Dodaj do ulubionych

Strefa Płatnego Parkowania - kłopoty...

IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.04, 01:10
Dostałem właśnie upomnienie, w związku z nie zapłaceniem za parkowanie w
2002r. Strasza mnie tu egzekucja, jesli nie zaplace w terminie 7 dni. Czy
ktos wie do kogo i jak mozna sie odwolac? Ktos mial podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • Gość: stilgar Podstawa prawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 12:22
      Temat wraca ponownie, w wezwaniu nie ma podstawy prawnej na temat pobierania
      opłat.Podstawą taką na 2002 r był art. 13 ust. 4 ustawy z 21 marca 1985
      r.Jednak został on uchylony prawomocnym wyrkiem Trybunału Konstytucyjnego z
      dnia 10 grudnia 2002 r. (sygn.akt P 6/02).Po pierwsze więc wezwanie które
      dostałeś jest nieważne z powodu uchybień formalnych, po drugie zaś jest
      niezgodne z konstytucją.
      Pozdrawiam.
    • Gość: labola Re: Strefa Płatnego Parkowania - kłopoty... IP: *.gorzow.mm.pl 29.09.04, 23:56
      Nie jesteś sam. Ja się odwołuję.
      Najśmieszniejsze jest to, ze zawsze płacę za postój. Mam znajomych, którzy nie wykupują biletu "z zasady" i nie mają takich problemów.
      pozdrawiam
    • Gość: XXX Re: Strefa Płatnego Parkowania - kłopoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:02
      Cytat z Lubuskiej:

"...– Dlatego służby parkingowe wyposażymy w aparaty fotograficzne. Każdy źle
      zaparkowany samochód i taki, który będzie stał bez biletu, zostanie
      sfotografowany i umieszczony w dokumentacji. To z pewnością podniesie jeszcze
      bardzie ściągalność opłat – mówi...."

Ciekawe czy te aparaty są legalizowane i zabezpieczone przed mozliwością zmiany
      ustawień? Bo jeżeli nie to prkingowy będzie mógł świadczyć uslugi dla ludności
      w zakresie fotografii okolicznościowej - komunie, sluby.... jednak przed sądem
      będzie to dowod łatwy do zanegowania...
      • Gość: stilgar Aparaty i tak nie zdają egzaminu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 15:00
        Mandatem można ukarać kierowcę, a nie samochód. Dlatego właśnie wideoradary
        fotografują oprócz tablic rejestracyjnych twarz kierowcy. Ktoś chce karać
        mandatem samochód ?? Prosze bardzo niech samochód płaci.:)
    • Gość: werty Kontroler zapisze i sfotografuje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 00:23
      www.gazetalubuska.pl/
      A ja przed sadem moge udowodnić że każdy samochód moge postawić w każdym
      miejscu... na zdjeciu oczywiście... to okolo 40 minut pracy w Photoshopie...
      Tak więc nie jest to zaden dowód. Oczywiście jeżeli chodzi o głupie 50 zl... to
      nie ma co sie szarpać... ale chodzi o zasadę... według mnie nie jest to dowód...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka