calama 16.10.07, 10:36 Poproszę. ;) Takiej dobrej. Może być z kardamonem, albo cynamonem. I jabłecznik - taki, jaki dają w Łagowie. Dobrej muzyki. I daleko od firmy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
login_tymczasowy Re: Kawy! 16.10.07, 10:47 calama napisała: > I daleko od firmy... Espresso straight, ale za to z cisnieniowego ekspresu. Paczki z roza ze sklepiku vis a vis. Ale na jednej nodze, bo spadam za chwile z firmy do innej firmy. Bo byc moze jestem tu gdzie jestem tymczasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 16.10.07, 10:56 login_tymczasowy napisał: > Espresso straight, ale za to z cisnieniowego ekspresu. > Paczki z roza ze sklepiku vis a vis. > Ale na jednej nodze, oki, ale tylko po znajomości bo mam ochotę na długą kawę i spokojną > bo spadam za chwile z firmy do innej firmy. Powodzenia! Trzymam kciuki! > Bo byc moze jestem tu gdzie jestem tymczasowo. Wszystko jest tymczasowe. Panta rhei. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Kawy! 16.10.07, 16:19 Kawa powinna być - czarna, mocna i gorzka... Jak mozna szlachetny napój psuć dodatkami? Wszelkie wynalazki maja zatrzeć mierność gatunków kawy! Zawartość "pachnideł" w kawie pozawala wciskać mierne i tanie gatunki kawy. Po smaku i bukiecie poznaje sie dobra kawę - czyli taka która zawiera duzo kofeiny. Głównie z tego powodu pije kawe. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 16.10.07, 21:36 e_werty napisał: > Kawa powinna być - czarna, mocna i gorzka... Jak mozna szlachetny > napój psuć dodatkami? Każdy pije to, co lubi. Na codzień piję gorzką czarną sypaną i z ekspresu z dużą ilościa mleka. Dziś miałam ochotę na dodatki to od razu mówisz,że psuję kawę. :) Może czasami lubię psuć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Kawy! 16.10.07, 21:41 cos mi sie zdaje calama , ze firma ci nie odpowiada! firma w ktorej pracujesz. pija kawe jaka pijalas, zmien firme! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 16.10.07, 21:47 andrzejusa napisał: > cos mi sie zdaje calama , > ze firma ci nie odpowiada! > firma w ktorej pracujesz. > źle ci się zdaje dziś nie miałam ochoty na pracę tylko na kawę :) a robię w pracy to, co lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Kawy! 16.10.07, 22:09 calama, nic mi do tego, ale , tydzien temu pisalas , ze nareszcie likend, nareszcie masz , ze tak napisze , wolne, i jak dolozylem to do tego co napisalas dzisiaj, to mi wyszlo , ze swojej pracy nie lubisz. tak mi wyszlo! pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 16.10.07, 22:12 heh weekendy to chyba każdy lubi, prawda? a ja miałam długi weekend, bo z poniedziałkiem. :) to się cieszyłam i z planowanej na sobotę wycieczki też Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 16.10.07, 23:46 heh już się nie dziwię, że w pracy marzę o kawie... jak zamiast spać porządkuję zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Czas na kawę! 17.10.07, 10:33 dla logina mała, czarna, mocna z cukrem dla wertego mała, czarna, mocna, gorzka dla mnie - latte macchiato Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 10:36 jakies inne zamówienia? kto jaką kawę i co do kawy? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Czas na kawę! 17.10.07, 10:48 Ja juz siorbie Twoja mocna-slodka. Pewnie napilbym sie na zywca z Wertym, ale zawieruszyl mi sie jego nember. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 11:00 login_tymczasowy napisał: > Ja juz siorbie Twoja mocna-slodka. Pączka? Ciacho? > > Pewnie napilbym sie na zywca z Wertym, ale zawieruszyl mi sie jego > nember. żywca? ;) pewnie Ci poda na maila jak przeczyta tu, że zagubiłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Czas na kawę! 17.10.07, 11:11 calama napisała: > Pączka? Ciacho? Krłasanta moze... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 11:15 drożdzówki Ci niemiłe? Tylko croissanty, donutsy i muffiny byś jadł? No to zapodam rogalika z dżemem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Czas na kawę! 17.10.07, 11:58 czarna bez cukru, dopalana w domu i swiezo mielona w recznym mlynku na grubo (blue mountain juz wyszla :..( ) Do tego domielony badylek cynamonu... Calosc parzona w starym kupresie z Zanzibaru - taka pije niestety tylko w weekendy. Kawa jak kawa - w pracy pije jakiegos kundla ale kofeine ma. Do tego rogalik z piekarni szypurkowskich. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 12:06 redcloud napisał: > czarna bez cukru, dopalana w domu i swiezo mielona w recznym mlynku > na grubo (blue mountain juz wyszla :..( ) Do tego domielony badylek > cynamonu... Calosc parzona w starym kupresie z Zanzibaru Ten to ma wymagania! W domu młynek mam, taki poniemiecki. Fakt, że ręcznei mielona kawa jest najpyszniejsza. Poznani przeze mnie Chorwaci i Bośniacy zawsze przed każdym parzeniem mielili. Muszę zakupić kawę w ziarenkach. Ta, co miałam poszła na ... kawówkę. :) - taka > pije niestety tylko w weekendy. > Kawa jak kawa - w pracy pije jakiegos kundla ale kofeine ma. To raczej normalne. Każdy w pracy pije jakies lury. ;) I stąd może marzenia o tej pysznej kawie. > Do tego > rogalik z piekarni szypurkowskich. ups... chyba Szypiórkowskich? :) I tu pochwała ode mnie za spożywanie lokalnych wypieków. ;) > howgh Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Czas na kawę! 17.10.07, 12:13 calama napisała: > To raczej normalne. Każdy w pracy pije jakies lury. ;) O, przepraszam. Ja mam pelny wypas ekspres. Nawet przyjemnosc parzenia osobistego mam w swoich rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 12:18 login_tymczasowy napisał: > O, przepraszam. Ja mam pelny wypas ekspres. > Nawet przyjemnosc parzenia osobistego mam w swoich rekach. Oki - jutro Ty robisz kawę dla wszystkich chętnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Czas na kawę! 17.10.07, 12:29 > rogalik z piekarni szypurkowskich. > ups... chyba Szypiórkowskich? :) Oczywiscie „ó”. A rogaliki sa super - cieplutkie o poranku, nawet jesli abecadlo z pieca spadlo ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 12:41 redcloud napisał: > A rogaliki sa super - cieplutkie o poranku przed pracą po rogaliki zajeżdżasz? chyba wolałabym nie jeść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Czas na kawę! 17.10.07, 12:47 calama napisała: > przed pracą po rogaliki zajeżdżasz? > chyba wolałabym nie jeść ;) Only weekend, dear calama! no more! :) howgh PS. ...a najlepsza kawa - z biwakowego kupresu parzona na ognisku pod chmurka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 12:54 redcloud napisał: > Only weekend, dear calama! no more! :) ufff, bo zwątpiłam ;) > PS. ...a najlepsza kawa - z biwakowego kupresu parzona na ognisku > pod chmurka ;) i znów błąd :P nie pod tylko dla. :P a kawy z ogniska to jeszcze nigdy nie piłam......... Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Czas na kawę! 17.10.07, 14:47 calama napisała: ...i znów błąd :P nie pod tylko dla. :P Twoja czujnosc w gornej strefie stanow wysokoch, jak zwykle... howgh a propos - jak bomi kawa stoi? ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 17.10.07, 14:55 Byłam przelotem, ale zauważyłam zakątek z kawami i herbatami - wyglądał imponująco. Coś się znajdzie. Zresztą na stronie bomi zacheca: " Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 18.10.07, 10:56 redcloud napisał: > Do tego > rogalik z piekarni A z jakim nadzieniem ten rogalik? Chyba teraz zjadłabym takiego... do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 18.10.07, 11:11 calama napisała: > redcloud napisał: > > > Do tego > > rogalik z piekarni > > A z jakim nadzieniem ten rogalik? > Chyba teraz zjadłabym takiego... do kawy. > Pytam, bo właśnie mamy takie z nadzieniem różanym, drożdżowe, z jakiejś piekarni. Przepyszne. Kawa, rogalik i przerwa! Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Czas na kawę! 18.10.07, 11:56 Kawa, rogalik i przerwa! no nie wkurzaj juz... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Czas na kawę! 18.10.07, 12:13 redcloud napisał: > Kawa, rogalik i przerwa! > no nie wkurzaj juz... postaram się ;) kawa wypita, rogaliki zjedzone ( ech to nadzienie różane....) przerwa zakończona Było minęło. Teraz PRACA! Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Kawy! 17.10.07, 13:02 Może to będzie egoistyczne wyznanie ale w domu to popijam kawę przysłaną od siostry z Londynu. Dostałem jakąś brazylijską i afrykańską z Rwandy. Afrykańska jest "jak cię mogę" ale brazylijska z napisem "bold" daje mocnego kopa. Zdziwiło mnie te "bold" myślałem, że jak mocna, to będzie "strong". W pracy, to mam jakąś MK, dostałem jako łapówkę, za pracę która wynikała z moich obowiązków. Kobieta mi ją wcisnęła mimo, że mówiłem, że nie trzeba, bo nic takiego nie zrobiłem. Teraz przed wyborami trzeba uważać, bo dla ABW na bezrybiu i facet z kawą, ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 17.10.07, 13:06 ant777 napisał: > Może to będzie egoistyczne wyznanie ale w domu to popijam kawę > przysłaną od siostry z Londynu. masz rację - musze zagonić brata do przyważenia dobrej kawy ;) mieszkając w Szczecinie piłam gevalię, teraz nie mam kontaktu z promami :( > W pracy, to mam jakąś MK, dostałem jako łapówkę, za pracę która > wynikała z moich obowiązków. Kobieta mi ją wcisnęła mimo, że > mówiłem, że nie trzeba, bo nic takiego nie zrobiłem. > Teraz przed wyborami trzeba uważać, bo dla ABW na bezrybiu i facet z > kawą, ryba. spokojnie, będziemy pierwsi - za dominantę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Kawy! 18.10.07, 07:43 Nie wiem co mój kolega sypie do kubka ale kilka dni temu zaparzył kawę i odstawił kubek gdzieś na bok. Weszła sekretarka i zapytała się: -Co to za swąd? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 18.10.07, 07:49 ant777 napisał: > -Co to za swąd? może jakies dopalacze? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Kawy! 18.10.07, 08:27 ant777 napisał: > -Co to za swąd? Moze sie nie umyl. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 18.10.07, 07:41 Trzmieliny wieczorową porą oglądałam i znów organizm kawy się domaga. Czarnej, sypanej, bez cukru. Kiedyś się wyśpię. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 18.10.07, 09:11 calama napisała: > Kiedyś się wyśpię. ;) Jak bedziesz miala tyle lat co tata i dzieci dorosle to sie wyspisz wtedy... ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 18.10.07, 09:19 redcloud napisał: > Jak bedziesz miala tyle lat co tata i dzieci dorosle to sie wyspisz > wtedy... ;) > howgh wątpię... tata był o 7:30 przy kompie... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=70681308&a=70686851 Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 18.10.07, 09:26 calama napisała: > wątpię... > tata był o 7:30 przy kompie... Zauwazylem!. Nauczylem sie rewolucyjnej czujnosci od Ciebie ;) Pewnie z rana kawe po krolewsku popija... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 18.10.07, 09:33 redcloud napisał: > Zauwazylem! wiesz... zauważyć nick a być pewnym,ze to mój tata to dwie różne rzeczy :) > Nauczylem sie rewolucyjnej czujnosci od Ciebie ;) łał... czasami mi się zdarza, czasami zawodzi... ale miło,ze ktoś myśli, że mam czujność na wysokim poziomie :) > Pewnie z rana kawe po krolewsku popija... tylko herbatę ... popija i myśli gdzie by tu jeszcze pojechać ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Kawy! 18.10.07, 10:30 "...myśli gdzie by tu jeszcze pojechać ..." ...na kawe do Krakowa? Na ul. Józefa "dają" świetna!! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 18.10.07, 10:48 e_werty napisał: > "...myśli gdzie by tu jeszcze pojechać ..." > ...na kawe do Krakowa? Na ul. Józefa "dają" świetna!! kiedy kawy nie pija :) a co Ty tak wszystkich do Kraka zapraszasz? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Kawy! 18.10.07, 11:38 "...wszystkich do Kraka zapraszasz?..." ...własnie Login mi przez ramię zaglada do kompa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 18.10.07, 11:39 e_werty napisał: > ...własnie Login mi przez ramię zaglada do kompa... :) jego tez zaprosiłeś? <zdziwiona> Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Kawy! 18.10.07, 11:48 "...jego tez zaprosiłeś..." ... toc mieszka pare przystanków dalej! Wpadnij na kawe... to pogadacie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 18.10.07, 11:03 e_werty napisał: > "...myśli gdzie by tu jeszcze pojechać ..." > ...na kawe do Krakowa? Na ul. Józefa "dają" świetna!! heh... e_werty, tu chodzi raczej o wieksze pole razenia - obstawiam raczej kawiarenke na plaza de armas w santiago de chile, tuz za palacem biskupim... kawa nomen omen - diabolo. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 18.10.07, 11:12 redcloud napisał: > obstawiam > raczej kawiarenke na plaza de armas w santiago de chile, tuz za > palacem biskupim... kawa nomen omen - diabolo. > howgh no coś Ty! tam rowerem nie dojedzie przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor39 Re: Kawy! 20.10.07, 13:16 redcloud napisał: > obstawiam > raczej kawiarenke na plaza de armas w santiago de chile, tuz za > palacem biskupim... kawa nomen omen - diabolo. może i tam na kawę zajdę, najdalej za miesiąc opowiem czy podają smaczną pozdrawiam tata calamy Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 09:06 hektor39 napisał: > tata calamy Cześć Tato! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 22.10.07, 09:25 hektor39 napisał: > może i tam na kawę zajdę, najdalej za miesiąc > opowiem czy podają smaczną > pozdrawiam > tata calamy No i jak tu normalnie pracowac! :p Ucieczka za rownik o tej porze roku jak najbardziej wskazana :) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 09:50 redcloud napisał: > No i jak tu normalnie pracowac! :p wiesz... niektórzy już się napracowali ;) > Ucieczka za rownik o tej porze > roku jak najbardziej wskazana :) Lato w listopadzie cieszy podwójnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 22.10.07, 10:12 calama napisała: > Lato w listopadzie cieszy podwójnie. :) Lepszy equator od wiadra kawy :) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Kawy! 22.10.07, 10:32 redcloud napisał: > Lepszy equator od wiadra kawy :) Lepsze wyprawy Od wiadra kawy Lepszy equator Niz kalkulator. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 10:39 login_tymczasowy napisał: > Lepsze wyprawy > Od wiadra kawy Z Wami to miła i piesza wycieczka po Gorzowie. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Kawy! 22.10.07, 10:48 calama napisała: > Z Wami to miła i piesza wycieczka po Gorzowie. :)))) Lepsza piesza wycieczka Niz kawy pelna beczka. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 11:41 login_tymczasowy napisał: > Lepsza piesza wycieczka > Niz kawy pelna beczka. A co Ty tak z rana wierszem gadasz? ;) Radość Cię rozpiera? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Kawy! 22.10.07, 11:46 calama napisała: > Radość Cię rozpiera? Radosc mnie rozpierdziela. A w tym Czile do kafejek to chadzaja tylko faceci? Faktem jest, ze sympatycznie wygladajace kelnerki dodaja smaku do kawy. Ale kolega RC zapodal nam klimat mocno wieczorowy. Albo sie juz zestarzalem. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 12:39 login_tymczasowy napisał: > Radosc mnie rozpierdziela. Daj mi troszkę. ;) > > A w tym Czile do kafejek to chadzaja tylko faceci? Nie tylko. Tylko RC do takowych chodził. ;) Kurcze...codziennie jadłam po knajpach i jakoś sobie średnio przypominam je... Owoce morza przy targu w byłym dworcu kolejowym, tres bruchas, meksykanska... a reszta europejska. W vina w kształcie statku, na pustyni - cerata na stołach. > > Faktem jest, ze sympatycznie wygladajace kelnerki dodaja smaku do > kawy. wierzę na słowo. ;) > Ale kolega RC zapodal nam klimat mocno wieczorowy. > Albo sie juz zestarzalem. Przez wybory mu się dzien z nocą pomylił. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 10:38 redcloud napisał: > Lepszy equator od wiadra kawy :) jeszcze lepsza kawa za ecuadorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 22.10.07, 11:19 calama napisała: > jeszcze lepsza kawa za ecuadorem :) ...podnosi cisnienie podwojnie nawet w tak katolickim kraju jak chile: www.youtube.com/watch?v=jHjih8qr0pY Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 11:35 redcloud napisał: > ...podnosi cisnienie podwojnie nawet w tak katolickim kraju jak > chile: > To Ty mi tam tatę wysyłasz??????????? Ja Ci dam! swoją drogą ja po innych lokalach chodziłam... Ten jakoś mi ciśnienia nie podnosi. Ale centrum Santiago z czyścibutami ciągle takie samo. I ze smogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 22.10.07, 11:51 calama napisała: > To Ty mi tam tatę wysyłasz??????????? Ja Ci dam! Chyba sam sie wysyla? > swoją drogą ja po innych lokalach chodziłam... > Ten jakoś mi ciśnienia nie podnosi. Po roznych, roznych chodzilem... ale w takim razie lokali w Provdenci raczej nie polecam > Ale centrum Santiago z czyścibutami ciągle takie samo. > I ze smogiem. Santiago nie pasuje do Ameryki Pd wcale howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 12:45 redcloud napisał: > Chyba sam sie wysyla? do tej knajpki to Ty go wysyłasz. :P > Po roznych, roznych chodzilem... ale w takim razie lokali w > Provdenci raczej nie polecam Centrum jest dla biedoty. ;) > > Santiago nie pasuje do Ameryki Pd wcale trzeba przenieść ;) > howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 22:16 redcloud napisał: > lokali w > Provdenci raczej nie polecam > polecam lo barnechea góruje nad miastem, nie ma smogu Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 22:37 i po co tu: www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=SAM|CL|CI011|SANTIAGO&metric=1 zaglądałam? a rano będę szybki skrobac :( Odpowiedz Link Zgłoś
calama Piątek 19.10.07, 07:43 ... ostatni dzień wstawania przed świtem. ;) Ostatni dzień kampanii wyborczej. czas na kawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Piątek 19.10.07, 08:03 Widziałaś tą czarną chmurę nad Gorzowem? Teraz mamy piękne niebo. Ja swoją kawę już wychłeptałem. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek 19.10.07, 08:06 ant777 napisał: > Widziałaś tą czarną chmurę nad Gorzowem? Nie... Ciemno było jak jechałam do pracy. > Teraz mamy piękne niebo. I słońce! > Ja swoją kawę już wychłeptałem. Przyznam się... ja dopiero po śniadaniu się napiję. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 o herbatach 19.10.07, 09:07 A co myślisz o pogadaniu i spotkaniu się z panem Szyjkowskim na temat nauki jazdy na śliskiej nawierzchni? Sekretarka podrzuciła mi Sagę jabłkową - to pierwsza herbata Sagi, która mi smakuje. Poprzednią, chyba z dzikiej róży wylałem do zlewu ze względu na koszmarny zapach. Ale co do herbat, to najlepsza jest miętowa Dilmah - smakuje jak guma do żucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: o herbatach 19.10.07, 09:41 ant777 napisał: > Ale co do herbat, to najlepsza jest miętowa Dilmah - smakuje jak > guma do żucia :) ... o tej porze roku najlepsza z zurawinami zebranymi po pierwszych przymrozkch. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: o herbatach 19.10.07, 10:00 redcloud napisał: > ... o tej porze roku najlepsza z zurawinami zebranymi po pierwszych > przymrozkch. Po pierwszych przymrozkach pije się herbatę z łodyg malin. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: o herbatach 19.10.07, 09:59 ant777 napisał: > A co myślisz o pogadaniu i spotkaniu się z panem Szyjkowskim na > temat nauki jazdy na śliskiej nawierzchni? Chętnei bym na taki kurs poszła. W krajach skandynawskich jest integralną częścią kursu na prawo jazdy. A ja jeżdżę już długo, a na lodzie dalej nie wiem co robić. ;) Po prostu żadnych gwałtownych ruchów... A chciałabym wiedzieć, że jak zrobię TAK to auto zachowa się TAK. > > Sekretarka podrzuciła mi Sagę jabłkową - to pierwsza herbata Sagi, > która mi smakuje. Poprzednią, chyba z dzikiej róży wylałem do zlewu > ze względu na koszmarny zapach. > Ale co do herbat, to najlepsza jest miętowa Dilmah - smakuje jak > guma do żucia :) Każdą herbatę wypiję. I co śmieszne - zależy od nastroju, albo pory roku. Czasami uwielbiam jaśminową, czasami nie daję rady wypić. I tak jest z prawie każdą herbatą. ;) Zielona z opuncją jest fajna. W domu sypane piję. Kiedyś więcej szłam w owoce, teraz w czarne i zielone. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: o herbatach 19.10.07, 10:56 ant777 napisał: > Sekretarka podrzuciła mi ... A ja nie mam sekretarki... :( Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Piątek 19.10.07, 08:56 calama napisała: > ... ostatni dzień wstawania przed świtem. ;) ...jednak zmykasz na poludniowa polkule? ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek 19.10.07, 09:05 redcloud napisał: > > ...jednak zmykasz na poludniowa polkule? ;) > howgh Tam mogłabym wstawać świtem, przeżywać terramoto i jeść chirimoje. I mimo, iż jestem ciepłolubna - pojechałabym na południe. W lody. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Piątek 19.10.07, 09:44 calama napisała: > I mimo, iż jestem ciepłolubna - pojechałabym na południe. W lody. No jasne - „w lody” - zaszczujesz mnie! howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Piątek 19.10.07, 09:55 redcloud napisał: > No jasne - „w lody” - zaszczujesz mnie! > howgh nie mam takiego zamiaru - tamta sprawa zamknięta. po prostu żałuję, że nie pojechałam na południe - do Punta Arenas. Zobaczyć lodowce. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 07:58 No i po wyborach kawa znów potrzebna od zaraz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kawy! 22.10.07, 08:55 calama napisała: ... potrzebna od zaraz. ;) Wiadro raz prosze! howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Kawy! 22.10.07, 09:05 redcloud napisał: > Wiadro raz prosze! > howgh Wiadro czarnej, bez cukru, dopalanej ... podano! ;) Odpowiedz Link Zgłoś