martulinka85 10.10.09, 14:48 Dziewczyny pomóżcie szukam wózka dla noworodka, który urodzi się na początku lutego. Co byście poleciły? Chciałabym zasięgnąć rad kogoś, kto wypróbował jakieś modele. Cena tak do 2000 zł. Najlepiej żeby był 3 funkcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cortinka Re: szukam wózka 10.10.09, 14:55 Zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: szukam wózka 10.10.09, 15:05 polecam wózek polskiej firmy mikado. Ja miałam oxford 3 koł., ale ostatnio wyszedł nowy model baster czy jakoś tak 4 koł. z przednimi skrętnymi. Jest na pompowanych kołach- to zaleta dla dziecka ale wada dla Ciebie, jeśli miałabyś go dźwigać. Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: szukam wózka 10.10.09, 15:28 My mamy x-lander xa. Córeczka ma już 1,5 roku i jeździ w nim do teraz. Dla mnie to idealny wybór, choć trochę brakowało mi w spacerówce tego, że nie można montować jej w obu kierunkach. Gdybym teraz miała kupować, wybrałabym jedo fyn 4. Tak samo jak x-lander jest trzyfunkcyjny, więc i gondolę i spacerówkę i fotelik możesz zamontować na kołach. Dodatkowo spacerówkę możesz zamontować w obu kierunkach więc można patrzeć na malucha kiedy już wyrośnie z gondolki. No i dodatkowo jest sporo tańszy, dostępny w wielu wzorach i kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
monikawbj Re: szukam wózka 10.10.09, 17:33 Ja miałam Bartatine Classic firmy Jedo. Byłam bardzo z niego zadowolona. Duża gondola, duże koła- przydają się zimą i latem na plaży Nadal stoi w piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: szukam wózka 10.10.09, 18:01 Akurat podglądam zmagania dwóch moich przjaciółek...jedna kupiła X- landera. Prowadziłam wózek..sztywny jak diabli, ale może niektórzy rodzice to lubią.Jeden problem jej 3 miesięczne dziecko nie mieści już w gondoli...od ponad 2 tygodni został wciśnięty do spacerówki, która po opakowaniu go w śpiwór do największych nie należy. Druga koleżanka kupiła tydzień temu jedo fyn 4 śliczny ciemno fioletowy kolor..obmacałam pojeździłam- podbicie fajne, pobujać można, gondola o wiele większa. Koszt ok 2 tys Wybrałabym ten drugi Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: szukam wózka 10.10.09, 18:43 niee, mutsy to kiepski wybór, za tą cenę można kupić coś lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: szukam wózka 10.10.09, 20:44 Miałam Quinny speedy. Kupiłabym go raz jeszcze. Miał małe wady, ale zalety przebijały wszystko - lekkość prowadzenia, zwrotny, stabilny, szeroki. No i śliczny. Z żalem się z nim rozstawałam. Mutsy też fajnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: szukam wózka 10.10.09, 21:38 Polecam Emmaljungę a z polskich Roana i Bartatinę. Mają obszerną gondolę i doskonałą amortyzację, a to dla malutkiego dziecka bardzo ważne. Minusem jest ich waga - wszystkie w granicach 15kg. Na początek polecam kupno jakiejś taniej gondoli (widziałam nową Bartatinę w wersji tylko głębokiej za ok.600zł) a resztę pieniędzy wydac na jakąś fajną spacerówkę w późniejszym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś