Dodaj do ulubionych

Emerytury od 67 lat

17.02.12, 15:25
Pawlak koleś Tuska powiedział :
na emerytury państwowe "nie powinno się liczyć i dlatego powinno się bardziej zadbać o relacje ze swoimi dziećmi"

I wszystko na ten temat . Nie masz dzieci zdechniesz z głodu :)

• e_werty Re: Emerytury od 67 lat 17.02.12, 16:28
      Zgoda - nawet od 70 lat!

... tylko stwórzcie warunki do zatrudniania +60!
      • Gość: Bernard Re: Emerytury od 67 lat IP: *.namao.albertacom.com 19.02.12, 06:16
        Hey werty,
        Masz racje...
        Osobiscie nie mam nic przeciwko temu by mnie "zmuszono" do pracy kilka lat dluzej...
        Jestem i czuje sie duzo mlodszy od ludzi w moim wieku 50 lat temu....
        Wiem ze ty tez...
        Ja chce pracowac... niech starzy ludzie ida na emerytury...he he he he
        Rzecz w tym, ze tak prawo jak i ludzka mentalnosc ciagle dyskryminuje przeciwko madrosci i doswiadczeniu...
        Rzad musi starac sie to zmienic....
        Ludzie sie buntuja przeciwko temu prawu jak przeciwko ACTA - nie rozumieja....wiec sie boja.
        :():):):):):)
      • Gość: Bernard Re: Emerytury od 67 lat IP: *.namao.albertacom.com 19.02.12, 06:18
        Hey werty,
        Masz racje...
        Osobiscie nie mam nic przeciwko temu by mnie "zmuszono" do pracy kilka lat dluzej...
        Jestem i czuje sie duzo mlodszy od ludzi w moim wieku 50 lat temu....
        Wiem ze ty tez...
        Ja chce pracowac... niech starzy ludzie ida na emerytury...he he he he
        Rzecz w tym, ze tak prawo jak i ludzka mentalnosc ciagle dyskryminuje przeciwko madrosci i doswiadczeniu...
        Rzad musi starac sie to zmienic....
        Ludzie sie buntuja przeciwko temu prawu jak przeciwko ACTA - nie rozumieja....wiec sie boja.
        :():):):):):)
        PS. Podobnie jak sie zacheca pracodawcow do zatrudniania mlodych...powinno sie zachecac do zatrudniania "doswiadczonych"...
        • bres I znowu ten wypłosz 09.03.12, 03:11
          coś "pieprznął". Czy to nie pora zmienić koalicjanta?
    • Gość: thebird Re: Emerytury od 67 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 06:53
      Czkają nam się reformy Buzka (AWS) z OFE.
      W tym roku popłyneli 10mld, na giełdach
    • wolfenstein3d Re: Emerytury od 67 lat 09.03.12, 10:50
      uważaj bo cie dzieci wykarmią

w "chłopach" starych ludzi się wyrzucało na mróz gdzie zdychali z głodu.
    • Gość: emeryt Re: Emerytury od 67 lat IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.12, 21:18
      birdy napisał :

Czkają nam się reformy Buzka (AWS) z OFE.
      W tym roku popłynęli 10mld, na giełdach

Przecież PO to AWS bis . Ludzie znowu dali się ogłupić.
    • wolfenstein3d proponuję metodą tuska od 100 lat 10.03.12, 12:25
      i problem emerytur rozwiązany :)
    • Gość: hiro Re: Emerytury od 67 lat IP: *.kwidzyn.mm.pl 11.03.12, 20:45
      praca.gazetaprawna.pl/artykuly/391955,zadluzenie_zus_w_bankach_komercyjnych_wynosi_1_8_mld_zl.html
    • Gość: Erich Re: Emerytury od 67 lat IP: *.kwidzyn.mm.pl 11.03.12, 21:26
      internetowy_ubek napisał:
      > I wszystko na ten temat . Nie masz dzieci zdechniesz z głodu :)

Nie byłbym takim optymistą, bo wszystko zależy kto kogo pierwszy zje...
    • Gość: derektor Re: Emerytury od 67 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 21:45
      ja tam przejde na eme majac 76 lat!
      • Gość: Bernard Re: Emerytury od 67 lat - bardzo fajnie IP: *.namao.albertacom.com 12.03.12, 22:23
        Hey,
        Ludzie beda zajeci i nie beda mieli czasu na sluchanie bzdur Rydzyka...
        :):):)
        I to sa jaja
        PS. Hey ho, hej ho do pracy by sie szlo...
        Prosze zwrocic uwage ze wszyscy maja siwe brody...
        Przypadek?
        Nie sadze...
        www.youtube.com/watch?v=aEfuvZO_WzU&feature=related
    • Gość: hiro zmieni się władza będzie 45 lat! IP: *.kwidzyn.mm.pl 13.03.12, 12:41
      widzicie jakiś problem? bo ja nie! następcy mogą to zrobić bez pierdnięcia z palca!;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))no chyba,że teraz wrzeszczą a tak naprawdę popierają..................patrz solidarite zwiąski<tfu >zawodowe

• Gość: Golab Re: Emerytury od 67 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 19:33
      Przecież tutaj nie chodzi o to, żeby dłużej pracować, tylko żeby część społeczeństwa PÓŹNIEJ zaczęła odzyskiwać swoje wpłacone składki, tak, aby Pan Sędzia lub Pan Prokurator mógł spokojnie przejść na swoją ciężko wypracowaną, kilkutysięczną emeryturę w wieku 40 lat, w dodatku nie płacąc w życiu ANI JEDNEJ składki do ZUSu, bo i po co .... Przecież musi nacieszyć się emeryturą na którą zapracowali inni.

Agent Tomek też uczciwie latami (kilkoma- dla ścisłości) zarabiał na swoje kilka tysiaków emerytury ...

Takie patologie trzeba zwalczać, podobnie jak KRUS, wtedy obejdzie się bez wydłużania wieku emerytalnego...

Ja tam mogę pracować i do 80 roku życia, np jako poseł, urzędnik państwowy, czy dyrektor w jakiejś spółce skarbu państwa mianowany przez kolegę :) Ale jakoś nie wyobrażam sobie 65 letniego faceta kopiącego rowy, ewentualnie sprzedającego sprzęt RTV ...

Jak będzie praca, to można pracować, bo niektórzy to do 67 roku życia będą brać pensję, a tego z pracą mylić nie można ...

• Gość: ski Re: Emerytury od 67 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 21:54
        Do niektórych nie dotarło, że w Niemczech już ten system działa? Że to z powodu braku środków?
        Można nic nie robić i potem zdechnąć na ulicy. Tu proponują sposób na przeżycie starości w jako takich warunkach, bez potrzeby żebrania pod kościołem.
        Dla mnie to sprawa niepodlegająca dyskusji.
        • Gość: Bernard Wlasnie w Kanadzie zatwierdzono... IP: *.gorzow.mm.pl 30.03.12, 23:27
          Hey,
          Sprawdzilem na internecie, bo zbiegiem okolicznosci debata na temat emerytur od roku 67 odbywala sie w tym samym czasie co w Polsce...
          Kanadyjczycy po kilku miesiacach "za i przeciw" jak zawsze odpowiedzieli tym samym : I bardzo dobrze - robimy to! To ma sens...
          Zadnych idiotycznych demonstracji, awantur i innych popisow...
          Madrosc wygrywa...
          Fajnie jest wiedziec ze moj krotki wyjazd z Kanady nie zaklucil normalnosci tego kraju...
          :):):):):):):)
          • Gość: ele ! 67 NIE !!! Re: Wlasnie w Kanadzie zatwierdzono... IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 31.03.12, 17:35
            Niemcy długosc życia w Niemczech męzczyzni 77 lat
            Polska długosc zycia w Polsce męszczyzn 72 lat

w Niemczech facet pożyje sobie sredno 10 lat !
            w Polsce facet pożyje sobie srednio 5 lat !

Polacy Słowianie ! ta faszystowska banda Tuska okrada nas z naszych zapracowanych emerytur !!! a wtym bandyckim dziele pomaga im stronnictwo żydowskie zwane PSL !!!
            • e_werty Re: Wlasnie w Kanadzie zatwierdzono... 31.03.12, 19:19
              zwane PSL a moze PeleSL?
    • Gość: thebird Re: Emerytury od 67 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 18:16
      w tym bandyckim dziele pomaga im stronnictwo żydowskie zwane PSL !!!

Oczywiscie masoni , cyklisci i dziennikarze
      • Gość: ski Re: Emerytury od 67 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 19:39
        W "międzywojniu" a może i wcześniej było popularne określenie "pieniądze na czarną godzinę", o którym to określeniu jakoś zapomnieliśmy bo w czasach PRLu było po prostu tylko wspominane jako przykład stosunków ekonomicznych "minionego Ustroju".
        Tak sobie myślę...czy nie powinniśmy oficjalnie powrócić do tego terminu?
        Czy nie powinno się przetłumaczyć ostatnim optymistom, którzy jeszcze się po mediach kręcą ze swoimi wizjami, że żarty się dawno skończyły? Że przyszedł czas na posiadanie zapasu gotówki na wszelki wypadek?
    • wolfenstein3d 100 lat temu.. 31.03.12, 22:24
      jak ojcowie przepisywali majątki ziemskie na potomstwo, ci ich wyrzucali na mróz na uśmiercenie.
      dzisiaj byłoby podobnie bo ludzie są o wiele bardziej bezwzględni a miłość rodzicielska jest w jedną stronę.

jak się nie powinno liczyć na państwowe emerytury to może zlikwidować ZUS i 100-tysięczną armię urzędników i posprzedawać pałace których utrzymanie to horrendalne koszty idące w zadłużenie państwa, co powoduje bezrobocie na wysokim poziomie i biede i nędzie wielu ludzi poprzez zastój gospodarki. (3% PKB finansowany z dotacji unijnych to nie jest wzrost gospodarczy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka