Dodaj do ulubionych

Gorzowski rynek pracy

09.01.13, 18:18
Zwracam się z serdeczną prośbą o pomoc w pisaniu pracy magisterskiej. Jestem studentką drugiego roku socjologii drugiego stopnia w Szczecinie, piszę pracę na temat sytuacji osób niepełnosprawnych na gorzowskim rynku pracy. Abym mogła dokonać rzetelnej analizy potrzebuję poznać punkt widzenia osób z różną niepełnosprawnością i w różnym wieku. Dlatego też poszukuję respondentów w wielu środowiskach. Byłabym niezmiernie wdzięczna za udział Państwa w moim badaniu - ankieta jest oczywiście anonimowa i służy tylko i wyłącznie pracy naukowej. Z góry dziękuję za poświęcony czas.
moje-ankiety.pl/respond-35524.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Gorzowski rynek pracy IP: *.kwidzyn.mm.pl 09.01.13, 22:09
      Pewnie za 15-20 lat pracy w polskich warunkach będę mógł wziąć udział w takich ankietach.
    • Gość: w3d Re: Gorzowski rynek pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 22:19
      gorzowscy pracodawcy zatrudniają osoby niepełnosprawne ale muszą byćz drwoe i zdolne do pracy. tj szukają naiwnych jeleniów z grupą inwalidzką, za których nie musza płacić zusu.
      i o to tylko w tym wszystkim chodzi.
      firma która zatrudnia powyżej 50 osób (nie wiem dokładnie ilu) musi mieć określony % niepełnosprawnych - wymusza to na nich państwo. Stąd poszukiwania w ogłoszeniach osób z grupą inwalidzką - dzięki zatrudnieniu takiej, nie będą musieli płacić kary do PFRON.

osobami niepełnosprawnymi umysłowo zajmuje się jedna organizacja przy kościele na ul. Piłsudskiego. Zajmują się nimi ale ich nie uczą wykonywać żadnego zawodu w rezultacie czego osoby te są pozostawione samym sobie.

Zakłady pracy chronione są na liście, dostepnej w Powiatowym Urzędize Pracy.
      Tam też na specjalnej tablicy są ogłoszenia dla nich. (dla tych zdrowych)

chorzy nie mają szans na pracę.

Jesteśmy w UE, są dotacje unijne i niewykorzystane szanse dla tych ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka