Dodaj do ulubionych

Budowa drogi przez Park Kopernika

IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.05, 02:23
Cytat:
"Spór o budowę drogi między magistratem i ekologami trwał ponad cztery lata.
Ostatecznie jednak radni w ubiegłym roku zdecydowali o inwestycji."

Proszę o informację, którzy radni głosowali za inwestycją, a którzy przeciw.
Od tego zależą moje dalsze poglądy polityczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 01.05.05, 02:29
      Hey ciekawy,
      Daj sobie spokoj... Idz spac...
      Buduja. To najwazniejsze.
      Inwestycja potrzebna miastu jak tlen...
      Brawo Gorzow!.
      Pozdrawiam
      PS. Pamietajcie o ogrodach...
      • Gość: BYs Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.poczta.poznan.pl 02.05.05, 09:18
        Nareszcie!!!!!!! Park, parkiem. Ładny ale zapuszczony. Najbardziej cieszy mnie
        że przebudują skrzyżowanie Walczaka z Czereśniową i dobudują drugą nitkę
        Walczaka na najgorszym odcinku. W tym wypadku powiem tylko: Ekolodzy do
        rezerwatu:)
      • ant777 Re: Budowa drogi przez Park Kopernika 02.05.05, 09:57
        Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey ciekawy,
        > Daj sobie spokoj... Idz spac...
        > Buduja. To najwazniejsze.
        > Inwestycja potrzebna miastu jak tlen...

Bernard ale to właśnie te 500 drzew do wycięcia produkuje ten tlen. Ale jestem
        spostrzegawczy, co nie?
        Że też za Niemca nie powstała ta droga, byłbym przynajmniej pogodzony z
        wycinką. Niestety, aż sie prosi o drogę w tym miejscu.
        • Gość: Scott1 Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 02.05.05, 21:08
          Ciac do jasnej cholery te drzewa i budowac droge, na ktora czekaja
          zmotoryzowani. Czyli prawie wszyscy w tym miescie. Niech omijaja skrzyzowanie
          przy katedrze.A powybudowaniu obwodnicy moze wreszcie doczekamy sie jakiegos
          centrum. Ant777 masz racje,te 500drzew trzeba posadzic w innym miejscu. A moze
          tak w zamian za wycinke 1000 drzew . Sprobujmy pokazac miastu w jakich
          miejscach. To jest tlen miasta.
          • Gość: ciekawy Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.05, 03:51
            I o to mi chodziło!
            Nigdy w życiu nie będę głosował na partię,
            która blokowała budowę drogi przez park.
            Wystarczy spojrzeć na plany wielkich miast europejskich,
            żeby przekonać się co dają trasy średnicowe i obwodnice.
            Cholera, przecież to już kilka lat straty!
            Pieniądze z Unii przypadkiem nie uciekły?
    • Gość: Bernard Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 03.05.05, 03:55
      Hey ciekawy,
      Jesli Twoje poglady polityczne zaleza od tego kto i jak glosowal... na pewno
      nikt ich poznac nie zechce i obchodzic nie bedzie nikogo co sie z nimi porobi...
      Pozdrawiam zdumiewowato
      • Gość: ciekawy Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.05, 04:42
        Przypominam, panie dzieju, że kilka lat pewna partia jako jedyną inwestycję
        drogową postulowała budowę ścieżki rowerowej do Nierzymia.
        Ile głosów otrzymali?
        Kilka (aż!).
        Spójrz na plan Paryża, Rzymu, Berlina, czy choćby Moskwy!
        Wtedy może dotrze do Ciebie, o co mi chodzi.
        • Gość: z Górczyna Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.05, 09:05
          Co tam mają budować - tunele (patrz Piłsudskiego), czy kładki widokowe (patrz
          kładka żony prezydenta)?
    • Gość: nicelus Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.05, 09:51
      www.aeroklubgorzowski.pozytki.pl/infopage.php?id=11
      ale ten gorzów brzydki. tylko blokowiska. mało starodrzewu. macie rację.
      potrzebne dobre drogi, żeby jak najszybciej wyjechać.
      • Gość: Scott1 Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.05, 10:24
        Jesli u nas jest malo drzew, to co maja powiedziec w takiej dziurze jak
        amerykanski Manhatan.
        • Gość: kierowca Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 03.05.05, 11:32
          To kiedy zrobią tę drogę?
          Ale kto ma zrobić tę drogę? Prawica? Nie wierzę!
          • Gość: nicelus nie może być lepiej! IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.05, 13:48
            kierowca napisał:

> Prawica? Nie wierzę!

masz rację. ja też nie wierzę.

...

dlaczego znów wycinają stare drzewa?
            dlaczego w okresie lęgowym?
            dlaczego znów firma poraj?
            dlaczego nadal ten sam prezydent?

na wszystkie pytania, odpowiedz jest jedna. w gorzowie nie może być inaczej.
          • Gość: Bernard Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 04.05.05, 06:17
            Hey kierowca,
            Firma budowlana ja zrobi a nie prawica czy lewica...
            Co za pytanie...
            He he he
            Pozdrawiam
            PS. To byl dowcip...
            I do tego smieszny wiec masz sie smiac!
            Ech, co za ludzie...
        • Gość: nicelus Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.05, 13:35
          widziałeś amerykański manhatan? to nie dziura. mają park taki wielki jak cały
          gorzów.

www.centralparknyc.org/virtualpark
          nie wycinają starodrzewu w parku, nie robią żadnych cięć na wiosne i napewno
          nie otrzymuje zleceń firma która przyznaje, że za zlecenia daje łapówki

• Gość: swingpop Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 15:03
            Nie interesuje mnie kto to zrobi -lewica ,czy prawica -ważna jest decyzja
            madrego człowieka który mysli .Która firma też mnie nie interesuje.Ma byc to
            firma profesjonalna.Jedynym myślącym w mieście jest Prezydent Tadeusz
            Jędrzejczak on podejmuje decyzje ,bierze na siebie wszystko .Wszyscy mu
            zazdroszczaą on po sobie coś zostawi dla naszego miasta.Będziecie
            jeżdzić ,pływć ,pluć na chodniki .Wspominać ze jest to dobry ,był to dobry
            prezydent.Nikt nie jest wiecznie przywiązany do fotela.Oceniam ludzi po ich
            sukcesach ,wyczynach,umiejętnościach a nie po przynależności.
            • Gość: Scott1 Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.05, 09:26
              Zgodz Swingpop. Ja slabo sie znam na polityce ale wiem, ze Ci ktorzy wybrali
              Jedrzejczaka dzisiaj sa przedstawiani jako nienormalni. Wybrali czlowieka
              nieuczciwego i zlego. Jeszcze nie bylo sadu a wyrok juz wydali. Nie ma
              przynajmniej dzisiaj czlowieka , ktory zastapilby Jedrzejczaka na tym
              stanowisku. Przewaznie pchaja sie tam miernoty i z tego co zauwazam prawicowe.
              Ja sobie chwale jego rzady. Moge jezdzic po coraz lepszych drogach, mam gdzie
              plywac a wkrotce gdy wyprowadzi ruch samochodowy z miasta bedzie gdzie
              spacerowac. Niech tylko TJ zalatwi jeszcze jakas firme , ktora da prace dla
              mieszkancow miasta to nastepna kadencja bylaby jego. Pozdrawiam optymistycznie.
              • Gość: Ragnar Scott1 - swingpop IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.05, 15:43
                Strasznie krótkowzroczni jesteście, a może razem z Tadziem wałki robicie i
                grunt wam się obsówa. Rozsądku myślowego życzę.

Drogi ok., chodniki ok., zieleń ok.
                Ale dlaczego zarazem najdroższy m2 powierzchni tych inwestycji w Polsce to już
                nie jest ok.
                Oskarżeni i dający łapówki dalej mają zlecenia z miasta. Śmierdzi na odległość.
                • Gość: Bartoo Re: Scott1 - swingpop IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.05, 16:19
                  Trudno porównać Central Park do Parku Kopernika. Tamten jest większy,
                  ładniejszy, coś się w nim dzieje i ma zupełnie inny charakter. Jest przede
                  wszystkim CZYSTSZY. Szkoda drzew ale droga jest konieczna od jakichś 10 lat!
                  Jest mi obojętne czy będze to tunel czy przebiją park oraz czy J. brał
                  wcześniej w łapę czy nie brał. Jeśli brał to gdzie jest prokurator??????
              • Gość: nicelus Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.05, 16:53
                > Niech tylko TJ zalatwi jeszcze jakas firme , ktora da prace dla
                > mieszkancow miasta to nastepna kadencja bylaby jego.

prokuratura zarzuca, że załatwił na 800.000,- zł dwie firmy dające pracę
                mieszkańcom miasta. dlatego następna kadencja nie jest pewna.
                • Gość: Scott1 Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.05, 18:49
                  Nicelusie nic odkrywczego , to wiemy wszyscy z prasy. Jak to jest z ta wina
                  skoro jeszcze rzadzi. Mam nadzieje ,ze zdazy z ta droga przed koncem kadencji.
                  • Gość: qrna Re: Budowa drogi przez Park Kopernika IP: *.gorzow.mm.pl 06.05.05, 00:31
                    Qrna, co mi tam droga przez park?
                    Widzieliście, jakie dziury w jezdniach?
                    Jeżeli w centrum takie studnie, to co dopiero na osiedlowych jezdniach?
                    Znaczy, miasto jest bankrut, tak?
                    Ale droga przez park potrzebna. Potrzebna. No!
                    • Gość: Bernard Tworzyc nowe parki! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 06.05.05, 16:15
                      Zmian w miescie sie nie uniknie...
                      Jezdnie i ulice sa potrzebne bo z jakiegos niewytlumaczalnego powodu
                      Gorzowianie lubia jezdzic samochodami...
                      Gorzow zawsze byl miastem zielonym i nie ma powodu by bylo inaczej...
                      Tworzyc trzeba nowe parki.
                      Nastepny powinien nosic imie T. Jedrzejczaka...
                      he he he he he
                      Pozdrawiam prowokujaco i parkowato
                      PS. Dostanie mi sie za ten "Park imienia Tadeusza Jedrzejczaka"
                      he he he
                      • Gość: @ z miasta Re: Tworzyc nowe parki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:00
                        to musi być najlepiej okratowany wybieg dla czerwonych ....@@@@@@@
                        • Gość: Bernard Re: Tworzyc nowe parki! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 06.05.05, 21:54
                          Hey @ z miasta,
                          A mnie tam wszystko jedno...A mnie tam bez roznicy...
                          Byle toto zielone bylo...
                          Bardzo zielone...
                          Pozdrawiam oparkowato
                      • Gość: nicelus Re: Tworzyc nowe parki! IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.05, 01:52
                        po co zaraz cały park? dla takiego prezydenta jedno drzewo wystarczy.
                        • Gość: Bernard Re: Tworzyc nowe parki! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 09.05.05, 04:29
                          Hwy nicelus,
                          Bardzo dowcipne...
                          My tu jednak o parkach kochany...
                          Za kazde wyciete drzewo...posadzic dziesiec nowych...
                          Pozdrawiam
                          PS. Magistrat stosuje te zasade...
                          Brawo Tadeusz...
                          Tak trzeba...
                          • Gość: solidaruch Re: Tworzyc nowe parki! IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.05, 06:15
                            No to już wiemy, dlaczego ten facet B. przegrał dwa razy wybory do Rady Miasta
                            prawie do zera. Po prostu prostak i trep. Nie mówię wieśniak, bo bym im
                            uwłaczył takim dupkiem.
                            • Gość: Bernard Re: Tworzyc nowe parki! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 09.05.05, 08:33
                              Hey solidaruch,
                              Masz racje...
                              W takie bzdury jak piszesz wiesniakow mieszac nie powinienes...
                              Pozdrawiam wiesniakowato
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka