Gość: absolwent IP: *.gorzow.mm.pl 23.06.05, 17:30 ja jestem pierwszy :) absolwent 2005 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: *.gorzow.mm.pl 23.06.05, 17:38 hej, ja skonczylam te super szkolke w 2002 roku, nauczyciele swietni, zaluje ze to byly tylko 4 lata.. pozdrawiam wszystkich! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm 23.06.05, 19:54 I ja konczylem IVLO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:38 pozdrawiam wszystkich absolwentów z 1999 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan_o_nicku_X Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: 80.51.94.* 23.06.05, 22:07 Pozdro dla absolewntów z 2000 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio W kwestii formalnej.... 23.06.05, 22:26 Czy absolwent to nie jest czasami po Wyższej Uczelni a po LO to abiturient? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: W kwestii formalnej.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:37 "....absolwent m IV, DB. -a, Ms. ~ncie; lm M. ~nci, DB. -ów «osoba, która ukończyła szkołę, uczelnię, kurs itp.» Absolwent szkoły podstawowej, kursów zawodowych. Absolwent uniwersytetu, politechniki. łc. za: sjp.pwn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: W kwestii formalnej.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:39 Co prawda idąc dalej jest napisane że: abiturient m IV, DB. -a, Ms. ~ncie; lm M. ~nci, DB. -ów «uczeń kończący szkołę (zwykle średnią)» Abiturient liceum, technikum. ze śrdwłc. źródło j/w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń IV LO Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: *.gorzow.mm.pl 24.06.05, 11:41 IV rządzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bar10der Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm 24.06.05, 14:11 Dobra nie wiem o co tu chodzi z tą całą kampanią, zwłaszcza w dniu w którym wita się wakacje, ale IV to również moja szkoła. Miło wspominam. Zakończyłem edukację w 2000. Ciekaw jestem czy pamiętacie jeszcze słynną BABCIĘ - nauczycielkę języka polskiego. Młodsze pokolenie może jedynie znać legendy. Ja się załapałem na 4 lata niezapomnianych wrażeń z BABCIĄ. Może ktoś wie co się z nią teraz dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:04 Ja pamiętam :) widziałam się z nią rok temu. Jest na emeryturze i mam nadzieję, że ma się dobrze. Jej ukochany kot niestety rozstał się z życiem, ale podobno jest już jakiś nowy. Gorrąco pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm 03.07.05, 21:49 A kto pamieta śp. Wacyka?? Jak dla mnie najlepiej rozumiejacy nauczyciel uczniow w calej szkole...A jego teksty sa po prostu kultowe:)Podobnie jak teksty pani Mycki:) POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: IV LO Gorzów - absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:34 chyba wszyscy z mojego rocznika (i nie tylko) pamiętają ;-) to były złote czasy pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IV LO Gorzów - absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:53 Ula P.? Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: IV LO Gorzów - absolwenci 05.07.05, 00:44 Niestety obecnie prawda o naszej szkole jest smutna: to juz nie to samo miejsce co jeszcze 5 lat temu...Nie ma klimatu,stara kadra powoli odchodzi,a nowa zachowuje sie (z tego co slyszalem) podobnie jak dzieci z gimnazjum ktorzy tam przyszli...Nieraz w moich rozmowach (a lubie tam czasem sobie przyjsc i pogadac ze "profesorami") z nauczycielami starej gwardii przewijal sie temat chamstwa mlodziezy,ktora trafila tu z gimnazjum...Za naszych czasow bylo to nie do pomyslenia...Oj szkoda szkoly szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
bar10der Re: IV LO Gorzów - absolwenci 05.07.05, 01:01 Oj powiem, że prawda prawda. Nawet mój rocznik 96-00 trzymano ostro za ryj. Z niektórymi można było co prawda sobie na większy luz pozwolić, ale z niektórymi lepiej było nie zaczynać wojny, bo automatycznie się ją przegrywało. Występował jednak wówczas jeszcze szacunek do nauczyciela. No i respekt przede wszystkim. Teraz ta pogimnazjalna chołota przechodzi samą siebie (ze słyszenia). Najchętniej nasr... by na głowę belfrom. Komórki na lekcjach, kolczyki w pępkach, językach i klitorisach (nie wiadomo gdzie jeszcze), gołe brzuchy, kiecki na wysokości końca rowka - przecież to zakrawa na zakład dla upośledzonych a nie na Liceum Ogólnokształcące. Oj źle się dzieje. Za naszego rocznika, jak jakaś panienka miała kolczyk, albo goły pępek - wylatywała z zajęć a niekiedy nawet ze szkoły (pani Dr W.Sz-G. pilnowała by kure... się nie szerzyło). Może czynnikiem wpływającym na taki obraz uczniów był fakt, że za mojej kadencji przypadało 6 osób na jedno miejsce. Selekcja automatycznie odrzuciła odpady radioaktywne daleko od Kosynierów Gdyńskich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: IV LO Gorzów - absolwenci 05.07.05, 20:11 Rzeczywiscie tak kieys bylo,jak napisales...Wspomniales o DR W. S.-G.-co ja sie nameczylem z nia przez 3 lata anglika...A jak ona ze mna:)Zawsze szukala sobie jelenia,ktory albo zaniesie jej zakupy do domu,albo plaszcz do pokoju nauczycielskiego,albo skoczy "na chwile" do Urzedu Skarbowego czy na poczte ("przeciez to blisko,a mamy 2 godziny zajec" i ten rozbrajajacy usmiech) Jak konczylem ang to mi powiedziala,ze jeszcze nigdy nie miala takiego ucznia jak ja i chyba nigdy nie bedzie miala (heh nie uwzglednila,ze idzie reforma szkolna a wraz z nia cholota z gimnazjum),a na koncu dodala ze "Na szczescie to juz koniec"... Przez jeden semestr rozmawiala ze mna przez inna osobe:) Mysle,ze na pewno pamieta mnie z imienia i nazwiska:) Oj byly z nia przeboje byly:) POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
rybka1987 Re: IV LO Gorzów - absolwenci 01.09.05, 10:07 nie nie wierze co czytam wy naprawde miło wspominacie ta szkole?? przeciez to byl koszmar moj zyciowy błąd naucyciele swietni?? jak mozecie tak mowic tam grono edagogiczne to chodzaca emerytura jednyne co sie tam udalo to ludzie. jeszcze nigdy nikt nie zrownal mnie tak z ziemia i nie upokorzyl jak ta szkola nauczycie chełpia sie gnojeniem uczniow uwielbiaja dupowłazów i ludzi ktorzy kapuja sciagaja byl taki przykład dziewczyny ktora mialm srednia 5.2 i złota szarfe a w rzeczywistosci byla idiotka ale wyszlo na maturze jak sie maja oceny na 4lo do matury aj nawet nie chce mi sie pisac wiem tylko jedno to najbardziej szmaciarska i chamska szkola na caaalej kuli ziemskiej dziekuje ps byly wyjatki (pani ela i pani łabuda i kedziora) nawet pani psycholog jest zeschizowana kur... co za buda pa aha to ze sie dostalam na studia to tylko i wylacznie moja zasluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: IV LO Gorzów - absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:00 Ula D. Kiedyś z IV f :) absolwent z 1999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_2000 Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 00:02 Ja Też się załapałam na $ cudowne lata z Babcią! Teraz chce mi sie z tego śmiać, ale przed lekcją nikomu nie było do śmiechu....O Bogowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna_tulipanna Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: 84.13.217.* 07.07.05, 20:34 to ja też sie dopisuje, rocznik 1996-2000. Ech to były czasy. Nie wiedziaąłm że Wacyk juz jest śp.?! Dla mnie najbardziej kultowa postacia był Ziółek, nikt nie przebije jego tekstów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: IV LO Gorzów - uczniowie i absolwenci wpisujm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:52 Absolwentka A.D 1996. Ech... z łezką w oku... ;) Odpowiedz Link Zgłoś