Gość: Marek P. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:47 Mleko skwaszone. Ziemniaki w mundurkach. Ps. Ze specjalną dedykacją dla kolegi Borysa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaga Re: Batwinka cz.III (dietetyczna) IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 19:49 Gość portalu: Marek P. napisał(a): > Mleko skwaszone. Ziemniaki w mundurkach. > > Ps. Ze specjalną dedykacją dla kolegi Borysa. Bez dedykacji; ziemniaki w mundurkach są najlepsze ze śledziami..w śmietanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ Re: Batwinka cz.III (dietetyczna) 13.12.01, 02:29 Skoro o ziemniakach to z tzw. gzikiem pycha. U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j24 Botwinka, a nie batwinka IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 10:03 Gość portalu: Marek P. napisał(a): > Mleko skwaszone. Ziemniaki w mundurkach. > > Ps. Ze specjalną dedykacją dla kolegi Borysa. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Botwinka, a nie batwinka 13.12.01, 10:35 Znajomy lekarz twierdzi, że pyry wyjątkowo ciężkostrawne. Ubolewa nad tym, bo wielki wielbiciel pyrów. Więc z pewnością smaczne (o ile ktoś wie, jak się robi kwaśne mleko z tych płynów sprzedawanych jako mleko), ale czy dietetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunrise Re: Pyry a nie botwinka ;-) IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.01, 15:19 borys-krakow napisał(a): > o ile ktoś wie, jak się robi kwaśne mleko z tych płynów sprzedawanych jako mleko UHaTego chyba nie da się przerobić na kwaśne, najlepiej kupować mleko u znajomego rolnika a co do pyrów: z gzikiem albo ze śledziami w śmietanie są rzeczywiście smaczne albo pieczone w folii aluminiowej w piekarniku albo na grillu z masłem czosnkowo- ziołowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunrise Re: Pyry a nie botwinka ;-) IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.01, 15:20 borys-krakow napisał(a): > o ile ktoś wie, jak się robi kwaśne mleko z tych płynów sprzedawanych jako mleko UHaTego chyba nie da się przerobić na kwaśne, najlepiej kupować mleko u znajomego rolnika a co do pyrów: z gzikiem albo ze śledziami w śmietanie są rzeczywiście smaczne albo pieczone w folii aluminiowej w piekarniku albo na grillu z masłem czosnkowo- ziołowym Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Kwaśne 13.12.01, 15:33 Gość portalu: sunrise napisał(a): > najlepiej kupować mleko u znajomego rolnika Powoli staje się to luxusem. Obznajomić rolnika, namówić go do czystości w obejściu i niedosypywania ixi do mleka i sprowadzać je 3 km. Kiedyś próbowałem kupować mleko na targowisku, ale trzeba było wstawać o 5 rano (później strażacy miejscy ganiają chłopów za brak stosownych badań). Ponoć mleko w woreczkach zdatne do kwaszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: Kwaśne 13.12.01, 15:40 borys-krakow napisał(a): > Ponoć mleko w woreczkach zdatne do kwaszenia. tak, ale smak już nie ten Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ Re: Kwaśne 13.12.01, 23:02 sunrise napisał(a): >> tak, ale smak już nie ten No pewno, nawet jak porównać do dawniejszego mleka czy śmietany w butelkach (na wymianę, zresztą), smak zupełnie inny. Gorszy. Dużo gorszy. U. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Batwinka cz.III (dietetyczna) 13.12.01, 20:37 nie batwinka a botwinka. i nie czesc III a IV. pozdrowka poza tym mareczku:) Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ Re: Batwinka cz.III (dietetyczna) 13.12.01, 23:06 arwena napisał(a): > nie batwinka a botwinka. i nie czesc III a IV. Co do botwinki, czy batwinki to już Marka J24 poprawił, Arwenko :)) Co do części - nie jestem pewna, może masz rację. I nie robię za adwokata, poprostu chce mi się poklepać w klawiaturkę, więc wyszukuję problemów :))) Pozdrówka. U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Batwinka cz.III (dietetyczna) IP: 217.97.234.* 13.12.01, 23:20 ula_ napisał(a): > arwena napisał(a): > > > nie batwinka a botwinka. i nie czesc III a IV. > Co do botwinki, czy batwinki to już Marka J24 poprawił, Arwenko :)) > Co do części - nie jestem pewna, może masz rację. > I nie robię za adwokata, poprostu chce mi się poklepać w klawiaturkę, więc > wyszukuję problemów :))) > Pozdrówka. arwena ?/ pokłucimy się / na zg upsssssssssss podyskutujemy/ w imię jedności polsko-zielonogórskiej FALUBAZY UŚMIECHNIJCIE SIĘ TAKI PROBLEM MOŻZE BYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Batwinka cz.III (dietetyczna) 24.12.01, 08:35 Gość portalu: ja napisał(a): > arwena ?/ pokłucimy się / na zg upsssssssssss podyskutujemy/ > w imię jedności polsko-zielonogórskiej FALUBAZY UŚMIECHNIJCIE SIĘ > TAKI PROBLEM MOŻZE BYĆ. czemu mamy dyskutowac? pokłUcimy wyglada o wiele bardziej interesująco... a czemu akurat na botwince? moze masz cos przepisanego dobrego? ja potrzebuje przepisu - jak sie nie objesc i nie opic. oplakane skutki dnia po winie. a ja mam slaba silna wole. pozdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek P. Re: Batwinka cz.III (dietetyczna) IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 23:08 Zauważyliście, że Borys coś ostatnio się zaniedbuje ? BORYS DO GARÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena standardowo 07.01.02, 20:06 Gość portalu: Marek P. napisał(a): > Zauważyliście, że Borys coś ostatnio się zaniedbuje ? zauwazylismy. z przykroscia:( warstwa dobrych wymoczonych sledzikow a'la matjas warstwa ziemniakow obranych z mundurkow i poplastrowanych warstwa cebulki posiekanej i kiszeniaka w plastrach polac majonezowo-kefirowym czyms warstwa dobrych wymoczonych sledzikow a'la matjas warstwa ziemniakow obranych z mundurkow i poplastrowanych warstwa cebulki posiekanej i kiszeniaka w plastrach polac majonezowo-kefirowym czyms warstwa dobrych wymoczonych sledzikow a'la matjas warstwa ziemniakow obranych z mundurkow i poplastrowanych warstwa cebulki posiekanej i kiszeniaka w plastrach polac majonezowo-kefirowym czyms do znudzenia i wysokosci misy (raczej wiaderkowatej niz plaskiej) do lodowki na noc do kiosku po mocniejsza paste, plyn do plukania ust, gume mietowa Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Botwinka zakręcona 10.01.02, 10:42 Chińczycy zjadają rocznie 10 tys. ton węży (Newsweek). Jaki jest Wasz ulubiony przepis na filet z zaskrońca? Odpowiedz Link Zgłoś