Dodaj do ulubionych

Przedwojenne browary w Landsbergu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:57
Poszukuje wszelkich informacji na temat browarow ktore byly produkowane w
przedwojennym Landsbergu (bylo ich 8). Interesuje mnie kazda mozliwa
informacja na ten temat lub wskazowka gdzie moge ich szukac.

Jesli ktos ma jakas wiedze na ten temat prosze niech napisze, ewentualnie na
moje gg: 5613552

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert1 Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 23.05.05, 09:12
      MALA SCIAGAWKA
      Ksiazki adresowe (Adressbuch Landsberg)w zbiorach berlinskich, herfordzkich,
      hanowerskich itd., kopalne i inne butelki (w oprzewadze zbiory prywatne),
      jakies min. 50 roboczogodz. w Archwium... i mozesz powiedziec, ze cos liznales
      z temat...
      pzdr
      ;-)
    • Gość: heh Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 19:30
      Landsberskie browary to konik pracującego w Sądzie Okręgowym pana Michała (każdy
      pracownik administracyjny wskaże właściwą osobę). Pan Michał posiada ogromną
      kolekcję osobliwości związanych w przedwojennymi browarami zlokalizowanymi w
      Gorzowie.
    • Gość: Maciek Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:17
      hej, nadal szukam wszelkich ibformacji na ten temat.
      • Gość: Robert1 Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 29.05.05, 17:03
        Nadal nic sie nie zmienilo :-)
      • Gość: Sąsiad Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:24
        Browar na dole matejki (na przeciw przychodni wojskowej) - ok. 100 lat
    • Gość: greg Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 01.06.05, 16:05
      Informuję że odonośnie starych browarów w Gorzowie to właśnie za 2m-ce browar
      przy Matejki pójdzie pod rozwał-czyli rozbiórka
      • Gość: Robert1 Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 01.06.05, 21:30
        Jakie ok. 100 lat? Ludzie! Jaka rozwalka? Skad wy biezecie te informacje?!
        Chyba faktycznie brakuje w tym miescie pozadnej ogolnodostepnej literatury i
        nie-sensacyjnych mediow!
        • Gość: greg Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.05, 14:03
          no Robercie ty powinieneś się tym zając tzn Matejki dostałem te informacje od
          właściciela - że browar przy matejki pójdzie do rozbórki a teren intratnie
          sprzedany no i co ty na to -łaźnia pomału rozbierana itd
        • Gość: Danny Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:55
          Chyba brakuje literatury??? Nie chyba, bo jest ZERO (słownie: ZERO).
          • Gość: rubin Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.05, 22:23
            Cholera a nie znajdzie sie ktos kto wskrzesi to miejsce.Ja moge w kuparzu pracować jako wolontariusz

Landsberdzkie 5.5% Lager
            • Gość: Robert1 Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 22:57
              Oj, chyba na takiego orginal fulla nie mamy raczej szans
              A co do wydawnictw... Jak sie zbierze chetnych do wylozenia jakichs 15 tys. na
              druk, to mozna juz od razu. Mam grubasny segregator, o innych zakamarkach nie
              wspomne.
              LANDSBERG PIWEM PLYNACY ;-)
              • Gość: maciej Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.13, 22:10
                witam,czy posiada Pan jakieś informacje o browarze Louisa Kohlstocka?to był pierwszy browar w Landsbergu? każda informacja jest dla.mnie ważna więc z góry dziękuję za każdaą informację
                • danny_boy Re: Przedwojenne browary w Landsbergu 18.05.13, 23:18
                  05 czerwca 2005 roku gość portalu: Robert1 napisał(a):
                  > A co do wydawnictw... Jak sie zbierze chetnych do wylozenia jakichs 15 tys. na

18 maja 2013 roku gość portalu: maciej napisał(a):
                  > witam,czy posiada Pan jakieś informacje o browarze Louisa Kohlstocka?to był pie

Spodziewana odpowiedź ok. roku 2021
                  • Gość: Robert P. Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 21.05.13, 08:49
                    Chyba odpowiedź w sprawie wydawnictwa nie nadejdzie nigdy.
    • Gość: Robert P. Re: Przedwojenne browary w Landsbergu IP: *.gorzow.mm.pl 21.05.13, 09:11
      www.facebook.com/photo.php?fbid=482572265148622&set=a.220708028001715.54053.220702274668957&type=1&relevant_count=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka