotyka i gdzie mozna pujsc , a nie wyzywa kogos od
        zlodziei i oszustów ! .
        • Gość: jona Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.241.81.adsl.skynet.be 11.01.04, 22:33
          Facet,napisalam jak bylo i to jest moje zdanie,a ty masz oczywiscie prawo do
          swoich opinii.Nie czuje sie ,,sterym dertwym zgredem,,-no coz jezeli klienci
          Studni nie potrafia pisac po polsku to czego mozemy wiecej wymagac od takiej
          mlodziezy jak ty.Nie jestem takze ,,wytworna dama,,,a zamowilam to co bylo
          proponowane w karcie.Jezeli ktos postepuje jak zlodziej i oszust to trzeba to
          tepic i nazywac rzeczy po imieniu
          • Gość: Alan Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 22:44
            Nie tłumacz się Jona takiemu szczylowi który nawet nie umie po polsku pisać.
            Widać należy do tych wielbicieli wina marki "wino" i tanich sików które
            niektórzy nazywają piwem. Jestem z Tobą. Trzymaj sie z daleka od takich bud
            jak Studnia. Pozdrawiam
          • Gość: daisy Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 23:03
            Jona, ja rowniez przychylam sie, niestety, do Twojej opinii o tym lokalu.
            Bylismy tam miesiac wczesniej w siedem osob. Zamowilismy po piwie, a potem
            jedna z kolezanek (24-latka) wlala sobie do pustej juz szklanki pepsi, ktora
            miala ze soba, juz napoczeta. Natychmiast zjawil sie facet, ktory przedstawil
            sie jako kierownik czy wlasciciel lokalu i zaczal nas straszyc, ze wyciagnie
            finansowe konsekwencje z naszego zachowania. Po chwili dopiero zrozumialam, o
            co mu chodzi i - poniewaz mial prawo zwrocic nam uwage w tej kwestii -
            przeprosilismy go gremialnie i probowalismy zalagodzic sytuacje. Laskawie
            odstapil od karania nas, ok, tyle ze do tej kolezanki (jak nadmienilam nie
            malolaty) zwracal sie na 'ty', a nas wszystkich posadzal o to, ze za chwile
            wyciagniemy spod stolika wino czy inne mocniejsze trunki. Z trudem udalo nam
            sie mimo tego incydentu utrzymac mily nastroj wieczoru, bardzo dla nas waznego.
            Ale obiecalam sobie, ze moja noga nigdy wiecej tam nie postanie.
            Pozdrawiam
    • esteban79 Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI 11.01.04, 23:27
      Taaa,Pub Studnia-niekoniecznie.polecam bardziej Pod Zielonym Abażurem na
      borowskiego.Towarzystwo całkiem inne,nie ma dzieciaków jak w Sudni, nie ma
      dresiarzy.Pełna kulturka i pobawić w weekend tez sei można na maxa:)
      • bardgorzowski Antyreklama 11.01.04, 23:54
        No i doczekala sie stodola, przepraszam studnia, odpowiedniej swemu poziomowi
        reklamy.
        Jeden gosciu wypowiedzial sie, ze lokal ten jest dla mlodziezy. Czyzby
        mlodziezy tylko po 18- tce ? Chociaz, jak z innych wypowiedzi wynika, ze i tak
        tego nikt nie przestrzega.
        Dziekuje Wam Forumowicze za ciekawe wiadomosci.
        Do tej pory nie znalem tego lokalu i po przeczytaniu powyzszych rewelacji nie
        mam zamiaru go poznawac.
        Moje nogi, ani tez nogi mi towarzyszacych osob tam nie stana, nie wdepna ...

HOWGH
        (jak by rzekl nasz redcloud)
        • Gość: Bernard Re: Antyreklama IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.01.04, 00:00
          Hey bardgorzowski,
          Nie ufalbym za bardzo opiniom gloszonym na Forum...
          Znasz ten forumowy swiatek...
          Moze ktos ma osobiste porachunki???
          Pomysl nad tym...
          Nic nie jest lepszego od wlasnego doswiadczenia.
          Serdecznie pozdrawiam
          • bardgorzowski Re: Antyreklama 12.01.04, 00:08
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey bardgorzowski,
            > Nie ufalbym za bardzo opiniom gloszonym na Forum...
            > Znasz ten forumowy swiatek...
            > Moze ktos ma osobiste porachunki???
            > Pomysl nad tym...
            > Nic nie jest lepszego od wlasnego doswiadczenia.
            > Serdecznie pozdrawiam
            Chcialem ich (tych wlascicieli) nastraszyc, ze straca ewentualnych klientow.
            To nie zaszkodzi. A czy to prawda ? Bede mogl to skonfrontowac podczas
            nastepnego pobytu w Gorzowie polegajac na wiedzy pochodzacej z bardzo
            wiarygodnych zrodel.
            Pozdrawiam
          • esteban79 Re: Antyreklama 12.01.04, 00:14
            Oj Bernard nie przesadzaj.W tym wypadku Forumowicze nie kłamią i mają
            rację.Nie mam żadnych porachunków osobistychi naprawde lubię sie bawić w
            ciekawych klubach. A Studnia to naprawde speluna. Jeśli ktos ma ochote wniej
            siedzieć i się tam bawic nikt mu nie broni/ Tam naprawdę jest mnóstwo
            dzieciaków.w sumei pewnie ja tez tak żalośnie wyglądałem podchmielony z 6-7
            lat temu i teraz tak głupio gadam, no ale taka kolej rzeczy. tak czy siak nie
            polecam nikomu.pozdrawiam
      • Gość: Turysta Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 00:07
        esteban79 napisał:

> Taaa,Pub Studnia-niekoniecznie.polecam bardziej Pod Zielonym Abażurem na
        > borowskiego.Towarzystwo całkiem inne,nie ma dzieciaków jak w Sudni, nie ma
        > dresiarzy.Pełna kulturka i pobawić w weekend tez sei można na maxa:)

co to ? jakaś darmowa reklama - biznesik nie idzie "Pod Zielonym Abazurkiem" ?
        • wasylu1 Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI 30.01.04, 03:09
          Nie, kolego. Poprostu propozycja spędzenia czasu w innym lokalu, ja polecam
          Gerappę na ul.Zabytkowej, ale nie w środy, bo wtedy jest KARAOKE, którego
          wysłuchiwać nie polecam, poza tym właśnie w środy przebywa co nieco małolatów,
          ale nie pozwalają sobie na przeginkę. Nie polecam tam piwa z beczki. Poza tym
          jest naprawdę spoko. W piątki i niedziele ludzie w wieku przeważnie około 30, w
          soboty różnie. Tylko traf na odpowiednią zmianę za barem, bo ja odnoszę czasem
          takie wrażenie, że to dwa osobne lokale, hehe, ale ma to swój klimat. Lokal
          raczej dla starszej młodzieży, która nie wie, że jest starsza. Nie za tanio.
          Dobre drinki, obsługa naprwdę miła, tylko się trochę grzebią (nic dziwnego przy
          takim ruchu).
          • pretty01 Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI 30.01.04, 15:08
            W Gerappie kiedyś, gdy zrobiło mi się chłodno, barman sam z siebie przyniósł
            mi grzejnik!!!!
            • Gość: borys Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 30.01.04, 15:30
              pretty01 napisała:

> W Gerappie kiedyś, gdy zrobiło mi się chłodno, barman sam z siebie przyniósł
              > mi grzejnik!!!!
              Pretty, dla Ciebie ja bym przyniósł cały Zakład Energetyczny!
              • Gość: Bywalec Re: Pub STUDNIA TYLKO POD ZIELONYM ABAZUREM IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 18:14
                ...można się dobrze zrelaksować i basta! Kropka! Nic innego ciekawego w
                Gorzowie nie ma!
              • pretty01 Re: Pub STUDNIA-ZLODZIEJE i OSZUSCI 02.02.04, 09:46
                Borys, no słów mi brakło... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka