miloja 31.01.10, 19:55 Witam! Chciałabym kupić używaną rzecz za kwotę ok 200 zł od...Sprzedawcy,który ma nowe konto,czyli nic nie kupił,nic nie sprzedał. Czy to nie strach ?Nie ma żadnych komentarzy,więc niewiadomo Proszę o odpowiedź.Jola. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 20:08 na dwoje babka wróżyła....z jednej strony każdy kiedyś zaczynał...z drugiej..kupiła u mnie babka z zerowym kontem ot tak sobie ..dla zabawy, zdziwiona, że mam pretensje, że nie zapłaciła...."bo przecież ludzie tak robią Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 21:15 to może podaj link to zobaczymy, a tak poza tym to często Ci którzy mają tysiące komentarzy częściej oszukują bo jeden negatyw im nie zaszkodzi a nowa osoba musi sobie zapunktować i zdobyć zaufanie. Jeśli aukcja nie jest jakaś podejrzana to zaryzykowała bym. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 21:22 Ja bym kupiła za pobraniem, obejrzała przy doręczycielu - jeśli ta rzecz nie odpowiadałby opisowi poprostu bym jej nie przyjęła. Odpowiedz Link Zgłoś
monia111175 Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 21:24 a ja mam na odwrót,kobieta wylicytowała spodnie u mnie w poniedziałek zeszły,czyli jutro bedzie tydzien-z zerowym kontem i do dzis kasy ani huhuhu,fakt napisała wczoraj ze przeleje kase jutro-- bo dzieci chore całe tydzien były(no cóż czekam)--a najlepsze jest to ze kobieta ma konto od 2007 roku--jak to mozliwe ze konto zerowe???? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 21:42 monia111175 napisała: > a ja mam na odwrót,kobieta wylicytowała spodnie u mnie w > poniedziałek zeszły,czyli jutro bedzie tydzien-z zerowym kontem i do > dzis kasy ani huhuhu,fakt napisała wczoraj ze przeleje kase jutro może to ta sama co u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: beata985!! 01.02.10, 07:58 to nie ta sama,już sprawdziłam, moja maod tego roku konto.... Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 21:23 ktoś musi być pierwszy, ja kupiłam kiedyś buty sportowe od takiego nowicjusza i się uśmiałam bo na drugi dzień paczka była w domu, a ja nawet jeszcze przelewu nie zrobiłam. Cóż było zrobić, szybko przelałam pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 21:49 Ja jak zaczynałam parę lat temu to pierwszą aukcja była sprzedażamplitunera za 500zł. Gosciu kupił i dosłownie w ciągu 3 dni dzwonił chyba z 20razy i sprawdzał co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
miloja Re: Allegro-pytanie o kupno 31.01.10, 22:15 oto ta aukcja: ssl.allegro.pl/item898320786_smerfy_akcesoria_wioska_smerfow.html a może coś zapytać sprzedającego? Odpowiedz Link Zgłoś
ola.rog Re: Allegro-pytanie o kupno 01.02.10, 08:08 Możesz spytać czy jest możliwość wysyłki za pobraniem, to chyba najbezpieczniejsza opcja w takiej sytuacji - możesz też dopłacić za sprawdzenia przesyłki przed odbiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulkaaa2 Re: Allegro-pytanie o kupno 01.02.10, 09:01 Wlaśnie spytam z ciekawości jak to jest z tą wysyłką za pobraniem....mój M twierdzi że kasę musisz dać przed otwarciem pudełka, po czym jak się okaże że coś jest nie tak to i tak pieniedzy nie zwraca, można jedynie spisać protokół i domagać się swego, ale kasa i tak pójdzie do sprzedającego. Czyli w/g mnie bez sensu-i tak finalnie jak ktoś się uprze to pozostaje tylko ciąganie się po sądach....Przynajmniej taką sytuację miał ostatnio w pracy z kurierem, który mówił że takie mają zasady.... Ja ostatnio też zaryzykowałam na Allu-kupiłam odkurzacz Electrolux Ultra Silencer za 200 zł-nowy ale bez gwarancji. Od zerowego sprzedawcy. Najpierw poprosiłam o real foto ( w aukcji było tylko katalogowe ) Facet przysłał chyba ze 20 wielkich zdjęć spakowanych w rar co pozwoliło mi dokładnie obejrzec sprzet. Zapytalam o możliwość przesyłki za pobraniem-zgodzil się bez problemu. W ogole byl w ciąglym kontakcie i meldował co i jak więc postanowiłam mu zaufać. Wpłaciłam w końcu kasę na konto, paczka dotarł na drugi dzień-wszystko w idealnym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: Allegro-pytanie o kupno 01.02.10, 20:55 A ja bym proponowała wysłać prośbę o dodatkowe zdjęcia i kilka pytań i sprawdzić czy zachowa się profesjonalnie. aukcja wygląda całkiem ok i opis również. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: Allegro-pytanie o kupno 01.02.10, 21:13 Ja ostatni się łamię czy kilku rzeczy nie sprzedać. Pierwszy byłby telefon za 700 zł, a jestem uczciwa jak kryształ Odpowiedz Link Zgłoś
miloja Re: Allegro-pytanie o kupno 01.02.10, 23:09 A jakie pytania sprawdzające można zadać? Odpowiedz Link Zgłoś