31.12.04, 12:00
Cześć właśnie przeczytałam,że adoptowałaś dziecko przez akcję adopcja serca.
Od dłuższego czasu zastanawiam się czy niezaopiekować się takim dzieckiem.Czy
mogłabyś mi napisać jak uzyskać bliższe informacje. Gdzie się zgłosić?Jeśli
nie chcesz tu to proszę na bedada@gazeta.pl.Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • darthx Re: do darthx 31.12.04, 16:48
      Akcje Adopcja serca prowadzi Pallotyński Sekretariat Misyjny - ul. Skaryszewska
      12, tel. (022) 756 58 50 i myślę, że wszelkie bliższe informacje można uzyskać
      u nich. Generalnie zasada jest taka ze wypełnia się formularz zgłoszeniowy,
      (oni przyślą), deklaruje się mniej więcej wiek dziecka (to jest o tyle ważne,
      że dziecko utrzymuje się do pełnoletności, więc im starsze dziecko adoptujesz
      tym twoja pomoc krocej trwa)i co ile chcesz wpłacać kase. Koszta wpłacane na
      utrzymanie dziecka (szkoła, ubranie, jedzenie, leczenie) = 15 $ miesięcznie,
      ale można ta sume łącznie wpłacac np. Co pol roku, żeby było wygodniej. Po
      jakims czasie dostajesz zdjecie "swojego" dziecka, opis jego sytuacji i mozesz
      z nim korespondowac. (to juz ta bardzo mila czesc).Programem objęte są dzieci,
      które straciły swoich rodziców np. na wojnie (Rwanda) lub Aids lub cokolwiek
      innego. Trzeba sobie zdać sprawe, że są to dzieci po naprawde dramatycznych
      przejściach i chociaż opłacamy ich kształcenie (skończenie szkoły podstawowej
      jest warunkiem uzyskania zawodu, a więc całej dalszej przyszłości) to nie
      oczekiwać że skończą uniwersytet. (chyba jakieś 2% ma taka szanse). No ale nie
      bede sie rozpisywac, wszystkiego sie dowiesz od pallotynówsmile Pozdrawiam - Marta
      • bedada Re: do darthx 03.01.05, 09:27
        dziękuję Ci bardzo serdecznie.Beata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka