Dodaj do ulubionych

Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [WID...

02.05.12, 21:21
czy ten Mirosław Rejter rozumie, ze oplul flage Polski - na przyklad chocby wykrzykujac te idiotyzmy o planowanym zamachu na Lecha Kaczynskiego ?
osobiscie moze sobie w takie bajki wierzyc, ale ta demonstracja nie miala nic wspolnego z jego osadem w tej sprawie - pytanie - gdybym przyszedl i zaczal "udowadniac", ze John Kennedy zostal zabity przez Kubanczykow - czy nie byloby to niesmaczne ?
czy nic w tej Polsce nie moze nie konczyc sie jakims dziwacznym politycznym kupczeniem ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon Wyborcza jak zawsze jadem IP: *.gorzow.mm.pl 02.05.12, 21:44
      Byłem na manifestacji, nie było nic o Smoleńsku. Jak możecie pisać takie bzdury. A nawet jakby było, to co podoba wam się, że tzw. Państwo Polskie nie potrafi nic zrobić, by wyjaśnić sprawę, a wręcz robi wszystko by jej nie wyjaśnić. Tego oczywiście nie widzicie. Inne media nic nie napisały o manifestacji antyrządowej. Wam jak zawsze się nie podoba patriotyzm, więc trzeba obrzucić błotem wszystko i ubrać Polaków w szaty oszołmów. Hasło proletariusze wszystkich krajów łączcie się to by wam odpowiadało. Zmiencie tytuł na prawdziwy- Żydowska Gazeta dla Polaków.
      • slawek_wieczorek Re: Wyborcza jak zawsze jadem 02.05.12, 22:08
        Gość portalu: Leon napisał(a):

> Zmiencie tytuł na prawdziwy- Żydowska Gazeta dla Polaków.

W Generalnej Guberni Niemcy wydawali gazety w języku polskim.
        W Stanach Zjednoczonych antyizraelskie manifestacje wespół z Arabami urządzają... bogobojni ortodoksyjni Żydzi. A w tak zwanej PO(Wolnej) Polsce antysemitą okrzyknięto publicystę tygodnika "Najwyższy czas!" Katawa Zara, Żyda cudem ocalałego z Holocaustu, ślącego felietony z... Tel Awiwu!
        • Gość: Bernard Wieczorek z Polski dziwke sobie zrobil!!!!! IP: *.namao.albertacom.com 02.05.12, 23:33
          hey wieczorek.
          Dziwke z Polski sobie zrobiles faszysto zasmierdzialy...
          Precz od polski i jej flagi!!!!
          Jarek, twoj bohater , na grobach tanczy swoje wojenne tance...
          czemu sam jego wzorem tego nie zrobisz...?
          Brak ci grobow????
          I jak smiesz faszysto o Zydach wspominac - oczywiscie klamiac....
          Na milosc boska zostaw Zydow w spokoju!!!!
          Wieczorek zaczales swoja akcje robienia list...
          Wiedz, ze inni ja skoncza i twoje imie bedzie tlustym drukiem napisane!!!
          :):)
          www.youtube.com/watch?v=LQy6lKMHnv4
          • Gość: Franek Re: Wieczorek z Polski dziwke sobie zrobil!!!!! IP: *.kwidzyn.mm.pl 03.05.12, 16:29
            Bernard ty się starzejesz a nie mądrzejesz. Odczep się gnido od tego Wieczorka. Ty nie posiadasz nawet 1% jego godności i patriotyzmu. Swoje lata już też masz więc może pomyśl że śmierć się zbliża.
        • cajmero Re: Wyborcza jak zawsze jadem 03.05.12, 10:23
          to po co zaśmiecasz to forum swoimi wpisami, wystarczy, ze w Gazecie Lubuskiej tobie pozwalają. Ty ośmieszasz siebie i nas. Nie podoba się, to załóż sobie, z tobie podobnymi gazetę swoją a nam pozwól żyć. Twoje poglądy są nam niepotrzebne.
        • 1marjanin Re: Wyborcza jak zawsze jadem 03.05.12, 11:28
          To była wycieczka manifestująca obronę zamkniętego oddziału psychiatrycznego ciężkich przypadków urojeń i prześladowań. Przypadkowo przyłączyło się parę osób zmylonych przez długą flagę. Jakim prawem pisowcy określają siebie patriotami. Komuna zdewualowała to hasło a te psychole wdeptali w ziemię. Jeśli tak wygląda patriota jak te przypadki wokół tej flagi to jestem antypatriotą i jestem z tego dumny. Jesteśmy na szczęście demokratycznym państwem i nie muszę brać udziału w takim spędzie otumanionych ,ograniczonych światopoglądowo ludzi ale porażająca jest coraz większa agresja i nienawiść szerzona na takich wiecach. W takich warunkach rodziły się największe nieszczęścia Europy - rządy totalitarne wykorzystujące emblematy narodowe i krzyż. Barwy narodowe mają jednoczyć, sprawawiać że jesteśmy dumni , uśmiechnięci. Według ustawy flaga została sprofanowa ponieważ na tle biało-czerwonym pojawiły się hasła i napisy, których nie należy umieszczać na symbolu narodowym. Hasła nie godne i często obelżywe a z tego co mi wiadomo organizator jako oficjalne hasło obchdów podał święto flagi co w sposób szczególny nakłada na niago obowiązek ochrony barw narodowych i przestrzegania zasad ustawy
          • Gość: czytelnik Re: marjanin, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 18:44
            Nic nie wiesz o demokratycznym panstwie, nie masz pojecia co to demokracja. Jestes zasciankowym pajacem z mentalnoscia prl. Ludzie wyszli na manifestacje i manifestowali co chcieli i to nazywa sie "demokracja"..Nie podoba im sie rzad? Maja prawo to manifestowac a tobie wara od ludzi. Przestan pajacu ludzi obrazac bo sam reprezentujesz IQ 70.
      • Gość: jona Re: Wyborcza jak zawsze jadem IP: *.access.telenet.be 02.05.12, 22:08
        Drogi Leonie, na manifie nie bylam,ale nawet na zdjeciach widac, kto w niej uczestniczyl...paru mlodych,wygolonych kibicow Stali,Stilonu???....i paru emerytow....Jeden mlody z mojej rodziny i to na pierwszym planie...Jezeli inni kolesie sa podobni do niego,to zastanawialabym sie czy wiedza po co tam byli? Czy tylko dlatego,ze ktos cos im obiecal???I paru emerytow,a wsrod nich znany z komunistycznych pogladow za czasow komuny pan K Z. No coz czasy zmieniaja sie to i dawne komuchy ida jak im graja...A R Z, dawno temu mialam okazje znac osobiscie... i tez juz wowczas zawsze szedl pod prad...Ale was bylo duzo, czy to celowo tak robili zdjecia,zeby pokazac garstke????
        A co do Smolenska to ty piszesz bzdury...bo dla ciebie panstwo polskie to prezes i ojciec dyrektor :-)???
    • alt.er.ego Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [WID... 02.05.12, 21:57

Jaka piękna czcionka gotycka. Jak za Niemca.

Swoją drogą to strasznie smutne i żenujące. Największy wróg Polski i Polaków lepiej by tego nie wymyślił: sprawić by w święto flagi Polacy celebrowali wzajemne podziały.
      • Gość: Polka Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 23:43
        Jakaś ukryta szwabska opcja ten napis przy polskich barwach narodowych wybazgrała. Co na to Polacy w Gorzowie?
        • Gość: nicelus Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.12, 08:06
          Polka napisał(a):

> Jakaś ukryta szwabska opcja ten napis przy polskich barwach
          > narodowych wybazgrała. Co na to Polacy w Gorzowie?

Nawet sobie nie zdajesz sprawy, jak ci jest blisko do Hitlera.

:D

• Gość: nicelus Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.12, 09:20
          Polka napisał:

> Jakaś ukryta szwabska opcja ...

Mylisz się bardzo. Pismem gotyckim było napisane pierwsze zdanie w języku polskim i pismo gotyckie nie jest narodowym pismem w Szwabii.

Ukryta opcja brandemburska jest natomiast widoczna tu w brandenburskich - czerwono białych - kotylionach.

• Gość: nicelus Jak można świętować flagę ... IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.12, 09:23
            ... i nie wiedzieć jaką?

• Gość: nicelus Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.12, 10:30
        alt.er.ego napisał:

> Jaka piękna czcionka gotycka. Jak za Niemca.

Za Niemca była zabroniona. Niemcy w 1941 roku ostatecznie zakazali używania czcionki gotyckiej. Hitler był zawsze przeciwko używaniu pisma gotyckiego.

• alt.er.ego Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 10.05.12, 19:56

Różni "narodowcy" i inny element inspirujący się faszyzmem fascynację gotyckimi literkami czerpie raczej z tego źródła niż, powiedzmy, z Biblii Jakuba Wujka. Gotyk w Niemczech - jak piszesz - używany był do 1941 roku, w polskich książkach od kilku wieków czcionki gotyckiej nie używano. Dlatego bardziej kojarzy się przeciętnemu Polakowi z Niemcami niż z Księgą Henrykowską.
          • Gość: gość Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.12, 20:43
            alt.er.ego napisał:

>
            > Różni "narodowcy" i inny element inspirujący się faszyzmem fascynację gotyckimi
            > literkami czerpie raczej z tego źródła ni
            > ż, powiedzmy, z Biblii Jakuba Wujka. Gotyk w Niemczech - jak piszesz - używany
            > był do 1941 roku, w polskich książkach od kilku wieków czcionki gotyckiej nie u
            > żywano. Dlatego bardziej kojarzy się przeciętnemu Polakowi z Niemcami niż z Ksi
            > ęgą Henrykowską.

Dokładnie. Podobnie jest ze swastyką, która dawno, dawno, temu była raczej pozytywnym znakiem. Teraz jednak zarówno pismo gotyckie jak i swastyka są jednoznacznie kojarzone ze skrajnym nacjonalizmem czy faszyzmem.
            Ja się jednak nie łudzę, że narodowcy i "kibice patrioci" nie zdają sobie z tego sprawy. Znany film dokumentalny BBC o gorzowskich "kibicach" wykazał jednoznacznie na czym polega ich "patriotyzm".
            • Gość: nicelus Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.12, 22:11
              gość napisał(a):

> Podobnie jest ze swastyką, ...

Zupełnie niepodobnie. Hitlerowcy wybrali swastykę na swój znak rozpoznawczy, a pismo gotyckie zwalczali jako żydowskie litery.

• Gość: gość Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.12, 23:28
                Gość portalu: nicelus napisał(a):

> Zupełnie niepodobnie. Hitlerowcy wybrali swastykę na swój znak rozpoznawczy, a
                > pismo gotyckie zwalczali jako żydowskie litery.

I pewnie na znak protestu strona tytuł9owa Main Kampf jest drukowana gotykiem?
          • Gość: nicelus Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.12, 21:30
            alt.er.ego napisał:

> ... kojarzy się przeciętnemu Polakowi ...

To znaczy, że komuniści namieszali przeciętnemu Polakowi w głowie i teraz przeciętny Polak jest zakręcony jak domek ślimaka.

Co ma faszyzm do gotyku? Gotyk był uwielbiany w zachodniej Europie. Na przykład w Anglii budowano w stylu gotyckim i neogotyckim, oraz pisano z uwielbieniem pismem gotyckim aż do dwudziestego wieku. Natomiast faszyzm był we Włoszech, a przecież we Włoszech praktycznie nie było gotyku. Od quattrocento był renesans. Polska duchowo była pod dużym wpływem Włoch.

Ani faszyzm, ani hitleryzm nie o i odwoływały się nigdy do gotyku. Faszyzm odwoływał się do tradycji starożytnego Rzymu, a hitleryzm odwoływał się do wyższości rasy i zwalczał pismo gotyckie uważając je za "żydowskie litery".

• alt.er.ego Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 10.05.12, 22:47

Ale chodzi nie o to co Hitler lubił a co zwalczał, ale o to, z czym dzisiejszym polskim dziarskim chłopcom kojarzy się czcionka gotycka. Mi się kojarzy z Niemcami, nic nie poradzę, i przypuszczam wiele innych osób w Polsce ma podobne skojarzenia. I lubość z jaką różni "łysi", "narodowcy" i inni korzystają z tej czcionki nie wydaje się czysto przypadkowa. Kojarzy im się, przypuszczam, z "klimatami" które ich fascynują.
              • Gość: login_t Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 10.05.12, 23:02
                alt.er.ego napisał:

> Kojarzy im się, przypuszczam, z "klimatami" które ich fascynują.

Pewnie chcieliby pogonić Polaków aż do GG.
              • Gość: nicelus Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.12, 23:20
                alt.er.ego napisał:

> Ale chodzi nie o to co Hitler lubił a co zwalczał, ...

Tak przypuszczałem, że jest to dla ciebie wszystko jedno.

• alt.er.ego Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 11.05.12, 04:21

nicelus napisał(a):

> alt.er.ego napisał:
                  >
                  > > Ale chodzi nie o to co Hitler lubił a co zwalczał, ...
                  >
                  > Tak przypuszczałem, że jest to dla ciebie wszystko jedno.

Oczywiście, że nie wszystko jedno ! Nie wszystko jedno gdy chodzi o łamanie praw człowieka, wojny napastnicze itp. Ale to co Hitler sądził o czcionkach, owszem, mało mnie interesuje.

Natomiast nie jest mi obojętne, dlaczego niektórzy współcześni Polacy mają jakiś dziwny pociąg do czcionki gotyckiej. Teraz jaśniej ?
                  • Gość: nicelus zabronić angielski gotyk? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.12, 13:29
                    alt.er.ego napisał:

> Nie wszystko jedno gdy chodzi o łamanie praw człowieka, wojny napastnicze itp.
                    > Ale to co Hitler sądził o czcionkach, owszem, mało mnie interesuje.

Nie wszystko od razu, ale to się nierozerwalnie ze sobą łączy. Hitler swoje zamiary zasygnalizował już w 1934 roku na zjeździe partii:

"Eure vermeintliche gotische Verinnerlichung passt schlecht in das Zeitalter von Stahl und Eisen, Glas und Beton, von Frauenschönheit und Männerkraft, von hochgehobenem Haupt und trotzigem Sinn … Unsere Sprache wird in hundert Jahren die europäische Sprache sein. Die Länder des Ostens, des Nordens wie des Westens werden, um sich mit uns verständigen zu können, unsere Sprache lernen. Die Voraussetzung dafür: An die Stelle der gotisch genannten Schrift tritt die Schrift, welche wir bisher die lateinische nannten …"

> Natomiast nie jest mi obojętne, dlaczego niektórzy współcześni
                    > Polacy mają jakiś dziwny pociąg do czcionki gotyckiej.

Dlatego właśnie piszę, że jest ci bardzo blisko do Hitlera. Jemu też nie był obojętny dziwny pociąg współrodaków do gotyckiej czcionki, która nie pasowała do współczesnych czasów.

Nie podoba mi się to, jak każdy inny przejaw nazizmu, komunizmu, czy innego totalitaryzmu, który odmawia człowiekowi praw, tak jak w tym przypadku nawet prawa do używania takiej czcionki jaka mu się podoba. Dla Hitlera były to "żydowskie pismo", dla ciebie jest to "faszystowskie" pismo. Tylko z dowodami widzę masz kłopoty, skoro pokazujesz jakiś pic na wodę fotomontaż z angielskim gotykiem (sic!).

• alt.er.ego Re: zabronić angielski gotyk? 11.05.12, 15:10
                      Nie odmawiam nikomu używania jakichkolwiek czcionek - nie dopowiadaj sobie, czego nie napisałem. Gotyk z estetycznego punktu widzenia mi się podoba, ale nie w tym rzecz. Nie podoba mi się kontekst - to przez kogo jest z taką szczególną lubością używany - mimo, że w polskiej tradycji i kulturze pasuje jak pięść do nosa.

Dowodów chcesz ? Fakty powszechnie znane dowodów nie wymagają - w Polsce gotykiem posługują się niemal wyłącznie naziści i niektóre pensjonaty / zajazdy / karczmy o wystroju historycznym.

Chwytanie mnie za słówka ( jak w poprzednim poście: "Ale chodzi nie o to co Hitler lubił a co zwalczał,..." i to jeszcze z ucięciem w pół zdania, bez kontekstu ), a teraz wyciąganie, że nie rozróżniam gotyku angielskiego ( naprawdę jest coś takiego ? ) od gotyku z okładki "Mein Kampf" jest bezproduktywnym czepianiem się, odbijającym od meritum na jakieś kompletne pobocza. Cieszę się, że jesteś ekspertem od czcionek drukarskich ( jesteś drukarzem nicelus ? ), ale przypuszczam, że większość ludzi tak jak ja, nie rozróżnia "gotyku angielskiego" z angielskich materiałów dla nazistów od "gotyku niemieckiego" z niemieckich materiałów dla nazistów. Ale podziwiam Twoją świetną orientację w stylach pisma jakimi posługują się koledzy zarówno z Wielkiej Brytanii jak i Niemiec.

A porównań mnie do Hitlera podaruj już sobie... Są granice niedorzeczności, których przekroczenie, ani nie jest zabawne, ani stosowne. Równie dobrze, sam mógłbyś powiedzieć, że jest Ci blisko do Hitlera, bo masz określone poglądy, a innych poglądów nie akceptujesz, że salon pomalowałeś na brązowo, mimo, że żona chciała na zielono, albo dlatego, że wymogłeś na żonie aby gotowała Tobie zamiast ogórkowej żurek z białą kiełbaską.
                      • alt.er.ego Re: zabronić angielski gotyk? 11.05.12, 15:25
                        alt.er.ego napisał:

> Równie dobrze, sam mógłbyś powiedzieć, że jest Ci blisko do Hitlera,
                        > bo masz określone poglądy, a innych poglądów nie akceptujesz,
                        > że salon pomalowałeś na brązowo, mimo, że żona chciała na zielono,
                        > albo dlatego, że wymogłeś na żonie aby gotowała Tobie zamiast ogórkowej żurek
                        > z białą kiełbaską.

Różnica między Tobą a Hitlerem polega na tym, że mimo różnic poglądów, przypuszczam, kochasz swoją rodzinkę, czy dogadujesz się z ludźmi, podczas gdy mający inne zdanie niż Hitler lądowali w obozach koncentracyjnych albo klękali pod gilotynami. W moim przypadku, też nikomu jeszcze włos z głowy nie spadł tylko z tego powodu, że miał inne zdanie niż ja. Więc z takimi porównaniami to proszę na drzewo.
                        • Gość: nicelus Re: zabronić angielski gotyk? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.12, 17:31
                          alt.er.ego napisał:

> Różnica między Tobą a Hitlerem polega na tym, że mimo różnic poglądów,
                          > przypuszczam, kochasz swoją rodzinkę, czy dogadujesz się z ludźmi,
                          > podczas gdy mający inne zdanie niż Hitler lądowali w obozach koncentracyjnych
                          > albo klękali pod gilotynami. W moim przypadku, też nikomu jeszcze
                          > włos z głowy nie spadł tylko z tego powodu, że miał inne zdanie niż ja.
                          > Więc z takimi porównaniami to proszę na drzewo.

Jeszcze nikomu włos z głowy nie spadł, gdyż jeszcze nie masz żadnej władzy. Gdybyś miał taką władzę, jaką miał Hitler, to tych, którzy znają się na krojach pism, zamiast na drzewo, wysyłałbyś do obozów koncentracyjnych. Tak jak Pol Pot wysyłał na tamten świat tych, którzy znali się na piśmie, albo tylko byli o to podejrzani, bo nosili okulary. Ten sam Pol Pot, którego polscy komuniści odwiedzali z bratnimi wizytami.

• alt.er.ego Re: zabronić angielski gotyk? 11.05.12, 17:42

Wniosek nasuwa się taki: albo jesteś duchem świętym, który czyta ludziom w myślach, których nawet nie widział oraz zna ich przyszłość, albo tylko Ci się wydaje, że nim jesteś czyli, że masz bardzo, bardzo poważny problem.

Poziom idiotyzmu tego co piszesz powalił mnie. I rozczarował.
                          • alt.er.ego Re: zabronić angielski gotyk? 11.05.12, 17:57

To są w ogóle jakieś brednie. Człowieku co ja mam wspólnego z Hitlerem czy z Pol Potem ? A Ty nagle w jakiej roli się ustawiasz czyniąc takie insynuacje ? Jesteś Ojcem Św. czy może jakąś niewydymaną dziewicą orleańską czy innym z bożej łaski moralnym autorytetem, przed którym mamy klęczeć a Ty będziesz miotał w nas kamyki z wyskrobanymi napisami "Hitler", "Pol Pot", "Stalin". Walnij się w łeb człowieku, bo to śmierdzi jakąś paranoją.

Myślałem, że jesteś normalnym człowiekiem z którym można pogadać - ale jesteś tylko jakimś kompletnie zidiociałym palantem.
                            • Gość: nicelus Re: zabronić angielski gotyk? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.12, 19:39
                              alt.er.ego napisał:

> Człowieku co ja mam wspólnego z Hitlerem czy z Pol Potem ?

Agresję w stosunku do osób podających niewygodne fakty.

• alt.er.ego Re: zabronić angielski gotyk? 11.05.12, 20:00

Piszesz o swojej agresji wobec mnie ( insynuowanie, że jestem jak Hitler i Pol Pot w odpowiedzi na to, że napisałem, że tłukąc temat czcionki i dzieląc włos na czworo uciekasz od istoty problemu ) ?

Nie zauważyłem, bym był w rozmowach z Tobą agresywny. Jeżeli gdzieś poczułeś się zraniony, to proszę powiedz w którym miejscu. Moich odpowiedzi na określenie mnie "Hitlerem" proszę łaskawie nie uwzględniać, bo nie mogą one być z logicznej konieczności powodem tego co wydarzyło się wcześniej czyli określenia mnie "Hitlerem" ( czy kimś jak on ).
                          • alt.er.ego Re: zabronić angielski gotyk? 11.05.12, 18:37

nicelus napisał(a):

> Jeszcze nikomu włos z głowy nie spadł, gdyż jeszcze nie masz żadnej władzy. Gdybyś miał
                            > taką władzę, jaką miał Hitler, to...

Nie spadł, bo moją zasadą jest dawanie pierwszeństwa sile argumentów, a nie argumentowi siły. Ten ostatni dopuszczam wtedy, gdy ktoś nie ma ochoty / nie potrafi normalnie rozmawiać, za to potrafi i chce mi dokopać. Krzepę mam, więc na cudzy argument siły też zawsze znajdę adekwatną odpowiedź.

Jest mi przykro. Wydawałeś się być jednym z najinteligentniejszych i najsensowniejszych ludzi na tym forum. Wyszedłeś w tej rozmowie na jednego z największych kretynów. Myślałem, że mam po drugiej stronie umysł racjonalny, a okazuje się, że po drugiej stronie kabla siedzi jakaś naćpana oderwanymi od rzeczywistości oparami wyobraźni Pytia z delfickiej pieczary.
                      • Gość: nicelus Re: zabronić angielski gotyk? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.12, 17:11
                        alt.er.ego napisał:

> Cieszę się, że jesteś ekspertem od czcionek drukarskich
                        > ( jesteś drukarzem nicelus ? ), ale przypuszczam,
                        > że większość ludzi tak jak ja, nie rozróżnia "gotyku angielskiego"
                        > z angielskich materiałów dla nazistów od "gotyku niemieckiego"
                        > z niemieckich materiałów dla nazistów.
                        > Ale podziwiam Twoją świetną orientację w stylach pisma jakimi
                        > posługują się koledzy zarówno z Wielkiej Brytanii jak i Niemiec.

Czyli sam nie rozróżniasz krojów pism, a jeżeli ktoś rozróżnia to dla ciebie nazista.

• alt.er.ego Re: zabronić angielski gotyk? 11.05.12, 17:35

Uciekasz ciągle od istoty sprawy w jakąś boczną uliczkę czcionek, udając jednocześnie, że nie dostrzegasz żadnych korelacji. Gdyby po ulicach Gorzowa w święto flagi maszerowali chłopcy wykonując charakterystyczny gest ręką też by Ciebie nic nie niepokoiło ? To kiedy zaczniesz się niepokoić ? Gdy nad ranem zapukają do Twoich drzwi i wywiozą Cię do obozu koncentracji dla różnej maści "wywrotowców" wrogich ich faszystowskiemu państwu ?
    • slawek_wieczorek Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 02.05.12, 22:13
      "W połowie przemarszu, wydarzenie z patriotycznego, zmieniło charakter na antyrządowy i antyunijny."

A więc patriotyzmem jest prorządowość i euroentuzjazm?!

• slawek_wieczorek Mirosław Raiter 02.05.12, 22:25
      Do Autora artykułu i Forumowiczów mam serdeczną prośbę o poprawne pisanie nazwiska mego Przyjaciela ze Skwierzyny!
      • Gość: jona dzisiejsi patrioci to zwykli ludzie IP: *.access.telenet.be 02.05.12, 22:45
        ty masz co chwile jakies dziwne prosby.....Dla mnie na pewno patriotyzmem nie jest wstrzymywanie ruchu i chodzenie przez pol miasta z flaga po ulicy. Dla mnie tu gdzie jestem patriotyzmem jest wlasnie odpowiednie zachowanie i pokazywanie,ze Polak to nie zlodziej i pijak,ale normalny,dobrze zintegrowany , uczestniczacy w zyciu politycznym i socjalnym europejczyk. Kiedys-za mlodu-czytanie ksiazek i wydawnictw o prawdziwej polskiej historii, dyskusje ze znajomymi w tym temacie,spotkania przy gitarze i spiew piesni,o ktorych co niektorzy nie chieli slyszec...Proba prowadzenia dyskusji na lekcjach historii i jej przekazywanie kolegom z klasy, odmowa wystapienia w capstrzyku komunistycznym i pare innych swiadomych postepowan....Obecnie jest WOLNA POLSKA,a co niektorym pozostala ciagla walka.Dzisiejszy patriotyzm to nie walka,ale normalne, porzadne zycie... moze pomoc biedniejszemu i slabszemu sasiadowi lub zwykla zyczlowsc dla innych....Bo co dalo przejscie przez pol miasta z flaga i zablokowanie ruchu?Czy ci ludzie sa wiekszymi patriotami,od tych,ktorym ta akcja nie podobala sie???
      • Gość: emsiziomal Re: Mirosław Raiter IP: 83.238.59.* 02.05.12, 22:47
        Pytanko- odpowiedź
        Czy porażka w wyborach samorządowych, gdzie Pana kandydaturę na burmistrza Skwierzyny poparło tylko 148 wyborców, nie zniechęciła Pana do czynnego udziału w polityce?

Mirosław Raiter: Pogromca „imperium zła „ Ronald Reagan próbował dostać się do Białego Domu przez 16 lat .Początkowo wyśmiewany „drugoplanowy aktor Hollywood” stał się jednym z najwybitniejszych prezydentów Stanów Zjednoczonych .Stało się tak dlatego , że wierzył w określony system wartości i swoich poglądów nigdy nie zmienił .Był typowym konserwatywnym wolnościowcem .Ufam , że Polacy również powrócą do swoich korzeni i odrzucą obcą nam lewicową ułudę .
        • Gość: emsiziomal I jeszcze jedno pytanko..... IP: 83.238.59.* 02.05.12, 22:49
          ...Miszczu jak do twej antyeuropeiskości ma sie info.....
          "
          Trzy córki: Anna rozpoczęła studia doktoranckie w Monachium"
          Na polski uniwerek trza było latorośl słać. A nie do Niemców!!!!
          • Gość: ? Re: I jeszcze jedno pytanko..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 23:04
            ...Miszczu jak do twej antyeuropeiskości ma sie info.....
            "
            Trzy córki: Anna rozpoczęła studia doktoranckie w Monachium"
            Na polski uniwerek trza było latorośl słać. A nie do Niemców!!!!

Typowa hipokryzja patrioty manifestanta?
      • Gość: Bernard Re: Mirosław Raiter IP: *.namao.albertacom.com 02.05.12, 23:41
        Hey wieczorek,
        To twoj, nie nasz przyjaciel...
        osobiscie obiecuje nawet nie wspominac...
        :():):):):):)
      • Gość: Pit Re: Mirosław Raiter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.12, 09:10
        ty jesteś równie chory, jak ten twój przyjaciel - zajadły kundel. Ja nawet nie będę próbował pisać jego nazwiska, po co robić reklamę jakiemuś idiocie, albo cynicznemu cwaniaczkowi, który na ludzkiej głupocie chce dorwać się do koryta.
      • cajmero Re: Mirosław Raiter 03.05.12, 10:03
        czy tacy, jak ty, Wieczorek, mają przyjaciół?
    • Gość: Gość Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.gorzow.hypnet.pl 02.05.12, 23:17
      e tam, zaraz Kubańczyk. To złodziej samochodów był, co Kenediego sprzątnął.
      Od dawna marzył o takim kabriolecie!
      • danny_boy Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 03.05.12, 02:58
        Gość portalu: Gość napisał(a):
        > e tam, zaraz Kubańczyk. To złodziej samochodów był, co Kenediego sprzątnął.
        Fanatyczni Niemcy wykończyli go za „Ich bin ein Berliner”.
    • oknonaplacwilsona Święto flagi - Plac Wilsona / Warszawa 02.05.12, 23:29
      Święto flagi na Placu Wilsona wyglądało tak: oknonaplacwilsona.blogspot.com/2012/05/na-drugiego.html#links
      • surma_bojowa Re: Święto flagi - Plac Wilsona / Warszawa 02.05.12, 23:47
        No cóż, biegunka patriotyczna może objawiać się na różne sposoby.
        • oknonaplacwilsona Re: Święto flagi - Plac Wilsona / Warszawa 03.05.12, 00:15
          A może ktoś jeszcze w to wierzy - czy można komuś odbierać wiarę?
          • Gość: Bernard Holota Kaczynskiego - won z Gorzowa!!! IP: *.namao.albertacom.com 03.05.12, 03:01
            Hey,
            Gorzow to dobre miasto..
            Gorzow to polskie miasto..
            Gorzow nacpanej holoty pisowskiej nie potrzebuje!!!!
            Poszli won smierdziele faszystowskie!!!!!!
            Jeszcze polska nie zginela!!!!!!!
            :):)
            i to sa jaja
            • Gość: nie-patriota Re: Holota Kaczynskiego - won z Gorzowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 11:09
              Brawo !!!!! płacą ci za to plucie jadem ? Myślisz , że różnisz się od faszystów , też chcesz "eliminować" niepożądany element. Zacznij używać rozumu.
    • lebonheur Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [WID... 03.05.12, 07:48
      Wyglada na to, ze Polak kocha byc niezadowolony. Tylko ze jakos dziwnie proporcje ulegly zachwianiu : do 1981 byl milion niezadowolonych, reszta nie narzekala.Teraz jest odwrotnie.
      jesli chodzi o te wszystkie manifestacje ludzi nawiedzonych i oczadzialych - czy warto o tym pisac i n imi sie przejmowac ? Brak jakichkolwiek reakcji, totalna cisza w eterze sa bardziej skuteczne anizeli wyrywanie sobie wzajemnie wlosow.
    • cajmero Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 03.05.12, 10:17
      ten krzykacz dostał przepustkę z psychiatrowa na 2 maja, co pozwoliło mu pleść bzdury na temat zamachu.
      Ps: moja teoria na ten temat,po ostatnich wyskokach braciszka jest taka: to Jarosław jest winny zamachu na brata, ma do tego charakter. On "żywi" się niepowodzeniami, klęskami, słowami i robi wszystko, aby zaistnieć, być widocznym w mediach. A, jak zadyma, to ucieka, bo mamusia tak tych bachorów rozkapryszonych nauczyła.
      Ps: czemu transparent był pisany gotykiem, mam jakieś skojarzenia, absolutnie nie antyniemieckie, ale takie onrowskie, kibolskie.....Mam nadzieje, że Policja zrobiła fotodokumentację, na zaś.
      • gorzow.przestan Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 03.05.12, 14:17
        To donieś, komenda "czynna non stop". Tu jeszcze ściąga, naprzeciwko komendy wywieszane jest też to :

www.stalowcy.pl/files/images/kssg.JPG
        Zarobisz z 5 punktów na policji, to może pan aspirant z drogówki załatwi odjęcie 5 punktów karnych :))
    • Gość: Suck it bitches Same lyse frajerstwo ze Staszia.... IP: *.yfcministries.com 03.05.12, 14:14
      i wszystko jasne...
      • gorzow.przestan Re: Same lyse frajerstwo ze Staszia.... 03.05.12, 14:34
        Jeden z Młodych Dynamicznych Wykształconych podczas przemarszu w okolicy Katedry i zatrzymania na kilka minut przejazdu wykrzykiwał ze swojego auta z "poznańską" rejestaracją PO xxxxx cytuję "do roboty".

Ubodło mnie to, gdyż specjalnie wyszedłem z domu po 15.30, by zdążyć na marsz, i następnie do pracy na 18.30. A byłem po nocce i mogłem się do 15.00 wyspać, a potem pogrillować jak młodzi wykształceni z wielkich miast. :)

Nie przeczę, że znalazło się w tym tłumie kilkanaście osób, które są bezrobotne. Być może "POwinni" w tym czasie pracować, ale no właśnie gdzie, skoro .......

Z jednej strony wyzywa się że szła tam sama młodzież koło 16-25, a akurat w grupie 20-25 jest 40-procentowe bezrobocie i nie ma widoków na jego zmniejszenie.

Z drugiej strony nie widzi się, że szli tam rodzice z dziećmi, w tym przedsiębiorcy (mąż na marszu, żona w sklepie), oraz emeryci i renciści, którzy raczej swoje już odpracowali i odsiedzieli nierzadko.

Wyzywanie uczestników marszu by wzięli się do roboty bo jaśnie Pan przez 5 minut musiał stać "w korku" jest nie tylko przejawem egoizmu, ale i totalną głupotą.

Panowi temu zapewne wyborcy PO, nie przeszkadza brak dróg, czekanie miesiącami do szpitali i przychodni, podobnie jego vis a vis z Gorzowa który obok pukał się w głowę w aucie nie przeszkadza to, że stan taboru MZK nosi ze sobą spore ryzyko spóźnień do pracy - ciągłe awarie, jak choćby ta z rana ok. 6:00 na Wieprzycach, 1.V.2012.

Ja akurat pracuję w takim miejscu, że jak spóźnię się 10-20 minut, czy nawet godzinę, z przyczyn awarii tramwaju, to po prostu posiedzę dłużej. Ale pan z auta pewnie nie wie, że pracownik TPV zatrudniony na umowę śmieciową na 5 dni, jak go "dzięki" strajkowi, awarii czy innej "katastrofie lokalnej" typu burza, MZK nie dowiezie do pracy, i nie zdąży "odbić czytnika", to go wyrzucą bo jest niesolidnym pracownikiem, albo w najlepszym przypadku nie wypłacą pieniędzy za ten dzień pracy.

Leming to stworzenie o małej zdolności do analizowania rzeczywistości i rozumienia ciągu skutkowo-przyczynowego.

Toż to nawet zdeklarowany betonowy lewicowiec jest bardziej uwrażliwiony na sferę społeczno-pracowniczą itp. tematy, choć samych uczestników marszu nienawidzi.

Leming to leming. Wszyscy źli, wszyscy łysi, wszyscy naziści, wszyscy to ciemnogród. Tylko Donaldinho to gwiazda. A nawet jak uzna leming że Donaldinho zły, i dzięki niemu nędza, syf i patologia, to lepszy już Donaldinho, Kaczor, czy oszołom Korwin.
        • gorzow.przestan Re: Same lyse frajerstwo ze Staszia.... 03.05.12, 14:36
          Lepszy Donaldinho niż Kaczor czy oszołom Korwin.

Stilon to łyse pały, a piłka polska to dno. Piłka hiszpańska, angielska, to tak, to jest to. Ronaldinho, Ronaldo, Rooney, i normalny styl kibicowania, jedzenie kanapek, pokazanie się w salonie. A nie jakieś flagi, pochody, i granie po 4 ligach.

Kibicuje się Barcelonie, jest się czym POchwalić: kibicuję NAJlepszym. To nic, że kopnąć w piłkę się nie potrafi. :)
          • Gość: gemolek A gdzie qrwa ksiądz? IP: *.lss.net.pl 03.05.12, 14:51
            Gdzie kropidła patrioci? Te flagi "trza" było skropić wodą święconą.Dlaczego kler nie brylował na tym spędzie?
            W takim razie, przemarsz uważam za mało wiarygodny.
            A sprawę smoleńską zamykam.To był zamach.
            Wam się wydaje, że jak wyjdziecie z flagą państwową na ulicę, to jesteście wspaniałymi ludźmi, tymi najprawdziwszymi Polakami?
            Wielu z Was to nieudacznicy życiowi.Szkodzicie temu Państwu.Od innych wymagacie, a sami od siebie nie dajecie nic!
            • gorzow.przestan Udacznik Życiowy 03.05.12, 15:19
              Str. 18-19 podręcznika o Gorzowie

Def: osobnik, któremu rodzice np. z PSL załatwili pracę w urzędzie, tudzież POtomek byłego towarzysza, właściciela państwowego zakładu.

Przykład 1. Syn byłego "zarządcy" PGR w Różankach, pan Mularski. Ojciec p. Mularskiego, gorliwy apologeta PZPR. Syn po zmianie chorągiewki gorliwy apologeta tzw. wolnego rynku, wyśmiewający nieudaczników. Po 2006 roku zastępca I sekretarza Gorzowa, niejakiego Boba Budowniczego.

W marszu wśród "nieudaczników" brał udział jadący na wózku Bogusław Nowak. Należący do tego pokolenia zawodników (oprócz "Bogusia" np. Rembas i paru innych), na dźwięk których SSA Caleum i członkowie zarządu powiedzą "nieudacznicy" życiowi.

Zawodnicy, którzy zostawiając zdrowie na torze zajmowali 2-3 miejsca w drużynowych mistrzostwach świata, albo 5 czyli najwyższe w historii występów Polaków na torze Wembley, nie są mile widziani.

To nieudacznicy.

Za dziesiątki medali, i zostawione zdrowie dostają zapłatę: wyrzucenie z loży, brak zainteresowania. No ale jak POwiedział cajmero: trzeba ich sfotografować. A jak już sfotografowani, to "tych panów już nigdzie nie wpuszczamy".

I potem mamy takie kwiatki, jak Stal Gorzów Bogusia Nowaka kontra spółka pod nazwą Stal Gorzów wyśmiewająca lub poniżająca swoich byłych zawodników, uzurpująca sobie prawo do nazwy, ale i do zdobytych przez "nieudaczników emerytów rencistów" medali.
              • Gość: czerwony Re: Udacznik Życiowy IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.12, 16:13
                gorzow.przestan napisał:

Syn byłego "zarządcy" PGR w Różankach, pan Mularski

Co to ma wspólnego ze świętem flagi wiejski oszołomie. Nie zmieniaj NICKA bo i tak wszyscy wiedzą że to ty.
                • gorzow.przestan Re: Udacznik Życiowy 03.05.12, 17:11
                  Tak się składa że mieszkam w Gorzowie, a że jestem wiejskim czy miejskim oszołomem, mało mnie to obchodzi.

Ma o tyle wspólnego że np. zarząd Stali - Komarnicki, Mularski, etc wyrzucał na śmieci dawne sztandary, kroniki Stali (a zdarzało się że medale lądowały na allegro głośna sprawa sprzed 7-8 lat).

Kto nie szanuje flagi, sztandaru, ten nie zasługuje na szacunek.

co do konkluzji dot. 1-2-3 maja (1 maja 2004 "świętowali" z pompą tzw. WUNIĘWSTĄPIENIE ci którzy wybrali służenie kołchozowi)

"Nie masz pieniędzy na własną armię, więc wkrótce będziesz utrzymywał obcą".
                  • Gość: gemolek Re: Udacznik Życiowy IP: *.lss.net.pl 03.05.12, 17:42
                    Udaczniku życiowy.Co mnie obchodzi żużel?
                    Ty Jesteś fanem speedwaya, a nie ja.Ja się na żużlu nie znam.
                    Za to świetnie pamiętam czasy Stilonu.Ile sportowej radości dzięki stilonowi nasze miasto kumulowało.Stilon rozsławił Gorzów.Jak na taką małą dziurę, dyscyplin sportowych na najwyższym szczeblu rozgrywek mieliśmy trochę.A teraz stal, stal i nic się qrwa nie liczy.
                    To chwyciło, Politycznie także, przez niektóre osoby w naszym mieście.
                    A jeżeli chodzi o Pana Jerzego Rembasa, to sam sobie wybrał drogę życiową.Winisz wszystkich, tylko nie jego.Był dobry, mógł być lepszy.
                    To tak o sporcie gorzowskim, odbiegając od tematu.
          • Gość: jona Re: do gorzow przestan IP: *.access.telenet.be 03.05.12, 19:53
            mam wrazenie,ze cwiczysz pisanie piszac tutaj bajki.... w wordzie....tak, mnie przeszkadzaloby bezprawne blokowanie ulicy, gdyz uwazam,ze ten marsz byl bez sensu.W PL kazdy normalny wie co to patriotyzm i ze flage nalezy szanowac.A czy ci noszacy ja po ulicy wlasnie w ten sposob ja szanuja? Moim zdaniem nie bardziej niz ja
    • Gość: arg Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.datawebhosting.com.ar 03.05.12, 18:09
      hołota zawsze potrafi obrzydzić mieszkańcom miasta piękne święto.
    • halirod Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [WID... 03.05.12, 19:34
      Wydaje mi się ,że wiele osób biorących udział w tej manifestacji nie wiedziało jaki na prawdę ma cel. Pan Rajter chyba ich oszukał. A swoją drogą kto to jest ten pan? Wstyd i tyle .
    • Gość: Tomek Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.12, 19:45
      Kibice stanęli przed fontanną i trzymali transparent z napisem Stilon Gorzów, 100-metrowa flaga zatoczyła koło, a z głośników słychać było antyrządowe przemówienia organizatorów.

STILON znam skądś tę nazwę . Był chyba taki zakład pracy w Gorzowie za czasów PRL i zatrudniał ok. 14 tys ludzi. Zapewne źli komuniści go zlikwidowali bo nic o nim nie słychać.
      • Gość: hiro Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.12, 19:51
        te dzieciaki z flagą wyrażały swoje marzenia o komunie......
      • alt.er.ego Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 03.05.12, 21:30

Tomek napisał(a):

> STILON znam skądś tę nazwę . Był chyba taki zakład pracy w Gorzowie za czasów PRL
        > i zatrudniał ok. 14 tys ludzi. Zapewne źli komuniści go zlikwidowali bo nic o nim nie słychać.

Komunizm zlikwidował się sam, ciągnąc na dno gospodarki i kraje w których istniał. Tak jak stroniący od pracy pijak z dworca, który za pożyczone pieniądze zapił się na śmierć - nikt mu w tym złośliwie nie dopomógł.

W okresie "komunistycznej świetności" Stilonu maksymalnie pracowało tam około 10 tyś. pracowników. Zawiał wiatr historii, Stilonu już nie ma, ale jest na jego miejscu 100 innych firm zatrudniających ogółem zbliżoną liczbę ludzi. Zmieniły się formy prawne prowadzenia działalności gospodarczej, odeszła do przeszłości złota zasada socjalistycznego świata pracy "czy się stoi, czy się leży dwa tysiące się należy" i wielokrotnie wzrosła wydajność każdej z zatrudnionych na terenie po byłym Stilonie osób: w socjalizmie wypracowywali miesięcznie kilkadziesiąt dolarów PKB na łebka, dziś każdy z nich wypracowuje miesięcznie co najmniej kilkaset dolarów PKB. Oczywiście znajdowało to odzwierciedlenie w wysokości płac. Więc nie ma co lamentować za dawnym Stilonem.
        • Gość: hiro nieuki stilon jest był i jeszcze trochę będzie! IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.12, 21:37
          walczaka 25.tak mądrale !:-)
          a starym stilonie pracowało ok 14 tys w szczycie
          > złota zasada socjalistycznego świata pracy "czy się stoi, czy się leży dwa tys
          > iące się należy"
          to pisząc to miałeś na myśli:-)))))
          www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-unia-placi-tysiac-euro-dziennie-za-leniuchowanie,nId,598728
    • Gość: Daktyl Brawo PiS IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.12, 11:15
      Piękny pochód brawo PiS. Róbcie dalej takie patriotyczne uroczystości
      • Gość: gość Re: Brawo PiS IP: *.echostar.pl 04.05.12, 20:04
        jak juz bylo pisane, to nie PiS, tylko Kongres Nowej Prawicy zorganizował pochód!!!nPIS nie tknął przy tym placem!!!!
        Pozostałych komentarzy- steków obelg i żenujących komentarzy ni ebede komentować bo szkoda czasu,
        za akcję wielkie brawa NOWA Prawcia!!
        • Gość: jona do goscia-tchorza IP: *.access.telenet.be 04.05.12, 22:12
          a ty anonimie ktos abys mial komentowac tu i teraz????Nawet nie stac cie na napisanie swojego zdania pod swoim nickiem???Masz prawo do wlasnych mysli tak jak ja i inni mamy prawo do wlasnym przemyslen.A roznimy sie tym,ze ja, inni piszemy od zawsze pod swoimi nickami,a ty???TCHORZ????
          • Gość: hiro Re: do goscia-tchorza IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.12, 21:34
            ty się go lepiej zapytaj czy u spowiedzi był..............
    • Gość: josner Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.kwidzyn.mm.pl 04.05.12, 20:58
      "- Od 1 stycznia była podwyżka cen gazu..."

Gówno prawda.
      • Gość: ele ! Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 05.05.12, 09:23
        Najdroższy gaz mamy dzieki ekipom okrągłostołowym które rzadza Polska od 22 lat !!!!

Plucie na Rosjan ! ustawianie Rosjan [ gdzie maja poprowadzic rurociąg ] doprowadziło
        do tego ze Rosja zbudowała rurociąg na dnie Bałtyku omijając Polske wrogą Rosji ! a nam
        dzieki tym bandyckim ekipom żydo-chazarskim które rzadza 22 lat został drogi gaz !!!

[ PŁACIMY JAK ZAWSZE MY SŁOWIANIE !!!! żydzi z mafi tylko sie tucza nasza pracą ! ]

Apel do SŁOWIAN !!!!! Nie dajcie sie dzielic !!!!! nie słuchajcie agentów mosadu i CIA którzy wykrzykuja hasła przeciw Rosji !! TO WROGOWIE SŁOWIAN !!!!!!

TYLKO RAZEM SŁOWIANIE WYZWOLIMY SIE Z NIEWOLI ŻYDOWSKIEJ !!!!
    • Gość: hiro Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.gorzow.mm.pl 05.05.12, 21:18
      > Mam pytanie , dlaczego nie pokazujecie w TVP tego pokazu patriotycznych ki
      > biców a nachlnie pokazujecie zadymiarzy stadionowych w TV ?
      kto jebany debilu w dupe pchany ma to pokazywać ?! my?!!! jebnięta małpo! ma forum gorzów!? do ku... nędzy z debilami!
    • Gość: trick Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.odrioo.com 09.05.12, 19:52
      Widziałem dzisiaj trzech "patriotów" których wcześniej widziałem na manifestacji. Jeden z nich na koszulce miał napisane "nie będę przepraszał za Jedwabne. " I tu ok.jego prawo ja też nie muszę za wszystko przepraszać. Tylko dlaczego ten łysy H.... dalej miał napisane "bo byli łatwopalni". Jak taki sku...... by się czuł jak w podobnych koszulkach by chodzili łysole z Ukrainy tylko z napisem 'nie będę przepraszał za Wołyń" bo byli łatwopalni lub coś podobnego.
      • Gość: hiro Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.12, 20:13
        nie masz co się denerwować to pisowskie bojówki:"chłopcy na posyłki" garstka prostaków z gkp gorzów -ot i wszystko.....pis im swego czasu naobiecywał cudów na kiju i tak to ciągnie garstka ....prostaków.....
        ten txt to tak z życia nie z doniesień prasowych a zwłaszcza gazety:-)
        • Gość: ele do mmm00000 ! Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 09.05.12, 20:28
          forum.gazeta.pl/forum/w,73,135670672,135732418,Re_Co_tam_dzieci_Mama_wyprzedza_na_trzeciego_W.html
    • Gość: login_t Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 09.05.12, 22:09
      Nie zatrybiam, czemu 1 maja można robić demonstracje antyrządowe a drugiego - nie?
      • slawek_wieczorek Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W 09.05.12, 23:22
        Gość portalu: login_t napisał(a):

> Nie zatrybiam, czemu 1 maja można robić demonstracje antyrządowe a drugiego - n
        > ie?

Bo 1 maja czyni je, znana nam skądinąd z lat 80. ub. w., opozycja koncesjonowana.
    • Gość: proxy Próbu ufowodnienia tutaj przez niektórych IP: *.toners.bg 11.05.12, 07:20
      że takie gó... jak nazizm pachnie fijołkami jest po prostu haniebne .
      • Gość: nicelus Re: Próbu ufowodnienia tutaj przez niektórych IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.12, 13:40
        proxy napisał(a):

> że takie gó... jak nazizm pachnie fijołkami jest po prostu haniebne .

Całkowicie popieram. Nazizm to jest prawie tak wielkie gó... jak komunizm i pociągnął za sobą prawie tak wiele ofiar jak komunizm. Nie można nazizmu i komunizmu częściowo wybielać twierdząc, że nie wszystko było złe. Nie można twierdzić, że odmawianie ludziom prawa do używania gotyckiej czcionki było dobre.

• Gość: hiro Re: Próbu ufowodnienia tutaj przez niektórych IP: *.gorzow.mm.pl 11.05.12, 19:42
          "Nazizm to jest prawie tak wielkie gó... jak komunizm"
          pomiń prawie i prawie będziemy kolegami z łaeczki........:[-)
    • Gość: login_t Re: Święto flagi czy manifestacja antyrządowa? [W IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 26.05.12, 13:05
      www.reggaeland.eu/reggaeland_2006/index.html
      Kolejni faszyści z gotykiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka