Dodaj do ulubionych

,,Tygodnik Lubuski''!?

IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 22:19
,,Tygodnik Lubuski''!? - 2005/02/02 22:37
Post z forum dyskusyjnego Ziemi Gorzowskiej. Ostatnio sporo tam się dzieje.
Szukałem dzisiaj w Internecie materiałów źródłowych odnoszących sie do
nazwy ,,Ziemia Lubuska''. No i trafiłem na stronkę w organizacji pod
tytułem ,,Tygodnik Lubuski''. Czy ktoś sobie robi jakieś jaja, czy też
faktycznie powstaje nowy tytuł? Pytam o to na tej stronie, bo tutaj tyle
szumu o odejściu dziennikarzy z ,,tg''. Być może ma to jakiś związek z tym,
co znalazłem. Czy ktoś z byłych dziennikarzy ,,tg'' może temu zaprzeczyć, lub
potwierdzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: ex tg Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 02.02.05, 23:05
      nie potwierdzam i nie zaprzeczam. O to chyba chodziło???
      • Gość: Edmund Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 07:03
        Wszystko w swoim czasie.
        ecieszko@gorzow.mm.pl
        • Gość: Kajzer Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:29
          Teraz czas na zdechniecie ziemi... ktora juz naprawde jest "blisko ziemi"...
          Nowy tytuł???? Gratuluje pomyslu... pewnie edmunda... Na pewno tutaj to
          sprzedacie...
          • Gość: Szperacz-bis2 Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:41
            A o tym zapomniałeś???
            www.ziemiagorzowska.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=27&func=view&id=117&catid=2
    • Gość: open Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 12:14
      Wszystko co ma w nazwie lubuski jest najczęściej zwiazane z Zielona Górą czy
      tygodnik też ?
      Aaaaaaaa! kupiłem "Ziemie", po latach, twierdze ,ze ma się dobrze. No moze
      brakuje Edmunda i jeszcze kilku red
      • Gość: emkael Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 12:26
        I tu kolega Open jest w dużym błędzie! "Tygodnik Lubuski" nie ma nic wspólnego
        z Zieloną Górą. W końcu Gorzów też jest na ziemi lubuskiej. I musimy mieć
        jakieś poważne, niezależne od nikogo medium. I takim właśnie medium będzie
        Tygodnik Lubuski.
        • Gość: Ragnar Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 12:53
          poczytamy, zobaczymy, ocenimy. powodzenia dla nowej idei. nie wszystkie
          odgrzewane i pod zmienioną nazwą obiady są smaczne.
        • Gość: werty Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:17
          "...W końcu Gorzów też jest na ziemi lubuskiej..."

Jak nazwa wskazuje.... :-)
      • Gość: emkael Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 13:11
        i tak na marginesie. Odpowiedzi na wszystkie pytanie poszukałbym na stronach
        internetowych. Adres nowego tygodnika jest bardzo prosty.
        Pozdrawiam
        • Gość: Edmund Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 15:05
          Odpowiadam Openowi.
          Historycznie Zielona Góra nigdy nie znajdowała się w granicacj ,,Ziemi
          Lubuskiej''. Południowa część obecnego woj. lubuskiego, aż po rzeczkę
          Pilszkę,była pod panowaniem książąt śląskich. Plemię Lubuszan, których
          centralna siedziba znajdowała się w m. Lebus – po drugiej stronie Odry,sięgało
          aż pod sam Gorzów. Kto ma zatem większe prawo do nazwy ,,Lubuszanie''?
          • Gość: czar Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:18
            proponuję odrzucić spory a propos podziału zielonogórsko - gorzowskiego. MY
            jesteśmy gorzowianinami. Zwykła uczciwość nie pozwoliłaby nam pisać o mieście
            na "Z". Pozdrawiam wszystkich i dziękuję tym, którzy za nową ideę trzymają
            kciuki;)
          • marek_p Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? 03.02.05, 20:49
            Nie podoba mi się ta nazwa. Za bardzo mi przypomina Gazetę ponoć lubuską.
            Ten przymiotnik nie ma pozytywnego wydźwięku.

Gorzów ma dużo tygodników. Przydała by się gazeta codzienna, ale to sfera
            marzeń, niestety.
            Tygodniki nie płacom swoim pracownikom miesiącami, to jak dziennik by się
            utrzymał. Organ Prasowy miał silną podbudowę. Żaden dynamit jej nie skruszy
            (Kaczmarski nawet o tym już nie zaśpiewa).
            • Gość: kot Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:55
              a może warto przekonać gorzowian, że "lubuski", to także, a przede wszystkim
              właśnie - "gorzowski"??? Może warto wysilić się i pokazać mieszkańcom Gorzowa,
              że pisząc w tygodniku zwanym "Lubuski" można pisać tylko o Gorzowie?
              • Gość: hreporter Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.tvp.pl 03.02.05, 21:17
                Nie sugerujcie się nazwą. Ważna jest idea. Czysty od nacisków. Niezależny.
                Jedyny taki w mieście. w województwie, w Polsce. Chcziałoby się rzec Tylko BŁeee
                nasz. Bądżcie sercem, wspierajcie słowem, zawsze z nami. Do ciebie pisze kocie.
                • Gość: H.reporter Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.tvp.pl 03.02.05, 21:49
                  ni jaskółcze ni gołębie, śpiewał Tymoteusz Rymcimcim. Nie czerona, ani czarna.
                  Nie pomarańczowa i nie niebieska. Gazeta czytelnika poprostu.
            • Gość: emkael Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.05, 21:15
              Z całym szacunkiem Panie Marku. Nie uważam, żeby przymiotnik "lubuski" oznaczał
              coś złego. No, może kojarzyć się z miastem na "Z", ale tak jak
              powiedział "kot", nadszedł czas, aby to zmienić. A co do drugiego wątku Pana
              wypowiedzi.
              Zastanówmy sie dlaczego właściciele gazet nie płacą swoim pracownikom?
              Po pierwsze, jeżeli jest to gazeta bezpłatna, to musi w całości utrzymac się z
              reklam. Jeżeli gazeta jest zbyt "nasączona" polityką, to nawet za darmo nikt
              jej nie chce, co w konsekwencji prowadzi do tego, że nikt się w niej nie
              reklamuje. Dlatego nie ma na wypłaty, na telefony etc.
              Po drugie. Jeżeli jest to płatna gazeta, to wszystko zależy od nas wszystkich.
              Jeżeli na starcie mówimy, że nam się tytuł nie podoba, to co dopiero bedzie
              później. Aby gazeta istniała musi na siebie zarobić. Pisze Pan, że tytul
              kojarzy się z Gazeta Lubuską. Gwarantuje Panu i wszystkim innym mieszkańcom
              naszego pięknego Gorzowa, że jeżeli Ci wszyscy, którzy kupują codziennie
              zielonogórską "Gazetę Lubuską" kupili by zamiast niej raz w tygodniu "Tygodnik
              Lubuski" (wydawany w Gorzowie), to byśmy w końcu mieli porządną, niezależną,
              gorzowską gazetę! I dlatego ona powstała. Więc zastanówmy się, czy mieć swój
              tygodnik, czy dalej wspomagac bedziemy Zieloną Górę i tamtejszych dziennikarzy.
            • Gość: lokator Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 03.02.05, 21:56
              i tak znowu zaczyna sie dyskusja: "nasze tramwaje vs nasz ratusz"
              A nazwa gazety cóż tytuł moim zdaniem dobry rozwojowy. Zawsze można by nowa
              gazete nazwać. "eSeLDowski Gorzów", "POmyślmy o Gorzowie"
              A Tygodników ma bardzo dużo jak na ponad stustysięczne miasto ... 2 POlityczne
              i z kapitalem spoza obszaru. Panie marku pisze pan ze tygodniki nie płacą
              czyżby pan pracował w jakimś lokalnym tygodniku?? proszę sie podzielić swoją
              wiedzą. A może jest pan szefem jednego z tygodników i chciałby pan napisać
              dlazcego pan nie płaci pracownikom. Jeśli ma powstać coś nowego czemu nie.
              Postaram się zdobyć (nowy tygodnik jeśli będzie) przeczytać a potem będę
              oceniał czy to dobre czy też nie.
              • Gość: tyskie Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:27
                Na pewno się utrzymacie... nowy tytuł tutaj...??? chyba jesteście nieźle
                zje..i...
                • Gość: lokator Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 04.02.05, 10:27
                  obywatelu/ko tyskie. Daj im szanse. Chyba że pacujesz w konkurencji i sie
                  obawiasz.... Ja tam nadal jestem za. Nie mój cyrk, ale obejrzec można może sie
                  oplaci.
                  • Gość: HrePorter Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:43
                    lokator ma rację, i to jest różnica między nami a miastem na Z, oni grają w
                    ciemno. na tym polega ich siła. my plujemy z góry na coś czego jeszcze nie
                    znamy. Ale negatywne opinie też dają do myślenia. Uwierzcie nim zobaczycie.
                    Wesprzyjcie zanim przeczytacie. Wystarczy wrogow którzy bedą podkładać
                    nogi.uczcie sie promocji i wspólnych działań od zielonki. jestem Gorzowianinem.
                    Zazdroszcze im tego zgrania. U nich to jest TEAM. Uczcie się i czekajcie jak ja
                    cierpliwie. Może już wkrótce okaże sie że malkontenci zmienią zdanie.
                    • Gość: lokator Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 04.02.05, 17:13
                      Drogi/a HrePorter zawsze sie znajdzie ktos komu nie bedzie coś pasowało i
                      bedzie robił koło .... Więc na nic nie licz. My czytlenicy ich ocenimy.
    • Gość: lokator Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 04.02.05, 17:16
      i forum już uruchomili. Ja juz tam byłem:)
      • Gość: Hreporter Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.tvp.pl 04.02.05, 21:18
        Ja też byłem, na forum, Pan był, pani, ci państwo byli. kurcze ale będzie
        fajnie. lubię jak każdy poczytać a toalecie.
        • Gość: lokator Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 04.02.05, 23:01
          ty Hreporterze/ko byłeś/aś?? a wpisu nie zostawiłeś/aś.
          Ciewkawe kiedy bedziesz apelował/a.... jak posiedzisz .... w toalecie.....
          • Gość: HrePorter Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.tvp.pl 05.02.05, 13:48
            Byłem (em) ale troche dla mnie skomplikowane to trochę więc poczytałem i tyle.
            • Gość: emkael Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 06.02.05, 16:59
              Tak na marginesie, czas podac adres, o ile ktoś nie skasuje

www.tygodniklubuski.pl
              • Gość: open Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.05, 10:28
                Tygodnik Lubuski O.K ale jak przekonać falubaz ,ze nazwę lubuska ziemia
                przywłaszczyli sobie naciagajac historie w podziale tych ziem . Mam taka mape
                z dawnych czasów i jest faktem ,ze falubaz nie mieścił sie na tych ziemiach.
                • Gość: Edmund Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.05, 13:30
                  Myślę że ,,południowcy''powinni sięgnąć do historii z początkowych klas
                  podstawówki. Ale chyba żadna siła nie zaciągnie ich do tych podręczników.
    • Gość: lokator Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 09.02.05, 20:16
      a tak swoją drogą to dla mnie to wszystko ściema. Choć nie ukrywam że się
      dobrze bawię
    • Gość: kot Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:13
      czy ktos widzial dzisiejsze (17.02)wydanie "tylko gorzow"??? Jezu, przeciez to
      juz jest dramat!!! Jawna tuba polityczna, tak zle jeszcze nie bylo!!! najlepsze
      jest wydrukowanie poczatku felietonu pana posla na okladce!!! doprawdy,
      odejscie stamtad bylo strzalem w dziesiatke!
    • Gość: lokator Re: ,,Tygodnik Lubuski''!? IP: *.kam.pl 16.03.05, 08:36
      a jednak to prawda z tym tygodnikiem. Widziałem i kupiłem w kiosku. Jak dla
      mnie jest OK. Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka