roberto.65 25.01.02, 18:03 Serdeczne pozdrowienia dla Forum Gorzow.Czy nas czasem odwiedzacie?? Zapraszamy.:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j24 Re: Pozdrowienia z Wroclawia. 25.01.02, 20:44 roberto.65 napisał(a): > Serdeczne pozdrowienia dla Forum Gorzow.Czy nas czasem odwiedzacie?? > Zapraszamy.:))) Z Wrocławia ... i nie Stanisław !!! Pozdrawiamy gorąco. Dzięki za zaproszenie. Odwiedzimy ! Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Pozdrowienia z Wroclawia. 25.01.02, 23:00 roberto.65 napisał(a): > Serdeczne pozdrowienia dla Forum Gorzow.Czy nas czasem odwiedzacie?? > Zapraszamy.:))) Dzięki za pozdowienia . czytam prawie wszystkie/za wyjatkiem Katowic bo niewiele rozumiem/JESTEŚCIE OK/bez plusa/ pozdro hiro Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Pozdrowienia Wroclawia. 25.01.02, 23:03 Pozdrów od nas szczególnie Kamana z Miki Mausoleum. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Pozdrowienia Wroclawia. 25.01.02, 23:14 borys-krakow napisał(a): > Pozdrów od nas szczególnie Kamana z Miki Mausoleum. o co chodzi??????? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Pozdrowienia Wroclawia. 25.01.02, 23:19 hiro napisał(a): > o co chodzi??????? Wrocław słynął z niezłych klimatów muzycznych. Lech Janerka... No i m.in. Kaman. Postać ciekawa, extra kawałki robił na początku lat osiemdziesiątych, m.in. z zespołem Miki Mausoleum. Takie trochę reggae. Ale alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Pozdrowienia Wroclawia. 25.01.02, 23:34 borys-krakow napisał(a): > hiro napisał(a): > > > o co chodzi??????? > Wrocław słynął z niezłych klimatów muzycznych. Lech Janerka... No i m.in. Kaman > . Postać ciekawa, extra kawałki > robił na początku lat osiemdziesiątych, m.in. z zespołem Miki Mausoleum. > Takie trochę reggae. Ale alternatywa. alternatywa czy alternatywna ?nie wiem czy dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Pozdrowienia Wroclawia. 25.01.02, 23:43 hiro napisał(a): > alternatywa czy alternatywna ?nie wiem czy dobrze rozumiem? Muzyka trochę alternatywna. Ale nie odbiegająca zbyt daleko od standartów, tyle, że nigdy oficjalnie nie wydana. Poza festiwalami, Związkami Twórczymi, oficjalnymi trasami koncertowymi... Teksty ttrocjhę przeciw komunie (Rote barszczyk, ZOMO na Świdnickiej...), trochę przeciw światu (Taniec wojenny). Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Pozdrowienia Wroclawia. 25.01.02, 23:47 borys-krakow napisał(a): > hiro napisał(a): > > > alternatywa czy alternatywna ?nie wiem czy dobrze rozumiem? > Muzyka trochę alternatywna. Ale nie odbiegająca zbyt daleko od standartów, tyle > , że nigdy oficjalnie nie wydana. > Poza festiwalami, Związkami Twórczymi, oficjalnymi trasami koncertowymi... > Teksty ttrocjhę przeciw komunie (Rote barszczyk, ZOMO na Świdnickiej...), troch > ę przeciw światu (Taniec wojenny). teraz to nic nie wiem..? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Pozdrowienia Wroclawia. 25.01.02, 23:57 hiro napisał(a): > teraz to nic nie wiem..? Bo młody jesteś. Muzyka Kamana była mniej alternatywna niż klimat w którym powstawała. Oficjalnie, w latach kreatywności Kamana (potem odpłynął w narkotyki) istniał oficjalny rynek artystyczny (w muzyce zdarzały się tu nawet trochę zbuntowane kapele, typu Perfect, Róże Europy...). Wydawali płyty, jeździli w trasy koncertowe, puszczano ich w radiu. Poza tym artyści całkowicie poza obiegiem: nie chodzący do cenzury, nie zapisujący się do związków, i skazane na alternatywność wobec oficjalnego obiegu kultury. Jak Kaman właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Pozdrowienia Wroclawia. 26.01.02, 00:04 borys-krakow napisał(a): > hiro napisał(a): > > > teraz to nic nie wiem..? > Bo młody jesteś. > Muzyka Kamana była mniej alternatywna niż klimat w którym powstawała. > Oficjalnie, w latach kreatywności Kamana (potem odpłynął w narkotyki) istniał o > ficjalny rynek artystyczny (w muzyce > zdarzały się tu nawet trochę zbuntowane kapele, typu Perfect, Róże Europy...). > Wydawali płyty, jeździli w trasy > koncertowe, puszczano ich w radiu. > Poza tym artyści całkowicie poza obiegiem: nie chodzący do cenzury, nie zapisuj > ący się do związków, i skazane na > alternatywność wobec oficjalnego obiegu kultury. Jak Kaman właśnie. dzięki hiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Pozdrowienia Wroclawia. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 14:21 Spotkalem kamana w zeszlym tygodniu teraz juz malo gra, pracuje za to w ogrodzie japonskim jako stroz, i podrywa moja redakcyjna kolezanke, ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Pozdrowienia Wroclawia. 26.01.02, 18:03 Gość portalu: bart napisał(a): > teraz juz malo gra, Zaskoczyłeś mnie, że w ogóle gra. Ma jakieś terminy? Stałe miejsca? Przejechałbym się. A może nie? Może lepiej pamiętać go z lat 60-tych? Szedł w TV kiedyś taki program o Kamanie - on wypalał jakąś ceramikę nad Odrą przy Grunwaldzkim, opowiadał o klimatach narkotykowych, a o nim opowiadali Waglewski, Janerka, chyba Budrewicz... wszystko w takiej konwencji, że myślałem, że Kaman zaraz z tego wszystkiego się przekręci. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Pozdrowienia Wroclawia. 27.01.02, 12:50 borys-krakow napisał(a): > Może lepiej pamiętać go z lat 60-tych? 80-tych, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Pozdrowienia Wroclawia. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 15:57 moze lepiej, nie potrafie tego ocenic, nie wiem czy gra ,udziela sie w jakis galeriach czy czyms pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś