agis10 26.08.09, 21:18 Panie Radziński. Chyba już czas przygotowywać się do wyborów. Wielu będzie Pana wspierać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowiasz Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 26.08.09, 21:22 Panie Radziński - niech Pan się nie poddaje! Ja osobiscie proponuje aby każdy zniesmaczony postępowaniem Marszałka wysłał do niego list. Adres email można znaleźć na stronie Lubuskiego urzędu Marszałkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aś-ka Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.09, 21:39 Panie Radziński - TAK TRZYMAĆ - Gorzów jest z Pana dumny !!!!!!! te przydupasy gorzowskie nie są godne ,żeby Panu buty krawatem czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teekaa Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:40 Wiadomość dla miłośników lubuszczyzny i zwolenników jej likwidacji: z radnym Arturem Radzińskim będzie można spotkać się i porozmawiać osobiście 10 września o godzinie 16.00 w gorzowskim UM, sala nr 218 (chyba). Przyjdźcie i przekonajcie go, że ma/nie ma racji. Chcesz coś zrobić dla swego miasta (Gorzowa, Skwierzyny, Witnicy, Drezdenka, Strzelec K. itd.) i województwa, to przyjdź. Jeszcze przypomnę o terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
grunberger Marszałek Marcin Jabłoński lubi konstruktywne 26.08.09, 21:59 dyskusje! Brawo panie marszałku! Odpowiedz Link Zgłoś
robsuro Panie Marszałku a jak na to Hałas? 26.08.09, 23:04 dla mnie szczytem bezsilnosci jest Tomasz Hałas zwany marszałkiem, podaje sie ze jest z Gorzowa a jawnie wspiera zielonke i niejaka panią Bukiewicz, jezli to ma byc przyszly prezydent gorzowa z nadania PO to ja sie wyprowadzam. Panie Surowiec jak Pan na to moze patrzec? Niech Pan cos zrobi. Przeciez ten facet nie jest sam w stanie wykupić biletu, a co dopiero rządzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Panie Marszałku a jak na to Hałas? IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.09, 00:33 robsuro napisała: > ... podaje sie ze jest z Gorzowa ... akurat to jest chyba prawdą. kiedyż czytałem, że reprezentuje interesy gorzowa w zarządzie województwa, co już chyba mija się z prawdą. > ... a jawnie wspiera zielonke > i niejaka panią Bukiewicz, ... znaczy, że wie kto układa listy wyborcze. jak myślisz, kto go wsadził do zarządu województwa, bukiewiczowa, czy gorzowscy działacze platformy obywatelskiej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
blic Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 26.08.09, 23:14 No to co, Radziński na prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.aster.pl 26.08.09, 23:20 Ten jakis Radzinski to jakos nie tak ma poukladeane wszystko. TYLKO krzyczy. nigdy ine slyszalem aby cos konstruktywnego zrobil. U nas na wsi to sie na takich mowi ze po prostu PIENIACZ jest i tyle. To nie pierwsza jego taka akcja. Krzyczy bo nic wiecej nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.09, 23:27 Ty "mały" chyba rzeczywiście jesteś mało wiedzący skoro zabierasz głos w sprawach miasta i radnego Radzińskiego. Jest to chyba pierwszy rzeczywiście niezależny radny tego miasta nieuwikłany w żadne partyjne interesy. Lepiej zajmij się jednak swoją wsią o której wspominasz, ale zrób to w sposób merytoryczny bo inaczej nikt Cię nie zrozumie. Pozdrawiam z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 05:37 Gość portalu: maly napisał(a): > U nas na wsi W Zielonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bip Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 17:08 u nich na wsi tylko falubaz :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.09, 23:36 Pan marszałek Jabłoński nie lubi nie tylko emocji. Jeszcze bardziej nie lubi bardzo niewygodnych pytań zadawanych na konferencjach prasowych przez bardzo niewygodnych pytających.A już najbardziej nie lubi bardzo niewygodnych odpowiedzi na te pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 06:03 agis10 napisał: > Panie Radziński. Chyba już czas przygotowywać się do wyborów. Wielu > będzie Pana wspierać... Radziński jest w Tadziowym komitecie. Tadzio nie toleruje takiego brykania... Mam nadzieję, że Radny poradzi sobie, gdy Tadzio zacznie zwierać szeregi. Oczywiście nie znam relacji miedzy gorzowskimi radnymi, ale domyślam się, że wszyscy w relatywnie wąskim gronie wiedzieli, że najwięcej do powiedzenia będzie miał Radziński właśnie. Wycięcie go ze spotkania to tryumf partykularyzmu platformianego (Sibińska nie chciała stawiać towarzysza partyjnego Jabłońskiego w niekomfortowej sytuacji) nad gorzowskim. Powinno być odwrotnie: na radzie miasta partykularyzmy gorzowskie, na Wiejskiej - partyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
djradzik Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 27.08.09, 09:06 login_t, Radziński "wyszedł" już z Tadziowego komitetu i jest radnym niezależnym. pomimo niesnasek na linii Tadeo-Radziński uważam że wszelkie działania dążące do uzyskania korzyści dla Gorzowa powinny być wspierane z każdej możliwej strony! Także ze strony zasłużonego, choć wypalonego już prezydenta! Nie powiem nic o Po i PiS bo oni tylko na zdjęciach chcą być a w kuluarach wystawiają dupki dla wyższych rangą kolegów... sibińska, surowiec, rawa i reszta: wstyd! dawniej wywieźliby was na taczkach umoczonych w smole i pierzu! Bo tylko to wam się należy. rawa - ryży zdrajca interesów Gorzowa, surowiec - nijaki platformowy lizodup, sibińska - urzędas z witnicy o wsiowej mentalności. To tyle. Do boju Radziński, do boju!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.centertel.pl 27.08.09, 10:08 wyluzuj chlopie, takie emocje nie sluza niczemu. Cwaniak marszaleczek nie jest taki glupi na jakiego wyglada i dlatego nie zaprosil pana Radzinskiego. Po pozostalych wiadomo od dawna czego mozna sie spodziewac, wiec spokojnie mozna im nasciemniac. Taki Arek to pewnie by uwierzyl marszalkowi nawet, ze Kaziu sie nie rozwiodl, taka beza z mozgu... Pozostali tez nie lepsi. Bardzo, ale to bardzo rozczarowuje mnie Krystyna Sibinska. Sadzilem, ze ma przed soba przyszlosc, ale widac slomy, ktora wystaje jej z butow nie zauwazylem. A jacy sa to ludzie w tej PO gorzowskiej, to niech swiadczy najswiezszy przyklad eleganckiej wymiany kolejnego dyrektora na nieudacznika z PO. Marszalek zmienil R.Rutkowskiego w przychodni kolejowej na niejakiego Edka Andrusyczyna. Zrobil to z naruszeniem prawa bez podania przyczyn. Edek nie ma pojecia o przychodni, byl tam 1 raz, na stolek sie rzekomo nie pchal, ale wszyscy pamietamy jak pchal sie na fotel dyrektora gorzowskiego szpitala. I co z tego, ze do pracy Romka nie bylo zastrzezen, firma jest aktualnie dochodowa i przeksztalcana w PPP? Nie ma to znaczenia. Nawet nie probowali stwarzac pozorow, jak w przypadku dyrektor W. Szumnej. Odwolali i juz...Polecam: www.zachod.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.aster.pl 29.08.09, 01:59 wywalanie ludzi z pracy supermarcin lubi, choć nie umie; robi to wbrew kodeksowi pracy i ci, którzy się odwołali są bogatsi o 3 miesięczne pobory; tym niemniej marcinkowi to generalnie zwisa - buli z budżetu województwa Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 27.08.09, 12:32 dj - uspokuj się zanim zdecydujesz się na wypowiedź na forum. Zdecydowanie się tego domagam, to już nie pierwszy Twój występ z inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezradny walczyli jak lwy! ale wiagry zapomnieli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 12:37 www.lubuskie.pl/pl/index.php?action=news_complete&news_id=4768 Odpowiedz Link Zgłoś
roll-mops Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 27.08.09, 12:50 qurna marek o co ci idzie,o to ,ze gosciu nazwal rzeczy po imieniu? i bardzo dobrze zrobil,inaczej sie nie da. ale ty uwazasz ,że tylko ty masz racje i wolisz bawic sie w dyplomacje i pisac maile ,zapomniales tylko,że to nie mapa pogody i twoje maile i listy to se można w tylek co najwyżej wsadzic. nie zachowuj się jak gorzowscy politycy ,bo rozczarowujesz mnie coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 27.08.09, 13:09 roll-mops napisał: > qurna marek o co ci idzie,o to ,ze gosciu nazwal rzeczy po imieniu? > i bardzo dobrze zrobil,inaczej sie nie da. Da się. Wkurzył się, dał upust zdenerwowaniu. Zaryzykował, że trafi na ławę ostarżonych (spytaj Andrzejusa, czy to takie miłe), sprawił, że ludzie powiedzą, że z opiniami na forum nie należy się liczyc, bo tam grasuje banda narwańców obrzycających błotem kogo tylko popadnie. dj - odpocznij. roll-mops czujesz się odważny, podpisz się imieniem i nazwiskiem pod jakimś listem skierowanym do Gazety, zadzwoń do RMG lub którejś z telewizji, wypowiedz się, przez chwilę przeżyj to co na codzień przeżywa Radziński. Wtedy roll-mopsie będziesz miał u mnie szacuneczek. Wkurzyłeś się, może wieczorem będziesz bardziej męski w stosunku do swojej kobiety, a jutro nie będzie śladu po Twoim wkurzeniu. Walcz ! W klubie Don Kichota jest dużo wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
roll-mops Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 27.08.09, 13:21 sorry marek,ale z tej niemocy pozostaje juz tylko krzyczeć i nazywać rzeczy po imienniu,nawet jeżeli mialo by sie to skonczyć sądem. inaczej sie nie da,zdrajców i sprzedawczyków trzeba pokazywać palcami a nie głaskać po główkach i gadać,że jest dobrze ale mogło by być lepiej. tu nie ma miejsca na salony,to jest walka o być albo nie być. wiesz jak sie czuje po kabareto-cyrku z marszalkiem i świtą gorzowskich sługusów? poczułem sie zdradzony i oszukany,co w powiązaniu z calkowitą bezsilnością nie jest fajnym uczuciem - uwierz na słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 27.08.09, 13:36 roll-mops napisał: > wiesz jak sie czuje po kabareto-cyrku z marszalkiem i świtą > gorzowskich sługusów? > poczułem sie zdradzony i oszukany,co w powiązaniu z calkowitą > bezsilnością nie jest fajnym uczuciem - uwierz na słowo. Trzeba informowac spoleczeństwo o tym co się tu zrobiło i obśmiewac przy każdej sposobności. Dysponuję kilkoma informacjami pokazującymi siłę naszej rady miejskiej. Musiałbym je zweryfikowac i odpowiednio poakcentowac, tylko kurde, ja jestem człowiekiem z natury łagodnym, słowo daję, takie zachowanie sprawia mi ból. Ale z drugiej strony oni też nam sprawiają ból. Przecież składali ślubowanie! Gdybym to ja był posłem rządzącej PO nie pojechałbym na urlop, tylko walczyłbym do końca o Wydział Gospodarczy Sądu Okręgowego. Nawet nie wierząc w wygraną bym walczył, bo taki jest obowiązek względem wyborców, którzy zaufali. To nasza najważniejsza porażka od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p bez emocji 27.08.09, 12:58 agis10 napisał: > Panie Radziński. Chyba już czas przygotowywać się do wyborów. > Wielu będzie Pana wspierać... Twoja wypowiedź, Agis, nie ma żadnych realnych podstaw. Nie udało mi się zadac przygotowanych przez siebie pytań panu marszałkowi, ale byłem na obradach Rady Miejskiej, więc dzionek nie został stracony. No cóż - każdemu gorzowianinowi życzę, żeby chociaż raz się przeszedł i sobie popatrzył i posłuchał. Jest szansa, że wiele z tego zrozumie ;) Dziwię się, że biletów nie sprzedają, bo bawiłem się świetnie. Wracając do Radzińskiego, Marszałka i perełek Naszej Rady. Ksywkę Agis widziałem na tym forum nie jeden raz i wydawało mi się, że przemawia pod nią rozwaga i orientacja. Zmieniłem zdanie, nie jesteś zorgientowany. Radziński jest gnojony przez kolegów i koleżanki z Rady na tyle skutecznie, że wczoraj miał ochotę zrzec się mandatu radnego. Polityka jest pełna brudu. Jest dla twardzieli lub dla tych, którzy potrafią odreagowac. Polityka jest też dobra dla mięczaków i karierowiczów, popatrz w jedną stronę i drugą. Gorzowem nie rządzą gorzowianie, tylko koledzy i koleżanki z partii, niby z różnych, ale krzywdy sobie nawzajem nie zrobią. Co innego jak ktoś obcy przyjdzie :) W tej radzie jedynym obcym jest Radziński. Czy Jabłoński wybrał nie pozwalając wypowiedziec się markowi_pe i przepytac radnemu Radzińskiemu ? Myślę, że przegrał. Pokazał swoją słabośc, żeby nie powiedziec, że braki w odwadze. Gdyby rządził sprawiedliwie nie musiałby się chowac przed nami. No cóż, my damy radę się wypowiedziec, a pytania zostaną zadane. Nie dziwi mnie, że patriotów w Gorzowie ubywa, ileż razy można przegrywac, nawet najlepsi wymiękają. Może nie odzywam się zbyt często, ale wracam kiedy jestem mojemu miastu potrzebny. Tak więc, w moim przypadku i w przypadku Artura tylko fizyczna eliminacja może sprawic, że nie odezwiemy się jak Gorzów będzie po raz kolejny sponiewierany i okradzony. Pozdrawiam serdecznie pana marszałka i obiecuję się nie zmieniac. Marek Pogorzelec, Gorzów Odpowiedz Link Zgłoś
djradzik Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji 27.08.09, 13:51 roll-mops, dzięki za wsparcie. Marku_p, cholera ja już naprawdę nie mam siły na normalne argumenty!!! Bo komu te argumenty przedstawiać? Partyjniakom? urzędnikom? nijakim politykierom? KOMU, pytam KOMU??? Wczoraj wieczorem pozwoliłem sobie napisać list do posła Palikota. Domyślam się że może wydawać się to dziwne ale brak mi już pomysłów na normalne rozwiązania. Pomyślałem więc, że to może być ok. Zobaczymy czy mi odpowie...ech brak już sił...a przydupasy się cieszą...ekstra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezio Re: Marszałek Marcin Jabłoński Odnowiciel IP: *.centertel.pl 27.08.09, 14:18 a co, nieprawda? Odnowil sobie samochod dwuletnia skode poprzednika zamienil w nowiutka honde i to w dwa tygodnie! Zuzyte meble w gabinecie poprzednika zmienil, co ja mowie odnowil na nowiutkie wloskie za bagatela 130 tysiecy zlotych. I to w dobie kryzysu swiatowego, zamiast wesprzec rodzimy przemysl jak juz musial, a wiemy, ze musial... Aktualnie MJ Odnowiciel odnawia urzad marszalkowski w falubaziej wolce za bagatela 12 milionow zlotych! Az strach pomyslec za co sie wezmie nastepnego i ile to bedzie nas kosztowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Marszałek Marcin Jabłoński Odnowiciel IP: *.md4.pl 27.08.09, 18:16 Wraca stare. Towarzysze z PO Jabłoński, surowiec, sibińska. Wicie, rozumicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Marszałek Marcin Jabłoński nie lubi emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 18:41 W sumie dobrze się stało. Kolejny krok do likwidacji Paskudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Marku Pogorzelski - taka jest prawda IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 19:20 Region się zmienia a Gorzów tkwi w rachitycznej fobii. Pardon. Nie Gorzów, lecz paru ludzi ,którzy na tym forum (plus pan Radziński)kompletnie nie rozumieją rzeczywistości w jakiej się znajdują. Panie Marku Pogorzelski – Pan już zaczyna rozumieć że z tego forum robi się bagno. Swoją drogą sam się Pan do tego przyczyniłeś swoim buńczucznym tekstem w którym zapowiadałeś ekscytującą rozmowę z marszałkiem. A oni tam w urzędzie wszystko czytają i analizują. Trzeba było siedzieć cicho toby marszałek przyszedł na rade. A tam byś mógł Pan sobie pojechać po bandzie i osiągnąć swoje. A tak marszałek zrobił zręczny unik i po sprawie. On osiągnął swoje a Pan nie. Jak to mówią? Nieważne kto mówi prawdę-ważne kto jest bardziej skuteczny. Taka jedna z technik wykorzytywana w polityce. Wszak jak to któryś z poprzedników słusznie napisał że polityka to gra. Mniejsza o to czy bardziej czy mniej brudna. To jest gra. I jak sie chce w nią grać to trzeba rozumieć zasady tej gry. Jabłoński je doskonale rozumie i dlatego zawsze jest pół kroku przed. Tak było też w Drezdenku. *** Coż, tak się wszyscy na tym forum nakręcacie przeciw Jabłońskiemu, że niedługo eksplodujecie. A co on, zabrał wam coś? Mniejsza o niego. Tu rozpatruję wasz problem. Tak wami złość targa, że macie takich rajców i polityków (słowo polityk jest tu nadużyciem) ze obawiam się iż za broń chwycicie. Ale czy to tylko forumowicze wybierali radnych i posłów? Nie. Was, forumowiczów jest naprawdę garstka plus p. Radziński. Statystyczny gorzowianin ma się dobrze i walą go wasze teksty nt marszałka na forum i w Ziemi Gorzowskiej. W przyszłych wyborach w Gorzowie zostaną wybrane te same persony bo nie ma u was tego co można nazwać zmianą pokoleniową. Nie ma nikogo kto może zaproponować coś innego od wyłącznie upudrowanej twarzy na plakacie i bladego sloganu. A nie ma ich bo są skutecznie albo blokowani albo eliminowani przez obecnych przy korycie. Albo są forowane miernoty które mają zając w przyszłości jakies stanowska będąc potem sterowanymi z drugiego fotela. Swoją drogą nieżle się uśmiałem jak ostatnio Ziemia Gorzowska wydała peany na cześć (heheheheheh - sami sprawdzcie ) jako kandydata na prezydenta miasta. Jędrzejczak jak sie o tym dowiedział to az zbladł. Chyba dawno go nikt tak ciezko nie obraził jak autorka ów tekstu. Konkluzja: Tylko od was zależy czy dokonacie zmiany pokoleniowej. Patrząc jednak na wasze zasoby osobowe i naiwne bezskuteczne tupanie nogami, twierdzę iż wszelka polityka gorzowska właśnie odchodzi na cmentarz. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Marku Pogorzelski - taka jest prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 19:35 Gość portalu: ursus napisał(a): > On osiągnął swoje a Pan nie. No ale o co chodziło Mareczkowi i co chciał osiągnąć? Może odłóż język skryptów politologicznych i przejdź do konkretów. Założenie, że to forum kształtuje opinię publiczną jest błędem. To grono ludzi, którzy sobie gadają. Wymieniają poglądy. Nie ma ono mocy sprawczej. A już na pewno nie powstanie tu "zmiana pokoleniowa". Tak więc dla polityki nie ma znaczenia czy to bagno czy prześliczna łączka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus do logina Re: Marku Pogorzelski - taka jest prawda IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 20:11 Pan Marek chciał sie zmierzyć z marszałkiem na sesji rady. Niestety nie dostąpił tego zaszczytu - poniekąd na własne życzenie. Szkoda. Bo na sesji rady to marsząłek raczej nie mogłby olac pytajacego tak jak to zrobił z Radzińskim - po sesji. To odpowiedż w temacie o co Markowi chodziło. Co do reszty, skoro twierdzisz że to forum reprezentuje tylko ludzi którzy tylko sobia to gadają, to prosze możesz mnie także zaliczyć do takich ludzi. Napisałem swoje przemyslenia ot tak - aby sobie pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Marku Pogorzelski - taka jest prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 20:22 Gość portalu: ursus do logina napisał(a): > na sesji rady to marsząłek raczej nie mogłby olac > pytajacego tak jak to zrobił z Radzińskim - po sesji. Niby czemu? Radzińskiego olał w obecności prasy. Publicznie popisał się arogancją. Dlaczego w zaciszu rady miałoby być lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: Marku Pogorzelski - taka jest prawda IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 21:37 Olał dlatego że ten był znalazł sie tam nieproszony. Taka gra, a jedna z jej zasad mówi że nieproszonych gosci zawsze mozna olac bez konsekwencji. Prosty wybieg. I co? I nawet kamery i nachalnie podtykane mikrofony nie pomogły. Gdyby to sie stało na sesji - to byłby skandal -popis bufonady. Wbrew pozorom marszałek doskonale juz zna swoje słabe strony. Ja twierdze że największym jego sukcesem pzrez rok jego marszałkowania jest to że przyjął do wiadomości że coś takiego istnieje - że ma slabe strony. Znaczy uczy sie. To własnie dlatego zrobił unik. Wiedzial co się szykuje- co Marek Pogorzelec z Arturem Radizńskim planuja na radzie. Ba, uprzedzono go o tym na tym forum. Co tylko ułatwiło podjęcie zmiany decyzji. Zmiany bo zdaje sie plan A był taki aby na sesji wystapić. W przypadku Jabłońskiego nic nie dzieje sie przypadkowo. Widac iz kazdy jego ruch jest starannie zaplanowany. Gość zrobi polityczna karierę, no chyba że warszawka go przystopuje. Czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Marku Pogorzelski - taka jest prawda 27.08.09, 22:54 Fakt, wybieg marszałkowi się udał. Spryt, czy oznaka słabości ? Może lepiej było dac nam się wygadac ? Wystawił swoich sojuszników na ostrzał. Byc może wymiękniemy, a byc może narodzi się coś co będzie mącic spokój urzędników marszałka i jego następców ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: Marku Pogorzelski - taka jest prawda IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 06:42 >Byc może wymiękniemy, a byc może narodzi się coś co będzie mącic spokój urzędników marszałka i jego następców --------- następców.... hehe, oczywiście jesli nie będa pochodzic z Gorzowa. Jak to sie nazywa? Anarchizm z lekką nutką szowinizmu? Marku, walczysz ze skutkiem, a nie z przyczyną. On nie rozdaje kart. On sam jest kartą - póki co, narazie. Macie czas do wyborów. Tylko wtedy można coś zmienieć. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Marku Pogorzelski - taka jest prawda 28.08.09, 07:53 Gość portalu: ursus napisał(a): > Marku, walczysz ze skutkiem, a nie z przyczyną. On nie rozdaje > kart. On sam jest kartą - póki co, narazie. Widzę, że blisko jesteście. Mógłbym się dłużej zastanowić nad tym co napisałeś, ale chwilę wcześniej był lepszy czas do zastanawiania. Każdy z nas ma jakieś wady. Moją jest to, że u przeciwnika szukam czegoś pozytywnego. Z wadami należy walczyć. Jak wcześniej pisałem - zostałem brutalnie oderwany od swoich zajęć pozwalających zarobić złotóweczki na chleb ze smalcem. Przyczyna została zidentyfikowana wcześniej. Przyczyną konfliktów i niezadowolenia jest budżet samorządu województwa lubuskiego. Nie potrafimy rozmawiać (pytanie tylko kto to "my", bo Artur jest bardzo łagodnego i pogodnego usposobienia, wystarczy nie podejmować bezczelnych prób faworyzowania miasta z końca alfabetu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teekaa Myśleć! Myśleć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 21:23 To cytat z Muppetów. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Myśleć! Myśleć! 27.08.09, 22:43 Mam olbrzymi sentyment do Gazety, ale muszę uczciwie przyznac, że konkurencja działa sprawniej. www.gorzow24.pl/news/7218/kto-tu-kogo-sciemnia.html Gazeta nie zauważyła, że Prezydent Jędrzejczak swą wypowiedzią praktycznie poparł Radzińskiego, mimo, że jak powszechnie wiadomo obaj panowie nie bardzo się lubią. Nowym na forum pragnę poinformowac, że współwłaściciel witryny www.gorzow24.pl i jej założyciel był naszym kolegą z forum. Kiedyś nawet dośc aktywnym ;) Maciek muszę Ci pogratulowac współpracowników, dużo aktualnych i rzeczowych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
blic ursus dwusuw 27.08.09, 23:36 Gość portalu: ursus napisał(a): > A oni tam w urzędzie wszystko czytają i analizują. ... > Was, forumowiczów jest naprawdę garstka plus p. Radziński. > Statystyczny gorzowianin ma się dobrze i walą go wasze teksty nt > marszałka na forum i w Ziemi Gorzowskiej. Skoro go "walą" to po co w ogóle się bawił w jakieś uniki? Po co te wszystkie analizy? Wyłącznie dla ukojenia nerwów marszałka? Coś brak konsekwencji w tych wypowiedziach powyżej. Aha, forumowicze GW to nie masoni. Mają różne poglądy. Niektórzy wypisują elaboraty nt. świetlanej przyszłości kaprala lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: ursus dwusuw IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 06:28 > Was, forumowiczów jest naprawdę garstka plus p. Radziński. > Statystyczny gorzowianin ma się dobrze i walą go wasze teksty nt > marszałka na forum i w Ziemi Gorzowskiej. Do wypowiedzi jw. Prosze czytać ze zrozumieniem Napisałem że teksty o marszałku wypisywane tu i tam mało interesuja statystycznego gorzowianiana, któremu jest dobrze jak jest. Natomiast to co jest wypisywane nt marszałka w mediach jest dokładnie analizowane w urzędzie. Krótko mówiąc jego te teksty i wpisy nie walą. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: ursus dwusuw 28.08.09, 13:27 Gość portalu: ursus napisał(a): > Prosze czytać ze zrozumieniem I nawzajem. > Krótko mówiąc jego te teksty i wpisy nie walą. Krótko mówiąc, wszystko dla ukojenia nerwów Jego. Dla jego politycznej przyszłości, warunkowanej głosami statystycznych Gorzowian, żadne wpisy i teksty znaczenia przecież nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Idą wybory :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 15:05 Im więcej krzyczysz, szczekasz a nawet ujadasz jaka to ZG jest zła a Gorzów poszkodowany tym większe szanse na wygraną w nadchodzących wyborach. Tadeo mareczku zdaje sobie z tego sprawę i dlatego popiera ujadanie radnego. Radny już raz "mylił sie z prawdą" odnośnie konkursu na edukacje zarzucając nierówny podział kasy. Na 5 projektów które dostały dofinansowanie 1 był z południa 4 z północy. Oczywiście radny zrobił larum, iż jest dokładnie odwrotnie. Coś cicho wtedy siedziałeś na forum gdy prawda wyszła na jaw. To zadziwiające jak można manipulować FAKTAMI. O to co znalazłem na stronie RMG "Marszałek województwa lubuskiego Marcin Jabłoński spotkał się z konwentem Rady Miasta Gorzowa. Spotkanie dotyczyło podziału unijnych pieniędzy, o co najwięcej pretensji zgłaszał radny niezależny Artur Radziński. Jeszcze przed spotkaniem dysproporcję pomiędzy środkami przeznaczanymi na Gorzów a Zieloną Górę widzieli także inni radni, w tym Arkadiusz Marcinkiewicz z Prawa i Sprawiedliwości. „Chcemy poprzez nasze usta wyrazić niezadowolenie gorzowian pewne niezadowolenie dotyczące podziału środków pieniężnych" - powiedział Arkadiusz Marcinkiewicz. Marszałek województwa, Marcin Jabłoński, przekonywał gorzowskich radnych, że niekorzystnej dla Gorzowa dysproporcji nie ma. „Jeżeli spojrzymy na kwoty oraz ilość składanych projektów Gorzów ma powody do zadowolenia. Stąd nie widzę, żadnych podstaw do mówienia o dysproporcji" - powiedział marszałek Jabłoński. Jak powiedział po spotkaniu radny Marcinkiewicz - przedstawione przez marszałka dane przekonały konwent Rady Miasta Gorzowa, że równowaga podziału środków jest zachowana. W ramach Lubuskiego Regionalnego Programu Operacyjnego gorzowskie wnioski rozpatrzone pozytywnie opiewają na kwotę 110 mln zł, a zielonogórskie na kwotę 81 mln zł. Wnioski, na które Urząd Marszałkowski już podpisał umowy, w przypadku Gorzowa zamykają się kwotą 62 mln zł, a w przypadku Zielonej Góry - 47 mln zł." Ale jedno jest pewne. Równego podziału pieniędzy nie ma! Gorzów dostaje dużo więcej od ZG. Czytając te wszystkie głupoty wypisywane przez "znawców tematu" z Gorzowa w tym mareczka gorzowskiego fanatyka płakać sie chce! Wy już sami nie wiecie czego chcecie. Ci wciskają wam te wszystkie kity ponieważ chcą TYLKO waszego poparcia na listach w nadchodzących wyborach. Takich akcji będzie więcej. W przyszłym roku zacznie sie ofensywa oszołomów i pieniaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teekaa do alka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 02:14 Mylisz się, przyjacielu. marek_p i podobni dokładnie wiedzą, czego chcą. Dyskusja na forum tyczy metod i sposobów neutralizacji szkodliwych działań władzy samorządowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: do teeki IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.09, 07:49 > Dyskusja na forum tyczy metod i sposobów neutralizacji szkodliwych działań > władzy samorządowej. Lol. Dobre! To jak ty to piszesz/mówisz? - że metod i sposobów neutralizacji szkodliwych działań? Chyba coś przeoczyłem. No ale dobre, dobre. Gdybyście pisali o tym książke to tytuł jest zajefajny Z niecierpliwością czekam na pierwszą metodę i sposób neutralizacji, którą poddacie dyskusji na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś