Dodaj do ulubionych

Ubranko dla noworodka

12.02.04, 16:59
Mój dzidziuś urodzi się na przełomie marca i kwietnia. Poradźcie, jakie mam
kupić ubranka, żeby dzidziuś kiedy będzie wychodził ze szpitala nie zmarzł.
I jeszcze jedno pytanie. Czy ubranka dla noworodka powinnam prać koniecznie w
płatkach mydlanych, czy można też w delikatnym proszku, np. Jelp, Lovela?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Ubranko dla noworodka 12.02.04, 17:09
      bosshek napisał:

> Mój dzidziuś urodzi się na przełomie marca i kwietnia. Poradźcie, jakie mam
      > kupić ubranka, żeby dzidziuś kiedy będzie wychodził ze szpitala nie zmarzł.

trudno cos doradzic. Mysle, ze lekki kombinezonik (moze sprobuj pozyczyc od
      kogos, bo na dlugo sie nie przyda pewnie) powinien byc OK. A jak bedzie w miare
      cieplo, to i w cieply pajacu (np. polarowym) mozesz dziecko przeniesc do
      samochodu i przykryc dodatkowo cieplym kocykiem. Ja z coreczka wychodzilam we
      wrzesniu, poznym wieczorem, bylo kilka stopni i mala ubralam w cieply pajac i
      owinelam kocem. Oczywiscie na glowie czapeczka.

> I jeszcze jedno pytanie. Czy ubranka dla noworodka powinnam prać koniecznie w
      > płatkach mydlanych, czy można też w delikatnym proszku, np. Jelp, Lovela?

Ja na pocz. pralam w plynie Lovela - wydaje mi sie, ze lepiej sie wyplukuje niz
      proszek. Platkow mydlanych nigdy nie uzywalam.

aga
      • ainer1 Re: Ubranko dla noworodka 12.02.04, 17:20
        Czesc!

Moj dzidzis ma termin na 15 marca, wszystko popralam w JELPIE i plukalam z 4
        razy smile plus zcesc dokupiona potem w platkach mydlanych leader price - 200 gr za
        2 zl, a jelp 600 g za 6,6 zl.
        Tez sie dlugo zatsanawialam co kupic do samochodu i pzrenoszenia - szukam
        polarowego pajaca z nozkami i kapturkiem i odwijanymi rekawkami (mmoge byc i
        jako zamkniete rekawki i mankieciki potem) W 5-10-15 jest za 39 zl taki, ale wg
        mnei za cieply, a w Smyku zas mi sie nie podobaly.
        Bede szukac jeszcze. Jak nie znajde to ubiore dziecko w:
        body, spiochy, na to cieply pajac - taki welurkowy i pzrykryje kocykiem z polara.
        Ale wolalabym miec taki kombinezonik cieplejszy na spacerki np c\do wozeczka do
        fotelika,

Renia + 36 tygodniowy Piotrus smile
    • aniapet Re: Ubranko dla noworodka 12.02.04, 18:47
      Urodziłam swojego maluszka w zeszłym roku pod koniec marca, ze szpitala
      przywieżlismy go w ciepłych spiochach, welurowym pajacyku, w cieplutkiej
      czapeczce, owinęłam małego ściśle w rożek, i jeszcze otuliłam kocykiem. Potem
      tak wychodziłam na spacer, mały cały czas i tak sobie spał.
      Co do ubranek - prałam od początku w proszku Lovela, płukałam w Jelpie, i było
      wszystko ok. Teraz mam Bobasa, i też nie narzekam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka