Dodaj do ulubionych

Gorzów na jeden weekend

05.07.11, 09:54
"Prezydent Gorzowa Tadeusz Jędrzejczak to typowy polityk. Żadnych prawdziwych odpowiedzi, tylko mnóstwo "puchu" i miło brzmiących bzdur. Czeka obecnie na wyrok w ciągnącej się od dekady sprawie korupcyjnej. Rządzenie w tej sytuacji jest tak dziwne, jak na to wygląda, choć prezydent wyjaśnia: "dwukrotnie wygrałem wybory, ludzie mnie wybrali", Słyszałem, że najgorszym złem jest to, że w szeregach opozycji panuje kompletny bałagan. Prezydent nie mówił po angielsku, a w zamian za wystrój jego biura można by wyremontować dwie długie ulice pełne dziur"
by Christian - szacun :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: eFGe Re: Gorzów na jeden weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 10:48
      No cóż. Nasz gość z zagranicy dość krytycznie opisał miasto. Wyłania się z tego obraz Gorzowa straconych szans. Miasta ciekawego, ale zaniedbanego. Gdzie młodzi nie widzą w nim swojej przyszłości. O tym to już sami dawno wiemy i jak widać osoby nie związane bezpośrednio z miastem podobnie to odbierają.
      • Gość: gemolek Re: Gorzów na jeden weekend IP: 178.212.48.* 05.07.11, 15:34
        Trzeba było Christiana puścić samego wieczorowa porą spacerkiem, od ulicy Chrobrego, kwadrat, Mieszka I.Sam miód.
        • danny_boy Re: Gorzów na jeden weekend 06.07.11, 01:09
          >Trzeba było Christiana puścić samego wieczorowa porą spacerkiem, od ulicy Chrobrego, kwadrat, Mieszka I.Sam miód.
          Babcia ci tak mówiła, co nie? Jak to pisze Christian: stereotypy zostawmy w domu.
    • wolfenstein3d pełno turystów jest w gorzowie 05.07.11, 17:21
      dzisiaj jakichś włochów widziałem w centrum miasta jak gadali po swojemu
      ostatnio niemiaszków
      i ten duńczyk na bulwarze z filmiku..
      • Gość: Maria Re: pełno turystów jest w gorzowie IP: *.gorzow.hypnet.pl 05.07.11, 19:31
        Turyści zawsze się znajdą, nawet gdyby im zakazać przyjazdów pod karą więzienia. Myślę, że problem jest raczej z jakimi wspomnieniami z Gorzowa wyjadą i co będą opowiadać u siebie w domu.
      • Gość: mmmmmm000 kwestia definicji słowa: "pełno" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:16
        polecam przejechać się do innych miast: Kraków, Poznań, Wrocław - w okolicach zabytków kręcą się prawie wyłącznie ludzie z zagranicy, a Polacy są tam w zdecydowanej mniejszości...
        • Gość: nicelus Re: kwestia definicji słowa: "pełno" IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.11, 11:08
          mmmmmm000 napisał(a):

> polecam przejechać się do innych miast:
          [url=https://podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,9893648,Plebiscyt_Polska_na_wakacje__wybieramy_najladniejsze.html]
          nawet powiatowa polska wypiękniała po rządach komunistów...
          /url]]

gorzów też kiedyś wypięknieje.

• Gość: nicelus już poprawione IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.11, 11:10
            > mmmmmm000 napisał(a):
            >
            > > polecam przejechać się do innych miast:
            >
            > nawet powiatowa polska wypiękniała po rządach komunistów...

>
            > gorzów też kiedyś wypięknieje.
        • zetkaf Re: kwestia definicji słowa: "pełno" 09.07.11, 01:15
          > polecam przejechać się do innych miast: Kraków, Poznań, Wrocław - w okolicach z
          > abytków kręcą się prawie wyłącznie ludzie z zagranicy, a Polacy są tam w zdecyd
          > owanej mniejszości...
          Nie bede sie wypowiadal na temat Krakowa - ale o ile jeszcze malo mialem okazji mialem zwiedzac Poznan i moje zdanie moze byc stronnicze, tak o Wroclawiu moge powiedziec jedno: nawet w miejscach turystycznych dominuje jezyk polski...
    • wolfenstein3d Re: Gorzów na jeden weekend 05.07.11, 17:44
      >> Jeśli jesteś VIP-em, gościem prezydenta albo inwestorem, spokojnie, dostaniesz wielką torbę z pięcioma broszurami, prezentacją na płycie, mapą i kubkiem do kawy.

hahaha

>>> Tadeusz Jędrzejczak to typowy polityk. Żadnych prawdziwych odpowiedzi, tylko mnóstwo "puchu" i miło brzmiących bzdur

ahahahahaha

>> Czeka obecnie na wyrok w ciągnącej się od dekady sprawie korupcyjnej. Rządzenie w tej sytuacji jest tak dziwne, jak na to wygląda, choć prezydent wyjaśnia: "dwukrotnie wygrałem wybory, ludzie mnie wybrali"

hahahahaha

• e_werty adzia badzia... 06.07.11, 10:39
      Prezydent Gorzowa Tadeusz Jędrzejczak to typowy polityk. itd.

... a co ma wspólnego ocena polityka z meczami piłki kopanej w Polsce?
      A moze Prezio bedzie kopał?
      • Gość: nicelus Re: adzia badzia... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.11, 11:56
        e_werty napisał:

> ... a co ma wspólnego ocena polityka z meczami piłki kopanej w Polsce?
        > A moze Prezio bedzie kopał?

w gorzowie nie kopią piłki i nie wkopują budynków pod ziemię. prezio wystawia dominanty i wykopuje z miasta austriackich architektów.

na śląsku kopią dokładnie odwrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka