Gość: willma Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.gorzow.mm.pl 10.12.07, 08:53 pan Rubik pomacha batutą,zgarnie grubą kasę i ...odjedzie a my zostaniemy ze swoimi dziurami w drogach,obskurnymi kamienicami...lekka ręką nasi radni wydali forse na ten koncert-było sie najpierw spytac czy tego chcemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.centertel.pl 10.12.07, 11:00 Nie wiem, czy wiecie, ale dzisiaj w nocy po koncercie powstał projekt następnego koncertu w gorzowie. Oto mały zwiastun: Habitat! Habitat! No i skończyliśmy grać. Cały się spociłem trochę nutek pogubiłem. Parę razy wpadkę zaliczyliśmy, bo przygotować koncertu nie zdążyliśmy. Na koniec Tadziu wtulił się w me ramiona Co na to żona? Habitat! Habitat! Gorzów idzie spać. Nasyceni mą muzą jutro pijani się obudzą. Habitat! Habitat! Mam nadzieję, że wkrótce tu znów będziemy grać. Latem na zaproszenie Tadka do was wracamy co do ceny....bum...bum...naaaapewno się dogadamy. (pierwszym skrzypcom pęka struna, brzęk! ) Chór: trala la la, z Tadziem dogadać się da. Tadek nas tak lubi, że każdy grosz dla nas wyskubie. Chór: trala la la, z Tadziem dogadać się da. Habitat! Habitat! Przecież jakąś rozrywkę mieszkańcom trzeba dać. Habitat! Habitat! Coś w Gorzowie jest nie tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 21:48 teledyski.onet.pl/0,2935249,0,1,teledyski.html i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.gorzow.mm.pl 12.12.07, 00:36 Całkiem serio! Zapłaciliśmy za utwór, który jest własnością Rubika i tylko Rubika! Za każde wykorzystanie w/w utworu będziemy musieli zapłacić artyście tantiemy. Wystarczy zdjąć narrację i już mamy całkiem uniwersalną treść i przesłanie - trasa koncertowa po Polsce już w zapowiedziach na rok 2008 - niestety nic tam nie będzie o naszym pięknym mieście. Za nasze pieniądze nagrał płytę ,zjadł i wypił i jeszcze sporo zarobił. Panie prezydencie, po co ta ściema o trudnych negocjacjach? Po co wygłaszanie triumfu negocjatorów z magistratu? Skoro zgodził sie pan na wszystko - bał się pan publicznie przyznać że wyraził pan zgodę na wygórowaną gażę i stąd ten pomysł na podzielenie kwoty na dwie części. Prezydent ma słabość do dużych inwestycji - zwłaszcza gdy nie płaci z własnej kieszeni! Bernardzie powiedz, za co zapłacił twój szef? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dial.telus.net 12.12.07, 01:48 Hey Hektor, Za najwspanialszy dzien obchodow 750-ci lecia... :):):) PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.07, 22:48 aaa napisał: > i wszystko jasne 190 muzyków ustawiło się do kasy! toż kiedyś sama jedna mała dziewczyna, co to nie miała mercedesa benz dawała więcej czadu ... ;) www.youtube.com/watch?v=Q-g7Q7hXn7o&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 12.12.07, 23:08 Gość portalu: nicelus napisał(a): > toż kiedyś sama jedna mała dziewczyna, > co to nie miała mercedesa benz > dawała więcej czadu ... > ;) też nie mam i ... nie daję czadu ;) może dlatego, że nie jestem małą dziewczynką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liczman Kalkulacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 23:31 Wow! 190 muzyków to chyba tyle co 3 orkiestry filharmonii! Gdyby tak każdy muzyk dostał po tysiąc zł, to wyszło by 190 tysięcy zł, po 2 tysiące zł - 380 tysięcy zł. Zakładam, że pan R. nic nie wziął za wiekopomną kompozycję, skoro - jak gdzieś przeczytałem - napisał ją w prezencie dla Gorzowa! Wynajęty fortepian, krzesełka i ciągle do miliona daleko. Może by to ktoś policzył i rozliczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Gdzie Peokurator???!!! IP: *.dial.telus.net 12.12.07, 23:41 Hey, Zamknac Rubika...he he he he PS. Hey, pacany...Nastepne obchody, nastepnego 750-lecia, wy zorganizujecie... Okay??? :):)_:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Czemu nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 08:02 Nastepne obchody, nastepnego 750-lecia na pewno odbeda sie bez pana R.! I to jest pocieszajace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola_83 Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.chello.pl 15.12.07, 16:14 ŻENADA, ŻENADA! władze gorzówka nie mają się czym pochwalić, to ładują kasę w gó.., tylko po to, żeby było głośno i żeby pan prezydent mógł posadzić swój prezydencki tyłek w pierwszym rzędzie. heh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: Rubik Oratorium dla Świata -paragaf!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.12.07, 16:55 Sprawą powinien sie zająć prokurator i postawić zarzut niegospodarności i działanie na szkoda miasta. Za co zapłaciliśmy prawie milion złotych Polskich??? Oratorium powstało z myślą o nowej płycie i trasie koncertowej na 2008r Raptem o Gorzowie napisano tylko przedmowy - reszta to materia uniwersalna, łatwo policzyć, bo to tylko kilkanaście minut - wycenione na prawie milion! Kto zbada i zweryfikuje rachunki? Prezydent mówił o reklamie. Jaka reklama?Chyba że reklama zwyklej niegospodarności i głupoty naszych wladz. Odpowiedz Link Zgłoś
babciavictoria Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 16.12.07, 21:30 Dla wielu z nas to żadna MUZYKA, ale dla zwyklych ludzi, którzy przyszli na koncert to jest coś. Bo innej nie znają. Nie nauczono w Gorzowie ludzi do słuchania do odbierania prawdziwej sztuki. Chodź z wysiłkiem usiłuje to robić Pan Tomaszewicz i dobrze. To co robi Rubik jest dla MAS to jest jakby powiedzieć szmira dobrze odbierana i tyle mam na ten temat. A Pieniądze są nie tyle dla niego co dla całej ekipi przygotowującej to "widowisko", bo pracują i muszą zarabiać. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
babciavictoria Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 16.12.07, 21:33 Dla wielu z nas to żadna MUZYKA, ale dla zwyklych ludzi, którzy przyszli na koncert to jest coś. Bo innej nie znają. Nie nauczono w Gorzowie ludzi do słuchania do odbierania prawdziwej sztuki. Chodź z wysiłkiem usiłuje to robić Pan Tomaszewicz i dobrze. To co robi Rubik jest dla MAS to jest jakby powiedzieć szmira dobrze odbierana i tyle mam na ten temat. A Pieniądze są nie tyle dla niego co dla całej ekipi przygotowującej to "widowisko", bo pracują i muszą zarabiać. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgryz Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:04 Ale czy z tego powodu, że cała ekipa przygotowująca to "widowisko" pracuje i musi zarabiać, należy opróżniać kasę miasta? Czy trudno jest zrozumieć, że nie stać nas na pana R.? Dlaczego funduje się masom szmirę rujnując budżet? Jeśli masy chcą słuchać szmirę niech za to płacą ze swojej kieszeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dial.telus.net 16.12.07, 22:57 :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Rozliczyć za koncert IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 07:07 Oratorium jest własnością Piotra Rubika! Za każde wykonanie musimy zapłacić honorarium autorowi. Za co zapłaciliśmy Rubikowi taka furę pieniędzy - przecież można było w trybie zwykłym zaprosić Rubika na wykonanie koncertu w Gorzowie.bez tej propagandowej gadaniny, że to specjalnie dla nas,taki koncert kosztowałby co najwyżej 100 000! Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 17.12.07, 23:01 babciavictoria napisała: > Dla wielu z nas to żadna MUZYKA, ale dla zwyklych ludzi, którzy > przyszli na koncert to jest coś. Bo innej nie znają. Droga Babciu. W Poznaniu rzeczony Rubik zagrał koncert. Miasto nie dopłaciło ani złotówki. Wręcz zarobiło pośrednio na podatkach. Ci, którzy kupili bilety, poszli na koncert i Rubika zobaczyli. Tak to się robi w świecie, w którym rządzi logika. Gorzowianom należy współczuć prezydenta i Bernarda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:35 A kto to jest Bernard? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 17.12.07, 23:39 "...A kto to jest Bernard" ... wioskowy przygłup! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.dial.telus.net 18.12.07, 00:24 Hey Olg, To ja..... Ten co pieknie gra... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba24 Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 17.12.07, 09:16 Przez takie koncerty/Rubika/ na pewno sala koncertowa przejdzie koło nosa. Cytujcie jeszcze bardziej Radzińskiego- jakim prawem ten facet dyskutuje. Niech najpierw coś zrobi dla miasta konkretnego. Napływowcy i nacz. d/s kultury uważają,że dla gorzowian wystarczy targowisko i hocki klocki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: 82.160.251.* 17.12.07, 17:41 Ja tam nic nie mam przeciwko tym którzy lubią słuchać Rubika ale z jakiej paki ja i inni mieszkańcy maja dopłacać do biletów. Policzyć łatwo ze bilet powinien kosztować 400 zł (400x2500osób= 1 milion) chcą oglądać niech płacą !!! Prosty wniosek prezyde4nt okradł najbiedniejszych mieszkańców Gorzowa. Nie wstydzi sie pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 15:02 Właśnie! To niedopuszczalne! Takie szastanie pieniędzmi podatników! Bezmyślność! Niegospodarność!Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 03:21 Hey Adas, Jak ty mozesz slowa "milion dolarow" i "wstyd" w jednym zdaniu umiescic... To dopiero wstyd... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:54 Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata e_werty 17.12.07, 23:39 Odpowiedz "...A kto to jest Bernard" ... wioskowy przygłup Rzeczywiście! O jakim milionie dolarów Hey Bernard plecie? Odpowiedz Link Zgłoś
babciavictoria Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 18.12.07, 22:40 Ja nie chcę bronić Prezydenta i jego ekipy kulturalnej. Od poczatku byłam przeciw koncertowi P. Rubika. Ale jeżeli już wcześniej, moze kilka lat temu taka umowa była , nawet ustnie zawarta między "artystą", a miastem to honorem naszym, czyli miejskim, bylo tego dokonać. Nie wszystkim się to podoba, bo inne były plany wystawienia i daty tego koncertu, ale mi się wydaje, że jest to wina"artysty", a nie władz naszego miasta. Prezydent obiecał miłośnikom jego "talentu", że koncert sie odbędzie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 03:27 :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeDo Rubik w Zielonej Górze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 07:23 Wiadomość dla miłośników "talentu" "artysty"(patrz babciavictoria). 9 stycznia Rubik wystąpi w sali Filharmonii Zielonogórskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: Rubik w Zielonej Górze IP: *.gorzow.mm.pl 22.12.07, 12:09 Czy zagra za milion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaHa Jednak nie Rubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.07, 08:49 To ta pierwsza ekipa z Psałterzem Wrześniowym i innym dyrygentem. Bilety są od 120 do 180zł. Sala Filharmonii ma chyba 400 miejsc. Na zielonogórskim forum piszą, że "Dla porównania bilety na koncert P.Rubika kosztuja od 60zldo 80 zl i to w pelnym skladzie 190 osob..." Jak to podliczyć to wychodzi, ze Rubik by wystąpił za "góra" 32 tysiące! (400 miejsc razy 80 zł) Ale przepłaciliście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hektor Re: Jednak nie Rubik IP: *.gorzow.mm.pl 23.12.07, 12:14 Wysokie hnorarium to pomysł naszego wybitnego przedstawiciela, byłej wiodącej siły"nieboszczki PZPR"Tow.Jędrzejczaka miłościwie nam panującego z Bożej łaski i woli wszystkich zauroczonych tą beznadziejną a zarazem nietuzinkową i barwna postacią - szkoda tylko, że pozbawioną dobrego gustu,uczciwości i talentu organizacyjnego, chociaż z drugiej strony patrząc - po co mu - skoro dwór zawsze w umiejętny sposób wytłumaczy słabostki i niedostatki szefa,a on za to sowicie się odwdzieczy w postaci nowych posad i awansów, jest też prekursorem nowej mody, wszyscy czołowi przedstawiceiele naszych władz powinni mieć zarzuty prokuratorskie - jak widać zasada się przyjęła,Gorzów jako jedyne misto na świecie posiada kilku takowych. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 23.12.07, 12:29 "...że koncert sie odbędzie i już..." ... ale wobec niedotrzymania przez Rubika terminu można było wynegocjować niższą cenę! A stała sie rzecz dziwna - cena wzrosła! Nawet wobec niesolidności Rubika Prezio zaplacil wiecej! Widocznie jego pragnienie wsparcia Rubika było ponad taki drobiazg ja kilkaset tysiecy z miejskiej kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blach Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 02:49 zielonogorska piczo, K Penderecki tworzy muzyke dla siebie i kilku innych wzdychajacych sierot. Dla "tworcy" - pendereckiego i jego sluchaczy proponuje samodefenestracje. Co do Rubika w Gorzowie, miasto sie rozwija i tego typu promocja jest warta swej ceny, a sam Rubik, penderecki nawet do jajec mu nie siega. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 12.06.08, 18:11 "...tego typu promocja jest warta swej ceny..." ... znaczy - jakiego typu jest ta promocja? Bo cena jest wielokroć zawyzona i niewspółmierna do kosztów jakie poniosly inne miasta w Polsce za identyczne koncerty! Gorzów zaplacił jak głupiec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.net.fone.pl 14.06.08, 17:05 A znacie najgorsze wyzwisko wśród mlodzieży? "Twoja matka klaszcze u Rubika" Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Rubik 14.06.08, 17:40 Kiedy miasto przyzna Rubikowi Honorowe obywatelstwo i paszport Gorzowa? A Rubik napisze "Mszę dziekczynna na chór 1000 osobowy i pociąg osobowy do Kutna" dedykowaną Władcy na Dominancie i okolicach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Rubik bedzie w Gorzowie, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 09:44 Habitat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-zet bileciki IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.08, 21:34 czy wiadomo już coś na temat punktów dystrybucji biletów i cen? bo nie mogę znaleźć na ten temat. Słyszałem, że po 50 zł. ale to chyba jakiś żart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.centertel.pl 03.08.08, 22:01 Ludzie przestańcie! To mamrot-orium się po prostu nie odbędzie! No tak mi mówi mój zdrowy rozsądek, chyba, że coś jest z nim nie tak...? :( Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 03.08.08, 22:32 "...mój zdrowy rozsądek..." ... chyba sie rozchorował... aspirynę i do łóżka a rano do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-zet Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.08, 22:36 ja mam nadzieję, że się jednak odbędzie a ceny będą rozsądne... Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 04.08.08, 20:17 A ja mam nadzieje, ze nikt nie wybierze sie na to oratorium. Gdy pierwszy raz wlaczylem ta "kulturalna" muzyke, tak sie wkurzylem, ze do dzis nie wysluchalem do konca tego tureckiego brzdakania. Z Gorzowa jestem, nie z Ankary!!!!!!!°!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 04.08.08, 20:22 "...nikt nie wybierze sie na to oratorium..." ... oprócz Prezia i jego kamryli - bedą słuchali i łzy lali... (oczywiście za słuzbowe wejsciówki)... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 04.08.08, 20:31 Prezio powinien obstalowac u Baśa (Baś jest od wszystkiego!) łzomierz kieszonkowy - i mierzyć na koncertach Rubika ilość wylanych przez magistrackich urzedasów łez. I od tego uzależniac awanse - bo innego miernika nie widze - sami laicy w Magistracie - a przez pomiar łez można jakoś ich skawlifikowac. Ci cuchnący cebula na koncercie - do zwolnienia! P.S. A Lidia P. znowu nie dostanie motyla - nie lubi Rubika... Prezio nie nominuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wlemik Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata 06.08.08, 02:41 "ma sens ma sens ma sens" zarabianie kasy przez pana Piotra na pisaniu oratoriów. Przed nim pisali: Handel, Bach....No co miło się ustawić w tym szeregu... Takie czasy:(( ściemy królują na każdym kroku. Jestem Jan Sebastian TWO!! To boli, owszem, za taka kasę mozna... coś dobrego zrobić, chociażby pomóc kilku bardziej ambitnym kompozytorom, instrumentalistom... Ale najbardziej mnie boli że ten człowiek wykorzystał do zrobienia "kariery" wizerunek najwybitniejszego Polaka jaki nam się trafił.. To mnie bardzo boli!!! Chociaż.. On by mu pewnie przebaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Bubick Rubik w Gorzowie: Oratorium dla Świata IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.08, 21:28 Kochani, tak się cieszę, że zaprosiliście mnie do waszego pięknego miasta, w którym tak zostałem natchniony, że aż to bumbumorium skomponowałem. Pomijam sprawę tego miliona złotych, bo przecież nie o to tu chodzi, tylko o wielką sztukę, której po raz kolejny wysłuchacie. A tak a propos, podziwiam was, że wam się to nie znudziło. Czekając niecierpliwie na kolejne zaproszenie Wasz Piotr Bubick Odpowiedz Link Zgłoś