Dodaj do ulubionych

fotelik do karmienia

12.01.04, 11:06
Drogie emamy. Niedługo czeka nas zakup fotelika do karmienia. na co powinnam
zwrócić uwagę? Jakie są lepsze - plastikowe czy drewniane? Na kółkach czy
bez? Jakie firmy? Bardzo proszę o rady. Z góry dziękujemy Karolina i Zuzia
Obserwuj wątek
    • agnieszkag2 Re: fotelik do karmienia 12.01.04, 12:59
      Bardzo polecam fotelik Chicco Mamma.Moja Małgosia ma 6 m-cy a używam go już od
      3-go miesiąca.Ma kółka,co pozwala na swobodną jazdę po kuchni,regulowaną
      wysokość (5 stopni),regulowane nachylenie siedziska,co pozwala na usadzenie w
      nim nawet 3-miesięcznego dziecka,odpinany wygodny stolik,pięciopunktowe
      pasy,ceratowe miękkie siedzisko - łatwe do utrzymania w czystości.Choć nie jest
      bardzo tani to chyba się opłaca go kupić.Ja kupiłam go za radą
      znajomych,których juz trzyletnia córka cały czas z niego korzysta - zjada w nim
      posiłki,rysuje,ogląda telewizję itp.- jest to po prostu jej miejsce, co w
      przypadku małgo dziecka jest bardzo ważne.Nasza Małgosia też już się do niego
      bardzo przywiązała - wygodnie siedzi,kiedy ją karmię,bawi się widząc co dzieje
      się dookoła niej.Jeszcze raz bardzo polecam.

Pozdrawiam

Agnieszka
      • agni71 Re: fotelik do karmienia 12.01.04, 13:08
        rodzaj fotelika i jego funkcje musisz dostosowac do swoich potrzeb.

My wybralismy tzw. plastikowy, na dwoch kolkach, z duzym, calkowicie
        zdejmowanym blatem i te wszystkie funkcje swietnie sie sprawdzaja.
        Te krzeselka maja tez taka zalete, ze mozna je zlozyc i przewiezc samochodem
        np. na wczasy czy podczas wyjazdu do rodziny. Z drewnianym juz sie raczej nie
        da tak zrobic, bo zajmuje za duzo miejsca.
        Kolka u nas tez sie swietnie sprawdzaja - nie wyobrazam sobie przenoszenia
        krzeselka, szczegolnie teraz kiedy jestem w ciazy i nie powinnam dzwigac smile

Nasze krzeselko kosztowalo mniej niz mojej poprzedniczki (Chicco Mamma kosztuje
        ok. 600zl, nasze niecale 400zl - jest to model Brevi Big. Podobny i w podobnej
        cenie jest model L.Rossi Scatto - rozni sie tym, ze ma 5 stopni wys. siedziska
        (nasze tylko 2), ale nie ma kolek i siedzisko jest kilka cm wezsze).

Natomiast jesli nie bedziesz potrzebowala go pzrestawiac czy wozic, to moze
        dobre bedzie drewniane, ktore ma te zalete, ze rozklada sie je pozniej na
        oddzielny stolik i krzeselko. Zwroc tylko uwage, zeby blat byl odsuwany, a
        najlepiej calkiem wysuwany i duzy, z podwyzszonymi bokami. Wazne sa tez pasy -
        wystarczaja 3-punktowe.

aga
        • ewelinaz25 Re: fotelik do karmienia 09.02.04, 15:04
          A ja polecam krzesełko GRAPI MAXUS. Krzesełko jest plastikowe na kółkach,
          lekkie, składa się do niewielkich rozmiarów. Blat jest ściągany i regulowany
          (możemy go doczepić bliżej bądź dalej dziecka), z miejscem na butelkę. Obicie
          jest podwójne i w pełni ściągane, z 5-punktowymi pasami i podnóżkiem. Oparcie
          reguluje się w 3 pozycjach i posiada 4 stopnie regulacji wysokości. Cena
          nowego ok. 420 zł. Znajdziesz je na stronie www.bobo.pl Tam kupiłam swoje.
          Firma jest solidna, nie ma więc obaw co do zamówienia. Krzesełko w porównaniu
          do Chicco posiada te same funkcje, ale jest o ponad 200 zł tańsze. Warto
          zastanowić się nad wyborem, aby nie przepłacić!
          Pozdrawiam
          Ewelina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka