Dodaj do ulubionych

Mam dosyć zaduchu w centrum!

01.09.05, 16:46
Centrum naszego miasta wygląda jak pobojowisko. Warto zacząć od korzeni. A było to tak: rosjanie zniszcyli ponad 60% zabudowy Gorzowa, a póxniejsi prezydenci nie zrobili nic żeby było lepiej. Tak jest i teraz. Centrum Gorzowa to nie centrum to krajowa 3. Winą za tę sytuację obarczam szczególnie Tadeusza Jędzrejczaka (od razu wyjaśniam nie jestem fanem LPR-u). Powiedzcie mi co on zrobił, żeby w centrum było miło? Nic. Kamienice zostały pomalowane za czasów Woźniaka, wtedy także zrekonstruowano fontannę Pauckcha. Pod tym względem Tadeusz J. to fatalny prezydent. I może jeszce jeden wątek - wątek kultury. Otóż w Gorzowie nic się nie rozwija. Kiedy patrzę na to jak przyjeżdżają jacyś tani artyści do Gorzowa, podczas których grania można się zabawić, a ludzie stoją i się na nich gapią, to także jest wina władz, które nie uczyniły nic, aby rozruszać kulturalny zastój Gorzowa. Ale ktoś może powiedzieć Tadzio buduje Centrum Edukacji Artystycznej. Na dobrą sprawę to jest taki tani chwyt, żeby później powiedzieć przed wyborami- przecież ja także dbałem o kulturę. Pozdrawiam wszystkich.

Jak macie czas to wejdźcie na www.tramwaj.za.pl
Obserwuj wątek
    • e_werty Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! 02.09.05, 00:01
      "...Mam dosyć zaduchu w centrum!"

zwłaszcza tego wiejacego z kruchty...
    • Gość: Bernard To sie na wies przenies... IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 02.09.05, 06:58
      Hey tramwaj,
      Jesli jestes tuba opozycji to oni sami powinni cie zastrzelic zanim napisales
      tutaj pierwsze slowo...
      Widzisz ignorancie zakichany, aby wykopac ciezki ruch kolowy z miasta trzeba
      dac temu ruchowi alternatywe...
      Zamkniesz disiaj ulice Gorzowa dla ciezkiego transportu i co???!!!
      Pacanie...W naturze i biznesie nie ma prozni...Jest tylko niewiedza...
      Aby nie jechac przez Gorzow musza miec inna droge...
      Ta droga pacanie opozycyjny, jakkolwiek powoli, jest w budowie.
      Nie obwiniaj Jedrzejczaka za to jak Niemcy zaprojektowali drogi i ulice w tym
      miescie... Wszak to ich rozwiazania ciagle uzywamy...
      Pozdrawiam i realnosci zycze
      • e_werty Re: To sie na wies przenies... 02.09.05, 20:34
        "...Wszak to ich rozwiazania ciagle uzywamy..."
        gó.. prawda... uzywamy rozwiazn Armii Czerwonej"
        • Gość: Bernard Re: To sie na wies przenies... IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 03.09.05, 04:42
          hey werty,
          He he he he
          Dobre...naprawde sie usmialem..
          Masz przeblyski, pacanie
          nie pozdrawiam bo mi sie nie chce...
          he he he
    • Gość: Danny Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:34
      >Winą za tę sytuację obarczam szczególnie Tadeusza Jędzrejczak
      Czy ciebie autobus potrącił (czy 24 tramwaje)? Jędrzejczak od dawna forsuje
      przecinkę przez Park Kopernika, żeby pół miasta nie musiało codziennie
      przejeżdżać przez centrum, zabiegał (oczywiście nie jedyny) o obwodnicę, która
      już jest na półmetku. Marzy mu się deptak na Sikorskiego, choć w dupie ma
      deptak na Chrobrego, który prosi się o kapitalny remont. Forsuje przeniesienie
      handlarzy znad Warty szpecących wjazd do centrum i też zaczyna odnosić na tym
      polu zwycięstwa. Bulwar już ponoć w tym roku! Bardziej obwiniaj ekipę przed
      Woźniakiem za zaniechania, bo oni skupiali się tylko na wywożeniu śfinstera i
      zmianie nazw ulic (palanty nie wiedziały nawet kto to był F.Walczak - nie
      ujmując nic samemu Walczakowi).
      • e_werty Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! 02.09.05, 20:37
        "...nie ujmując nic samemu Walczakowi)."

wlasnie!!! - to dobry piec C.O. na Walczaka ciągle w uzyciu...
    • Gość: Tani artysta... Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:51
      jesteś tak głupi jak wajha motorniczego...
      • Gość: Bernard Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 03.09.05, 04:44
        Hey Tani artysta,
        A ty co sie wajhy czepiasz???!!!
        Pozdrawiam tramwajowatowsko
        • Gość: Danny Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 01:04
          Zauważ, że czepia się wajhy, a w tramwaju jest(była?) przecież wajcha.
    • Gość: K Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: *.pl / *.atrax.pl 03.09.05, 07:18
      Macie chociaz pozytek z tej fontanny ? W Miedzyrzeczu tez postawili - wtedy
      slyszalem opinie, ze bedzie ona atrakcja, jak zamiast wody poplynie tam belt.

Tak samo w dalszym ciagu nie moge zrozumiec, dlaczego Gorzowianie czesto
      wybieraja sie do Szczecina do KFC? Co w tym jest ? Przeciez ta firma juz dawno
      stracila ostatnia rzecz, jaka laczyla ja z kurczakami -> nazwe :)))))))))))))
      • Gość: Danny Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 01:06
        Pepsico w ogóle nie kontrolowało restauracji w Gorzowie i zamiast pizzy w Pizza
        Hut podawano szajs. A Hot Wingsy jak nie są owłosione, to są gut, dowolnie czy
        w Poznaniu, Szczecinie, Wrocławiu, W-wie, czy tam gdzie są.
    • Gość: co sie gapisz?! Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:23
      Nie podoba sie to wyp@#$ na wieś!!!!!
      • Gość: Bernard Re: Mam dosyć zaduchu w centrum! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 06.09.05, 02:36
        Hey co sie gapisz?!,
        Sie zgadzam...
        Wycieczka na strone rzepakiem, ziemniakami i kukurydza obsiana...moze niektorym
        pomoc...
        Ja takie wycieczki uwielbiam...
        Wioskowato pozdrawiam
        PS. Tylko niech mi nie pisz ze na wsi smierdzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka