Dodaj do ulubionych

e_księgarnia Daniel.....

22.04.07, 12:04
...ma w swojej ofercie (na stronie internetowej) więcej książek o Papieżu niz
księgarnia Św. Antoniego.
Czyżby pomimo wszystko Daniel wrócił na łono kościoła( hehehe)...jako
neofita..czy to tylko czysty biznes ...tak jak współpraca z Zyziem
Zysnarskim.... ??
Obserwuj wątek
    • ksiegarnia.daniel Re: e_księgarnia Daniel..... 22.04.07, 18:37
      >więcej książek o Papieżu niz księgarnia Św. Antoniego.
      Obawiam się, że z każdego działu mam więcej tytułów niż księgarnia
      Św.Antoniego. Czy oferując Koran muszę być islamistą? A jeśli mam dużo książek
      o Hitlerze, to wyciągniemy wniosek o moich upodobaniach czy klientów z Gorzowa
      i okolic?
      Ponadto oferta internetowa jest znacznie większa (ok.60000 tytułów) niż
      księgarni w Gorzowie (ok.10000 tytułów).
      Co do współpracy z red.Zysnarskim, to nie jest to tylko biznes, bardziej hobby.
      Chwilowo kolejne monografie wstrzymane z powodu prac nad Encyklopedią Gorzowa.
      • Gość: Ubik Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.icm.edu.pl 22.04.07, 20:00
        A może Zyzio przygotuje monografię "Rola Ziemi gorzowskiej w walce z
        Solidarnością"? - z suplementem "O roli Gambrinusa w walce z opozycją"
        • Gość: nadlustrator Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 03:00
          >"Rola Ziemi gorzowskiej w walce z Solidarnością"?
          No właśnie, może coś o roli Solidarności w rozpieprzeniu Zakładów Mięsnych, w
          rozpieprzeniu Zakładów Mechanicznych, a teraz w rozpieprzaniu szpitala.
          Hej U.B.ik napisz coś ty teraz.
      • Gość: wierny klient Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 21:26
        Mam pytanie - czy te 60000 książek to jest fizycznie w magazynach księgarni?
        Czy trzeba czekać i max jak długo po złożeniu zamówienia?
        Pozdrawiam
        • andrzejusa Re: e_księgarnia Daniel..... 23.04.07, 22:18
          czesc ksiegarnia daniel,

potrzeba mi wywiadu jaroslawa kaczynskiego
          pod tytulem "my"
          oraz biografi bernarda rasella!
          czy jako to sie pisze.

pierwszy tom kupilem przed laty w ksiegarni daniel.
          ale potem powiedzieli mi ze II i III tom
          zostaly zablokowane przez kosciol!
          wiadomo jaki!!!

jezeli jest mozliwosc ,
          to prosze o calosc biografi!

odbiore w ksiegarni na chrobrego.

dzieki i pozdrowienia
          • Gość: thebird1 Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.07, 22:49
            Czepiacie się biznesu . Jak bedzie zapotrzebowanie na Lenina czy Trockiego to
            przypuszczam ,że też znajdzie sie na półce . Nie wiem czy wiecie ,ze w Polsce i
            nie tylko najlepiej sprzedajacą sie ksiażką o najwiekszym nakładzie jest
            opowieści pani (mniszki ) Faustyny.
            Problemem jest ,że wogóle zaprzestajemy czytania ksiązek zasłaniając sie
            internetem .
            • e_werty Re: e_księgarnia Daniel..... 23.04.07, 23:09
              "...ksiażką o najwiekszym nakładzie jest..."

...biblia
              • Gość: thebird1 Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.07, 13:30
                zapomniałem dodać ,w I kwartale br.
        • Gość: wierny klient Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 01:15
          brak odpowiedzi, jak mam to rozumieć?
          czy tak ma wygladać budowanie pozytywnego wizerunku firmy?
          Pozdrawiam
          wierny klient - jeszcze...
          • login_tymczasowy Re: e_księgarnia Daniel..... 25.04.07, 07:34
            Daniel to wyraznie napisal w tym watku, a Tobie nie chce sie czytac.
            Skoro juz raz napisal, to po co bedzie pisal jeszcze raz?
            • Gość: wierny klient Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 07:53
              Myślę, że niepotrzebnie zabierasz głos w sprawie, ktora Ciebie nie dotyczy.
              Powodem mojego zapytania jest częsta praktyka w internetowych księgarniach
              polegająca na tym, że w celach reklamowych wypisują głupoty w stylu "100
              tysięcy tytułów", ale jak składam zamówienie to okazuje się, że muszę czekać
              minimum od 2 do 4 tygodni aż "zorganizują" książkę, co jest dość denerwujące.
              Uczciwiej jest umieścić w ofercie tylko te tytuły, które fizycznie są w
              magazynie.
              I wówczas książka przychodzi po kilku dniach.
              A wypisywanie, że jest 60000 tytułów jest mało wiarygodne, dlatego zapytałem.
              Pozdrawiam
              • Gość: klient (były) Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:39
                I tak oto nie doczekałem sie informacji z ksiegarnii DANIEL,
                gratuluję strategii budowania wizerunku...
                • ksiegarnia.daniel Re: e_księgarnia Daniel..... 25.04.07, 22:27
                  Witam wszystkich, a zwłaszcza (nie)wiernego klienta.
                  Niecodziennie zaglądam na to forum, więc odpowiedź lekko opóźniona.
                  Od ręki mam w Gorzowie ok.10000 tytułów, tak jak napisałem wcześniej.
                  Oferta na stronie internetowej pochodzi z innego magazynu, w którym te książki
                  są fizycznie. Wysyłka następuje w ciągu 24 godzin, natomiast ściągnięcie do
                  Gorzowa od kilkunastu godzin do 3 dni.
                  Z rzadka może się zdarzyć, że będzie wykazywana na stronie pozycja, która nie
                  nadaje się do sprzedaży (defekt techniczny lub mechaniczny).
                  Oferta internetowa nie pokrywa się w 100% z ofertą w księgarni w Gorzowie, ale
                  baza internetowa jest aktualizowana wielokrotnie w ciągu dnia.
                  • Gość: klient Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:52
                    Witam, dziękuję za zabranie głosu w sprawie.
                    Wypowiedź Pana uznaję za wyczerpującą i w pełni mnie satysfakcjonującą.
                    Dziękuję i pozdrawiam.
                    Wracam do przeglądania oferty e-księgarni DANIEL :)
              • e_werty Re: e_księgarnia Daniel..... 25.04.07, 18:57
                Często ksiegarnie internetowe drukują zamowione pozycje. Mam kontakt z
                drukarnia cyfrowa która realizuje takie zlecenia dla Helionu. Przychodzi
                zamowienie - cyfra wyciaga dana pozycje z archiwum i drukuje ileś tam pozycji -
                np. 1-2 także. Nie opłaca sie magazynowac gotowych ksiązek - zamówiona pozycja
                jest gotowa na drugi dzień do wysyłki. Na razie Helion jeszcze pozycje co do
                ktorych istnieje wieksze zapotrzebowanie drukuje tradycyjnie - na offsecie.
                Jednak pozycje specjalistyczne sa drukowane na cyfrze.
                Tak więc nie istotna staje sie ilość pozycji "na stanie" księgarni wysyłkowej.
      • Gość: Krysia Re: e_księgarnia Daniel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:33
        Kolejna internetowa inicjatywa w branży.
        Rynek jest trudny, księgarnie internetowe walczą o klienta obniżkami cen.
        Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka