tramwaj24
01.09.05, 16:46
Centrum naszego miasta wygląda jak pobojowisko. Warto zacząć od korzeni. A było to tak: rosjanie zniszcyli ponad 60% zabudowy Gorzowa, a póxniejsi prezydenci nie zrobili nic żeby było lepiej. Tak jest i teraz. Centrum Gorzowa to nie centrum to krajowa 3. Winą za tę sytuację obarczam szczególnie Tadeusza Jędzrejczaka (od razu wyjaśniam nie jestem fanem LPR-u). Powiedzcie mi co on zrobił, żeby w centrum było miło? Nic. Kamienice zostały pomalowane za czasów Woźniaka, wtedy także zrekonstruowano fontannę Pauckcha. Pod tym względem Tadeusz J. to fatalny prezydent. I może jeszce jeden wątek - wątek kultury. Otóż w Gorzowie nic się nie rozwija. Kiedy patrzę na to jak przyjeżdżają jacyś tani artyści do Gorzowa, podczas których grania można się zabawić, a ludzie stoją i się na nich gapią, to także jest wina władz, które nie uczyniły nic, aby rozruszać kulturalny zastój Gorzowa. Ale ktoś może powiedzieć Tadzio buduje Centrum Edukacji Artystycznej. Na dobrą sprawę to jest taki tani chwyt, żeby później powiedzieć przed wyborami- przecież ja także dbałem o kulturę. Pozdrawiam wszystkich.
Jak macie czas to wejdźcie na www.tramwaj.za.pl