Dodaj do ulubionych

Zdekomunizują nam ulice!!

24.01.07, 10:03
Wszystkich czerownych wytną z Gagarinem włącznie i jak mówi Jędzrzejczak będą
PIS -owcy zmuszeni przyjąć w koncu wersję ,że Gagarin był w kosmosie .I po
powrocie całował się z innym czerwonym Chruszczowem. Ci co byli i pozostali
pod Lenino to nie byli bohaterowie- polacy , to byli normalnie polscy
komuniści(przestępcy i polskojęzyczni zbrodniarze) , którzy postanowili nie
wracać do kraju.
Przywódców ruchów robotniczych też wytną no bo jakie ruch robotnicze?
Przeciez od zawsze wszyskim sterowali czerwoni ,a najgorszy to był Winetou
Obserwuj wątek
    • redcloud Re: Zdekomunizują nam ulice!! 24.01.07, 13:18
      Nie wiesz, ze Winetou byl NRD-owskim agentem! :)))
      howgh
      PS. ...i byl na uslugach jugoslowianskiej bezpieki J.B.Tito
      • thebird1 Re: Zdekomunizują nam ulice!! 24.01.07, 21:26
        To wiele wyjaśnia ,chociaż ta czerwoność Tity to była mocno wyblakła . Faktem
        jest ,że wszystkich trzymał za mordę ,a stare kopalnie zapełniał(oczywiści nie
        osobiście) przeciwnikami politycznym
        • Gość: Bernard Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.ed.shawcable.net 24.01.07, 22:22
          Hey thebird1,
          Do diabl;a z tito i innymi obcymi..
          Patrz na dekomunizacje gorzowskich ulic...
          Ja nie chce by pozd zadnym pozorem nazwa "ulica Fabryczna" lub "ulica
          Przemyslowa" sie zachowaly...
          Brzmia wyraznie robotniczo, ploretariacko i komunistycznie!!!!
          Ja sie to cholerstwo w okresie pisowskiego oswiecenia zachowalo..
          Zmienic na ulice Kaczynskiego, Gietrycha lub Leppera (jakas ciemna pelna
          prostytutek)...
          :):):)
          Byle do wyborow
          • Gość: tato Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: 83.238.175.* 25.01.07, 21:13
            Pewnie - to by ci.. sowało... - <Leppera (jakas ciemna pelna
            prostytutek)...> - na wakacje w Polsce!
          • thebird1 Re: Zdekomunizują nam ulice!! 28.01.07, 00:10
            Benek ty niekracz z tym nazewnictwem bo to juz nie duzo brakuje by sie tak
            stało . Chociaz ja zawsze lubiłem bajkę i jej nazwę ulicy poprę , a zaczynała
            sie tak " nie opodal krzaczka stała kaczka dziwaczka ...
            • Gość: Bernard Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.ed.shawcable.net 28.01.07, 03:09
              Hey thebird1,
              Mnie smieszy ta zmiana nazw ulic... W koncu pacany z pis autoeami...
              Mnie niepokoi to na jakie je zmieniaja...
              Pare miesiecy ...i znowu bedzie trzeba usuwac to talatajstwo...
              W tych czasach na scianach sie za dlugo nie powisi...
              :)
              PS. Pamietasz nawolywania lokalnych aktywiustow pisu by ulice w Gorzowie
              imieniem Marcinkiewicza nazwac????
              Jakos cicho...
              Moze dlatego zeden gorliwiec ulicy Kaczynskiego jeszcze nie wymyslil...
              To pechowy pomysl..
              Wiec ja zaproponuje:
              Takiego Prezydenta Polska jeszcze nie miala.
              Zmienic ulice na przyklad Generala Sikorskiego (sprawdzic teczki i sie cos
              znajdzie) i nazwac ja imieniem niedoszlego ojca niedoszlej IV RP -
              Kaczynskiego!!!
              A co...A jak...
              Teraz mnie pisowcy polubia...
              he he he
              PS. Byle do wyborow
              • Gość: nicelus teraz dałeś popis głupoty IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.07, 04:55
                > nazwac ja imieniem niedoszlego ojca niedoszlej IV RP ...
                > Teraz mnie pisowcy polubia...
                > he he he

wątpię.

ps. jeszcze żaden pisowiec nie nazwał, ani ulicy swoim imieniem, ani kładki nad
                ulicą imieniem swojej żony.
                • Gość: Bernard Jedrzejczak kocha swoja zone... IP: *.ed.shawcable.net 28.01.07, 05:48
                  Hey nicelus,
                  A "chlopcy" z "koalicji rzadowej"....sie puszczaja...
                  Majac poparcie Kosciola i nicelusa.......czemu nie..
                  "Grzech" to pojecie dla nich ...wzgledne...
                  he he he he
                  PS. Pisalem pacanie o pomyslach niektorych forumowiczow na forum....
                  I oczywiscie i jak zawsze sie nie mylilem...
                  Marcinkiewicz zaczal tonac zanim zaczal plywac....
                  A ty go tak wychwalales....
                  PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
                  • Gość: nicelus a jakie ma wyjście? spróbowałby nie kochać ... IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.07, 16:47
                    puszcza się ubóstwiana przez ciebie k. aneta. badanie dna ostatecznie
                    wykluczyło ojcostwo i nie potwierdziło molestowania ze strony koalicji.

teraz ojca dziecka tejże k. anety należy szukać w opozycji. testowi dna powinna
                    się teraz poddać platforma obywatelska, bo tam prowadzą ślady.

natomiast co do marcinkiewicza nie zmieniłem zdania. nadal twierdzę, że byłby
                    lepszym prezydentem warszawy niż hania. na hanię głosowałem jedenaście lat temu
                    i do dziś się tego wstydzę.
                    :|

• Gość: Danny A Walczaka nie ruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 04:09
      bo palanty (Rawa, Marcinkiewicze i inni z czasów pierwszego wycinania ulic) nie
      wiedzą kto to był Walczak.
      • redcloud Re: A Walczaka nie ruszą 28.01.07, 11:50
        Walczak z MO mial to „szczescie” ze rabneli go czerwonoarmiejcy...
        howgh
        • budrys77 Re: A Walczaka nie ruszą 28.01.07, 15:14
          Nie tak dawno w Gnieźnie zamieniono nazwę ul.22 lipca na Gdyńską czy Gdańską.
          To taka całkiem spora ulica łącząca największe sypialnie. Koszt wymiany dowodów
          osobistych i dokumentów pokryje ... budżet miasta. Ciekawe czy rajcy miejscy w
          Gorzowie też będą tacy łaskawi?
          • login_tymczasowy Re: A Walczaka nie ruszą 28.01.07, 15:41
            A co to za data 22 lipca?
            • Gość: TW „AlekR Re: Byle do 1 lutego IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 16:03
            • calama Re: A Walczaka nie ruszą 28.01.07, 16:05
              login_tymczasowy napisał:

> A co to za data 22 lipca?

Urodziny mojej babci ;)
              • login_tymczasowy Re: A Walczaka nie ruszą 28.01.07, 16:11
                Babcia zasluzona dla Gniezna?
                Moze w prostej linii Piastowna i dziedziczka?
            • Gość: nicelus Re: A Walczaka nie ruszą IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.07, 16:49
              > A co to za data 22 lipca?

będzie zmieniona na e. wedel
        • Gość: Danny Re: A Walczaka nie ruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:07
          >Walczak z MO mial to „szczescie” ze rabneli go czerwonoarmiejcy
          Nie znaleziono sprawców, wersja jest także, że jacyś szabrownicy go
          zastrzelili. Poza tym człowiek młodo zginął. Rozmawiałem kiedyś z osobą, która
          zdążyła poznać Walczaka.
          • Gość: hektor Re: A Walczaka nie ruszą IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.07, 19:31
            Propozycja nazwy ulic.
            ul.Zaginionego wiaduktu,ul.Przekręconych roślinek,ul.Fantastycznych
            przetargów,ul.Okradzonego Osiru,ulKumpli Tadeusza,ul.Wiecznie kradnących
            komuchów......
            • Gość: Bernard Nienawisc oglupia... he he he IP: *.ed.shawcable.net 31.01.07, 01:39
              Hey hektor,
              Zagalopowales sie ...
              Ty naPiSales "ul.Wiecznie kradnących komuchów......"
              To tak jakbys napisal: Komunizm wiecznie zywy...
              he he he
              ale jaja......
    • Gość: thebird1 Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.07, 22:24
      proponuję ulice Warchoła i Chama, Zlustrowanego kleryka itp
      • redcloud Re: Zdekomunizują nam ulice!! 31.01.07, 16:45
        odkomunizowac? owszem moze jest jeszcze pare takich ulic, ktore wlasciwie
        moglyby zostac bo to tez historia miasta, ale moze radni o zapedach do zmian
        nazw zastanowili sie troche szerzej nad uproszczeniem nazw niektorych ulic,
        np. Kosynierow Gdyńskich - moze wystarczy Kosynierow (czy kosynierzy na oksywiu
        w 1939 nie sa bardzej mitem podobnym szarzom ulanskim z szablami na niemieckie
        czolgi?). Interesuje mnie ul. Roosevelta. Dlaczego akurat ten prezydent USA? Co
        on takiego zrobil dla Polski? (dla Ludowej wspolnie ze Stalinem to wiem). A
        ulica WOP-istow? - hmm formacja zasluzona dla obrony naszych granic ale przede
        wszystkim przed nami chyba. Nie zebym sie domagal zmian, ale wolalbym żeby
        doskusja o zmianach nazw ulicy dotyczyla np. dlaczego sikorskiego - ulica (co
        zadziwiajce) ktora nawet w czasach stalinowskich tak sie nazywala nie ciągnie
        sie az za wiadukt pod Czechowem. Dlaczego i po co przechodzi w Warszawska (to
        nie droga na Warszawe)? Albo taki przyklad: ul Jancarza-Składowa-Spichrzowa-
        Nadbrzeżna - to wlasciwie jedna trasa, a odcinek ktory dobuduja od ul
        Cichonskiego do Tatralnej wzdluz torow, to jak sie bedize nazywac? - jedna
        droga piec nazw?. Wlasciwie to samo jest z Pomorska-przysza drodga przez park-
        Al.Odrodzenia Polski- Roosevelta-Slowianskiej.Skoro jest duzo numerow przy
        pomorskiej, to niech sie ta ulica dalej ciagnie przez park, al.odrodzenia (bez
        numerow) i tego nieszczesnego dla Polski roosevelta. Podyskutowac mozna byle
        nie o tym, czy Gagarin byl komuchem czy nie, a oficerom berlinga z NKWD nalezy
        sie ul. bohaterow lenino...
        howgh

• Gość: Bernard Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.ed.shawcable.net 31.01.07, 17:16
          Hey redcloud,
          Konsekwencja, bracie...Przede wszystkim konsekwencja...
          Konsekwenscja postepowania daje pozory dzialania logicznego...
          Taki substytut...
          Powiedzial mi to trener mojego psa...
          A wiec...
          Lustracja nazw ulic, parkow, budynkow, rzek, gor, dolin i innych "nazywalnych"
          miejsc jest...konsekwencja poprzednich dzialan...
          • Gość: thebird1 Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.gorzow.mm.pl 31.01.07, 22:19
            Gdzieś (chyba w Gdyni) juz była ulica Czerwonych Kosynierów przez kolor
            kojarzonych z komuną .Wycieto czerwonych i juz .
            Kiedys była ulica Cegielniana a czemu ja zmieniono?.
            Uważam ,że nazwy powiniśmy zmieniać do woli bo wiekszośc społeczeństwa i tak
            nie wie czego i kogo dotyczą ( no może Jancarza bez żadnego numeru domu)ale
            koszty tych zmian powinni osobiscie ponosic pomysłodawcy, a nie podatnicy.
            • Gość: Bernard Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.ed.shawcable.net 04.02.07, 06:31
              Hey thebird,
              Kazdy wlasciciel samochodu w czerwonym kolprze to komuch...
              Kupuja czerwone specjalnie by podkreslac swoja komuchowosc!!!
              Zamknac cholerstwo!!!
              Moze gdzies na swiecie czerwien byki drazni...
              Nie w Polsce..
              W Polsce krew kaczki zalewa na widok czerwonego!!!
              PS. A jak juz cholota barszcz chce jesc....to tylko bialy!!!
    • Gość: xxx Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 08:22
      A ja ostatnio byłem we Frankfurcie (tym nad Odrą) i byłem w szoku. Zaraz po
      przekroczeniu granicy, główna ulica nazywa się... Karl Marx Strasse. U nas
      niedługo pewnie zniknie Bierzarina i okaże się, że Gorzów (Landsberg) sam się
      wyzwolił
      • Gość: thebird1 Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.07, 10:02
        Sie nie wyzwolił a został zdobyty przez Armię Czerwoną .
        No chyba ,ze potraktujemy okres okupacji landzberga od czasów ksiecia
        Rogatki .Wszystko co było wczesniej niemieckie zostało zdobyte a nie
        wyzwolone ,a następnie przekazane przesiedlonym z "za Buga "
        U tych wrednych niemców nie nastapiła wymiana nazw ulic bo oni sa naormalnym
        narodem . Jak się trochę pozwiedza to mozna dostrzec wiele nazwisk
        międzynarodowego ruchu robotniczego. Im to nie przeszkadza
      • Gość: Bernard Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.ed.shawcable.net 15.02.07, 17:53
        Hey XXX,
        Upolitycznianie historii to specjalnosc budowniczych "nowej Polski"...
        Z tym wyzwalaniem nie tylko Gorzowa ale i calej polski to moga byc jaja...
        Faktem historycznym jest iz Polske spod okupacji hitlerwoskiej wyzwolili
        sowieci..
        Tego sie nie zmieni chocby nie wiem jak sie chcialo...
        To, ze ta "wyzwolicielska armia" w piec minut pozniej stala sie armia
        okupacyjna...niczego nie zmienia...
        Mozna ruskich i sowietow nienawidziec jesli sie chce lecz faktom zaprzeczyc nie
        mozna...
        Jesli moment wyzwolenia Polski spod najkrwawszej okupacji w historii kraju jest
        godnym uwiecznienia, to jak to "pisowscy historycy " chca zrobic bez nazywania
        swych wrogow po imieniu?
        Beda musieli sie zdrowo natancowac ..
        Emocje (te negatywne) oraz nienawisc nie sprzyjaja podejmowaniu madrych
        decyzji..
        Podam nastepny przyklad:
        Nieslawny lub slawny Festiwal Piosenki Radzieckiej w falubazie...
        Fakt iz kulture rosyjska w Polsce uwczesna wladza przedstawila tak jak
        przedstawila spowodowal automatyczna nienawisc do festiwalu i jego znikniecie...
        Idiotyzm.
        Co ma kultura rosyjska wspolnego z komunizmem???
        Dobrze ze Jaruzelski nie wyraza sie pochlebnie o muzyce Chopina.. Poszedlby
        nasz Fryderyk w zapomnienie jak trza...
        Ja sadze ze swietne by bylo posiadanie festiwali muzyki piosenki Rosyjskiej,
        Niemieckiej, Szweckiej, Wloskiej czy kazdego innego kraju......
        I to w Falubazie...I co pare miesiecy...
        A co...a jak.. Europa...
        Niech sie dzieje i forsa do kasy miasta plynie
        Tak madrzy robia...

Fajnie byloby gdyby polscy muzycy i piosenkarze mogli na jakims "Festiwalu
        piosenki polskiej" prezentowac i propagowac polska kulture w Moskwie, Berlinie
        czy Paryzu....
        Ale nie....
        Niszczyc, zamykac i wysmiewac...
        Pokazac Europie ze sie liczymy...
        Ale jaja...
        • redcloud Re: Zdekomunizują nam ulice!! 16.02.07, 13:46
          Gość portalu: Bernard napisał(a):
          > Upolitycznianie historii to specjalnosc budowniczych "nowej Polski"...
          > Z tym wyzwalaniem nie tylko Gorzowa ale i calej polski to moga byc jaja...
          > Faktem historycznym jest iz Polske spod okupacji hitlerwoskiej wyzwolili
          > sowieci..
          > Tego sie nie zmieni chocby nie wiem jak sie chcialo...

Berni Landsberg nie byl Polski NIGDY. Armia czerwona nie wezwalala Gorzowa.
          Zdobywala lub zajmowala (co nie przeszkadzalo je palic) niemieckie miasta jak
          landsberg, breslau, stettin itp az po berlin. Po poczdamie okazalo sie ze
          zostaly ostatecznie zapisane do Polski. Fakty berni fakty a nie demegogia:
          Slubice wyzwolone, a frankfurt zdobyty? Co innego jesli chodzi o zjmowanie
          miast i ternow polskich. W tym sensie A.CZ wyzwolila tez niemcom berlin od
          hitlerowcow.
          howgh
          • Gość: gorzowianin Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:52
            Głupoty piszesz. Dawno, dawno temu Gorzów był Polski. Tylko nie nazywał się
            Gorzów.
            • calama Re: Zdekomunizują nam ulice!! 08.03.07, 10:53
              Gość portalu: gorzowianin napisał(a):

> Głupoty piszesz. Dawno, dawno temu Gorzów był Polski. Tylko nie nazywał się
              > Gorzów.

I był umiejscowiony bardziej na wschód. ;)
    • Gość: na rekord Re: Zdekomunizują nam ulice!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:22
      na rekord

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka