login_tymczasowy 07.12.07, 10:08 Juz po imieninach, mozna wiec przestac kadzic. Czesc druga tomu drugiego dalszych przygod w kolejnych epizodach jest wtorna i wymuszona. Historyjki wymuszone, wymyslane na sile, schematyczne. Rambo szesnascie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emsiziomal Re: Mikolajek kiepski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 08:49 Dzieciom sie podoba...... Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Mikolajek kiepski 09.12.07, 13:44 blic napisał: > Ale o sso chossi? www.znak.com.pl/book.php?id=1963 emsiziomal napisal: > Dzieciom sie podoba...... Bo to fajna ksiazka jest. Jak sie ja czyta po raz pierwszy. Synek pierwszy raz w zyciu ma Mikolajka w rekach (przy wczesniejszych wersjach byl jeszcze w swiecie komiksu) i za Mikolajkiem szaleje. (Choc tez denerwuje go, ze "chlopaki" co chwila daja sobie fangi w nos. Ale corka, ktora zaliczyla juz wszystkie dotychczasowe czesci, odpuscila sobie, podzielajac moja opinie. ps. Duzy sentyment do pierwszych Mikolajkow, czytanych przez Kwiatkowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Mikolajek kiepski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 14:02 najczęście3j "części dalsze" są gorsze od 'części pierwszych". Choc Le Guin i jej saga o Ziemiomorzu zachwyciła mnie po przeczytaniu Tehanu :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty A w "Kiepskich" był Mikołajek? 09.12.07, 22:10 A mnie sie podobał "Czarnoksiężnik z Archipelagu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: A w "Kiepskich" był Mikołajek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 22:17 Bo to piękne jest. Ale czxwarta część , pozornie najnudniejsza, pięknie podkreśla maestrię i Czarnoksiężnika, i Grobowców, i Najdalszego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Mikolajek kiepski 10.12.07, 18:10 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > najczęście3j "części dalsze" są gorsze od 'części pierwszych". Tylko czasami ciężko stwierdzić, które są pierwsze, a które dalsze. George Lucas, na ten przykład, zamieszał wszystko dokumentnie. Odpowiedz Link Zgłoś