Dodaj do ulubionych

Województwo do likwidacji

20.06.03, 11:14
Zielące się ono nie podoba.
Gorzów ma do niego wstręt okrutny.
Żary wolą do Dolnego Śląska, a Świebodzin do Wielkopolski.

Banda zielonych pętaków nie potrafi przełknąć goryczy najmniejszej porażki
w przekonaniu, że jest to wyłącznie potrawa z menu gorzowian.

Po co się nawzajem męczyć ?
Czas na odważną decyzję.

Jakiś prawdziwy mężczyzna mieszka gdzieś tam nad Wisłą, czy ostatni zginął
w Powstaniu ?
Obserwuj wątek
    • aborys Re: Województwo do likwidacji 21.06.03, 09:48
      tanczacy_z_wilkamy napisał:

> Jakiś prawdziwy mężczyzna mieszka gdzieś tam nad Wisłą, czy ostatni zginął
      > w Powstaniu ?
      Mieszkam, mieszkam.
      Na Prokocimiu.
    • Gość: maja Re: Województwo do likwidacji IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.03, 19:06
      chętnie się przyłączę do realizacji tak scytnego celu jakim jest likwidacja
      tego sztucznego tworu
      • kapitan_sowa Re: Województwo do likwidacji 19.07.03, 20:04
        ja tez. zielona niech sobie idzie pod wrocka a my i tak sobie rade damy !!!
        • Gość: J....A Re: Województwo do likwidacji IP: 217.98.121.* 24.07.03, 10:24
          Po przeczytaniu tych wypowiedzi uważam, że co niektórzy Gorzowianie to naprawdę
          ludzie chorzy (psychicznie). Złośliwi, zawistni, nie widzą niczego poza włsnym
          nosem. Nie tęsknię za Gorzowem ale Gorzowianom źle nie życzę. Trochę mi tylko
          wstyd za nich bo urodziłam się w Poznaniu a w Zielonej mieszkam od niedawna i
          plubiłam to miasto. Czasem dobrze popatrzeć z pozycji "trzeciego". Polecam.
          • j24 Re: Województwo do likwidacji 25.07.03, 13:08
            Gość portalu: J....A napisał(a):

> Po przeczytaniu tych wypowiedzi uważam, że co niektórzy Gorzowianie to
            > naprawdę ludzie chorzy (psychicznie). Złośliwi, zawistni, nie widzą
            > niczego poza włsnym nosem.

Ciekawe uwagi. Wynika z nich, że Pana od CAPS LOCK-a nie było, a jedynymi
            Wyznawcami idei "mniej województw, mnie podatków" są nic nie widzący, poza
            własnym kinolem gorzowianie.

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=73&w=6805870&a=7018255
            www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=73&w=6805870&a=7018381
            ... i na koniec szczególnie silny akcent:
            www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=73&w=7022700&a=7023031

Wrogów województwa przybywa w Zielonej Górze proporcjonalnie do ilości
            instytucji, których nie udaje się wyrwać Gorzowi :)

> Nie tęsknię za Gorzowem ale Gorzowianom źle nie życzę. Trochę mi tylko
            > wstyd za nich bo urodziłam się w Poznaniu

Że urodziłaś się z Poznaniu to od razu musi Ci być wstyd za wszystko co nie
            idzie po myśli i ma coś wspólnego z przymiotnikiem "wielkopolski" ?

Na koniec polecam Ci lekturę wątku:
            www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=73&w=6916506
            Widać tam kto jest drań, a kto nie.
        • Gość: Zielonogórzanin Re: Województwo do likwidacji IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 21:18
          Tobie Sowa dobrze mówić, bo zakwaterowanie i wyżywienie w szitalu na Walczaka
          masz zapewnione. Pomyśl jednak o normalnych mieszkańcach Gorzowa Wlkp., którzy
          stanowią 99%.
          • Gość: *** Re: Województwo do likwidacji IP: *.gorzow.mm.pl 21.08.03, 21:21
            a czemu to tylko się obraża? Nie stać na choćby dobry żart.
            Nie ma co się dziwić. Luność z miasta na Z potrafi tylko podbierać pomysły ,nic
            nie może wygenerować samodzielnie, a przepraszam Festiwal Piosenki Radzieckiej.
            Byliście jesteście i będziecie zawsze jak to się kiedyś mowiło zgodnie z linią
            partii. Słowo partia można zastąpić odpowiednio do warunków. Byle na wierzchu.
            • Gość: Meloman Re: Województwo do likwidacji IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 16:30
              Gość portalu: *** napisał(a):

>
              > nie może wygenerować samodzielnie, a przepraszam Festiwal Piosenki
              Radzieckiej.
              Lepszy radziecki niż romski.
              • Gość: *** Re: Województwo do likwidacji IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.03, 20:44
              • bardgorzowski Re: Województwo do likwidacji 31.08.03, 11:52
                Gość portalu: Meloman napisał(a):

> Gość portalu: *** napisał(a):
                >
                >
                > >
                > > nie może wygenerować samodzielnie, a przepraszam Festiwal Piosenki
                > Radzieckiej.
                > Lepszy radziecki niż romski.

Ktory z nich i komu, jak myslisz, sluzyl jak wazelina ... ???

bardgorzowski
            • Gość: piasek Re: Województwo do likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 21:00
              czep się tramwaja,a naszą zakomuszoną górkę zostaw w spokoju.naszych komuchów
              musimy okomusić sami,a wy wsadzcie głowy w jarzmo szczecina i niech wami
              powodują.
          • Gość: KAISER Re: Województwo do likwidacji IP: *.ipt.aol.com 03.09.03, 00:31
            Zlikwidowac ten dziwolag jakim jest WOJ.LUBUSKIE przeciez ja nie mam zamiaru
            podlega c pod Gorzow wole juz do DOLNEGOSLASK;BO PRZECIEZ Z NIMI JESTESMY
            BLIZEJ ZWIAZANI NIZ TY WYGNAJEWEM JAKIM JEST GORZOW! Tak naprawde to komu
            zalezy na jego uczymaniu GORZOWIAKOM i ich parlamentarzysta ,by mogli dojsc do
            koryta.CZY TY TY MIESZKANCU PIEKNEGO MIASTA ZIELONA GORA JESTES ZA ODLACZENIEM
            SIE OD WOj. LUBUSKIEGO? Bo ja tak i wielu znajomych tez!
            • Gość: */*/* Re: Województwo do likwidacji IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 07:51
              Gość portalu: KAISER napisał(a):

> Zlikwidowac ten dziwolag jakim jest WOJ.LUBUSKIE przeciez ja nie mam
              zamiaru
              > podlega c pod Gorzow wole juz do DOLNEGOSLASK;BO PRZECIEZ Z NIMI JESTESMY
              > BLIZEJ ZWIAZANI NIZ TY WYGNAJEWEM JAKIM JEST GORZOW! Tak naprawde to komu
              > zalezy na jego uczymaniu GORZOWIAKOM i ich parlamentarzysta ,by mogli dojsc
              do
              > koryta.CZY TY TY MIESZKANCU PIEKNEGO MIASTA ZIELONA GORA JESTES ZA
              ODLACZENIEM
              > SIE OD WOj. LUBUSKIEGO? Bo ja tak i wielu znajomych tez!
              taa jak najbardziej jestem za jak najdalej od tych szumowin !!!
            • Gość: ww Re: Województwo do likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 14:34
              I pomyśleć, że to zielone ludki tak "naginali" do tworzenia tego województwa.
              Teraz, kiedy ich niecne knowania, aby uczynić z lubuskiego zielonogórskie,
              legły w gruzach (mam nadzieję bezpowrotnie)wrzeszczą o jego rozwiązanie. Jakież
              to znamienne dla zdemaskowanych zielonogórskich chipokrytów!!!
              • Gość: kami Coś nie tak... IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 22.11.03, 00:21
                Czemu sie tak nie lubimy. Dziwna sprawa. Nie znam żadnego gorzowianina, a
                mimo to cały czas na każdym forum wmawiacie mi, że jestem złodziejem i
                pasożytem. Już po wojnie kosztem Gorzowa budowałem Zieloną Górę choć mam trochę
                ponad 20 lat. Wszystkie pieniądze dla Gorzowa kradłem i inwestowałem w Zieloną
                Górę, jeżeli tak było to gdzie są te wszystkie wspaniałe inwestycje, jakoś ich
                nie zauważam na codzień. Teraz też czycham na wszytskie inwestytucje, które
                powinny być w Gorzowie. Kiedyś Zielona pasożytowała na Gorzowie (podobno),
                teraz Gorzów musi sie odkuć. Ostatnio przeczytałem w GW jak to mała dziewczynka
                z Gorzowa wygrała jakąś nagrodę za legendę o własnym mieści (w który zła ZG
                gnębi Gorzów), to już jakaś paranoja - a ten kto ją nagrodził to też musiał być
                jakiś dziwny. Władza rzuca nam kości w postaci paru urzędów, to dla Zielonej,
                to dla Gorzowa - zamiast tworzyć nowe miejsca pracy tworzy posady dla swoich
                partyjniaków. A my jak te psy walczymy, kiedyś się zagryziemy to pewne. Dopóki
                to województwo będzie istnieć pewno nic się nie zmieni, więc może lepiej żeby
                się rozpadło.

zdemaskowany zielonogórski (c)hipokryta - kami ;(
                • lepian4 Re: Coś nie tak... 09.12.03, 11:44
                  Gość portalu: kami napisał(a):

> Czemu sie tak nie lubimy. Dziwna sprawa. Nie znam żadnego gorzowianina,
                  a mimo to cały czas na każdym forum wmawiacie mi, że jestem złodziejem i
                  > pasożytem. Już po wojnie kosztem Gorzowa budowałem Zieloną Górę choć mam
                  trochę ponad 20 lat. Wszystkie pieniądze dla Gorzowa kradłem i inwestowałem w
                  Zieloną Górę, jeżeli tak było to gdzie są te wszystkie wspaniałe inwestycje,
                  jakoś ich nie zauważam na codzień. Teraz też czycham na wszytskie
                  inwestytucje, które powinny być w Gorzowie. Kiedyś Zielona pasożytowała na
                  Gorzowie (podobno), teraz Gorzów musi sie odkuć. Ostatnio przeczytałem w GW
                  jak to mała dziewczynka z Gorzowa wygrała jakąś nagrodę za legendę o własnym
                  mieści (w który zła ZG gnębi Gorzów), to już jakaś paranoja - a ten kto ją
                  nagrodził to też musiał byc jakiś dziwny. Władza rzuca nam kości w postaci
                  paru urzędów, to dla Zielonej, to dla Gorzowa - zamiast tworzyć nowe miejsca
                  pracy tworzy posady dla swoich partyjniaków. A my jak te psy walczymy, kiedyś
                  się zagryziemy to pewne. Dopóki to województwo będzie istnieć pewno nic się
                  nie zmieni, więc może lepiej żeby się rozpadło.
                  >
                  > zdemaskowany zielonogórski (c)hipokryta - kami ;(

Przydala by sie nam wszystki taka rozwaga. Mowie powaznie. Niemniej jednak,
                  to co odroznia czlowieka od zwierzat, to pamiec. Wyobrazasz sobie podobna
                  historyjke w Izraelu, gdzie mlody wrazliwy chlopiecznam publicznie wypowie, iz
                  żadnego Palestynczyka, "a mimo to cały czas na każdym forum wmawiacie mi, że
                  jestem złodziejem i pasożytem. Już po wojnie kosztem Palestyny budowałem
                  Izrael choć mam trochę ponad 20 lat. Wszystkie pieniądze dla Izraela kradłem i
                  inwestowałem w Izrael, jeżeli tak było to gdzie są te wszystkie wspaniałe
                  inwestycje, jakoś ich nie zauważam na codzień. Teraz też czycham na wszytskie
                  inwestytucje, które..."
                  Ta wspaniala inwestycja w naszym "lubuskim" wojewodztwie jest chocby
                  obwodnica, ktora, po wieloletnich zmaganiach Dyrekcji Drog Publicznych
                  zainwestowala w rozwoj wlasnego miasta, nie regionu. Nie przecze, inwestycja
                  potrzebna, ale drogi publiczne 22, 3, 4 etc. zawsze byly duzo wazniejsze od
                  potrzeb Winnego Grodu. Nie jest sztuka objechac miasto, sztuka jest do niego
                  dojechac. Dobrze rozbudowane drogi publiczne, to wazny atut dla inwestorow.
                  Zielonka niezle sie juz przygotowala, kosztem calego regionu, szkoda, ze nie
                  mozna bylo do niej przez lata normalnie dojechac. Duzo sie ostatnio zmienilo,
                  ale nie jest to zasluga Zielonki. Paradoksalnie wieksze inwestycje Zielonke
                  omijaja. Czy to przypadek, czy faktycznie nadwrazliwosc gorzowian?
                  • Gość: Anna Niezłe komplementy! IP: *.wmc.com.pl 02.01.04, 14:20
                    Niezłe komplementy sobie tu prawicie. Żeby tak ludzie z Koszalina i niektórzy
                    ze Słupska poczytali, co ich może czekać w ewentualnym środkowopomorskim! Może
                    by się 10 razy zastanowili, zanim zaczęli batalię o ten dziwny twór. Pewnie
                    jednak nie, siła wojewódzkiego stołka jest zbyt mocna, żeby zmusić kogokolwiek
                    do myślenia. A może Wy pomoglibyście im otworzyć oczy? Zapraszam na stronę:
                    www.glos-pomorza.pl , potem kliknąć "podyskutuj o środkowopomorskim".
                    Pozdrawiam! Słupszczanka. P.S. Na radomskiej str. G. Wyborczej dowiedziałam
                    się, że Radom też chce województwa!
                    • Gość: Sobek ach ten Gorzów... IP: 217.153.168.* 11.04.04, 00:18
                      Kto słyszał historię pewnego miasta, którego dwuczłonowa nazwa składała się
                      m.in. ze słowa Wielkopolski...Ten Wielkopolski jest stolicą (m.in.) woj.
                      lubuskiego.No cóż, kolejny administracyjny paradoks. Gratuluje zatem pomysłów
                      Ten Wielkopolski przyłączyć do Szczecina.Wtedy byłby wespół stolicą
                      pomorskiego...
                      Nasze wspólne województwo lubuskie po wstąpieniu do Unii Europejskiej nie
                      będzie miało racji bytu. Ponieważ nasze województwo jako region nie stanowi
                      żadnej atrakcji. Nie jest w stanie nic zaoferować bogatym regionom unijnym.
                      Musimy wchłonąć w coś większego, w coś co sie przebije.
                      P.S. Skończcie wreszcie operować nomenklaturą PRL.
                      Wszyscy w Zielonej Górze cieszymy sie,że macie wojewode!!!!!!
                      • Gość: olo117 Re: ach ten Gorzów... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 22:17
                        Zielona Góra to stare Ślaskie miasto i jego miejsce jest na Dolnym Ślasku
                        • Gość: mmmm Re: ach ten Gorzów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 18:33
                          Śląskie, powiatowe miasto. Powiatowe - proszę zapamiętać. Na Dolnym Śląsku
                          takich "zielonych gór" jest co najmniej kilkanaście. Nigdy na Dolnym Śląsku nie
                          będzie "zielona" niczym więcej niż powiatowym miasteczkiem. Tego chcecie ?
                          Tylko lubuskie z Gorzowem jest dla "zielonki" szansą na jakiekolwiek
                          decydowanie o swoim losie. Jeżeli chodzi o Gorzów, to w Zachodniopomorkim
                          będzie 2-gim miastem po Szczecinie na głównej drodze łączącej region z "resztą
                          kraju". Warto aby o tym zielonogórzanie pamiętali. Pozdro!
                          • Gość: haha! Re: ach ten Gorzów... IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.04, 19:00
                            Gość portalu: mmmm napisał(a):
                            > Śląskie, powiatowe miasto. Powiatowe - proszę zapamiętać.

Haha! Juz pękasz gorzowski brandenburaku?
                            Wole mieszkac w powiatowej ZG ze stolica we Wroclawiu niz w jednym wojewodztwie
                            z brandenburakami z Gorzowa.

> Na Dolnym Śląsku
                            > takich "zielonych gór" jest co najmniej kilkanaście. Nigdy na Dolnym Śląsku
                            nie
                            > będzie "zielona" niczym więcej niż powiatowym miasteczkiem. Tego chcecie ?

Chcialbys brandenburaku, ale nie jest tak zle. ZG bylaby trzecim pod wzgledem
                            liczby mieszkancow miastem, a drugim akademickim z Uniwersytetem. Tak czy siak
                            bylaby w roznych konfiguracjach jako jeden z 3-4 glownych ponadpowiatowych
                            odrodkow duzego i silnego wojewodztwa, o niebo lepszego niz zachodniopomorskie
                            z Gorzowem. A teraz jest tylko jednym z 2 glownych osrodkow cherlawego i
                            nędznego tworka.
                          • Gość: Tom Re: ach ten Gorzów... IP: *.ztpnet.pl 22.02.05, 21:52
                            Naprawdę wierzysz w to, że w Zachodniopomorskim Gorzów byłby czymś więcej niż
                            miasteczkiem powiatowym?? Drugie miejsce? Ja myślę, że 3 lub nawet 4. Za
                            Świnoujściem, które dla Szczecina jest o wiele ważniejsze niż jakiś Goszuffek na
                            południu. Główna droga łącząca z resztą kraju? Wy naprawdę myślicie, że
                            jesteście pępkiem świata i ze Szczecina do Warszawy jeździ się przez Gorzów?
                            Pociągiem też?
                      • Gość: jako11 Re: ach ten Gorzów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 12:05
                        Sobku drogi,
                        masz rację ani Gorzów wielkopolski ani Zielona zielona. Wiem, że cieszysz się,
                        że Zielona ma samorząd wojewódzki bo to ważniejsza instytucja niż wojewoda.
                        Zazdroszczę wam (Zielonej), że potrafiliście przekonać naszych ówczesnych
                        posłów baranów, że wojewoda to urząd coś znaczący. Byłem przed tym podziałem w
                        Dani i mówiłem naszym gamoniom, że wojewoda w Dani to zatrudnia 12 osób a ich
                        marszałek zarzadza budżetem stanowiącym 70% podatków płaconych w ich
                        województwach. Ale nasi woleli mieć wojewodę więc mają gamonie, a teraz się
                        kłócą.
                    • gladiator.ek Re: Niezłe komplementy! 02.02.05, 11:04
                      Radom to może sobie jedynie pomarzyć i powarcholić
                      • isoxazolidine Re: Niezłe komplementy! 03.02.05, 14:32
                        gladiator.ek napisał:

> Radom to może sobie jedynie pomarzyć i powarcholić

aj .... teraz tu mieszasz prowokatorze spod znaku scyzora ??? ;-)))))

RADOM to potęga i basta !!!!
                    • isoxazolidine Re: Niezłe komplementy! 03.02.05, 14:33
                      Gość portalu: Anna napisał(a):

> Na radomskiej str. G. Wyborczej dowiedziałam
                      > się, że Radom też chce województwa!

nie tylko chce ale ma ku temu podstawy. i to wojewodztwo powstanie (!)
                      • grigori_z_radomia Re: Niezłe komplementy! 09.02.05, 09:11
                        Też bardzo w to wierze.
              • Gość: jmzxkbsoxp nhqaxlzcuu IP: *.ignorelist.com 28.07.20, 17:26
                Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
    • Gość: alf Re: Województwo do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 04:29
      Popieram! Przyłączmy się do wielkopolski. Jest to region pełną gembą , a Gorzów
      powinien mieć tam mocną pozycje.
      • Gość: MarK Re: Województwo do likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:56
        Spoko - obecnie trwa jednoczenie województwa. Rusza szynobus łączący nasze
        główne miasta. Czy aby szynobusy wystarczą? Pozdro....
    • skoubie Re: Województwo do likwidacji 15.02.05, 23:00
      Mieszkam sobie w Żarach i chyba wole, zeby zary nalezały do woj. LUBUSKIEGO.
      Przyzwyczaiłem sie do tej nazwy i jak narazie jest spoko. po jakiego ch..a mamy
      być w dolnosląskim. przecież to jest poje..e... ch.. w dupe temu je..emu
      burmistrzowi i reszcie tej popie..nej polityki. KU..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka