Dodaj do ulubionych

Dobra wiadomość

14.02.02, 13:16
Prawdopodobnie w centrum miasta rozpocznie się nowa inwestycja podobna do
budowy Parku 111.

Budżet ? Ósemka melonów. Oby !
Obserwuj wątek
    • klin! Re: Dobra wiadomość 14.02.02, 13:42
      Sikorskiego róg Garbary?
      • Gość: Krzysiek Re: Dobra wiadomość IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 14:16
        Należy powiadomić Kupców Gorzowskich!!!
        Sprawa powinna skończyć się w sądzie.
      • j24 Re: Dobra wiadomość 14.02.02, 14:54
        klin! napisał(a):

> Sikorskiego róg Garbary?

Nie. Jeśli o ten róg chodzi to plany były, nawet projekt widziałem, ale chyba
        mniej niż za ósemkę mielonych.
        Faktycznie wspomniane przez Ciebie miejsce jest bardzo atrakcyjne, szczególnie po
        uruchomieniu Parku 111.
        Brakuje tam jakiejś okazałem budowli, powiem więcej brakuje tam jakiejkolwiek
        budowli.

Po lekturze postu Krzyśka upewniłem się, że dość szczegółów w tym temacie :)

Chociaż właściwie,... oglądając panoramę Swojego Miasta od strony Zawarcia
        (przy Moście Staromiejskim), zastanawiam się, czy interes kupców w zgodzie
        z dobrem miasta stoi... ?
        • Gość: mm Re: Dobra wiadomość IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 23:00
          j24 napisał(a):

> klin! napisał(a):
          >
          > > Sikorskiego róg Garbary?
          >
          > Nie. Jeśli o ten róg chodzi to plany były, nawet projekt widziałem, ale chyba
          > mniej niż za ósemkę mielonych.
          > Faktycznie wspomniane przez Ciebie miejsce jest bardzo atrakcyjne, szczególnie
          > po
          > uruchomieniu Parku 111.
          > Brakuje tam jakiejś okazałem budowli, powiem więcej brakuje tam jakiejkolwiek
          > budowli.
          >
          > Po lekturze postu Krzyśka upewniłem się, że dość szczegółów w tym temacie :)
          >
          > Chociaż właściwie,... oglądając panoramę Swojego Miasta od strony Zawarcia
          > (przy Moście Staromiejskim), zastanawiam się, czy interes kupców w zgodzie
          > z dobrem miasta stoi... ?
          Jak kupiec kupcem, a zwykły człek człekiem, tak zawsze kupiec człekowi wilkiem
          (ze Wzgórz Golan oczywiście)!

• Gość: 66 Re: Dobra wiadomość IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:07
      j24 napisał(a):

> Prawdopodobnie w centrum miasta rozpocznie się nowa inwestycja podobna do
      > budowy Parku 111.
      >
      > Budżet ? Ósemka melonów. Oby !
      w centrum trudno już znależć ( oprócz Garbary lub też Młyńska róg Sikorskiego)
      coś szczególnego .Może Miasto weźnie się za likwidację tego straszydła przy
      przemysłowej .Wyburzyć i sprzedać!
      • j24 Re: Dobra wiadomość 15.02.02, 14:12
        Gość portalu: 66 napisał(a):

> w centrum trudno już znależć ( oprócz Garbary lub też Młyńska róg Sikorskiego)
        > coś szczególnego .Może Miasto weźnie się za likwidację tego straszydła przy
        > przemysłowej .Wyburzyć i sprzedać!

Kiepski czas na sprzedaż. Nie wiem, czy wiesz, ale pewna firma wpłaciła wadium
        wygrała przetarg i zrezygnowała z zakupu bardzo atrakcyjnej działki po WPRP.

Stracili na tym, z tego co pamiętam chyba melona (10 starych dużych baniek).
      • borys-krakow Re: Dobra wiadomość 15.02.02, 14:13
        Gość portalu: 66 napisał(a):

> w centrum trudno już znależć ( oprócz Garbary lub też Młyńska róg Sikorskiego)
        > coś szczególnego .
        1. Chrobrego vis a vis Słońca (niegdysiejszy cpn) aż do Kłodawki
        2. Pomiedzy Spichrzową a Młyńską i Klodawką
        3. Dawna EC przy Fornalskiej
        4. ...
        To z pamieci, nie mieszkam w Gorzowie od lat.
        • kajzerka Dobra działka 15.02.02, 18:32
          Dobra działka jest na takim placu między fontanną a dawną restauracja Słowiańską. Problem w tym,
          że stoi tak jakas stara budowla co ma z 700 lat. Bedą wiec jakies koszty rozbiórki. No ale w koncu
          trzeba sie tego pozbyc, co takie stare robi w srodku miasta w XXi wieku.
          • kajzerka Żartowałem 15.02.02, 18:39
            :-)
            • Gość: 66 Re: Żartowałem IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 18:47
              Nie pekaj kuria jest w zielonce .Nikt nie słyszy.Ciiiiichosza! uknujemy spisek!
          • Gość: 66 Re: Dobra działka IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 18:44
            kajzerka napisał(a):

> Dobra działka jest na takim placu między fontanną a dawną restauracja Słowiańsk
            > ą. Problem w tym,
            > że stoi tak jakas stara budowla co ma z 700 lat. Bedą wiec jakies koszty rozbió
            > rki. No ale w koncu
            > trzeba sie tego pozbyc, co takie stare robi w srodku miasta w XXi wieku.
            w sumie fontanna też nam niepotrzebna (mało kiedy działa) a posuwajac sie w tym
            kierunku do wyburzenia jest kilka budynków w tym ciagu no moze oprócz Lamusa
            co do kosztów rozbiórki pewnie znaleźliby sie tacy co to w ramach prac
            społecznych (wolontariat) w 70 dni wyrównaliby teren. W ten sposób mamy do
            zagospodarowania całkiem ładny kawałek placu.No co teraz?

• kajzerka Re: Dobra działka 15.02.02, 18:48
            Ale trzeba przynac, ze Gorzow ma w tym wprawe: taki towarzysz HŚ np. rozebrał arsenał.
            Dedykuje ten przykład pewnym forumowiczom, co popieraja budowe drogi przez park. Arsenał też
            zawadzał. Stał pare metrów za blisko tego dwupasmowego cudu socjalistycznej techniki - ul.
            Chrobrego. Co zorbić najłatwiej ? Usunąć jeden z kilku zabytków w miescie. teraz mamy w tym
            miejscu world trade center na miare powiatu.

Sluchaj mam nadzieję ze to cudo za 8 mln nie bedzie przypominac geesu Wiesiołka? Swoja droga
            tego co wydał mu na to pozwolenie historia kiedys rozliczy.
            • Gość: 66 Re: Dobra działka IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 18:51
              kajzerka napisał(a):

> Ale trzeba przynac, ze Gorzow ma w tym wprawe: taki towarzysz HŚ np. rozebrał a
              > rsenał.
              > Dedykuje ten przykład pewnym forumowiczom, co popieraja budowe drogi przez park
              > . Arsenał też
              > zawadzał. Stał pare metrów za blisko tego dwupasmowego cudu socjalistycznej tec
              > hniki - ul.
              > Chrobrego. Co zorbić najłatwiej ? Usunąć jeden z kilku zabytków w miescie. tera
              > z mamy w tym
              > miejscu world trade center na miare powiatu.
              >
              > Sluchaj mam nadzieję ze to cudo za 8 mln nie bedzie przypominac geesu Wiesiołka
              > ? Swoja droga
              > tego co wydał mu na to pozwolenie historia kiedys rozliczy.
              po pierwsze hirek był wówczas tzw.zaangazowany na co do geesu no niebyłbym taki
              pewny oby nie był kolorze Biedronki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka