Dodaj do ulubionych

Łóżeczko turystyczne - proszę o opinie

09.02.04, 19:51
Drogie Mamy !
Właśnie jestem na etapie szukania łóżeczka dla mojego Maluszka, który wyrósł
już z kołyski. Mam małe mieszkanie i stosunkowo często wyjeżdżam dlatego
pomyślałam o łóżeczku turystycznym. Proszę o opinie czy takie łóżeczka
sprawdzają się i czy można zastąpić nimi łóżeczka tradycyjne ( bo dwa nie
zmieszczą mi się na pewno )
Pozdrawiamy wszystkich gorąco i czekamy na odpowiedż
Maurycia + Tomaszek
Obserwuj wątek
    • iwonabw Re: Łóżeczko turystyczne - proszę o opinie 09.02.04, 21:42
      Moim zdaniem nie można nim zastapić normalnego łóżeczka, no chyba, że kupisz
      osobno twardy materacyk (powinien się zmieścić w takim standardowym łóżeczku).
      Materacyk z łóżeczka tur. jest za cieńki i za miekki, moja mała właśnie ten
      tydzień na nim spi, bo jesteśmy u rodziców. Polecam Graco.
    • anula_mamoli Re: Łóżeczko turystyczne - proszę o opinie 10.02.04, 18:27
      ja rowniez nie radzilabym Wam, aby lozeczko turystyczne spelnialo role tego
      wlasciwego lozeczka. Materacyki nawet najlepszych lozeczek turystycznych sa
      rzeczywiscie dosc cienkie i nierowne. Chyba, ze faktycznie kupicie materac
      wlasciwy, ktory bedziecie w domu uzywac wlasnie w lozeczku turystycznym ( bo
      wiadomo, ze nie bedziecie jezdzic z materacemsmile). Ja mam lozeczko l.rossi z
      moskitierą i nakladką ( dla malego dziecka,tzn. wyzszy poziom ), na kolkach (
      bardzo przydatne). Chwale sobie.
      Pozdrawiam
      Ania
    • jogaj Re: Łóżeczko turystyczne - proszę o opinie 10.02.04, 21:11
      Wlele razy juz bylo na ten temat,ja sama odpowiadamal chyba kilka razy,nie
      wszystkim sie chce pisac po raz 10 to samo dlatego proponowalabym poszukac we
      wczesniejszych watkach.
      Krotko-mam od urodzenia synka,jestem bardzo zadowolona,na poczatku wkladka w
      pol. wysokosci,teraz juz na dole,dopkuiony materac,bo oryginalny ZA TWARDY i
      nierowny,dla mnie rewelacja.
      Pozdrawiam-Jola
      • mamamona Re: Łóżeczko turystyczne - proszę o opinie 11.02.04, 00:02
        ja też polecam, pod warunkiem, że dokupicie materac w wymiarze łóżeczka.
        nam się bardzo sprawdza na wyjazdach,ale materaca nie bierzemy ze sobą wink)
        na dno poza domem kładziemy kocyk albo kołderkę.

pozdrawiam
        Mona
    • ewok Re: Łóżeczko turystyczne - proszę o opinie 11.02.04, 11:01
      Łóżeczko turystyczne może, moim zdaniem, całkowicie zastąpić tradycyjne -
      drewniane. Żałuję, że tego nie wiedziałam wcześniej, bo mam jedno i drugie
      (tradycyjne w domu, turystyczne u babci). Łóżeczko turyst., które posiadam to
      Graco (Citrus - chyba) o niestandardowych wymiarach 70/100 cm - idealne do
      małego mieszkania i b. ładne (kolorowe). Było jednym z najtańszych (300PLN).
      Zaletą takich łóżeczek jest to, że nie mają szczebelków, tylko siatkę i dziecko
      nie obija sobie głowy. Też dokupiliśmy do niego materacyk - niestandarowy - na
      zamówienie (ale tani). Ma jednak wady: - już niedługo będzie za małe dla Antka
      (85cm wzrostu), - nie ma kółek, - nie ma uciekacza (otwierany na zamek jeden
      bok - do samodzielnego wychodzenia z łóżeczka). Teraz zdecydowałabym się chyba
      na łóżeczko arti FC2 lub L2 www.arti.pl/re/lo/l1.php
      • justakoko Re: Łóżeczko turystyczne - do Ewok 11.02.04, 12:00
        hej Ewok,masz rację- super jest to łóżeczko Arti.Nie wiesz może ile kosztuje?
        Może są dostępne w jakimś sklepie internetowym?
        pozdrawiam,
        Justyna.
        teena@go2.pl
        • ewok Re: Łóżeczko turystyczne - do justakoko 11.02.04, 12:24
          Niestety, z tego co wiem, łóżeczko arti nie jest do kupienia via internet.
          W zwykłym sklepie kosztuje 400-500PLN w zależności od modelu i wyposażenia.
          A widziałaś ich krzesełko do karmienia? Moim zdaniem świetne.
          • ewok Re: Łóżeczko turystyczne - do justakoko 11.02.04, 12:35
            Hej. To jeszcze raz ja w sprawie arti. Znalazłam coś takiego:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=613&w=8552222&v=2&s=0
            • justakoko Re: Łóżeczko turystyczne - do ewok 11.02.04, 16:33
              dzięki za linka.
              napisałam,zobaczymy czy będzie odzew.

a swoją drogą to nie wiem czy lepiej kupić coś polskiego czy może nie?masz może
              jakieś doświadczenie w tej kwestii?

• mysiam Re: Łóżeczko turystyczne - do ewok 13.02.04, 11:16
                hej,my właśnie wczoraj dostaliśmy przesyłkę ze slkepu internetowego-
                tanimarket.Kupiliśmy łózeczko hauck w promocji za 259 zł .Mis już wypróbował -
                zadowolony wstał z poobiedniej drzemki,polecamy,mysiam
                • maurycia Re: Łóżeczko turystyczne - do ewok 14.02.04, 19:50
                  Kochane Mamy !
                  Dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi. Zdecydowałam się i kupiłam łóżeczko
                  turystyczne Jestem bardzo zadowolona, mój synek też. Pierwsza noc w nowym lokum
                  upłynęła mu bardzo przyjemnie. Łóżeczko jest kolorowe, lecitkie, wygodne, mam
                  nadzieję, że przyda się także w roli kojca.
                  Pozdrawiamy wszystkich serdecznie.
                  Maurycia + Tomcio.
      • medunia Do ewok 16.02.04, 12:21
        Mam pytanko : gdzie robili Ci materacyk na zamówienie do łóżeczka
        turystycznego? Ja mam zamiar kupić łóżeczko Arti L1 i też chcę dodatkowy
        materacyk. A ponieważ te łóżeczka także mają nietypowe wymiary (128/77),
        również będzie musiał być zrobiony na zamówienie.
        Będe wdzięczna za odpowiedź.
        Pozdrawiam

medunia
        • ewok Re: Do ewok 16.02.04, 13:18
          Każdy tapicer zrobi Ci taki materacyk (cena nie powinna przekroczyć wartości
          standardowego materaca). Możesz ewentualnie kupić większy i sobie dociąć.
          Ja zrobiłam tak: Mój mąż pojechał do hurtowni sprzedającej gąbkę i tam wycieli
          mu odpowiednią wielkość. Z gąbką pojechał do naszego kuzyna - tapicera, a ten
          za drobną opłatą uszył mu pokrowiec.
          • medunia Re: Do ewok 16.02.04, 14:28
            Dzięki za rady. Teraz mam pewność, że nie będę miała przynajmniej z
            materacykiem problemu. A lubie być przygotowana na każdą ewentualność, zanim
            cokolwiek kupię.
            Pozdrawiam

medunia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka