Dodaj do ulubionych

To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie

13.03.09, 19:00
"Zapis o siedzibie w Zielonej Górze był zwykłym błędem legislacyjnym, który
już wychwyciliśmy" - powiedział wczoraj 'Gazecie' Zbigniew Chlebowski.
A ja Wam mówię, że jestem zielonym stworkiem prosto z Marsa.

Nie zarzucam kłamstwa Chlebowskiemu, ale nigdy nie uwierzę, że ten "błąd" sam
się zrobił. Na miejscu szefa klubu parlamentarnego PO sprawdziłbym, kto przy
tej ustawie pomajstrował. Nie powinno to być trudne, bo kręg podejrzanych jest
bardzo wąski.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Wszystkiemu winien Brykner... IP: 139.142.51.* 13.03.09, 19:13
      Hey,
      Ktos musi byc winny, a on tak pasuje...
      :):)
    • e_werty telewizja pozostaje w Gorzowie 13.03.09, 19:42
      ....lub w Zielonej Górze...
      • Gość: mjs Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 19:56
        No i co kobyły trzeba było tak wierzgać i rżyć?Ale logo nie przejdzie musi być
        TV Zachód.
        • Gość: tk Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.backiel.com.pl 13.03.09, 20:12
          no skoro pozostaje w Gorzowie, to logo pozostanie - gratulacje z
          dolnośląskiego Żagania :)
        • Gość: Gorzów Wlkp. Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 20:27
          trzeba było - reakcja dziwnie błyskawiczna :)
          • andy54 Re: telewizja pozostaje w Gorzowie 13.03.09, 20:37
            Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie tej informacji gdyż nikt nie zna jeszcze
            do końca mozliwości jednego posła któremu to zwykle staje, niekoniecznie w
            Sejmie. On do spółki z naczelną kwiaciarką Donalda jeszcze niejedno świństwo
            potrafią wykroic. Ale mimo wszystko czekam na odszczekanie swoich zapędów od
            niektórych szowinistów żeby nie powiedziec faszystów z Zielonki.
            • Gość: KUKU Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: 81.15.152.* 13.03.09, 20:48
              Chlebowski nie rób tego falubazom !!!!
            • Gość: waldemar Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 20:50
              józefowi już sie wieko od trumny za dupą ciagnie a jeszcze chlopina
              miesza.
              Na szczęscie ten starzec za dużo nie podziałał.Trzeba powołać
              komisje śledczą w celu ustalena, kto majstrował przy ustawie:)
            • Gość: Gorzów Wlkp. Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 21:02
              tak,czy inaczej z zielonką i naszą elitą daleko nie zajedziemy,zmykajmy do
              wielkopolski jeżeli nas przygarnie!
            • surma_bojowa Re: telewizja pozostaje w Gorzowie 13.03.09, 21:26
              GL przytacza wypowiedzi kilku zielonogórskich parlamentarzystów, które należy
              koniecznie przeczytaći zapamiętać. Jeden z nich, senator Stanisław Iwan powiada: "Jestem
              zadowolony z tego projektu. Nie wierzę też w wersję o pomyłce, to jest dokument
              rządowy, nie był tworzony na kolanie a pracę nad nim trwały długie miesiące".

Mnie również nie mieści się w głowie, że w grę wchodzi błąd techniczny. Sądzę że
              mamy do czynienia z sytuacją typu "i czasopisma", ale kto spowodował zamianę
              Gorzowa na Zieloną Górę w projekcie ustawy, możemy się tylko domyślać (o co
              zresztą nie trudno), bo raczej nie należy spodziewać się powołania sejmowej
              komisji śledczej.

Niezależnie od tego, jak afera się zakończy, powinniśmy z niej wyciągnąć wnioski
              dla siebie.

Pierwszy z nich brzmi: falubazi politycy, zarówno ci szczebla lokalnego, jak i
              centralnego, nie mają najmniejszego zamiaru przestrzegać ugody paradyskiej,
              czyli kierować się zasadą kompromisu i consensusu, respektować żywotne interesy
              partnera. Sens istnienia lubuskiego pojmują jako możliwość odtworzenia
              województwa zielonogórskiego, a nawet więcej, bo zaspokajania chorych ambicji
              typu Babimost czy Kisielin i bezwzględnie wykorzystują w tym celu każdą
              nadarzającą się okazję.

Drugi: w tej sytuacji nie ma najmniejszego sensu dalsze istnienie województwa
              lubuskiego oraz pozostawanie Gorzowa w jego składzie. Tracąc i tak coraz
              bardziej wątpliwe atrybuty współstolicy cherlawego lubuskiego, możemy zyskać
              znacznie więcej, jeśli staniemy się częścią Wielkopolski lub Pomorza
              Zachodniego, w więc organizmu znacznie silniejszego pod względem ekonomicznym i
              funkcjonującego na zdrowszych zasadach.

Trzeci: awantura o telewizję stanowi wyśmienitą okazję, by te prawdy unaocznić
              gorzowskim politykom i samorządowcom oraz pogłębiać klimat społeczny dla wyjścia
              z lubuskiego.
              • Gość: Prawda Że co? IP: 217.98.20.* 13.03.09, 21:32
                Jaka znowu awantura? Awanturujecie się tylko wy :) Zaglądnij na forum
                zielonogórskie i zobacz jakie zainteresowanie wzbudził tam owy temat tvp :)
                Ośmieszyliście się po raz kolejny :)
                ps. a ty odstaw te leki ;)
                • Gość: Gorzów Wlkp. Re: Że co? IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 21:58
                  a dlaczego miał wzbudzić zainteresowanie?niektórzy sądzili,że inni nie zauważą
                  drobnej pomyłki (lub czasopisma,pomyłki umożliwiającej szpitalom prowadzenie
                  np.hotelu,zielona czy gorzów),interesują się publicznie ci,którzy
                  tracą,nieuczciwie zyskujący siedzą cichutko,aż się mleczko rozleje- później
                  słyszymy ojej pomyłka przez zamierzoną nieuwagę ,a na uspokojenie sam coś sobie
                  zażyj,jeżeli to jest tak mało istotne,to dlaczego też się emocjonujesz?
              • Gość: Gorzów Wlkp. Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 21:40
                właśnie ''gorzowskim politykom i samorządowcom'' ,niech przypomną sobie w jakim
                celu i przez kogo zostali wybrani ,muszą znaleźć czas na myślenie o sprawach
                publicznych między sprawami dotyczącymi zabezpieczenia swoich własnych interesów.
              • Gość: Bernard Lubusie pozostanie - przyzwyczaic sie radze... IP: 139.142.51.* 14.03.09, 00:11
                Hey surma, bojowa zreszta...
                Lubuskie powstalo nie w wyniku czyjejs madrosci lecz w wyniku
                ukladow politycznych...
                Poniewaz w Polsce nawet stonka ziemniaczana jest przez jakas partie
                polityczna wspierana lub niszczona...nic niczego nie zmieni...
                Chodzi o to ze lubuskie to dla pisowskich idiotow ciagle "ziemie
                odzyskane" ktore stanowia strefe buforowa przed nie
                tylko "zaborczymi niemcami" ale cala europejska unia...
                Pisowcy ani tych ziem za polskie naprawde nie uwazaja, ani
                mieszkajacych tam Polakow nie uwazaja za ...100% Polakow..
                Zabugowskie prostactwo - ot co...
                Dla pisowkich pomylencow to cholota ktora za II Armia sie
                przywlekla...
                To wszystko komuchy i "sowieckie" smierdziele...
                Prawdziwi Polacy to od Poznania po Warszawe..
                No i moze troche w Lodzi - chyba ze Zydzi...
                Radze sie wiec przyzwyczaic do tego iz lubuskie wiecej moze sie
                spodziewac od wypedzonych landsberczykow niz od wladz z Warszawy...

:)
              • Gość: ant777 Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 09:11
                surma_bojowa napisał:
                "...respektować żywotne interesy partnera"

Zielona widziałaby takie partnerstwo jakie Związek Radziecki miał z
                Polską.
        • Gość: bart Re: telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.md4.pl 14.03.09, 09:47
          do mjs : ja tam bym wolal TV Wielkopolska ewentualnie kompromis ty
          mowisz zachod ja Wielkopolska wiec TV Zachodnia Wilelkopolska
          pozdro
    • zetkaf Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 13.03.09, 20:56
      Dowodow nie mam, ale na moj chlopski rozum to bylo tak:
      a wezmy wpiszmy ZG. Moze nie zauwaza, to wtedy juz TRZEBA bedzie
      przeniesc... a jak zauwaza - to sie zwali na przypadkowy blad, i
      sprawa rozejdzie sie po kosciach...
      a za taki CELOWY sabotaz to nie powinno sie rozejsc po kosciach i
      ktos powinien dostac wpier....
      • redcloud A co z powstaniem? 13.03.09, 21:01
        ...mialo byc w sprawie obrony tivi, a teraz co? wyborcza sie
        zapytala kogo trzeba i powstanie trzeba odwolac? skoro toporki
        wykopane moze odbijmy arimr z jozefowych lap?
        howgh
    • Gość: Demos To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 20:58
      Do poprzedniego atrykułu w tej sprawie pisałem, że pewnie sam Bóg
      sprawił zapis o osrodku telewizji w Zielonej Gorze. No i miałem
      rację. Okazało sie jak widac, że żaden człowiek niemiał z tym nic
      wspólnego.
      Cuda Panie, cuda.
    • Gość: :) Ubaw ubaw z gorzowiaków ! IP: 217.98.20.* 13.03.09, 21:05
      Jesteście tacy żałośni gorzowiacy... zrobiliście z siebie pośmiewisko na forum :)
      • Gość: Waldemar Na kolana zielone psy!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 21:08
        DO BUDY,JUZ!!!!!!!!!!! POSZLI STĄD DO zielonej kur(W)y!!!!
        • Gość: :) śmiech na sali IP: 217.98.20.* 13.03.09, 21:10
          <szcza na niego ciepłym moczem> :] no a teraz bawcie się dobrze gorzowiacy haha :]
          • Gość: Waldemaro Re: Poszedł do budy,jeszcze tu trujesz? IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 21:16
            Co za bydlaki z tych zielonodziurskich pastuchów,pchaja sie na
            salony.
            DO BUDY!!!!!!!!KUNDLE ,ZIELONE BRUDASY!!!!
            • Gość: :) Właśnie Cię wyśmiałem IP: 217.98.20.* 13.03.09, 21:20
              Skąd pewność , że jestem z ZG ? :) Ograniczony egzemplarz z Ciebie;)
              • Gość: Waldek Re: Do BUDY!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 21:39
                Czuć ten zielondziurski smród na odleglosć.
                Bez odbioru,juz sie nie wysliaj kundlu
          • Gość: lubuszczyzna Re: śmiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 23:03
            Nerwowy śmiech zielonogórskiego frustrata.
      • Gość: Gorzów Wlkp. Re: Ubaw ubaw z gorzowiaków ! IP: *.gorzow.mm.pl 13.03.09, 21:13
        ubaw będzie jak za jakiś czas nie będzie lubuskiego i waszych ciepłych
        posadek,to dopiero będzie płacz :)))
        • budrys77 No i aleczek ucichł 13.03.09, 22:43
          No i aleczek ucichł. A już tańczył na rurze z radości:) No chyba, że zmienił nicka, co tez jest wysoce prawdopodobne.
          Ja tam w zapewnienia na 120% nie wierzę. Zielonogórzanom nie można, a wręcz nie wolno wierzyć. Kradli, kradną i będą kraść, a jak złapiesz za rękę to powie że nie jego. Nie uda się tym razem, spróbują za rok, dwa... Już mi się rzygac chce gdy widze ich pazernosć i obłudę. Gorzów jedynie marnuje czas i siły na zmagania z tą nienasyconą i pazerną zielonkawą kur...ą. Jedynym rozwiązaniem jest likwidacja pasożytniczego nowotworu zielonogórsko-lubuskiego.
          • Gość: alek Re: Nie kłam bucu :) IP: *.aster.pl 13.03.09, 22:58
            W tym temacie wpisywałem sie wielokrotnie, iż TVP zostaje w Gorzowie a w ost.
            dniach, że nie ma co sie cieszyć, że walka trwa.

Masz tu dwie ostatnie:

"Ps. Zwykła walka o TV. ZG ma do tego prawo. Pijawka gorzowska zniszczyła idee
            lubuskiej TV. Czas na zmiany. Szanse niestety są marne."

"Walka o TVP trwa. Szanse na wydarcie gorzowskiej pijawce ośrodka niestety są
            nikłe ale może sie uda."

Kłamiesz jak zwykłe ścierwo ale taki juz jesteś :)

Ale przez pomyłkę każdy z was wrzodów sie nabawił hehe
            Falubazy już miały być wieszane! Prosze i co łyso? Dlaczego tyle wpisów z
            oskarżeniami ?
            Zrobiliście z siebie pośmiewisko. Kilkadziesiąt wpisów na temat zielonogórzan
            jak zwykle nieuzasadnionych.

Łysko wam ? hehe

Ps. K..wą to jesteś ty budrys.
            • budrys77 Re: Nie kłam bucu :) 13.03.09, 23:00
              Gość portalu: alek napisał(a):
              > Ps. K..wą to jesteś ty budrys.

I to jaką!:) Ale do zielnogóskiej lampucery jeszcze mi daleko hehe

A ty mi tu aleczku nie ściemniaj. Już ci zwieracze puszczały z radości, a teraz takiś układny sie zrobił. Znowu dałes ciała klocu. I to bez wazeliny.
              • Gość: alek Re: Nie kłam bucu :) IP: *.aster.pl 13.03.09, 23:06
                Podałem ci moje ost. wpisy kłamliwe ścierwo.
                Smiać mi się chce z ciebie, marka, andy ( obecny radny) i rol_mopsa, który już
                stracił nadzieje na swój Gorzów heeh

Ile wpisów. Ile żali, a ile konferencji polityków z Gorzowa. Swojego rodzaju
                plebiscyt kto bardziej nawyzywa falubazów hehe. Jedyny Kochanowski powiedział,
                że to pomyłka a reszta grała na takich psycholach jak ty budrys hi hi

Zal mi was naprawdę
                • budrys77 Re: Nie kłam bucu :) 13.03.09, 23:32

> Podałem ci moje ost. wpisy kłamliwe ścierwo.

Też cię kocham:)

> Swojego rodzaju
                  > plebiscyt kto bardziej nawyzywa falubazów hehe.
                  Jedyny Kochanowski powiedział,
                  > że to pomyłka a reszta grała na takich psycholach jak ty budrys hi hi

Widzisz alciu, ja w przeciwieństwie do gorzowskich "polityczków" od lat zawsze mówię to samo. I dalej będe powtarzał, że Zielona Góra to stara i niedopieszczona kur..a. I cieszę się niezmiernie, że inni tez zaczynają to dosttrzegać:)

> Zal mi was naprawdę

Lajcik klocu. famy sobie radę. Im dalej od zielonogóskiej kur...y, tym lepiej nam będzie. Możesz być spokojny.
                  • Gość: lek Re: Nie kłam bucu :) IP: *.aster.pl 13.03.09, 23:41
                    Możesz wyzywać moje miasto od kurw. Taki twój poziom.
                    Markowi widać iż taki poziom dyskusji na jego forum też odpowiada.
                    Jakie miasto tacy mieszkańcy.
                    Mnie to ani grzeje ani ziębi.
                    Szczególnie w twoim wypadku szczylu :)

NA takie argumenty tylko to potrafisz odpisać ale napiszę jeszcze raz do normalnych.

Politycy zrobili sobie z was jaja. Swojego rodzaju plebiscyt kto bardziej
                    dokopie falubazowi trwał przez dwa dni.
                    Jedyny Kochanowski mówił o pomyłce.

Nawet radny miejski dał sie wyprowadzić w pole.
                    Może znowu napiszę jakiś felieton do ZG :)

Taka prawda, że z powodu pomyłki wylaliście kubeł pomyj na ZG.
                    Musicie to przyznać. Chociaż raz zachowajcie sie honorowo i przyznajcie to bo
                    wątki jeszcze są na pierwszej stronie.

• budrys77 Re: Nie kłam bucu :) 13.03.09, 23:58
                      Gość portalu: lek napisał(a):

> Możesz wyzywać moje miasto od kurw. Taki twój poziom.

Ja piszę o kur...ach. No ale jeśli ci kurewki w głowie, to już twój problem klocu:) No ale fakt. Kur..a to mało powiedziane:)))

> Jakie miasto tacy mieszkańcy.

Zielonogóska mątwa nie na darmo zapracowała na swoją opinię hehehe

> Mnie to ani grzeje ani ziębi.
                      > Szczególnie w twoim wypadku szczylu :)

A wiesz ze jakoś ci nie wierzę klocu patentowy. Takiś biedny żuczek. Tak ci wszystko jedno. Takiś poszkodowany przez Budrysa. A ciągle się dopraszasz moich pieszczot i wracasz po jeszcze.

> NA takie argumenty tylko to potrafisz odpisać

Bo tylko to dociera do twojeg zakutego zielonogórskiego łba.

> Politycy zrobili sobie z was jaja.

Z "nas" czy z was? To ty dostawałeś tu spazmów i orgazmów łącznie z Marcinkiem.

Swojego rodzaju plebiscyt kto bardziej
                      > dokopie falubazowi trwał przez dwa dni.

Oooo przepraszam. Ja o zielonogóskiej mątwie piszę od zawsze w superlatywach hehehe. Nie zmieniam zdania jak te politruki od Zbukiewiczowej.

> Może znowu napiszę jakiś felieton do ZG :)

Alciu pisz! Wszakżezielonogóska mątwa słynie z kabaretów, a ty jesteś niezastąpiony!

> Taka prawda, że z powodu pomyłki wylaliście kubeł pomyj na ZG.

No chyba pomyjami karmi się trzodę chlewną:) Kawior zostawimy do własnego użytku.

> Musicie to przyznać. Chociaż raz zachowajcie sie honorowo i przyznajcie to bo
                      > wątki jeszcze są na pierwszej stronie.

Jak wykle pięknie obracasz kota ogonem. A jeszcze wczoraj tańczyłeś na rurze z radości:)))
                      • Gość: alek Re: Nie kłam bucu :) IP: *.aster.pl 14.03.09, 07:13
                        Ty durniu już ci przytaczałem moje wypowiedzi o tym, iż nie wierze w przenosiny
                        i nie mam zamiaru się powtarzać więc daruj sobie teksty o tańcach na rurze.

> Z "nas" czy z was? To ty dostawałeś tu spazmów i orgazmów łącznie z Marcinkiem.

Ciężko się przyznać co ? Nawet w tym wątku niektórzy z was nie odpuszczają a ten
                        dalej idzie w zaparte

Oto kto dostawał spazmów przez ost dni

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=92602852
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=92605254
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=92618635
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=92592997
                        I twój prywatny wątek w tym temacie
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=92668946
                        Więc nie kłam w żywe oczy zakłamane ścierwo kto tu spazmów dostawał przez
                        ostatnie dni.
                        • budrys77 Re: Nie kłam bucu :) 14.03.09, 11:07

> Więc nie kłam w żywe oczy zakłamane ścierwo kto tu spazmów dostawał przez
                          > ostatnie dni.

Misiu, ty szczytujesz z Marcinkiem od dawna. Taniec na rurze odprawisz średnio co kilka miesięcy lub częściej:) Uważaj bo i rura ma swoją wytrzymałość.
                    • Gość: Gorzów Wlkp. Re: Nie kłam bucu :) IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 08:16
                      "politycy zrobili sobie z was jaja" i więcej tych jaj robić nie będą,bo
                      uświadomili większej grupie mieszkańców lubuskiego,że czas kończyć z tym
                      dziwnym tworem,zastanawiające jest,że właściwie tylko ty udzielasz się tak
                      "aktywnie i z dużą kulturą "na gorzowskim forum inni zielonogórzanie nie
                      zabierają w ten sposób głosu,musisz mieć dużo do stracenia w przypadku rozpadu
                      lubuskiego,politycy robią sobie jaja z całego narodu,a więc z ciebie też tylko
                      przez zaślepiającą złość tego biedaku nie widzisz,kiedyś to (jak wszystko)się
                      skończy i może nastąpić powtórka z historii ludzie takich eksperymentów(w dobie
                      światowego kryzysu)kiedyś dłużej nie wytrzymają,ewentualne inwektywy zostaw dla
                      siebie,odpowiedzi nie będzie!
                      • Gość: alek Re: Nie kłam bucu :) IP: *.aster.pl 14.03.09, 11:47
                        Nie jest tak jak myslisz.
                        Ja jestem realistą i nie wierze w rozpad województwa tylko dlatego, że Wojewoda
                        stracił na znaczeniu i odwidziało sie gorzowianom.
                        Jeszcze kilkanaście lat będziemy się z wami męczyć.
                        • budrys77 Re: Nie kłam bucu :) 14.03.09, 11:55

> Ja jestem realistą i nie wierze w rozpad województwa tylko dlatego, że Wojewoda
                          > stracił na znaczeniu i odwidziało sie gorzowianom.

Po pierwsze rozpad nastąpi z powodu zielonogóskiej pazerności i cwaniactwa.
                          Po drugie wojewoda traci czesc zadań ale za to uzyskuje znacznie większy stopień kontroli, opiniowania i nadzoru w województwie. Doszkol się trochę.

> Jeszcze kilkanaście lat będziemy się z wami męczyć.

Krócej alciu, krócej. Ja wiem że się męczycie. Jak modliszka lubicie gdy ofiara z radością da się pożreć. Nie przywykliście do ofiary która uderza celnie i rani. Któregoś dnia uderzymy was śmiertelnie:)
                          • Gość: alek Re: Nie kłam bucu :) IP: *.aster.pl 14.03.09, 13:32
                            Nie przywykliście do ofiary która uderza celnie i rani. Któregoś dnia uderzymy
                            was śmiertelnie:)

Takie teksty świadczą nie tylko, że masz zaburzenia osobowości i jesteś
                            psycholem jak sie patrzy.
                            To przyznanie się, iż ciągle dokopujecie Zielonce i gdybyście mogli to byście
                            zaorali moje miasto.
                            Ja pamiętam dobrze te wszystkie wpisy jak był Kazio premierem

Pijawki !!

• budrys77 Re: Nie kłam bucu :) 14.03.09, 16:44
                              Zielonogóska modliszka:) Nawet kolor pasuje rech rech rech.
                      • Gość: alek Re: Nie kłam bucu :) IP: *.aster.pl 14.03.09, 11:52
                        Nie jest tak jak myslisz.
                        Ja jestem realistą i nie wierze w rozpad województwa tylko dlatego, że Wojewoda
                        stracił na znaczeniu i odwidziało sie gorzowianom.
                        Jeszcze kilkanaście lat będziemy się z wami męczyć.
                    • marek_p Re: Nie kłam bucu :) 15.03.09, 21:35
                      Gość portalu: lek napisał(a):

> Markowi widać iż taki poziom dyskusji na jego forum też odpowiada.

Dlaczego ja mam łagodzić konflikt, który powstał w wyniku działania
                      nieodpowiedzialnych polityków ?
                      No powiedz - dlaczego ?
                      Czy mam tu robić za faceta z miotłą, sprzątającego pokornie bajzel
                      zrobiony przez polityków ?

Koniecznie trzeba wyjaśnić, który to oszołom zamieszał z tą
                      telewizją, kto oderwał nas od codziennych zajęć i zmusił do
                      nerwowych reakcji ?
                      To draństwo powinno powinno być jak najszybciej wyjaśnione, inaczej
                      szowiniści dalej będą zbijać kapitał polityczny na niechęci
                      ćwierćstolic.
    • roll-mops Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 13.03.09, 23:51

hahahahahaha.......................

niezle jajca,zapis ,ze falubaz mam miec siedzibe wyskoczyl ot tak
      sobie z kapelusza.......hehehheehe.

falubaz z juzkiem na czele to taka zlosliwa wesz,ze dala by sie
      ogolic bez mydla, byleby dowalic gorzowowi.

nasi jak znam zycie spoczna na laurach,chwalac sie wszem i wobec ,ze
      dopieli swego.
      patrzec tylko, jak falubaz zrobi z nich kolejny raz frajerow i
      wywiezie tv o 5 rano na taczkach jak w przypadku arimr.

zielonogorskiemu bis mowie zdecydowane i stanowszcze NIE.
      NIE CHCE POWTORKI Z ROZRYWKI.
      • Gość: alek Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.aster.pl 13.03.09, 23:54
        he he szkoda, że to forum nie jest pokazywane w jakimś programie TV ogólnopolskim :)
        Już jest wyjaśnione a ty dalej robisz z siebie idiotę człowieku :)

Teorie spiskowe,szatani i falubazy przeklęte hehe
        • budrys77 Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 13.03.09, 23:59
          >
          > Teorie spiskowe,szatani i falubazy przeklęte hehe

No fakt. Wyjątkowe z was skur...:)
    • Gość: kangur1313 Utworzenie lubuskiego-to był błąd! IP: 82.160.208.* 14.03.09, 01:11
      Spróbujmy go naprawić.
      Ktoś wie , jak zorganizować referendum odłączające Gorzów i powiat
      kostrzyńsko-gorzowski od potworka lubuskiego?
      Szczecin nas chętnie weźmie. Międzyrzecz przyłączy się natychmiast.
      Słubice pewnie też. A nawet jeśli nie, to mimo wszystko
      chętnie popatrzę na mocarstwowość ZG ( stolicy województwa lubuskiego)pozbawionej gorzowskiej kasiorki. Będzie to ciekawy widok.
      Dlatego apeluję o zorganizowanie referendum w sprawie odłączenia powiatu gorzowskiego od województwa lubuskiego. Musimy żądać tego od naszych radnych-niezależnie, z jakiej są partii.
      Przy wyborach ich rozliczymy.
      • Gość: tvmaniak tylko Kochanowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.09, 09:21
        tylko Kochanowski zachował się w miarę racjonalnie - reszta posłów i senatorów
        była jakaś mało zorientowana w temacie. Przy okazji wyszło jak ich rzeczywiście
        problemy miasta interesują. Klasa próżniacza !
        • surma_bojowa Re: tylko Kochanowski 14.03.09, 09:55
          Gość portalu: tvmaniak napisał(a):
          > tylko Kochanowski zachował się w miarę racjonalnie - reszta posłów i senatorów
          > była jakaś mało zorientowana w temacie.

Fakt, że Kochanowski zachował zimną krew, najprawdopodobniej dlatego, że znał
          treść uzgodnień pomiędzy SLD i PO. Gdyby jednak Rafalska, lub któryś z innych
          północnych parlamentarzystów, nie wyłapała "błędu", zmanipulowany projekt ustawy
          trafiłby do Sejmu i byłoby naprawdę bardzo trudno odkręcić sprawę.

Ale myli się, kto sądzi, że ona jest już zakończona. Należy się spodziewać
          ostrego ataku Falubaza w trakcie dalszych prac nad ustawą, zgłaszania poprawek
          zarówno w Sejmie, jak i w Senacie. Dlatego północnym parlamentarzystom należy
          się pochwała za dotychczasową postawę oraz wsparcie moralne na następny etap
          batalii. Powinni oni stale czuć oddech elektoratu na plecach, mieć świadomość,
          że nie wybaczył by on im przegrania TVP.

Sądzę, że zaplanowana na poniedziałek nadzwyczajna sesja Rady Miejskiej powinna
          się odbyć i przyjąć bardzo twarde stanowisko, zawierające zapowiedź podjęcia
          działań mających na celu oderwanie się Gorzowa od lubuskiego w razie
          kontynuowania grabieżczych prób. Będzie ona też okazją do odniesienia się do
          listy indykatywnej LRPO oraz marnotrawienia przez Zarząd Województwa środków
          publicznych na fanaberie typu Babimost czy Kisielin.
    • Gość: kaspar Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 09:35
      A ja to mam w du..pie. Dla mnie to siedziba moze być nawet w Azerbejdżanie.
      Pozdrowienia z Gorzowa...Zielona Gora też jest OK:-) Problem leży w tym, że i w
      jednym i w drugim mieście zawsze znajdzie się paru idiotów - jak wszędzie. Nie
      jest to jednak powód aby opluwać się nawzajem. Miłego dnia wszystkim lubuszanom
      • budrys77 Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 14.03.09, 10:02
        Gość portalu: kaspar napisał(a):

> Miłego dnia wszystkim lubuszanom

Lepiej byś zapalił kilka zniczy na ich kurchanach w okolicach Lebus:)))
        • Gość: nicelus Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.09, 10:28
          budrys77 napisał:

> Lepiej byś zapalił kilka zniczy
          > na ich kurchanach w okolicach Lebus:)))

:))) dokładnie!

jeżeli nawet żyją jeszcze nad środkową odrą jacyś potomkowie lubuszan, to na
          pewno nie po wschodniej stronie odry.

• Gość: Gorzów Wlkp. Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 10:06
        jeżeli byłoby jak opowiadasz nie zabierałbyś głosu.nieudolnie sugerujesz,że
        sprawa nie jest warta szerszego zainteresowania,z jednym się zgadzam- dyskutować
        bez opluwania.pozdrawiam
    • roll-mops Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 14.03.09, 10:36

o tym co sie wyrabia w wawie gorzowscy super herosi plityczni
      dowiedzieli sie dopiero z mediow.
      ale nie dziwi ich niewiedza,dostali przeciez zapewnienie od
      czolowieka honoru tow zycha,ze sprawa kradziezy tv nie wchodzi
      w rachube.

dzieki mediom ,ktore naglosnily sprawe jest nadzieja na przesuniecie
      w czasie przenosin tv do falubaza.
      • Gość: nicelus Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.09, 11:01
        roll-mops napisał:

> zapewnienie od czolowieka honoru tow zycha,
        > ze sprawa kradziezy tv nie wchodzi w rachube.

kiedy to słyszałeś? z tego co ja słyszałem, to zych na początku wywiadu był
        zdania, że należy poczekać na ustawę. jednak telewizja powinna się nazywać
        lubuska. pod koniec wywiadu jeszcze raz dobitnie wyjaśnił o co chodzi w jego
        wypowiedzi. nazwa lubuska, a o siedzibie będzie dyskusja przy okazji uchwalania
        ustawy.

czyli mówił, że sprawa otwarta, a myślał przy tym, że w demokracji decyduje
        większość :))) tak ja to zrozumiałem:

ww6.tvp.pl/16093,20090224886127.strona

• budrys77 Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 14.03.09, 11:05
          Czyli u Zycha standardzik:)
          Co w Zielonej Górze to zielonogórskie. Co w Gorzowie to "lubuskie". Po co przyzwyczajać ludzi do gorzowskiej lokalizacji? Łatwiej potem przeflancować i wyrwać z korzeniami.
    • Gość: Kemor To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 11:11
      Coś mi się wydaje zielonogórski Alku,że zapomniałeś jak wasza
      Bożenna wykrzykiwała ,że Gorzów już miał swoją TVP a teraz pora na
      zmianę a ty to nazywasz zwykłą pomyłką? Ciekawe,że stał się cud i
      teraz nastała "przypadkowa" pomyłka. Precz z tym pasożytem
      zielonogórskim!!!
      • Gość: nicelus Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.09, 11:27
        tak jak słowo "i czasopisma" nie było przypadkowe, tak samo nic się w ustawach
        przypadkowo samo nie zapisuje. co prawda teraz nie takie rzeczy się dzieją, a
        społeczeństwo jest zapewniane, że wszystko dla jego dobra i co najważniejsze
        zgodnie z prawem. tymczasem nie jest to całkiem zgodne z prawem. osoby które
        mogą odnieść materialne korzyści z tworzonego prawa, powinny się wyłączyć z prac
        nad tworzeniem tego prawa.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6381781,Misiak_dobrodziej.html

• Gość: irr Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.09, 14:09
          Przewodniczący zapewnia, politycy wierzą, lud ... może też.
          A na stronie klubu parlamentarnego PO projekt ustawy, a wnim dalej
          jak byk: siedzibą spłki TV ZG.
          www.klub.platforma.org/aktualnosci/601.html
          • Gość: nicelus Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.09, 23:55
            teraz w polsce jest tak, że kto rano wstaje, ten pisze ustawy.
            :(

www.niezalezna.pl/article/show/id/17818

• surma_bojowa Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 15.03.09, 00:07
              Gość portalu: nicelus napisał(a):
              > www.niezalezna.pl/article/show/id/17818

Czy portal Niezależna.pl nie ma w zwyczaju podawania źródeł zamieszczanych
              materiałów (w tym przypadku TVP INFO)?
              • surma_bojowa Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 15.03.09, 00:19
                Sorki, mój błąd, bo nie porównałem dokładnie obu tekstów.
              • Gość: nicelus Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.09, 00:27
                surma_bojowa napisał:

> Czy portal Niezależna.pl nie ma w zwyczaju podawania źródeł zamieszczanych
                materiałów (w tym przypadku TVP INFO)?

przecież na końcu tekstu jest podane źródło tvp info.

• e_werty To błąd że telewizja pozostaje w Gorzowie 15.03.09, 01:54
      Dwa powiatowe misteczka walczą o media regionalne... "Kanapowcy"
      obu miast chca - siedząc na swoich kanapach - ogladac swoje
      pierdoły o regionie...
      Czy z tego powodu ktoś - oprócz pracowników TV i obrzeży mediów -
      zyska na tym fakcie 5 zł do wypłaty?

Politycy sie miotają a mieszkańcy gow.no maja...
    • Gość: Rober Kogo obchodzi ta pseudo telewizja powiat Gorzów IP: *.ztpnet.pl 15.03.09, 09:11
      przestańmy sie wreszcie przejmować gorzowem który nazywa się
      wielkopolski co ośmiesza nas w skali kraju - stolica województwa
      nosi nazwę innego - niech sobie krzycza ile chca poprostu każdy
      bierze ile może i tylko tyle zero sentymentów trzeba walczyć aby
      urwać dla każdego z miasy ile się da w tym do Zielonej Góry ile sie
      i jak wiele sie da - napewno nam z takich miast jak Gubin , Nowa
      Sół , Sulechów , Żagń ,Żary,Świebodzin czy Krosna Odrz. - bliżej do
      Z.G niż Gorzowa
      >>>>WIELKOPOLSKIEGO>! nie Lubuskiego
    • budrys77 Re: Proponuję Świebodzin 15.03.09, 17:18
      czajnik-elektryczny napisał:

> Będzie neutralnie i sprawiedliwie.

Eee nie znasz się. Najbardziej neutralnym i centralnie położonym miastem w nowotworze lubuskim jest tylko i wyłącznie Zielona Góra! Wie o tym każdy przedszkolak:)
      • najlubusiejszy.lubuszanin Re: Proponuję Świebodzin 15.03.09, 18:11
        budrys77 napisał:

> czajnik-elektryczny napisał:
        >
        > > Będzie neutralnie i sprawiedliwie.
        >
        > Eee nie znasz się. Najbardziej neutralnym i centralnie położonym miastem w nowo

Masz przelubuską rację budrysie lubusz 77!!

lubuska zielona przelubuska góra lubuska jest skazana na sukces!! ...
        kosztem, Świebodzina, Szprotawy, Drezdenka..... :)

z lubuskimi pozdrowieniami - najlubusiejszy.lubuszanin
        > tworze lubuskim jest tylko i wyłącznie Zielona Góra! Wie o tym każdy przedszkol
        > ak:)
        • Gość: Włodek z Poznania Re: Proponuję Świebodzin IP: *.icpnet.pl 16.03.09, 15:03
          To trochę jak z Warszawą, położoną w "centralnej Polsce" leżącej we Wschodniej
          Polsce ;-)
    • marek_p Tak, zdecydowanie jestem za ... 15.03.09, 21:42
      ... przeniesieniem Urzędu Marszałkowskiego do Świebodzina.

To zagwarantuje urzędnikom właściwy klimat do pracy na rzecz
      województwa i zaowocuje właściwym podziałem środków unijnych, w
      końcu ćwierćstolice razem wzięte to tylko 25% populacji mieszkańców
      województwa lubuskiego.
      Poza tym radnym wojewódzkim będzie bliżej, mniej wydadzą na paliwo,
      zmieszy się emisja gazów cieplarnianych itp.

W razie konfliktu zbrojnego bunkry MRU uratują kwiat lubuskiego
      społeczeństwa z radnym Pańtakiem włącznie.

czajnik-elektryczny napisał:

> Będzie neutralnie i sprawiedliwie. No i pobliski Międzyrzecki
      Rejon
      > Umocniony ułatwi obronę polskich mediów przed obcymi zakusami.
      • Gość: alek Re: Tak, zdecydowanie jestem za ... IP: *.aster.pl 15.03.09, 22:02
        mareczku widzę humorek dopisuje, już się uspokoiłeś ? :)

Zarty żartami ale już niektórzy polityy z Gorzowa wspominają o przenoszeniu
        urzędu marszałkowskiego do Gorzowa tak "dla równowagi" opczywiście.

Ostatnio to slowo "równowaga" jest bardzo popularne w Gorzowie.
        • budrys77 Re: Tak, zdecydowanie jestem za ... 15.03.09, 23:25

> Ostatnio to slowo "równowaga" jest bardzo popularne w Gorzowie.

Nie wiem alciu kiedy się obudziłeś z delirium ale o "równowadze" pir#$%lą uz od co najmniej 10 lat. Najczęsciej gdy zielonogórska mątwa wyciąga łapska po gorzowską własność. A że zdarza się to nad wyraz często, to i słowo "równowaga" wzbudza we mnie taską samą odrazę jak przymiotnik "lubuski".
          • Gość: smerf Re: Tak, zdecydowanie jestem za ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 23:19
            NIE dla TV Gorzowian wlkp.Tak dla TV Lubuskiej.Albo 1 rozbiór woj Zachodniego
            zwanym Lubuskim
            • andy54 Re: Tak, zdecydowanie jestem za ... 17.03.09, 23:07
              Teraz chciałbym odpowiedziec tym wszystkim falubazom co to na szkołę rzucali
              kamieniami oraz tym wszystkim co to twierdzą że TVP powinna znajdowac sie w
              Zielonce ze względu na centralne położenie. Jak ja chodziłem do szkoły
              podstawowej, to w moim podręczniku od geografii było napisane i poparte mapami
              że stolica USA to Waszyngton, stolica Wielkiej Brytanii to Londyn, stolica
              Niemiec to Bonn czy tez stolica ZSRR to Moskwa. Jakoś w mojej książce od
              geografii nigdzie nie było napisane że te miasta są stolicami ze względu na
              skrajne położenie w państwie, ale też nie było napisane że nie powinny byc
              stolicami ze względu na to położenie. No cóż , może te podręczniki pisali
              niegramotni autorzy którzy kończyli jakieś mało znane uczelnie . Myślę że gdyby
              ukończyli jakże szacowny i prestiżowy UZ , to na pewno lokalizacja tychże
              wspomnianych przeze mnie stolic uległaby zapewne zmianie. Przynajmniej w myśl
              zasady o centralnym położeniu stolicy kraju, a już na pewno nie pozwoliliby na
              nazwanie Gorzowa stolicą województwa. Chociażby drugą.
              • e_werty Re: Tak, zdecydowanie jestem za ... 17.03.09, 23:18
                I co?
              • e_werty Re: Tak, zdecydowanie jestem za ... 17.03.09, 23:19
                Za czym jesteś?
    • elsby Do Zielonej 06.04.09, 23:17
      "Animal Planet".
    • flying_nicelus Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie 25.02.10, 17:08
      i co z tego, że TV jest w Gorzowie skoro rządzą w niej ludzie z Zielonej?
      • Gość: ratataj Re: To był błąd, telewizja pozostaje w Gorzowie IP: *.gorzow.mm.pl 25.02.10, 21:34
        Święta racja. Nie trzeba przenosić siedziby, by robić zielenogórska
        telewizję. I co na to gorzowwscy politycy, którzy chca byc bardziej
        lubuscy niz zielonogórscy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka