calama 22.02.06, 14:43 Na jutrzejszy tłusty czwartek bedę miała pyszniutkie, domowe. Upieczone z córką :))) Ależ się cieszę :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waszka21 Re: Dziś będę piekła pączki :P 22.02.06, 18:59 calama napisała: > Na jutrzejszy tłusty czwartek bedę miała pyszniutkie, domowe. > Upieczone z córką :))) > Ależ się cieszę :))) Czyżby nadzienie zastąpiłaś "słodziutka" - córką!!!!!!!! i się cieszysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dziś będę piekła pączki :P IP: *.gorzow.mm.pl 22.02.06, 20:25 a ja nie lubię domowych, tłustych pączków. jeszcze może z konfiturą z róży? Obrzydlistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
waszka21 Re: Dziś będę piekła pączki :P 22.02.06, 20:27 przecież calama napisała, że z córką - a nie konfiturą z dzikiej róży - jest jak wół, że z córką... Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap "Pączki"... na szybko....dla leniwych.;-))..... 22.02.06, 20:40 Ciasto ,wsypać torebkę wanili(ny), nie tak gęste jak na pączki i ciut wiecej drożdży, wymieszac z wiśniami (dzemem, najlepiej własnej produkcji),...czy kawałkami brzoskwiń...inne owoce..z sokiem razem, do ciasta,na tłuszcz wkładać dużą łyżką, jak kluski kładzione,smazyć jak pączki....Po włożeniu na tłuszcz przykryć na chwile (szybko "urosna")...."Bomba", robiłem kilka razy.... pozdro:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dziś będę piekła pączki :P 22.02.06, 20:42 Gość portalu: ola napisał(a): > a ja nie lubię domowych, tłustych pączków. jeszcze może z konfiturą z róży? > Obrzydlistwo. Dla tych co nie lubią domowych tesco ma pączki w promocji :P Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dziś będę piekła pączki :P 22.02.06, 20:40 Jednak nie upiekłam z córką ;) W całości się nie zmieściła ;) Wyszły pyszne. Z konfiturą z róży. I jakoś mnie nie rusza, że komuś takie nie smakują :P A tłuste nie są. Trzeba umiec piec :P Odpowiedz Link Zgłoś
waszka21 Re: Dziś będę piekła pączki :P 22.02.06, 20:42 z chęcią bym spróbował - tak martwiłem się o córkę. Gratulacje... nawet u mnie zapachniało konfiturą i cukrem pudrem - pewno pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dziś będę piekła pączki :P 22.02.06, 20:58 waszka21 napisał: > z chęcią bym spróbował Zmylił mnie nick. Myślałam, że waszka by spróbowała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Czy paczki wyszly...jak sernik??? IP: *.ed.shawcable.net 23.02.06, 06:09 Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czy paczki wyszly...jak sernik??? 23.02.06, 07:02 hehehehe Jest duża różnica. Pączki udały się. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michi Re: Dziś będę piekła pączki :P IP: 69.8.151.* 22.02.06, 20:54 z konfiturami z róży z konfiturami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dziś będę piekła pączki :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:30 Pączki made in Śnieżka, zwłaszcza jeszcze ciepłe są nie do pobicia. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dziś będę piekła pączki :P IP: *.ed.shawcable.net 23.02.06, 17:31 Hey marta, Moze calama to "Sniezka" he he he taka paczkowa... he he A poza tym ..przestan...Sam zrobic nie umiem a te ktore moge kupic...no wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Dziś będę piekła pączki :P 23.02.06, 18:05 Gość portalu: marta napisał(a): > Pączki made in Śnieżka, zwłaszcza jeszcze ciepłe są nie do pobicia. Od cieplego ciasta grozi skret kiszek. Zimnymi, gumiastymi paczkami mozna uszczelniac okna. Ja preferuje chrust. Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: Dziś będę piekła pączki :P 23.02.06, 18:33 login_tymczasowy napisał: >> > Ja preferuje chrust. Ćpenio, bo w nim jest "ankokol" (niektóre dziewczyny daja ocet), ale z "ankokolem" ....lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Dziś będę piekła pączki :P 23.02.06, 18:40 A co to "Ćpenio"? Pirsze slyszem. Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: Dziś będę ..>log_...czasowy 23.02.06, 18:49 login_tymczasowy napisał: > A co to "Ćpenio"? > > Pirsze slyszem. Ty dybsze i nie pirsze slyszesz. ( tzn> ty dobrze i nie pierwsze słyszysz) pozdro e.. ten... tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokol Re: Dziś będę piekła pączki :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 18:36 Od cieplego ciasta grozi skret kiszek. a od chodzenia po ulicach - pylica albo wypadek samochodowy - ew. dachówka... Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Dziś będę piekła pączki :P 23.02.06, 18:41 Gość portalu: lokol napisał(a): > a od chodzenia po ulicach - pylica albo wypadek samochodowy - ew. dachówka... Dlatego chodze chodnikami... Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: Dziś będę ..>>>>in_ty.....(jak póżniej e....) 23.02.06, 18:45 login_tymczasowy napisał: > > a... > Dlatego chodze chodnikami.. a co to "chodze" Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Dziś będę ..>>>>in_ty.....(ja 23.02.06, 18:52 "chodze" jest od chodzenia. Pacz: post lokola powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś