Dodaj do ulubionych

Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodniki?

24.02.04, 11:37
Jak w temacie, napiszcie proszę jak sobie radzą kółka Atlantico na naszych nieszczęsnych chodnikach i w terenie, bo oczywiście tego w sklepie nie sprawdzę. Głównie spacerujemy po mieście, ale czy jeśli wjadę tym wózkiem w gorszy teren to czy nie będe musiała go nieść na plecach wink
A może polecicie jakąś inną spacerówkę koniecznie z dużym siedziskiem, która dobrze się sprawuje na chodnikach.

Pozdrawiam
Olimpia
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 24.02.04, 12:54
      Hej! Ja jezdzilam atlantico po miescie i bylo calkiem niezle. Ten wozek ma jak
      na osmiokolowca wyjatkowo duze kolka i duze siedzisko. Nie jest to wozek do
      lasu i na laki. Ale na spacery po miescie calkiem fajny.

Pinik
    • sizi1 Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 24.02.04, 12:58
      Miałam ten sam problem kiedy kupowałam wózek. Kupowaliśmy u bezpośredniego
      dystrybutora (wiec trochę tych wózków tam sprzedają) i chyba ze 100 razy
      pytałam się Pani o te kółka. Ale ta zapewniała nas o tym, ze jedyne co ludzie
      zgłaszaja to to, ze kólka piszcza ale to wystarczy przeczyscic, naoliwic i po
      problemie. Jeszcze przy kasie i w poczatkowym okresie uzytkownaia nie miałam
      zaufania do tych kólek. Wózek mamy 1,5 roku, wyprowadzilismy sie na totalne
      obrzeza miasta (czyt. brak utwardzonych drog) i kółka sprawuja sie
      REWELACYJNIE. Jestesmy w szoku, nic sie nie dzieje, wozek prowadzi sie lekko i
      bez problemow. Troche on kosztuje ale jest warty tej ceny. Naprawde kółka nie
      są zadnym problemem, pomimo swego dość "skormnego wyglądu".
      • kaneta4 Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 24.02.04, 21:54
        Przepraszam bardzo, czy mogłabys napisać jakiego PegPerego używacie? Czy kółka
        są we wszystkich takie same? Ja chcę kupić spacerówkę VENECJA , która też jest
        na 8 kołach (nie za duże, wszystkie zwrotne, ale chyba z tworzywa, nie gumy).
        Nie wiesz może czy te kółka są podobne?
        • pinik Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 24.02.04, 22:29
          Hej!

Venezia ma znacznie mniejsze kolka. I mysle, ze z tymi moga byc nieraz problemy
          (czytalam juz tu o tym).

Pinik
    • squaw1 Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 25.02.04, 14:59
      Wg mnie wloskie wozki sa zbyt delikatne na polskie drogi, w pazdzierniku
      zeszlego roku kupilam PegPerego Venezie...i to byla tragedia, kazda najmniejsza
      dziura stanowila problem, musialam uwazac na male wystepy w chodniku, jezeli w
      pore nie zauwazylam wozek stawal deba doslownie, dobrze ze dziecko bylo
      przypiete pasami, po jednym dniu mialam go dosyc, nie wyobrazalam sobie nim
      jazdy po gorszym terenie. Na drugi dzien bieglam do sklepu wymieniac na inny,
      panie byly mile wiec udalo sie wymienic na ABC Designe na duzych pompowanych
      kolach, jest ciezki,ale bardzo stabilny, mocny i moge nim jezdzic po
      najwiekszych dziurach.Teraz na wozki patrze pod katem solidnej konstrukcji a
      nie wygladu
      Pozdrawiam
    • g273 Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 25.02.04, 17:53
      Witajcie, ja też zamęczam Forumowiczki o PP Atlantico i też mam watpliwości co
      do wygody tych kółek, bo chyba nie sa gumowe tylko piankowe no i troche małe.
      Ale mam jeszcze jedną wątpliwość, czy sprawdza się to siedzisko bez podnóżka
      tzn bez tego zakończenia metalowego jakie jest w innych spacerówkach??? Jak to
      jest w praktyce, czy dzidzia nie wisi z nogami w powietrzu, jak jeszcze nie
      sięga do tego plastiku na dole przy kołach???Wiem, że ten podnóżek bez metalu
      się reguluje, ale czy nie jest za krótki? Rozwiejcie moje wątpliwości...Z góry
      dziękuję Asia
      • oli77 Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 25.02.04, 22:39
        Jeśli chodzi o podnóżek to wydaje mi się że chyba nie będzie problemem. Moja siostra ma jakiś zwyczajny wózek, którego podnóżek wygląda podobnie jak w PP Atlantico. Ma 2,5 letniego synka i właśnie ostatnio stwierdziłam, że to rozsądne rozwiązanie, bo nóżki swobodnie sobie opierał o tą tzw. plastikową podstawkę. Ja mam do tej pory wózek z zakończeniem metalowym o którym chyba myślisz i właśnie jak dziecko jest troszkę większe, to zakończenie metalowe przeszkadzało by w opieraniu się nóżek na plastiku (chociaż tego plastiku w moim aktualnym wózku nie ma), więc chyba jednak dobrze, że nie ma takiego "ogranicznika". Ale to tylko moje rozmyślania. Może jednak wypowie się ktoś doświadczonywink
        Co do kółek to są rzeczywiście z pianki, ale tylko z zewnątrz, w środku guma-tak mi powiedział dzisiaj sprzedawca. I podobno te kółka to są jedne z większych w spacerówkach, nie porównuję oczywiście do dużych pompowanych, więc mam nadzieję, że się nie zawiodę.
        I wydawał mi się dobrze wyważony.

Pozdrawiam
        Olimpia
        • pinik Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 25.02.04, 22:45
          Hej!

jeszcze nie slyszalam, zeby ten podnozek sprawial problemy. Moj synek ma roczek
          i jeszcze nozki mu nie wystaja. To ze kolka sa takie jakie sa, sprawia, ze
          wozeczek jest lekki (sama przyjemnosc go wnosic po schodach). A amortyzacja w
          atlantico tez jest calkiem ok (lepsza niz np. w Pliko P3). Ja jezdzilam swoim
          po W-wie bez problemow. Natomiast w sobote bedac w Lodzi przejechal obok nas
          atlantico ze strasznie krzywymi kolami (zauwazylam, bo jechal z naprzeciwka).
          Zastanawiam sie, jak to sie moglo zdarzyc...

Pinik
    • osica Re: Kółka Peg Perego Atlantico na polskie chodnik 26.02.04, 10:52
      Dziewczyny,
      jak juz jestesmy przy kołach, to powiedzcie czy tym Atlantico mozna jechac w
      tył?? No wiecie, chodzi mi o to czym można go ciągnąć bez problemów w
      przeciwnym kierunku jazdy??? WIem, ze te podwójne koła czasami stwarzają
      problemy w tym względzie. Jak np. w BebeConfort. Coś tam się blokuje i nie
      można ciągnąć wózeczka....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka