thebird2 21.01.12, 10:30 Każdy kraj ma swoich patriotów Cóż takiego jest w tej Polsce , że jej patrioci wszyscy są popierd.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login_t Re: Patrioci. IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 21.01.12, 10:51 thebird2 napisał: > Każdy kraj ma swoich patriotów > Cóż takiego jest w tej Polsce , > że jej patrioci wszyscy są popierd.... Dałeś sobie sprzedać taki obrazek. "Narrację", jak mawia Mistewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Patrioci. IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 10:34 Po prostu zazdroszczą niemcą.., bo daleko im do nich.., dlatego chcą się swoją polską głupotą wykazać.., polacy to agresywni mordercy. Lepiej g.ó.w.n.a nie ruszać bo zaśmierdzi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx89 Re: Patrioci. IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 10:36 chyba są takimi patriotami z powodu tych dziurawych jezdni :) i tego że nie mają co do garnka włożyć.., bo bieda aż piszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Patrioci. IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 10:44 Scheiss polaken! diebe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec Re: Patrioci. IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 10:42 brzydzę się polaków! jestem za Niemcami bo to mój ukochany naród.., prawdziwa potęga! wiele im zawdzięczam.., polska ci nie da.., tylko cię jeszcze okradnie.., bo to złodziejski i alkoholicki naród!!! który już dawno powinien być zmieciony z powierzchni ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Patrioci. IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.12, 10:38 brzydzę się polaków! Hej! szable w dłoń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bres Te,xXx, wbij sobie do tej tępej móżgownicy, 09.03.12, 03:48 że nie pisze się "niemcą" - tylko - zapamiętaj i powtórz swoim dzieciom i wnukom- "Niemcom". I daruj sobie dalsze wywody - bo kto dyskutuje z półanalfabetą? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Patrioci. 09.03.12, 10:47 >> bo to złodziejski i alkoholicki naród! m.in. polityka platformy doprowadziła do tego że jest pobłażanie na przestrzeganie prawa w tym państwie, przez co były wielkie korupcje w skali całego kraju m.in. odnośnie inwestycji euro o czym się nie mówi. i te amnestie dla pracodawców którzy nie zapłacili zusu za pracowników. jak sam się sobą brzydzisz to idź do niemców ale oni cię nie będą szanować jak sam się nie szanujesz ani swojego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Patrioci. 09.03.12, 10:44 > Każdy kraj ma swoich patriotów > Cóż takiego jest w tej Polsce , > że jej patrioci wszyscy są popierd.... nie mniej od rządzących. wymień 1 sukces ja widzę same katastrofy z góry na dół wszystko źle zarówno jeśli chodzi o politykę zagraniczną, stan finansów (wzrost zadłużenia o 50%) jak i każdą sferę życia. Wymienię ostatnie afery: - próba wprowadzenia acta - podpisany pakiet klimatyczny na redukcję CO2 w wyniku którego w najbliśzych latach z rynku zniknie 600 tys miejsc pracy - podwyżka VAT do 23% - próba cofnięcia refundacji leków - wkładanie rąk do kieszeni najb. chorych i ubogich (emerytów i rencistów) - wyjaśnienie katastrofy smoleńskiej takie że błasik był w kokpicie i wywierał nacisk na pilotów dlatego się rozbili - odseparowanie unii europejskiej od polski, decyzje zapadają zupełnie gdzie indziej my się przestaliśmy liczyć - gnębienie polaków na białorusi będące przyjęciem polityki sikorskiego przytulania się do łukaszenki i wciągania go do zachodu. - podwyższenie bezrobocia a rząd podnosi płace minimalną żeby bezrobocie wzrosło jeszcze bardziej - katastrofa inwestycyjna euro 2012, cały plan poszedł na łeb, mieli unowocześnić ifrastrukturę kolejową i drogową, w efekcie mamy stadion narodowy za 2 mld i nieskończone drogi - trzeba będzie zwrócić kasę - kryzys systemu wartości i próba unicestwienia tożsamości narodowej polaków (m. in. palikot głosi żeby się wyrzec polskości). jak sami się nie będziemy szanować to nikt nas nie będzie szanował w świecie i wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
thebird2 Re: Patrioci. 09.03.12, 12:06 wolf dodaj jeszcze to istotne dla narodu : "Misterstwo Zdrowia, bez najmniejszego sprzeciwu ,zaakceptowało dyrektywę Światowej Organizacji Zdrowia . Akceptacja będzie miała taki skutek : -wzrost akcyzy spirytualiów -zakazana bedzie jakakolwiek reklama alkoholu - wstrzyma sie wydawanie zezwoleń na sprzedaż alkoholu ,te wczesniej wydane wygasną -wódke sprzedawac sie bedzie przez 8 godzin dziennie -handlem bedzie zajmował sie tylko monopol państwowy zlikwidowany zostanie sprzedaż na stacjach benzynowych i w sklepach "24 godzinnych" -wszystkie sklepy monopolowe beda mogły prowadzic na obrzeżach miasta -na etykietach musza byc wizerunki zniechęcające do picia" No jak będziemy żyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Patrioci. 09.03.12, 12:55 No jak będziemy żyć ? ... normalnie - jak w Unii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Patrioci. IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.12, 13:47 thebird2 napisał: > No jak będziemy żyć ? krótko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Patrioci. IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.12, 14:08 Nie wiem czy Polska ze swoim rozdarciem ma rację bytu w Europie, gdyż Europa jest wspólnotą bardzo patriotycznych narodów. Na przykład tacy Włosi śpiewają: "Jestem prawdziwym Włochem". "Witaj Italio ze spaghetti al dente i z partyzantem jako prezydentem z radiem samochodowym zawsze w prawej dloni I z kanarkiem w oknie Witaj Italio z twoimi artystami i z dużą ilością Ameryki na plakatach z piosenkami, z miłością z sercem z kobietami które są coraz mniej święte Witaj Italio, witaj Mario O oczach z taką melancholią Witaj Boże, wiesz, że też jesteś tutaj Pozwólcie mi zaśpiewać z gitarą w dłoni Pozwólcie mi zaśpiewać piosenkę wolniej wolniej pozwólcie mi zaśpiewać ponieważ jestem z tego dumny Jestem Włochem, prawdziwym włochem Witaj Italio, ktora nigdy się nie lęka z miętowym kremem do golenia z garniturem w prążki w kolorze blu z rozbieraniem meczu w kazda niedziele w TV Witaj Italio z kawa ristretto z nowymi skarpetkami w pierwszej szufladzie z flagą w farbiarni i z używanym seicento Witaj Italio, witaj Mario O oczach z taką melancholią Witaj Boże, wiesz, że też jesteś tutaj Pozwólcie mi zaśpiewać z gitarą w dłoni Pozwólcie mi zaśpiewać piosenkę wolniej wolniej pozwólcie mi zaśpiewać ponieważ jestem z tego dumny Jestem Włochem, prawdziwym Włochem" Nawet Portugalczycy są sobą zachwyceni i jeżeli nie płaczą w rytmie fado ze szczęścia, że są Portugalczykami, to śpiewają wzruszającą patriotyczną pieśń: "Oh, ludzie mojego kraju". Nie mówiąc już o Niemcach, którzy przestali się wstydzić swojej roli w Europie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Patrioci. IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.12, 14:17 Tu są słowa, gdyby ktoś chciał razem śpiewać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Patrioci. 09.03.12, 15:36 zapodaj lepiej coś po polsku do śpiewania byle nie mazurek dąbrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Patrioci. 09.03.12, 15:37 bardziej rota powinna być polskim hymnem narodowym albo powinno się stworzyć całkowicie nowy hymn narodowy, mazurek dąbrowskiego jest takim jakby pokazaniem małostkowości narodu liczą na jakiegoś napoleona który nas wyzwoli, jak on z polski sobie urządzał przytułek do wojny z rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Patrioci. IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.12, 22:35 wolfenstein3d napisał: > zapodaj lepiej coś po polsku do śpiewania > byle nie mazurek dąbrowskiego Takim polskim odpowiednikiem portugalskiej piosenki "Oh, ludzie mojego kraju" jest piosenka "żeby Polska była Polską". Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Patrioci. 10.03.12, 10:49 >> żeby Polska była Polską to jest dobre a może to www.youtube.com/watch?v=Jsoj_8Fp1qA Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Patrioci. 10.03.12, 10:57 www.youtube.com/watch?v=1QL0bXxjqEQ sabation - 40:1 Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Patrioci. 10.03.12, 11:03 www.youtube.com/watch?v=HeaQzfE2kHw&feature=related polska husaria Odpowiedz Link Zgłoś
ryba24 Re: Patrioci. 10.03.12, 00:05 A już myślałam, że umiecie kulturalnie konwersować. Będę rzucać od czasu do czasu coś na pożarcie i nie przestraszy mnie nikt Wigilią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Patrioci. IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.12, 08:43 ryba24 napisała: > A już myślałam, że umiecie kulturalnie konwersować. ryby i dzieci ... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Patrioci. IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.12, 09:00 thebird2 napisał: > Każdy kraj ma swoich patriotów > Cóż takiego jest w tej Polsce , > że jej patrioci wszyscy są popierd.... Coś niewątpliwie jest... Odpowiedz Link Zgłoś