mimek0 23.10.09, 11:21 O czym marzą wasze sześcioletnie dziewczynki? Co planujecie kupić w prezencie świątecznym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinia0422 Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 11:45 i ja też pytam i prosze o podpowiedź pozdr.k. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 11:51 Moja córka napisała już list do Mikołaja (został wysłany do siedziby Mikołaja w Finlandi ) i zażyczyła sobie: Domku Lego Belville, Kliniki dla zwierząt i Parku rozrywki Polly Pocket oraz dużego Domku Pet Shop i do kompletu małych Pet Shopków: króliczka z poduszką oraz kobry (edycja limitowana). Do tego jeszcze ciastolina Magiczna lodziarnia Play-Doh. Mikołaj pewnie się załamie, o rodzicach już nie wspomnę. Na razie w czuleściach garażu schowane są w/w klocki Lego Belville oraz zestaw z motorówką Polly Pocket. Oczywiście składka na zabawki jest ogólnorodzinna, więc może trochę tych marzeń da się spełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 11:57 A co do tych życzeń, to klocki Lego i Polly Pocket są gorącą namiętnością mojej córki, bawi się nimi w kazdej wolnej chwili. Pet Shopy to najnowsze odkrycie, ale juz się w nie wciągnęła. Dlatego wiem, że żadne z w/w zabawek nie będzie obrastało kurzem. Na niedawne urodziny dostała od gości taką masę gier i książek, że starczy nam na najbliższy rok, więc prezenty ograniczamy do Lego/PP/LPS Odpowiedz Link Zgłoś
mimek0 Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 12:06 Moja cóecia jak zobaczyła Park rozrywki Polly Pocket to oczka się zaświeciły. Jestem tylko ciekawa czy jest to dobrze wykonane i czy będzie stabilne po złożeniu oraz jak duże jest to gabarytowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 12:23 Myślę, ze gabarytowo odpowiada wymiarom opakowania, a wykonanie jest w miarę ok jak na taki plastik. Mamy zestaw Wodne szaleństwo ze zjeżdżalniami, który jest okrutnie eksploatowany, a pozostał cały. Odpowiedz Link Zgłoś
nellyssima Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 13:28 To ja poproszę o propozycje gier dla 6 latki lub jakiś zestawów kreatywnych, bo większej ilość domków LPS i PP już nie zniosę w swoim domu Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 14:23 Może juz macie te gry, ale u nas bardzo sie sprawdzają Superfarmer deluxe i Wilki i owce. Dziewczyny lubia tez grać czasem w ....warcaby No i Scrabble, mamy taka wersje dla dzieci Scrabble unior chyba sie to nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 14:47 Moja córa chciała... przyrząd do robienia bajek i lampkę biurkową (stojącą z kloszem!). Prezenty nieco inne, ale... Jeszcze marzył jej się pies, ale maksimum to rybka z akwarium - zarezerowwane na lutowe urodziny. Pia... Twoja córka ma super sprecyzowane pomysły na prezenty. Moja nawet pod wpływem mojego nacisku, sugestii ma z tym problem. Gier ma masę, playmobil, lego, pierdołki plastyczne... itp. Nie mam kompletnie pomysłu na aż 3 święta. ps. narazie żółw z magicznych konstelacji jest jedną a opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 15:10 > Pia... Twoja córka ma super sprecyzowane pomysły na prezenty. Moja > nawet pod wpływem mojego nacisku, sugestii ma z tym problem. Te święta są pierwszymi, co do których ma tak jasno sprecyzowane życzenia. Poprzednio nigdy nie potrafiła powiedzieć co chce, ale cokolwiek dostawała, wołała uszczęśliwona, że o tym właśnie marzyła Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 20:45 no tak... pokazałam właśnie mojej córce lodziarnię - pewnie ceny na % będą atrakcyjne, cena aż tak powalająca nie jest. Moja córka ofkors ją chce, żółwika również i pewnie sto innych zabawek które zobaczy w TV lub ja jej na necie zapodam. ech... ps.. ale lodziarnia fajna Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 15:16 Z fajniejszych gier na niedawne 6 urodziny młoda dostała min. Wilki i owce oraz Pędzące żółwie. Od jakiegoś czasu bywając w domach u swoich koleżanek młoda bawi się Magiczną lodziarnią Play-Doh, prawdę mówiąc byłam pod ogromnym wrażeniem tego, co tam tworzyły. Wszelakiego rodzaju lodowe desery ozdabiały jeszcze koralikami, tak, że wyglądało to naprawdę bardzo apetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
nellyssima Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 25.10.09, 21:05 Wilki i owce wpisuję na listę, pozostałe proponowane gry mamy Pędzące żólwie są świetne, potwierdzam. Zapytałam się córki, chce aparat fotograficzny, w zeszłym roku dostała aparat cyfrowy Fisher Price, który niestety szybko się zepsuł i reklamowałam, teraz chyba kupię normalny aparta dla dorosłych, byleby mi się udało różowy znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
lutka27 Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 23.10.09, 23:23 Dla siostzrenicy myślałam o ablicy suchościeralnej na której można pisać z jednej strony kredą z drugiej pisakami Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 24.10.09, 08:41 a moja sześciolatka, juz w zerowce ale szkolnej i straszna zmiana ostatnio, różowe i zabaweczki poszły w odstawkę, poważna panna się robi i chce płyty CD, boomboxa (bo ma moj stary magnet), ciuchy itp zabawki ogląda jeszcze, ma pełno PP/lego/LPS ale już tak nie szaleje jak kiedyś nie mam pojęcia co jej kupimy w końcu tradycyjnie część prezentów zrzutkowa, część drobna co kto kupi bez ustalania Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 24.10.09, 10:51 Moja córka w tym roku też ma wyjątkowo konkretne życzenia. Jej największym marzeniem jest aparat fotograficzny i największy domek LPS. Z gier kupiłam już na Mikołajki UNO Spin - ciekawe czy się sprawdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 24.10.09, 15:39 Dorastają te nasze pociech, widać to chyba po tym zdecydowaniu Moja też zdecydowanie wysłała (czyli położyła na parapet) list do Mikołaja od siebie i od 3 letniego brata. W liście domek LPS. Z obserwacji wiem że marzy o takiej lampce z przelewającymi się, świecącymi glutami, o gitarze hanny montany, o torebeczce i portfeliku (bo swoją ulubioną zgubiła) też najlepiej hanny montany. Oststnio przyszła z przedszkola oburzona rewelacjami koleżanki, która powiedziała, że to chybanie Mikołaj przynosi prezenty tylko rodzice. Całe przedszkole od tej wiadomości zatrzęsło się w posadach Oburzenia nie było końca. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 25.10.09, 22:35 ja dla mojej 5,5 latki tez kompletuję zgodnie z marzeniami chomiczek (głodny) LPS kucyk przebierający się (nabyty w kauflandzie w super cenie ) geomag dekopanel ze zwierzętami miała być gra polowanie na robale jeszcze ale w sobotę jako że przez choroby uziemieni jesteśmy wyczarowała sie z szafy teraz myslę o innej grze: biore pod uwagę - zooloretto merlin.pl/Zooloretto-edycja-polska-gra/browse/product/206,701517.html - quoridor kid merlin.pl/Quoridor-Kid-gra_Gigamic/browse/product/206,701530.html - owczy pęd merlin.pl/Owczy-ped-gra-planszowa_Egmont-Polska/browse/product/206,600044.html chętnie posłucham opinii co do jakiegoś domku LpS tez byłby pewnie mile widziany, ale z doświadeczenia widzę, że w efekcie wiecej radości przynoszą poszczególne figurki niż budowle (tak było z ponyville kucykami tak jest też z LPSami) u nas jeszcze list nie został napisany, więc kto wie, co jeszcze się w nim pojawi aha i jeszcze dla przytulanki Lady czeka w szafie jej przyjaciel Tramp Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 26.10.09, 12:12 Jako, że siedziby w domu przed pobytem szpitalnym, to czasu masa na nicnierobienie. I nagle moja niezdecydowana Perła narysowała SAMA listy do Mikołaja i na gwiazdkę. Szok - a pisałam wyżej, że.... Owszem zasugerowałam żółwia z magicznych kostel., pokazałam lodziarnię (znała ją z reklam). I tak oto Mikołaj to żółw i zegarek na rękę, a Gwiazdka - lodziarnia i strój na bal przebierańców. Strojem i zegarkiem jestem mocno zaskoczona! W imieniu niespełna rocznego brata - książeczka z odgłosami (mamy z Reala, grającą FP) i auto na gwiazdkę (też mamy schowane auta z Playskoola - wsio z bojów w Realu). Ufff- wybredna ni było i miło, że nie pisnęła nic o lalkach, maskotkach i domkach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do krasulas 26.10.09, 13:06 Co do stroju na bal przebierańców, to od dwóch lat kupuję takowe namiętnie na allegro u użytkownika orientmoda. Cenowo ok, a stoje są świetnej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
olawka Re: Propozycje prezentów świątecznych dla 6 latki 26.10.09, 12:41 U nas w liście 6 latki ma sie znaleźć (pisany, a właściwie rysowany będzie w sobotę, i wystawiany za okno oczywiście) pluszowa iguana (Vip LPS) głowa do czesania Piaskowy wilk najnowszy (książka) fajny boombox, ale nie daj boże różówy! 4 latka: baletnica z zapf c. pluszowy ktoś, ale jeszcze nie wiadomo kto (LPS VIP) wszystkie ksiązki z Nusią Ja dorzucę na pewno książki - juz zakupiłam cała serię atlasówz Lektorklett, no i encyklopedie z Larousa Odpowiedz Link Zgłoś