Dodaj do ulubionych

Górczyn ma już nowe drogi

IP: 217.153.52.* 03.09.02, 09:03
Na pasach rozdzielających jezdnie powinni się zamontować
ogrodzenie do czasu jak wyrosnie wysoki żywopłot . To
zabezpieczyło by przed przechodzeniem w miejscach niedozwolonych
( podwyższyło by to poziom bezpieczeństwa ruch drogowego ) oraz
zabezpieczyło by estetykę ( nie bedzie deptana trawa ) .
Obserwuj wątek
    • klin! Re: Górczyn ma już nowe drogi 03.09.02, 12:45
      "Niestety nie zrobimy tam zjazdów. Nie pozwalają na to przepisy - 250 m od
      tunelu jest przejście naziemne. Matki z wózkami mogą przejść tamtędy - mówi
      Tadeusz Jędrzejczak, prezydent. - Nie można zamontować zjazdów, bo schody są
      zbyt strome - dodaje Władysław Żelazowski, naczelnik Wydziału Inwestycji UM".

Ten fragment przeczytałem 3 razy. Bo nie mogłem uwierzyć. Windy, ruchome
      schody, Europa. "Uno kretino, zapomnieli o wózkach dla bambino" - kto to
      śpiewał? Dla ułatwienia dodam, że było to jakieś 30 lat temu.

Jestem zdruzgotany. Zwłaszcza, że wcześniej nieco irytowały mnie sceptyczne
      głosy w sprawie budowy przejść.
      • j24 Re: Górczyn ma już nowe drogi 03.09.02, 13:48
        klin! napisał:

> Ten fragment przeczytałem 3 razy. Bo nie mogłem uwierzyć. Windy, ruchome
        > schody, Europa. "Uno kretino, zapomnieli o wózkach dla bambino" - kto to
        > śpiewał? Dla ułatwienia dodam, że było to jakieś 30 lat temu.
        >
        > Jestem zdruzgotany. Zwłaszcza, że wcześniej nieco irytowały mnie sceptyczne
        > głosy w sprawie budowy przejść.

No teraz to i ja :(((
        Czy warto bić się o miasto? Denerwować się, narażać?
        Zatkało mnie...
      • gtk Re: Górczyn ma już nowe drogi 03.09.02, 20:27
        klin! napisał:

> Matki z wózkami mogą przejść tamtędy - mówi
        > Tadeusz Jędrzejczak, prezydent.

Klin!, nie za mało razy przeczytałeś? Czy to był Tadeusz Jędrzejczak, czy
        Tadeusz Jankowski?
        Ja przeczytałem tylko raz, ale dałbym głowę, że to było to drugie nazwisko. Czy
        się mylę?
        • gtk Re: Górczyn ma już nowe drogi 03.09.02, 20:29
          Oczywiście głupi jestem. Jeszcze się nie przyzwyczaiłem do
          nowych zabawek i nie sprawdziłem samodzielnie, choć to takie
          łatwe.
          Ale jakoś wydaje mi się, że w wydaniu papierowym te same słowa
          przypisano Jankowskiemu.
          • klin! Re: Górczyn ma już nowe drogi 04.09.02, 08:19
            Zacytowałem za pomocą schowka, jak się domyślasz (albo nie).
            Powiedz mi jeszcze, jakie to ma znaczenie? Niby jeden J. mądrzejszy, drugi
            głupszy? Tak kretyńskiej sprawy nie pamiętam od PRLu. To kompromitacja całego
            Zarządu.
            • gtk Re: Górczyn ma już nowe drogi 04.09.02, 10:38
              klin! napisał:

> Zacytowałem za pomocą schowka, jak się domyślasz (albo nie).

I po co ta złośliwość? Nie wystarczy Ci moje samobiczowanie powyżej?

> Powiedz mi jeszcze, jakie to ma znaczenie? Niby jeden J. mądrzejszy, drugi
              > głupszy? Tak kretyńskiej sprawy nie pamiętam od PRLu. To kompromitacja całego
              > Zarządu.

Myślałem, że jako strażnik moralności na naszym forum przykładasz znaczenie do
              najdrobniejszych szczegółów. Zgadzam się, że to kompromitacja, ale ma
              znaczenie, czy dziennikarz cytuje Xa czy Ygreka i jak go podpisuje. Może nie?
              • klin! Re: Górczyn ma już nowe drogi 04.09.02, 12:18
                gtk napisał:

> I po co ta złośliwość? Nie wystarczy Ci moje samobiczowanie powyżej?

Joj! Przepraszam! Szczerze mówiąc, wcale nie chciałem być złośliwy. Chciałem Ci
                po przyjacielsku zwrócić uwagę na fakt, że większość cytatów na forum jest
                wierna, z powodu możliwości stosowania schowka. Chyba nie popróbowałeś jeszcze
                mojej złośliwości :)

> Myślałem, że jako strażnik moralności na naszym forum przykładasz znaczenie
                > do najdrobniejszych szczegółów.

Powiedz mi, co moralność ma do zamiłowania do szczegółów? Uwaga bardziej byłaby
                na miejscu, gdybym się przyznał, że jestem zegarmistrzem. Ewentualnie pilotem
                precyzyjnym.

> Zgadzam się, że to kompromitacja, ale ma znaczenie, czy dziennikarz cytuje
                > Xa czy Ygreka i jak go podpisuje. Może nie?

Oczywiście, tak, tak, tak! Ma bardzo duże ma znaczenie. Tyle tylko, że pomyłka
                dziennikarza powstała, jak wszystko na to wskazuje, jedynie w Twojej wyobraźni.
                I to właśnie ma dla mnie małe znaczenie. Chyba więcej o tym nie będziemy
                dyskutować? :)

W tym wątku ważny jest fakt, że supernowoczesne rozwiązanie komunikacyjne, na
                które wyłożono całkiem sporą kasę i które z wielką pompą parę dni temu
                odbierano, dyskryminuje inwalidów i kobiety z dziećmi. Ważne (dla mnie) jest
                również to, że urzędnicy nie wstydzą się publicznie wypowiadać opinii, które
                świadczą o ich mentalnym niedorozwoju.
                • gtk Przyjacielska przysługa 04.09.02, 12:49
                  Cieszę się, że mam w Tobie przyjaciela. To dla mnie wielka niespodzianka.

Wydawało mi się, że skoro w dwie minuty po puszczeniu durnego posta wpisałem
                  się jeszcze raz z autopoprawką, to sprawa jest załatwiona. Ale jednak nie. Co
                  więcej, dowiaduję się teraz, że nie ma o czym dyskutować, choć to Ty tę
                  dyskusję podjąłeś. Powstrzymam się zatem od dalszych komentarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka