malgorzata9 06.06.06, 19:58 Gdzie usunąc dziecku, nawet prywatnie ale maksymalnie bezstresowo? Może byc szczecin, poznań, a najlepiej okolice Gorzowa. Pilna sprawa. Proszę serdecznie o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_werty Re: trzeci migdał 06.06.06, 20:04 Niech dziecko poogląda miejskie inwestowanie w "świecące sikanie" - a migdał mu sam wyskoczy!!! P.S. ... przepraszam serdcznie ale nie wiem... ale temat sikawek ogródkowych mnie spienił!!! Żeby jeszcze szampanem sikały!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata9 Re: trzeci migdał 06.06.06, 20:08 Wybacz, ale twój pst zupełnie nie na miejscu, cokolwiek miałeś na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: trzeci migdał 06.06.06, 20:18 czesc malgorzata 9, przede wszystkim , zastanow sie czy warto dziecku trzeci migdal usuwac? sam mialem z tym problemy w dziecinstwie, na szczescie ,nikt mi trzeciego migdaly nie usunal, i jak w dziecinstwie chorowalem na angine ,dosc czesto, to w doroslym zyciu, to znaczy od 15-stego roku zycia, nie zdazylo mi sie na angine zachorowac!! a to juz paredziesiat lat bedzie! wiec nie za szybko z ta decyzja! pamietaj ze migdaly to naturalna zapora dla wirusow i bakterii! a jezeli cie stac, to w niemczech , zmniejszaja migdaly laserowo, to znaczy ze usuwaja ,tylko , te ich czesc , ktora przeszkadza,(jest za duza ) i pozostawiaja reszte , by pelnily swoja funkcje, zapory dla wirusow i bakterii. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata9 Re: trzeci migdał 06.06.06, 20:56 Widzisz, moja córeczka ma 4,5 roku, jeszcze rok temu chorowała koszmarnie i laryngolog nakazała usunięcie migdała - i uwierz mi -tyle się naczytałam o tym , ze do tej pory pomimo dwukrotnego kierowania na usunięcie, nie zrobiłam tego ale ostatnio niestety zauważyłam że gorzej słyszy i to mnie przekonało:( Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: trzeci migdał 06.06.06, 21:09 droga malgorzato9, wiem ze sie bardzo martwisz ,bo to jest normalne, kazdy rodzic martwi sie zdrowiem swojego dziecka! nie jestem laryngologiem , ale z mojego doswiadczenia wiem ze, moje trzy migdaly , pozwalaja mi zyc w zdrowiu juz bardzo, bardzo dlugo! co moge radzic? zmien laryngologa,pojedz do poznania czy szczecina, i jak naprawde bedzie taki przymus(ze coreczka gorzej slyszy) to zdecyduj sie na usuniecie migdala. ile zabieg laserowy w niemczech kosztuje, nie wiem, ale mozesz sie na pewno w internecie , tego dowiedziec. poszukaj najlepszego rozwiazania!! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś