Dodaj do ulubionych

DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA

IP: *.air.net.pl 22.01.04, 23:50
WIDZIELISCIE UWAGE DZIS NA TVN?
TO PO PROSTU SKANDAL TA DYSPOZYTORKE POWINNI WYWALIC NA ZBITY PYSK Z
POGOTOWIA POWINNA NIE MIEC CO DO GARKA WLOZYC .MOIM ZDANIEM TEN NIBY
DYREKTOR ZACHOWAL SIE JAK BUC ZWYKLY BUC CO ON BREDZIL CHLOPAK JUZ KONAL
LEDWO WYKSZTUSIL Z SIEBIE JAKA TO NAZWA LEKU A TEN BUCYFAL BRECHAL PRZED
KAMERA ZE ON MOWIL PLYNNIE MOIM ZDANIEM WSZYSCY ZAMIESZANI W SPRAWE POWINNI
WYLECIEC NA ZBITY PYSK LACZNIE Z IZBA LEKARSKA KTORA UNIEWINNILA
LEKARZA.BARACHLO REKA REKE MYJE
KTO JEST TEGO SAMEGO ZDANIA NIECH SIE WPISUJE!!
Obserwuj wątek
    • Gość: GORZOWIANIN Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 09:29
      Znowu jest nagonka na pogotowie? chyba nie to jest stara sprawa ,tylko kto tak
      bardzo robi szum w tej sprawie. Ostatnio była ta sprawa w Ekspresie Reporterów
      w TVP-2 . Żal mi rodziny tego chłopaka ale niech już dadzą sobie luz ,chlopak
      zmarł to fakt ale trzeba żyć dalej i pomyśleć że każdy z nas może zrobić błąd w
      swojej pracy. Życzę każdemu żeby posłuchał zgłoszeń do pogotowia policji czy
      straży jakie są robione kawały i wszyscy jadą na zbity pysk bo zgłoszony został
      wypadek a na miejscu okazuje się że to śmieszny kawał. Wszystko mogło byc
      dobrze żeby dyspozytorka przyjęła zgłoszenie ,ale fakt się stał (szkoda)
      • Gość: Hexen Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 10:27
        > trzeba żyć dalej i pomyśleć że każdy z nas może zrobić błąd w
        > swojej pracy.

Mówisz o ogrodnikach czy stolarzach?
      • wasylu1 Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA 25.01.04, 03:36
        Gość portalu: GORZOWIANIN napisał(a):

> Życzę każdemu żeby posłuchał zgłoszeń do pogotowia policji czy
        > straży jakie są robione kawały i wszyscy jadą na zbity pysk bo zgłoszony został
        > wypadek a na miejscu okazuje się że to śmieszny kawał. Wszystko mogło byc
        > dobrze żeby dyspozytorka przyjęła zgłoszenie ,ale fakt się stał (szkoda)

Tak czy inaczej powinni jechać do każdego wezwania, tak się robi w normalnych
        krajach.
      • Gość: Matka z Canady Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.proxy.aol.com 04.02.04, 02:29
        Gorzowianin taka beznadziejna DURNA odpowiedz nie czytalam w zasadzie
        Nigdy "zal mi rodziny tego chlopaka ale niech daza sobie luz" wiesz najgorsze
        slowa pchaja sie na moje usta opod twoim adresem Ty Bucu jak mozesz zycie
        czlowieka porownac do niczego o tzk sobie co nic sie nie stalo.Ty baranie my
        wiemy co to za praca my wiemy ,ze sa ludzie i ludziska ,ze sa glupki przyklad
        Ty i potrafia robic zarty,ale ten zawod ta praca nie moze brac takiego
        ryzyka,ze to moze zart.Ten zawdo jest wykonywanie danego polecenia NATYCHMIAST
        bez niepotrzebnych pytan a kiedy a co a oddych a co zjadl itp.Zycze Tobie aby
        do Ciebie nie bylo problemu z przyjazdem pogotowia.A moje pytanie czy Ty
        czasami tam nie pracujesz MOZE DYSPOZYTORKA TO KTOS Z TWOJEJ RODZINY???? A
        szkoda to tylko,ze tacy jak ty maja dostep do internetu.
    • Gość: reni Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 10:40
      Powinni wywalić? a kto będzie odbierał telefony po 18.00 jak rodzinni
      pozamykaką swoje pałace. Teraz wieszamy na nich psy , ale jak coś nas boli to
      gdzie dzwonimy, do gazowni czy elektrowni nie na 999 i prosimy o pomoc.A tu
      rodzina robi szu bo chcą kogoś uje..ć i wyciągnąć trochę kasy,ale jak tą
      rodzinkę będzie coś boleć to zadzwonią na pogotowie a nie do telewizji.Szkoda
      że zmarł młody człowiek ale to już się stało i nik tego nie cofnie.
      • Gość: KONDZIU Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.air.net.pl 23.01.04, 13:50
        NO MIEJMY NADZIEJE ZE SPOTKA CIE TAKA SYTUACJA JAK TA RODZINE I WTEDY
        ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
        • Gość: Adam Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: 172.16.3.* 23.01.04, 14:17
          Dokładnie, zabiła go powinna ponieść bardzo surową karę. Do więzienia ją !!!!
          Winma woda, suchy chleb i 50 lat prac społecznych na wysypisku śmieci...
      • Gość: SŁONECZKO Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.air.net.pl 23.01.04, 14:49
        DO RENI!!!!!
        PRZYCHYLAM SIE DO KONDZIA NIECH TO SIE PRZYTRAFI TOBIE,TWOJEMU DZIECKU
        CYNICZNA OSÓBKO!!! INACZEJ WTEDY BEDZIESZ PIAŁA I CIEKAWE GDZIE TY WTEDY
        ZADZWONISZ JAK NIE BEDZIESZ MIALA Z NIKAD POMOCY.WSTYDU NIE MASZ!!!!!
        • Gość: Hexen Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 18:02
          Nieładnie tak życzyć nieszczęścia krajanom. Weź lepiej zimny prysznic.
      • Gość: bati Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.air.net.pl 28.01.04, 10:32
        Łaski nie robią tyle szmalu co się na nich wydaje więc i się wymaga. Proszę
        bardzo niech nie doją ze mnie co miesiąc za te pieniądze ubezpiecze się
        prywatnie. Ale co tam wtedy ile pociotków obecnych prominentów było by bez
        pracy, choć wiadomo, że oni tylko przychodzą do zakładu pracy, a aktywni są
        tylko podczas strajku, jedyne co potrafią robić. A propos tej dyspozytorki to
        sprawa jest prosta wypiepszyć na zbity pysk z naganą w świadectwie, bez prawa
        do zasiłku. Tak jak by to mialo miejsce w normalnej firmie która potrafi
        zarobić na siebie i jeszcze na wiecznie strajkującą "służbe" zdrowia.
        • Gość: do batiego Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.04, 10:42
          Frajerze zajebany chyba jesteś młodym człowiekiem któty jest teraz sam w domu i
          nie wie co pisze a wyjebać to możesz się sam w kiblu do srocza , nie masz co do
          roboty to oglądaj bajki w telewizji i wyjeb sobie konia na ciepło.
    • Gość: kibic pogotowia Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 15:00
      Może zamknijmy pogotowie i rodzinni niech nas leczą , a jak się nałykam
      tabletek to zadzwonię do TVN i poproszę żeby program UWAGA udzielił mi pomocy
      • miss_dronio Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA 23.01.04, 15:29
        pogotowie nie udziela nam pomocy charytatywnie tylko za nasze pieniądze. To
        dlatego co miesiąc otrzymują pensje z naszego ubezpieczenia, żeby w każdej
        chwili byc gotowym nieść nam pomoc. Program TVN tych pieniedzy od nas nie
        dostaje.
    • Gość: Monia Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 15:46
      A i owszem każdy z nas w pracy popełnia błędy, lecz gdy je popełni jest za nie
      karany, albo brakiem premi, naganą itp. Nikogo szef go główce nie głaska i nie
      tuszuje jego wykroczeń. Są zawody, w których nie powinno popełniać się błędów
      między innymi w służbie zdrowia!!!!!!!!! Lekarze ODPIEPSZAJĄ swoją pracę z
      pacjętem nie liczą się wcale!!! Wyrok sądu był słuszny lecz moim zdzniem zbyt
      łagodny, lekarz a przede wszystkim dyspozytorka, której zadaniem jest przyjęcie
      zgłoszenia bez dyskusji, powinni zostać pozbawieni wolności za MORDERSTWO,
      nazywajmy rzeczy po imieniu. Dość pobłażania lenistwu, opieszałości i braku
      ludzkośći w służbie zdrowia. Od tego są aby leczyć i ratować życie i mają robić
      to dobrze. Nie brak pieniędzy w służbie zdrowaia to największy problem lecz
      pielęgniarki i lekarzy tacy jak ci!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: marys Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 17:20
      Nie wszystkich mierzy się tą samą miarką, ale w Łodzi był pawulon i tam było
      umyślne powodowanie śmierci a tu gość sam się truje i dzwoni na pogotowie i
      chce pomocy , ale dyspozytorka zawiniła bo mogła wysłać zespół a nie dyskutować
      o płaceniu za karetkę, a dobry dyrektor zawsze będzie bronił swojego pracownika
      z tego co widzę to ten facet jest bardzo długo dyrektorem pogotowia i chwała mu
      za to że umie dobrze kierować ludzmi
      • Gość: Monia Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 22:09
        Dyrektor, który wybiela pracownika nie ganiąc go za błedny w żadnym wydatku nie
        jest dobrym przełożonym i za co mu chwała, bo nie bardzo mogę to pojąć????
        Dobry kierownik to taki, który za przewinienia kara, a za dobrze wykonane
        obowiązki nagradza, nie kierując się koleżeństwem. Może wytłumaczysz mi jak
        twoim zdaniem wygląda dobre kierownie ludźmi????
      • Gość: Marta UWAGA-POD NAPIĘCIEM Z GORZOWSKIEGO POGOTOWIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 10:17
        W niedzilę ok 22 bedzie program POD NAPIECIEM z gorzowskiego pogotowia.Mowili
        o tym w zapowiedziach tvn. Przyjdę jutro zobaczyc!
    • Gość: darek Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 22:15
      jesli wierzysz wypowiedzi zbyt jednostronnej i tendencyjnej to jestes baran
      • Gość: ZDZISLAW [...] IP: *.air.net.pl 23.01.04, 23:39
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Lizodupa Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 09:58
      Popieram w 100% jaki madry ten gosc KONDZIU. Naprawde tak sądze a nawet jestem
      o tym przekonany.
      • Gość: gonia Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.dyn.optonline.net 29.01.04, 03:37
        jak sie nic w tym naszym polskim pogotowiu i sluzbie zdrowia nie zmieni to
        wielu ludzi jeszcze padnie ofiara
        • Gość: jeszcze zdrowy Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.04, 03:43
          Masz bezsenną noc?
    • Gość: nikol Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 11:51
      1) Bardzo jak widzę się niektórym w głowach pomieszało: nie wiem czy zdajecie
      sobie sprawę z tego, że gdyby pogotowie, tak jak chcą niektórzy reagowało na
      każde wezwanie, to prawdopodobnie mielibyście duże problemy z uzyskaniem
      pomocy w razie potrzeby. Ogromną część wezwań stanowią 'żarty'. Zespół leci
      karetką, pełną sprzętu do ratowania życia czasami po kilkadziesiąt kilometrów,
      by dowiedzieć się, że nie było żadnego wypadku, a w tym czasie ktoś inny
      umiera.
      2) Dlaczego piszecie o dyspozytorce, że to morderczyni? O ile wiem, to nie
      ona, ale chłopak sam sobie zaaplikował prochy.
      3) Nie śledzę sprawy, ale domyślam się, że teraz rodzice, bliscy, znajomi tego
      chłopaka oskarżają pogotowie - ciekawe gdzie byli, gdy ich dziecko miało
      problemy? Wtedy tak bardzo nie interesowali się nim, teraz działają typowe
      mechanizmy obronne - czyli starają się zwalić winę na kozła ofiarnego, aby
      samemu uniknąć dyskomfortu psychicznego i winą za śmierć obarczają pogotowie.
      Nie zapominajcie, że po pierwsze winne jest środowisko, w którym on żył.
      4) Do tych z was, którzy na Forum życzą innym podobnej sytuacji: wasz
      prymitywizm, prostactwo umysłowe i nienawiść mnie porażają.
      5) Niektórzy, jak widzę, śnią o samosądach i sprawiedliwości ludu - polecam
      kolejny cel w życiu: emigracja do Korei Pn., albo jeszcze lepiej do któregoś z
      teokratycznych państw islamskich, tam będzie wam jak w raju.
      6) Więcej rozsądku w tym co piszecie. Dyspozytorka jest winna, ale ona
      położyła tylko jedną, ostatnią cegłę - ktoś przed nią budował tę tragedię.
      • Gość: rr.100/100 Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.04, 12:05
        popieram cię bardzo mocno ale ludzie którzy nie pracują w pogotowiu nie wiedzą
        co to jest za praca z ulicy wygląda całkiem fajnie,jazda na sygnale itd. ale
        być tam i pracować to nie jest takie proste ale gro ludzi tego nie rozumie
      • Gość: ULKA Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.proxy.aol.com 04.02.04, 02:40
        Nikol napij sie czlowieku zimnej wody ,wylacz Computer i idz chlopie spac,moze
        przespana noc da ci swierzy umysl bo ten masz przemrnczony.Nie wazne jest kto i
        co wazne,ze Ona przyjela zgloszenie i nie wykonala swoich obowiazkow wic
        przyczynila sie do spowodowania nieumyslnej smierci powinna poniesc Odpowiednia
        Kare nie pisz mi bzdur o EMIGRACJI bo mnie ona nie obchodzi mnie obchodzi moj
        kraj a jak juz piszesz o emigracji dlaczego nie wsponmiesz USA -Texsas tam jest
        KARA Smierci i nie tylko tam.Ja ja tobie zycze abys nie znalazl sie w podobnej
        sytuacji rodziny Tego chlopca.
        • Gość: Nikol Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 16:24
          Nie wiem dlaczego w ogóle poświęcam czas na odpowiedź, chyba mam nadzieje, że
          po przeczytaniu zaczniesz myśleć.

1) Najpierw cytat: "Gdy słyszę 'kompjuter', to mi się 'djupa' ściska" - i to
          by mogło wystarczyć - w sposób właściwy i wyczerpujący opisuje bowiem mój
          stosunek do takich wypowiedzi.

2) "Ona przyjela zgloszenie i nie wykonala swoich obowiazkow wic
          przyczynila sie do spowodowania nieumyslnej smierci powinna poniesc
          Odpowiednia Kare" - a powiedz, w którym to miejscu napisałem, że dyspozytorka
          jest niewinna, albo że nie powinna ponieść kary? Napisałem, żeby nie nazywać
          jej 'morderczynią', bo to według słownika, 'osoba, która (..) pozbawia inną
          życia' - tutaj taka sytuacja nie ma miejsca. Napisałem też, że nikt nie myśli
          teraz dlaczego ta tragedia miała miejsce, natomiast duża część osób w ślepej
          furii, pod przewodnictwem wyjątkowo niskiego lotu, szukających swej niszy
          rynkowej w najgorszych ludzkich instynktach mediów, znalazła kozła ofiarnego i
          głośno skanduje 'na szafot'.

3) Uważam, że dla tych osób najlepsze miejsce jest właśnie w krajach teokracji
          islamskiej, tam najczęściej rządzi siła ludu zaślepionego nienawiścią, co
          powinno tym osobom bardzo odpowiadać. Widzisz, mnie również obchodzi mój kraj,
          i nie podoba mi się, że niektórzy z moich rodaków, nie rozumieją na czym
          polega istota państwa o nowoczesnym systemie demokratycznym, do którego
          przecież dążymy.

4) Sama atakując mnie przyłączyłaś się do tej grupy, o której piszę. Proszę
          Cię, następnym razem przeczytaj uważnie tekst, jeśli czegoś nie zrozumiałaś,
          to wróć do niego po pewnym czasie - życie to nieustanna nauka, nie wystarczy
          skończyć szkołę średnią, czy studia wyższe, trzeba dużo czytać i uważnie
          patrzeć dokoła. Jeśli piszę 'czytać' to nie mam oczywiście na myśli
          miesięczników kobiecych, Newsweeka, Wprost, ani nawet GW, czy Rzeczpospolitej -
          te pozycje to rozrywka, która raczej nie zapewnia myślenia.

5) Wiem, że człowiek się czasami myli, robi literówki, błędy ortograficzne
          itp. itd., ale Ty popełniasz błędy które zmieniają sens zdania i tworzysz
          osobliwości takie jak: "nieumyślna śmierć". Zatem polecam Ci również wnikliwe
          studiowanie własnych wypowiedzi przed wysłaniem ich na forum.

6) Możliwe że wszystko to co piszę jest dla Ciebie zbyt trudne pojęciowo i w
          sensie kognitywnym niemożliwe do przyswojenia. Cóż, każdy ma jakieś granice
          percepcji, a niektórzy zatrzymali się na etapie synkretyzmu poznawczego. Bywa.

7) Życzę Ci bardziej krytycznego myślenia i powrotu ze stanu świadomości
          stadnej do samoświadomości. Pozdrawiam.
          • Gość: do Nikol Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.proxy.aol.com 04.02.04, 21:29
            OK Nikol przeczytalam twoja odpowiedz do mnie ,grzecznoscia nie grzeszysz
            postaram sie wziasc do lektury w zasadzie szkoly polskiej nie skonczylam bo
            urodzilam i wychowalam sie w Kanadzie/poprawnie napisalam Kanada/ jezyka
            polskiego nauczylam sie od rodzicow i tak samo ja nauczylam czytac i pisac po
            polsku moja corke a teraz ucze moja wnuczke,ktora 17 czerwca ma 9 lat i musze
            ci powiedziec,ze daje sobie rade.Moj maz rowniez mowi i pisze po polsku ale nie
            przeczyta zadnej ksiazki bo mowi,ze to trudne moze.Co do tej sprawy w pogotowiu
            to zdania nie zmienie ta kobieta zawinila i POWINNA poniesc zasluzona
            kare.Potrafisz ublizac wiec nie nalezysz do inteligencji nie bylbys dobrym
            nauczycielem.Have a nice day Ulka
    • hiro [...] 02.02.04, 20:16
      • Gość: zdrowy [...] IP: *.air.net.pl 02.02.04, 20:37
        • hiro [...] 02.02.04, 20:38
          • hiro Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA 02.02.04, 20:44
            hiro napisała:

> Gość portalu: zdrowy napisał(a):
            >
            > > hiro ty kretynie ALE JESTES CWEL!!!!!!
            > .
            > feścisz grypsisz czy agreścisz?
            masz 5 min!!!!!!!!!!!
            • hiro [...] 02.02.04, 20:53
      • Gość: Ela Re: DYSPOZYTORKA POGOTOWIA RATUNKOWEGO ZABIŁA IP: *.proxy.aol.com 04.02.04, 12:23
        TYLKO W Gorzowie mieszkaja tacy glupcy az trudno zrozumiec Wasze wypowiedzi
        ile WAS tam jest?. Tak jak mowi stare przyslowie GLUPCOW SIE NIE SIEJE ONI SIE
        RODZA widac,ze to trafne okreslenie.Obudzcie te swoje szare komorki,moze
        jeszcze zdolne sa so zycia do ludzkiego myslenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka