ap77 30.01.10, 22:22 wyprzedaze dzieciece. Nie w tym roku, tak ogolnie. Wg mnie to Cubus, vero moda (outlet), besta plus, Tesco! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flora_palmieri Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 30.01.10, 22:31 Cubus jakas sciema, chciałam dzis wziac marynarke sztruksowa chlopieca, wiszaca pod napisem 1/2 z 1/2 ceny, ale sie okazalo, ze "akurat ta marynarka nie, bo to jest nasza tajemnica, ktore rzeczy biora udzial w tej promocji" haloooo?! no to sobie darowalam, w sumie droga nie byla, ale balona z siebie nie dam robic Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 30.01.10, 22:42 Mogl ktos przewiesic, w sklepie dominuje juz nowa kolekcja. Dla mnie wygrywa Cubus Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 30.01.10, 22:47 Nikt nie przewiesił 20 marynarek (wisiały granatowe i beżowe). Sprzedawczyni też tego nie kwestionowała, bo widziała gdzie wiszą. Dosłownie tak mi odpowiedział jak sprawdziła cenę i na moje zdziwienie jak to? puściła tekst o tajemnicy, nie no błagammmm... Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 30.01.10, 22:56 Ale ja nawet nie żałuję tej marynarki, była FATALNIE uszyta. Przyjrzałam się rzeczom robionym teraz przez Cubus (kiedys bylo troche ladnych ubranek, to fakt) i szczerze mówiąc - dramat... nad czym te zachwyty? Fatalnie wykonczone rzeczy, marna jakosc materialow, nitki pruja sie doslownie na oczach, biezlizna np. szortstka od spodu i slady farby widoczne od strony ciala (tak jakby przeciekla do srodka, obrzydliwe!) wzornictwo po prostu okropne. No i co z tego, ze taniej, jak dla mnie i tak nie do przyjecia. Niektore rzeczy wrecz szkaradne. fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 30.01.10, 22:57 Dobre z ta tajemnicą w Cubusie . Ja w Cubusie praktycznie nic nie kupiłam, bo spózniłam się na te wyprzedaż. Ale, z drugiej strony, i przed wyprzedażą niewiele mi sie podobało, więc watpie czy nakupiłabym tylko dlatego, że tanie Zazwyczaj najwięcej na wyprzedażach kupuje w Mothercare. W tym roku wystawili troche moja cierpliwośc na próbę i nie do końca wstrzeliłam sie w poczatek nawiększycvh obnizek w tym sklepie, ale w sumie, przy trzech podejściach, troche tam nakupiłam. Zazwyczaj równiez kupuje dośc duzo w Zarze (tam kupuje niemal wyłącznie na wyprzedażach), ale nie w tym roku. W Benettonie w tym roku dośc duzo kupiłam (i za dużą kwotę)i zazwyczaj tam cos znajdę, raz więcej raz mniej. bardzo milo zaskoczył mnie w zeszłym roku wyprzedażowo H&M, bo zazwyczaj wyprzedaże tam to ściema. Podsumowując, jesli o mnie chodzi, to na wyprzedażach zawsze zagladam do Mothercare, Zary i Benettona, i tam tez najwięcej statystycznie kupuję. W tym roku pewnie zmieni mi sie ten ranking, bo juz mi najstarsza córka wyrasta z rozmiarówki Mothercare. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 31.01.10, 00:38 No to u mnie dokładnie jak w poście powyżej, Zara, Benetton, Mothercare, H&M i jeszcze dorzucę Kappahl (dziecięce ubranka są ładne no i przy 50/50 można poszaleć )))))))). A CUBUS rzeczywiście ostatnio zszedł na psy jeśli chodzi o jakość i wzornictwo. Chociaż zauważyłam w tym roku że w wielu sklepach niestety jakość w ogóle nie idzie w parze z ceną (nawet wyprzedażową). Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 31.01.10, 10:17 w Cubusie kupiłam kilka rzeczy dla syna na mniejszych chłopcach, dla córki kompletnie nic . W tamtym tyg był duży wybór, ale nic się jej nie spodobało. Zara jakieś pojedyncze koszulki. Endo chyba 2 koszulki bo nic więcej sie nie spodobało H&M na pocz wyprzedaży wyszłam z siatą ciuchów dla córki. Jakoś nic nie podobało mi sie w Mothercare (poza bielizną). Jeszcze dla dziewczynek coś bym wybrała dla chłopców same brzydkie szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 wczoraj w tesco 31.01.10, 10:26 Bluzeczka z przyczepioną info -70% Stara cena 55zł, a nowa cena 49zł. Hm... liczyć nie potrafią? Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr W obronie Cubusa 31.01.10, 13:26 Pytanie bylo o najbardziej spektakularne wyprzedaze a tu sie zaczyna dyskusja o jakosci rzeczy. Mysle, ze cen Cubusa nie pobil ani Benetton ani Zara (swoja droga mam taka sama ilosc wynaciaganych i spranych bluzek z Zary jak i z Cubusa): kurtki zimowe po 37, dzinsy po 20 (do rozmiaru 164, sama nabylam dla siebie pare, bluzy i dresy po 15 zl, legginsy ala dzinsy po 15, koszulki po 7! Kurtka ala puchowa noszona w tym sezonie przez moja corke jest w swietnym stanie i sprawdza sie, dzinsy z dodatkiem stretchu - wygodne i trwale, wiec juz nie piszcie ze taka tragedia z tym Cubusem. Tez kupilam sporo w Benettonie i w Mothercare, jestem bardzo zadowolona, ale ceny w tych sklepach powiedzmy ze robia sie normalne w okresie wyprzedazy, a do prawdziwego szalenstwa cenowego to im raczej daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: W obronie Cubusa 31.01.10, 23:21 Wiesz, ale co mi po szaleństwie cenowym, jesli nic mi sie nie podoba (wzornictwo) i jest kiepskiej jakości (krzywe szwy, wystające nitki, material pognieciony juz na wieszaku)? W tym roku w Cubusie podobały mi się tylko kurtki z działu dla mlodszych dzieci i piżamki. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: W obronie Cubusa 01.02.10, 09:25 Ja też stanę w jego obronie Trochę za późno się obudziałam bo już od dwóch dni wisiał post o przecenie na forum, ale pojechałam i...kupiłam 2 pary boskich jeansów po 24,75zł!!! Dla dziecka w rozmiarze 152-158 nigdzie nie znjadziecie jeansów w takiej cenie. A jakość jeansu jest świetna, kupuję i córce i synowi i sobie od lat i jestem bardzo zadowolona. Oprócz tego kupiłam mężowi świetny t-shirt z długim rękawem za 17,5zł i wyszłam zadowolona. W Reserved obkupiłam jeszcze syna w dwie, ostatnie na wieszaku, bluzy po 24,9zł i tym sposobem wydałam 100zł na w sumie najdroższe rzeczy na wiosnę dla synka (kurtkę i buty ma). Rzadnych wystających nitek w Cubusie nigdy nie widziałam, kurtki tej firmy są świetnej jakości, zresztą jak mi się coś nie podoba to po prostu nie kupuję. W każdym sklepie, czy to Esprit czy Benneton czy Jackpot też są rzeczy, które mi się nie podobają, ale to nie przesądza o całej kolekcji. No i jeszcze zadowolona jestem z wyprzedazy w H&M przed świętami, kupiłam, tym razem córce, kilka rzeczy i też zmieściłam się w 100zł. Tak to ja lubię kupować Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: W obronie Cubusa 01.02.10, 12:55 Nie będę się rozpisywać, ale pierwszy przykład z brzegu już podałam: marynarki sztruksowe granatowe i beżowe. W sumie wystające i prujące się nitki to i tak pikuś: szwy krzywe, przez to ubranka wyglądają jakby były wygniecione i źle się układają. Poza tym materiał fatalny. No i tak jak napisałam. Cena wyjściowa: 80 zł, przecenione na 40 zł, wiszą na wieszaku 1/2 za 1/2, ale 20 złotych nie kosztują (tylko nadal 40 ze względu na tę sklepową tajemnicę ha, ha). Też czasami się zastanawiam czy oni potrafią liczyć w tych sklepach?! Odpowiedz Link Zgłoś
mampa2010 Re: W obronie Cubusa 01.02.10, 13:44 Takie okropne te marynarki, ale ty juz stalas z nia do kasy. Po co tam w ogole poszlas skoro to taki beznadziejny sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: W obronie Cubusa 01.02.10, 15:30 Mampa, te marynarki rzeczywiście są fatalne Za 20zł na jeden raz, gdy potrzebujesz takiego stroju, mozna kupić,. Ale nie w pełnej cenie (a w pełnej były po 99zł we wrzesniu). Ja niestety potrzebowałam własnie wtedy i pewnie kupiłabym, nawet mimo fatalnej jakości, bo w innych sklepach po prostu nie było marynarek dla małych chłopców. na szczęście zrobiło się zimno i uroczystość synek przetrwał w kurtce Odpowiedz Link Zgłoś
marriposa Re: W obronie Cubusa 01.02.10, 16:07 mampa2010 napisała: > Takie okropne te marynarki, ale ty juz stalas z nia do kasy. Po co > tam w ogole poszlas skoro to taki beznadziejny sklep? to samo pomyślałam )))))))))). Okropne sypały się w rękach, ale dopiero jak okazały się nieprzecenione. Na cubusa nie narzekam. Dla syna kupiłam siate rzeczy co najważniejsze w ładnych kolorach (patrz nie granatowe, czarne, szaro-bure). Marynarki widziałam, ale akurat rozmiarowo nieodp. Za to kupiłam kamizelkę w delikatne paseczki identyczną jak Next z tego sezonu za całe 12 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri odpowiem:bo poszukuje sztruksowejmarynarkiod2lat! 01.02.10, 19:35 Czy wy umiecie czytać? Z ciekawości zapytałam sprzedawczynie ile kosztuje marynarka, jak wreszcie jakas tego typu wpadla mi w oko dostałam odpowiedz, ktora mnie zwalila z nog. Dlaczego mnie zainteresowaly i je ogladalam? (ok musze uzyc wielkich liter, zeby panie zrozumialy: NIE STALAM Z NIA DO KASY I NAPRAWDE SIE NA NIA NIE RZUCALAM ANI NIE CHCIALAM WYKUPIC CALEGO NAKLADU) Od prawie 2 lat szukam sztruksowego garnituru (najlepiej granatowego) albo samej chociaż marynarki dla syna i NIC !!! Nawet na tym forum zadalam kiedys pytanie i nie dostalam ani jednej odpowiedzi. Gdyby ta marynarka kosztowala 20 zł to może bym i sie zastanowila czy nie wziać, ale za 40 zł takiego badziewia nie kupie. I jeszcze raz wielkimi literami napisze, to moze zrozumiecie co napisalam w pierwszym poscie: NIE LUBIE JAK KTOS ROBI ZE MNIE BALONA. Moze ktos teraz załapie o co mi chodzilo. BOSZZZZZZZZZZ A do Cubusa weszlam obejrzec rzeczy, bo zainteresowala mnie taka niby wielka przecena. Czy to juz nie wolno wyrobic sobie wlasnego zdania, a potem je tu napisac??? Po co jest to forum>>> Chyba wlasnie po to, co zrobilam: krok 1 WESZLAM DO SKLEPU - krok 2 - OBEJRZALAM - krok 3 NAPISALAM POST. Mam nadzieje, że w końcu wyjaśniłam co bardziej niekumatym Paniom. Przepraszam za dosadność, ale naprawdę aż mnie zatkało jak przeczytałam te kilka postów. Czy Wy się aż tak identyfikujecie z marką, że tak ją bronicie? No iprzed czym? Skromnym zdaniem kilku forumek???? Odpowiedz Link Zgłoś
mampa2010 Re: odpowiem:bo poszukuje sztruksowejmarynarkiod2 01.02.10, 20:51 "chciałam dzis wziac marynarke sztruksowa chlopieca, wiszaca pod napisem 1/2 z 1/2 ceny, ale sie okazalo, ze "akurat ta marynarka nie, bo to jest nasza tajemnica, ktore rzeczy biora udzial w tej promocji" haloooo?! no to sobie darowalam" rozsmieszyl mnie twoj post, przeczytaj UWAZNIE co napisalas. Jasno z tego wynika, ze chcialas kupic ta marynarke. Jak dla mnie piszesz od rzeczy, nieslusznie obrazajac inne forumki. Wez cos na uspokojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
flora_palmieri Re: odpowiem:bo poszukuje sztruksowejmarynarkiod2 01.02.10, 21:23 Ja już nie mam sił.... Myślałam, że jasno piszę: CHCĘ KUPIĆ MARYNARKĘ SZTRUKSOWĄ OD PRAWIE 2 LAT, więc mam prawo szukać, a jak coś takiego nagle wpada w oko, to ją obejrzeć, bo to była pierwsza jaką przez te 2 lata zobaczyłam w sklepie, czaisz już? Dlatego zapytałam z ciekawości o cenę. Mam znowu tłumaczyć, że może za dwie dyszki to bym się nawet skusiła? To już napisała nawet jakaś inna koleżanka z forum, dokładnie rozumowała w cubusie jak ja. Ale po co mam pisać? I tak nie przyswoisz. To się fachowo nazywa wtórny analfabetyzm i od razu wyjaśnię, że Cie nie obrażam, bo to nie jest inwektywa (a teraz to był sarkazm). UFFFF To mój ostatni post w tym temacie, bo widzę, że naprawdę nie ma sensu dalej ciągnąć kompletnie jałowej wymiany bezsensownych tłumaczeń, jedynie się czepiasz i już. Pozdrawiam i żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
mampa2010 Re: odpowiem:bo poszukuje sztruksowejmarynarkiod2 01.02.10, 21:35 Bez komentarza, pomysl o psychoterapii. Na lekcje dobrych manier niestety juz dawno za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: odpowiem:bo poszukuje sztruksowejmarynarkiod2 02.02.10, 10:40 Sztruksową, śliczną marynarkę kupiłam synowi rok temu w Re, w H&M niedawno też widziałam. Około miesiaca temu były na wyprzedaży w sklepie internetowym Mariquity. Chyba za rzadko zaglądasz na forum Niepotrzebnie się az tak unosisz... Odpowiedz Link Zgłoś
marriposa Re: odpowiem:bo poszukuje sztruksowejmarynarkiod2 02.02.10, 11:25 marynarki sztruksowe są w na 100 w H&M, wczoraj w Zarze były brązowe przecenione tylko na ok 45 i nie wiem czy dostaniesz większy upust przez wykłócanie Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 31.01.10, 13:49 u nas(w Katowicach) Cubus-a zlikwidowali. Ciekawe dlaczego? Fakt faktem, że nie lubiłam tego sklepu i nigdy nic fajnego tam nie widziałam a ceny niewspółmierne do jakości i wzornictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 31.01.10, 14:06 Zawsze KappAhl, czasami C&A, H&M, Tesco i Cubus. Co do Zary mam mieszanie uczucia, kupiłam na I obniżce dresy i bluzeczki: dresy Ok, bluzeczki po kilku praniach zrobiły się szmatkowate, a tanie nie były . W Cubusie zwykle czekałam do wyprzedaży 3 w cenie 2, w tym roku na obecnej akcji 50/50 kupiłam jedynie chustki dla siebie, jeansy dla młodej oraz mnóstwo akcesoriów walentynkowych i z tego najbardziej się cieszę. Było kilka rzeczy w rozmiarówce od 122, na których zawiesiłabym oko, ale nie było już naszego rozmiaru (bluzy dresowe z granatowego weluru, futrzasta brązowa bluza rozpinana, sukienka satynowa, kurtka w kratkę granatowo-różowa). Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 01.02.10, 13:20 w tym sezonie - H&M i Cubus (myślę tu głównie o dzieciach - roczniak i 6-latka). Kappahl - słaba oferta w stos. do roku ubiegłego - ale cenowo napewno warto. Benetton - też kupiłam, ale ceny do najniższych nie nalezały - choć 70%. Tesco - nic mnie nie powaliło i odpuściałam sobie. Podobnie jak nie odwiedziłam na dłużej Zary, C&A (choć będę lada dzień i może coś wyhaczę). Na śląsku brak Mothercare, więc... Czekam jeszcze na obiżki w Coccodrillo - gdzie jedynie co mi odpowiada, to kombinezony dziecięce za psie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 01.02.10, 17:54 Sadze ze spektakularnosc wyprzedazy zalezy od płci i wieku dziecka. Kupowalam dla dziewczynek rozm. 98/104 i 140/146 i zawuwazyam ze dla mniejszej jest generalnie wiekszy wybór, nawet kilka dni po rozpoczeciu wyprzedazy, no i wzornictwo bardziej mi odpowiada. Starsza corka ma juz własne zdanie i coraz rzadziej trafiam w jej gust, poza tym jesli chodzi np.o spodnie musze szukac wersji slim, koniecznie z regulacja gumek w pasie, co przy rozmiarowce 140/146 graniczy z cudem... Dlatego tez jesli spodnie pasuja, kupuje w regularnej cenie. Reasumujac: H&M - masa ciuchów w przystepnych cenach. Po dokładnych przymiarkach w domu mialam dylemat co zwrocic z 3 siatek ubran, bo stwierdziłam ze przesadzilam... Kappahl u nas sie wlasnie otworzył, wiec oferta 50/50 okazała sie bardziej atrakcyjna cenowo niz w H&M a jesli chodzi o asortyment - duzy wybór, ale tylko dla młodszej córki. W C&A nic mi sie nie podobało, poza tym przeceny były na wybrane rzeczy. W Cocodrillo nic mi sie nie podoba, poza tym ich wyprzedaz to dla mnie ceny wyjsciowe w innych sklepach. Brak Mothercare, Cubus, Benetton, Zara, więc 'jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma' Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 01.02.10, 19:03 Dla mnie w Cubusie Zary nie lubię, do H&M nie dojechałam, na jakości reKidsa się zawiodłam, w KappAhlu i w Smyku kupiłam kilka sztuk (dla dwójki - 6cio latek i 3 latka). Co do jakości Cubusa -jeszcze na niczym się nie zawiodłam, a kupuję koszulki, bluzki, spodnie, kurtki, sukienki i spódniczki. Złapałam się nawet na takiej myśli, że ta koszulka to już mogłaby się skończyć, bo mi się w niej dziecko znudziło Nie skończyła się - wyrósł. Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: Gdzie wg Was sa najbardziej spektakularne... 01.02.10, 20:08 do Zary przestalam zagladac rok temu- bluzeczki,legginsy po dwoch- trzech praniach nadawaly sie do wyrzucenia. w zadnym ciuchu kupionym w innym sklepie nie wyskoczylo tyle mikro-dziurek co w ubraniach Zary. dla corci kupuje glownie w Cubusie (na wyprzedazy bo w sezonie ceny dosc wysokie maja-przynajmniej jak dla mnie).NIGDY sie nie zawiodlam-obecnie mlodsza kuzynka corci chodzi w tych ubrankach i nadal dobrze wygladaja.czesto tez kupuje w HM-czasami mozna cos wypatrzyc za przystepna cene. Re-kids- sporadycznie-przynajmniej w krk w sklepach maja maly wybor i kolorystyka nie zawsze mi odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś