Dodaj do ulubionych

NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ BUU!!!

27.06.05, 22:56
Jestem 4 miesiące po porodzie, przed ciążą byłam szczupłą osobą ważyłam 58 kg
przy wzroście 174, w trakcie ciąży leżąłam, wcześniej rzuciłam fajki no i
niestety miałam apetyt i przytyło mi się ponad 20 kg, myślę, że około 23-25,
10 zjechała w ciągu pierwszych 3 tyg i stanęło na 70 i dalej ani drgnie czy
ktoś tak miał co mam robić, nie moge patrzeć na siebie, brzuch mam jak w 6
mcu, uda jak wieloryb i wyglądam jak potwór, może jakaś dietka, poradźcie.
Obserwuj wątek
    • kusoaga Re: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ BUU!!! 27.06.05, 23:15
      z tego co wiem to najlepszym sposobem na schudniecie jest karmienie piersia. ja
      karmie juz pzeszlo rok,ale nie po to zeby schudnac-jakos szkoda mi malego
      odstawic i teraz waze mniej niz przed ciaza. a inne metody to radzilabym
      zrezygnowac ze slodyczy i jesc tak jak do tej pory tylko w mniejszych ilosciach
      i niedojadac miedzy posilkami. oczywiscie ruch tez bylby wskazany,ale to w miae
      mozliwosci.
    • dorotakatarzyna Re: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ BUU!!! 27.06.05, 23:48
      Ej, nie przesadzasz? Ja też mam 174 cm. 70 kg to normalna waga, jak schodzę
      poniżej to niektórzy uważają że jestem za chuda. Sprawdź BMI, mieścimy się w
      normie.Poza tym 4 miesiące po porodzie to nie tak wiele, jeszcze schudniesz. Jak
      małe podrośnie i zaczniesz za nim biegac, nie mjąc czasu na jedzenie smile
      • kawusia76 Re: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ BUU!!! 28.06.05, 12:38
        mysle ze z tym karmieniem to nie do końca prawda-karmiłam niecały miesiąc a
        szybciutko schudłam to co przytyłam w ciazy ( 7,5 kg) plus jeszcze 3,5.w sumie
        11 i zadowolona nie jestem wcale- wazę 53 kg i mam biust w zanikusmile)).co do
        odchudzania- dieta dietą ale bez ruchu ,regularnych ćwiczeń trudno cokolwiek
        zdziałać-osobiscie przetestowałam vacu-step i basen.działa,ładnie kształtuje to
        co podczas ciazy mogło sie ,,odkształcic"-brzuszek,uda.do tego seria masaży i
        jestem jakbym nigdy nie była w ciazy.
        • kuba1206 to ja ci gratuluje!!!! 28.06.05, 13:23
          ja karmie i tez nie widz e jakiś od\szałamiających efektów, a to juz prawie 3
          miesiace.
          • kawusia76 Re: to ja ci gratuluje!!!! 28.06.05, 13:37
            jesli to było do mnie to dzięki.ale ja nie schudłam dzieki karmieniu( bo 3,5
            tygodnia to za mało)-taki mam organizmwink
    • ewaktw Re: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ BUU!!! 28.06.05, 15:29
      Ja jestem 3 lata (!!!!!!!) po porodzie, waże 73 kg przy 174 cm wzrostu. Moja
      normalna waga sprzed ciąży to 65 kg. Po ciąży schudłam bardzo szybko do 64 kg
      (karmienie, dużo spacerów), ale.... tak się cieszyłam, że schudłam w ciągu 2
      miesięcy po porodzie i wyglądam lepiej niż przed, że sobie zaczęłam pozwalać na
      słodycze itp. Nawet nie wiem kiedy (kolejne pół roku), a przytyłam do tej wagi
      co teraz. Odchudzam się od ponad 2 lat i NIC!!!!!! chyba mi się totalnie
      poprzestawiała gospodarka hormonalna, przemiana materii. Teraz problemem jest
      dla mnie schudnięcie nawet 1-2 kg, a pływam regularnie 3 razy w tygodniu po pół
      godziny, teraz jeszcze dołączyłam spacery do i z pracy (zamiast auta). Może za
      dużo jem? Ale jak się nie je, to też się nie chudnie....
    • hop_angel Re: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ BUU!!! 03.07.05, 10:04
      Ale ja właśnie karmię piersią, moje koleżanki pięknie poleciały z wagą w dół 3-
      4 mce po porodzie, ważą mniej niż przed ciążą a ja nic sad, słodycze odstawiłam,
      na kolację tylko jogurt, na basen chodzę co do wagi przy moim wzroście to wiem,
      że nie jest tak źle bo mogłabym tyle ważyć tylko ja się lepiej czuję
      taka "chuda" i tyle, czy można stosować jakąś dietę przy karmieniu?
      • nikita333 Re: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ BUU!!! 03.07.05, 20:56
        Jedyną dietą jaką można stosować przy karmieniu jest dieta eliminacyjna, pod
        kątem malucha. Co do odchudzających właściwości karmienia, to mam wątpliwości,
        bo ja karmię już 16 miesięcy i ciągle mam parę kilo za dużo. Chciałabym zrzucić
        4-5 kilo i wrócić do wagi sprzed ciąży, odstawiłam słodycze, dużo się ruszam,
        nie objadam się... i nic, ani drgnie... wydaje mi się, że organizm zostawia
        sobie coś na wszelki wypadek w związku z karmieniem i dlatego nie mogę zrzucić
        tyle ile chcę... no i jak ktoś słusznie zauważył - gospodarka hormonalna ma
        chyba coś z tym wspólnego...
        jak widać nie wszystkim tak łatwo dojść do formy a karmienie nie zawsze jest
        panaceum. Dużo też chyba zależy od indywidualnych predyspozycji. Oczywiście
        życzę Ci predyspozycji do chudnięcia smile

pozdrawiam
        Gośka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka