Dodaj do ulubionych

parkomaty w gorzowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:43
Chciałbym wrócić do sprawy parkomatów w Gorzowie. Czy naprawdę nie stać na na
Firmę, która zamontowałaby parkomaty z prawdziwego zdarzenia?

1) Przede wszystkim, aby wydawały resztę;
2) Jeżeli nie można do tego doprowadzić, to może chociaż zamontowane zostaną
parkomaty, które przyjmują wszystkie monety. Jakiś czas temu udawało mi się
płacić także 20 i 10 groszówkami. Teraz okazało się, że np. na Hawelańskiej
parkomaty przyjmują od 50 groszy w wzywż. Ostatnio biegałem po stoiskach
prosząc o zmiane 20 groszówek i 10 groszówek na jedną 50 groszówkę, bo nie
mogłem zapłacić za parking W tym samym czasie pani z tej firmy już zaczęłą
spisywać moje auto !!! Zdążyłem przyjść do niej i powiedzieć jej, że zaraz
zapłacę. Tylko niech mi ktoś zamieni kasę. Ona stwierdziła, ze powinienem
mieć przy sobie drobne na opłacenie parkomatu !!!

To jest chore. Nie wiem jak można zaakceptować takie rozwiązania.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: driver Re: parkomaty w gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:02
      to jest nic .. sa parkomaty a do nich oddzial stazy miejskiej :))))) oczywiscie
      przeklinajacych i smiecacych "karkow" nie pouczaja i nie wlapiaja im
      mandatow .. ale samochody przy parkomatach sprawdzaja skrupulatnie ..
    • Gość: kierowca Re: parkomaty w gorzowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:17
      Brawo UM... lubuska poświeciła tej sprawie ostatni dodatek gorzowski musze
      przyznać, że tak kretyńskiego tłumczenie nie słyszałem dawno.

Mam też jasny przykład, że gdy rządzi się publiczną kasą obojętne jest jak się
      nią dysponuje. Każda prywatna firma, która miałaby przynajmniej połowę takich
      wpływów (władzy) jak UM już dawno załatwiłaby sprawę z bankiem, albo zmieniła
      Bank!! Banki dyktują warunki maluczkim, i leniwym, pozostałym wchodzą w pewną
      część ciała aby to właśnie u nich założyć konto. Nie mogę sobie wyobrazić jak
      można pozwolić Bankowi na naliczanie większych opłat tylko dlatego, że to są 10-
      cio i 20-to groszówki.

Urzędnicy nie wiecie co robić, zmieńcie Bank, przy takich wpływach jakie są z
      parkomatów każdy normalny Bank będzie całował po rękach.

• zetkaf Re: parkomaty w gorzowie 01.07.05, 22:40
      ad 2.) Po pierwsze, karteczka "poszedlem po drobne" czasem skutkuje. Po drugie -
      mandaty za wycieraczka sa niewazne, i nie wiem, czemu taka wielka afera o to
      teraz, bo tym bylo wiadomo juz rok temu. Byle sie pod nim nie podpisac, i mozna
      twierdzic, ze sie nie wie o co chodzi... noooo, niby US sciaga niezaplacone
      podatki z podatkow, ale tylko pod warunkiem, ze sie podpiszemy, lub po decyzji
      sadu... a sad na pewno nie uzna argumentu "bo trzeba miec drobne przy sobie"
      (prawo nie przewiduje takiego obowiazku ;) za to na pewno uzna "tam nie bylo
      zadnego mandatu, moze dzieciaki wyciagnely" albo, ze w ccentrum czesto wkladaja
      rozne smieci, jak ulotki, pod wycieraczke, a ty je zawsze grzecznie wyrzucasz
      DO SMIETNIKA (nie, nie na ulice, za to zaplacisz, DO SMIETNIKA ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka