flucinar 09.04.03, 08:21 co zrobić ze śladami po trądziku i paskudnie rozszerzonymi porami. jeśli miacie jakieś doświadczenia w tej materii drogie emamy - pomóżcie jak odzyskać swoją twarz! Marzena :{ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_rrr Re: ślady po trądziku !!! 09.04.03, 09:43 Hej Miałam ten sam problem, ale już go prawie rozwiązałam Kilka moich wypróbowanych rad: 1. Krem z kwasami owocowymi. Ja kupiłam Lysanel Active (z serii Laboratorium SVR), gdyż zawiera najwięcej kwasów. Stosuje go przed snem od końca stycznia i blizny małe zniknęły zupełnie, a te większe (czytaj: wielkie) bardzo zmalały. Poza tym skóra, jest wygładzona, rozjaśniona, w dużo lepszym stanie. Na pierwsze efekty czekałam tylko tydzień 2. Można iść do kosmetyczki na zabieg ścierania lub wybielenia tych blizn. Lecz potrzeba kilka, czasem kilkanaście zabiegów, a ich cena nie jest najniższa. Ale efekty są bardzo widoczne bardzo wcześnie. 3. Dwa-trzy razy w tygodniu peeling do cery trądzikowej (dla mnie najlepszy jest z Avonu). Odpowiedz Link Zgłoś
flucinar Re: ślady po trądziku !!! 09.04.03, 10:15 cenne uwagi Gosiu - wielkie dzięki Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_rrr Re: ślady po trądziku !!! 09.04.03, 13:39 Jeszcze coś sobie przypomniałam. Bardzo ważna jest profilaktyka z tymi pryszczami No więc, gdy zauważę, że coś wyskakuje to na noc smaruję krostkę wychodzącą antybakteryjnym żelem punktowym Erisa z serii poniżej 20 lub kremem antybakteryjnym firmy Clearasil-pomaga, rano zazwyczaj po takiej kroście nie ma śladu Wszystkie te zabiegi razem dadzą pozytywny efekt, potrzeba tylko trochę czasu Pozdrawiam. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś