Dodaj do ulubionych

ubranka lumpeksowe-jak odrożnić(np.na allegro?)

29.02.04, 09:07
Zwracam się do emam z pytaniem jak odróznić ubranka z lumpeksu....od ubranek
firmowych.
Wiem,że są jakieś typowe "lumpeksowe" firmy ciuszków nie do dostania w
Polsce.I wówczas wiadomo,że przyjechały z zagranicznych lumpeksów.
Albo ,że zmieniły się logo firm...np.h&m.
Prosiłabym o jakieś konketne nazwy.
Mój mąż uważa ,że allegro to wirtualny lumpeks i odradza kupowanie przez
internet.Ale mnie wydaje się, że są mamy,które sprzedają faktycznie ubranka
po swoich dzieciach ...a nie zajmują się handlem używanych ciuszków.
Ostatnio moja koleżanka zakupiła ubranka jeszcze śmierdzące "lumpeksem".....i
dlatego pytam może ktoś wie jak się tego ustrzec?
Obserwuj wątek
    • kaligardi1 Re: ubranka lumpeksowe-jak odrożnić(np.na allegro 29.02.04, 14:50
      Czasami naprawdę mozna znaleść fajną rzecz naprawdę po 1 dziecku.
      Proponuje Ci sprawdzic co osoba sprzedaje.Lumpeksowe ubranka to głownie
      angielskie,holenderskie,szweckie.Najprościej jest z H&M bo zmieniło się logo a
      na zdjęciu to widać.
      Jesli osoba sprzedaje wszystko od 1 miesiąca do 160 i dla chłopca i dla
      dziewczynki to dla mnie sprawa jest oczywista.
      Zapewniam Cię jednak ze są osoby sprzedające po swoich dzieciach.
      Ja kupiłam sliczną kurteczkę Wójcik za 1/4 ceny.
      Uważaj też na ceny nowych rzeczy.Zwykle są wyższe niż w sklepach.Sprawdziłam na
      przykładzie właśnie H&M.
      Pozdrawiam,Ola
      • renik.w Re: ubranka lumpeksowe-do kaligardi 29.02.04, 16:30
        kaligardi1 napisała:

Lumpeksowe ubranka to głownie
        > angielskie,holenderskie,szweckie.Najprościej jest z H&M bo zmieniło się logo
        a
        > na zdjęciu to widać.

Hej Olu
        Napisz mi proszę jaka jest różnica w logo hm - nie miałam o tym pojęcia , a
        kupuje często na allegro smile
        pozdrawiam
    • minutek1 Do kaligardi 29.02.04, 16:39
      Bardzo dziękuje za wskazówki...gdybys mogła wyjaśnić z tym logo h&m.
      Czy chiboggi to stare logo i stare rzeczy?
      Czy mogłabys podać jakies przykłady (nazwy )firm
      angielskich,holenderskich....itd.A czy amerykańskie też mogą być "lumpeksowe"?
      A jak byś mogła to na priv podać nick kogoś godnego polecenia z allegro ,kto
      spzedaje po swoich dzieciach...jak znasz oczywiście i możesz... dziękuję z góry
      i pozdrawiam Dorota
    • minutek1 Re: ubranka lumpeksowe-jak odrożnić(np.na allegro 05.03.04, 10:17
      Może jeszcze ktoś ma jakieś sugestie?prosze ..........
      • monia2000 Re: ubranka lumpeksowe-jak odrożnić(np.na allegro 05.03.04, 10:53
        A ja mam takie pytanko co do H&M. Znam nowe logo , ale u nas w sklepach z
        rzeczami dziecięcymi pojawiają się nowe ciuszki ze starymi logo (Chiboogi,
        Dubster). To czy są to podróby ? Czy w ogóle gdzieś w necie można sprawdzić ich
        obowiązujące kolekcje , albo są jakieś katalogi? Jestem z Zielonej Góry i u nas
        nie ma sklepu H&M, najbliższy jest we Frankfurcie , ale teraz dość drogo. Towar
        jednak się różni miedzy tym z Niemiec, a tym ze sklepu w Warszawie.
        Monika
        • kiranna Re: ubranka lumpeksowe-jak odrożnić(np.na allegro 05.03.04, 21:22
          monia2000 napisała:

> A ja mam takie pytanko co do H&M. Znam nowe logo , ale u nas w sklepach z
          > rzeczami dziecięcymi pojawiają się nowe ciuszki ze starymi logo (Chiboogi,
          > Dubster). To czy są to podróby ? Czy w ogóle gdzieś w necie można sprawdzić
          ich
          >
          > obowiązujące kolekcje , albo są jakieś katalogi? Jestem z Zielonej Góry i u
          nas
          >
          > nie ma sklepu H&M, najbliższy jest we Frankfurcie , ale teraz dość drogo.
          Towar
          >
          > jednak się różni miedzy tym z Niemiec, a tym ze sklepu w Warszawie.
          > Monika

Do Polski moga trafiac modele z poprzednich sezonow, stad pewnie roznice w
          kolekcjach. Raczej malo prawdopodobne, zeby w sklepie firmowym pojawily sie
          podrobki. A w ogole sa podrobki tej firmy? Pytam z ciekawosci...
          pzdr. smile
    • neronka Re: ubranka lumpeksowe-jak odrożnić(np.na allegro 05.03.04, 15:58
      Cześc
      Powiem szczerze że często kupuję dzieciom i sprzedaję po swoich dzieciach
      rzeczy na allegro i nie wiem jak odróżnić stare logo H@M od nowego.....
      Przecież nawet jeśli kupimy coś ze starym logo to nie mamy pewności że to rzecz
      z lumpeksu? Może ta osoba kupiła ją swojemu dziecku już dośc dawno- np. rok czy
      2 lata temu.
      Ja z kupna na allegro jestem raczej zadowolona. Trzeba dobrze oglądać zdjęcia i
      czytać opisy. Poza tym sprawdzić czy osoba rzeczywiście sprzedaje po swoim
      dziecku i tyle.
    • aniutek Re: ubranka lumpeksowe-jak odrożnić(np.na allegro 06.03.04, 02:00
      hmmm zadam moze glupie pytanie ale....
      skoro kupuje sie rzeczy uzywane to co za roznica czy sa z lumpexu czy od osoby prywatnej?
      tylko pytam, doswiadczenie w tej kwestii mam raczej zerowe, na allegro do tej pory kupowalam tylko
      stare ( czyt antyczne ) meble, lampki, ksiazki etc
      • minutek1 do aniutek 06.03.04, 08:11
        Wiesz co dla mnie ogrpmna kupić używane firmowe ubranka w ,którym chodziło
        dziecko jakieś mamy np.z forum czy jakiejkolwiek innej mamy(nawet gdyby to było
        jeszcze po ich kuzynach czy znajomych czyli nawet po trójce czy czwórce dzieci).
        A co innegi kupic ubranko śmierdzące lumpeksem zapachem do dezynfekcji ,które
        przeleżało kilka lat np.w składach odzieży używanej i "handlary" na allegro
        sprzedają jako super firmowe po swoich dzieciach i nie znaczy, że to
        pojedyńcze sztuki np.ktoś wszedł do lumpeksu zobaczył coś ładnego kupił swojemu
        dziecku ,które w tym pochodziło....i teraz odsprzedaje....tylko po prostu
        ciuchy bierze z hurtowni używanych ciuchów czy wystawek na zagranicą i tu nimi
        po prostu handluje.....
        Każdy może zarabiac jak chce ...ale rozumiesz chodzi o to ,że jak ktoś idzie
        do lumpeksu to na coś się decuduje i jest wówczas tego świadomy(podjął decyzje
        o kupnie fajnego ciucha w lumpeksie)...a co innego jak spodziewasz się
        firmowego ciuszka po dziecku jakies mamy ..a dostajesz .....hmmmmm nawet
        nieodśmierdzone ciuszki.
        Teraz po wyjaśnieniach niektórych mam wiem chociaż na co zwracać uwagę kupując
        przez internet...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka