dorotatop 12.05.10, 18:03 jak w temacie ja sama nie wiem mam dzieci w wieku 2 i 4 lata i w kropce wiec pytam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 00:24 Może Lego Duplo? Powinno zainteresowac i 2 i 4-letnie dziecko. Moja niespełna 4-latka dostanie własnie z Duplo autobus. Poza tym pet shopy, ksiązki, grę "Madry zamek". Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 00:36 A ja się zasugeruję wątkiem "Niebanalne zabawki..." i kupię coś mądrego i fajnego dla mojego 5,5 latka. Dobrze, że taki wątek powstał, bo mam "dziurę" na rynku. Samochody jakoś go nie ciągną, zresztą ile można, smoków i dinozaurów ma od groma, lego (zawsze dobre) ale już też troche się nudzi... i tak za duży na "dziecinne" zabaweczki, a za mały na coś poważniejszego. Więc coś z tego wątku. Chociaż mój to z pudełka plasteliny miałby super radochę! I książkę, też zasugerowana w jakimś wcześniejszym wątku, taka juz nie bajkę, a jeszcze nie za poważną Córci jeszcze nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 09:53 My hulajnogę i jakiś zestaw ciastoliny. Dla 5,5 książka to może Wielka Księga Piktogramów - rodzic czyta słowa a dziecko obrazki Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 16.05.10, 08:28 Zainteresowała mnie ta Wielka Księga Piktogramów. Gdzie to można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: może tutaj:) 16.05.10, 13:46 A może tutaj: ll.com.pl/product_reviews.php/cPath/7/products_id/4987?osCsid=152928d4032ac9e83733b3484c9e733c Chwilowo brak towaru jest, ale może w jakiejś księgarni jeszcze mają Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: może tutaj:) 16.05.10, 18:16 no właśnie wszędzie przeszukałam, allegro też, ale nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: może tutaj:) 17.05.10, 14:53 ja widziałam ją dziś w jakiejś księgarni na wystawie może tez popytaj - czasami mają jeszcze coś na stanie lub w hurtowni. Podobno niebawem mają wznowić nakład Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Strona wydawcy 18.05.10, 19:35 Może zajrzyj na stronę wydawcy co jakiś czas albo spytaj czy wznowią nakład: www.olesiejuk.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 07:17 a ja chce kupic Majeczce takie cudo Centrum zabawy Zamek W Auchan jest w prmocji za 52 zł Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 mariolkka 14.05.10, 12:21 zmniejsz proszę sygnaturkę: forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: mariolkka 14.05.10, 14:00 ja jak zwykle ksiażki, zabawek nie mamy gdzie układac . Do tego wyjazd do kina 3D. W zasadzie jesteśmy na etapie wysprzedawania duplo na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 09:47 a ja wbrew połowie rodziny zamierzam kupić córce laufrada mała ma 2 lata i 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 09:57 A co oni tacy przeciwni? Mi ostatnio pewna Pani zarzuciła, że męczę dziecko na tym rowerku bo go na pewno nóżki bolą No tak się biedak męczy, że mam cyrki kiedy do domu mamy wracać i nie chce się od tego przedmiotu tortur oderwać Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 10:47 bo jak zawsze wszyscy wiedzą najlepiej a, że mam na pieńku z teściami to kupię ten rower choćbym miała sama na nim jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 10:21 Mój maluch najbardziej z ostatnio kupionych zabawek (pomijam laufrada bo ten jest poza konkurencją) polubił zestaw narzedzi dla dzieci. Kupilismy taki zielony zestaw firmy Bosch : śruby, śrubokręty, piły, klucze a przebojem była wiertarka na beterie,którą można wkręcać te śruby (można ją było kupic osobno). Mały na jej punkcie długo miał bzika Miał, bo jak ze wszystkim po około miesiącu znudziło mu się, ale po prawdzie:codziennie do tych narzędzi zagląda. Zapłaciliśmy na wyprzedaży w Kauflandzie - 25 zł.(za zestaw), ostatnio widziałam takie w Realu za ok.100 zł. więc trochę drogie Wiedzieliśmy, że maluch to polubi, bo chętnie z tatą siedzi przy skrzynce z narzędziami i miał taki swój mini, króciutki śrubokręcik którym reperował wciąż swój jeździk. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 10:49 Nic nie kupuje. Kupuje po prostu na bierzaco to, co wydaje mi sie, ze jej potrzeba. Wiec moze akurat bedzie to na dzien dziecka, a moze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 12:06 4-latka dostanie tabliczkę na drzwi z imieniem zrobioną przeze mnie z filcu - bardzo chce taką mieć. Plus tradycyjnie wyjście z nami do pizzerii i na festyn, spędzimy cały dzień tak, jak ona lubi Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 12:49 Nic materialnego nie kupuję, dzieci niedawno dostały rowery. Ale żeby nie było źle, to jedziemy ze znajomymi i dziećmi oczywiście na wycieczkę, jeden dzień spędzimy w Rabkolandzie, więc to będzie atrakcja dla dzieci, a poza tym organizuję "garden party" dla dzieci i ich kolegów i koleżanek z sąsiedztwa z czekoladową fontanną i domowej roboty słodyczami (min. takie PRL-owskie przysmaki jak blok czy "szyszki"), zabawami w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_lucy Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 14:06 3,5 dostanie rowerek zwykły, a 2 latka laufrada - własnie znalazłam opinie na forum i wpadłam po uszy Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 15:09 Nie kupuje zadnych prezentow - dzien spedzamy rodzinnie, ale robiac cos cos corka sama wybrala - zazwyczaj prosi o ulubione zarcie na miescie i wesole miasteczko. Podobnie obchodzimy dzien matki, ojca, babci, etc. - bez prezentow, ale spedzajac go aktywnie razem. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 15:48 Ja kupię chyba tablicę stojącą z Ikei i pójdziemy na przedstawienie dla dzieci w teatrze. Od dziadków chyba jakiś zestaw ciastoliny, od drugich kuchnia lub zestaw narzędzi lub pseudolaptop. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 13.05.10, 21:39 Mój sobie zażyczył wyprawę do dinoparku oraz do muzeum pradawnych zwierząt Więc będzie wypad do dinoparku w Łebie jedno, dwu czy trzydniowy, ile będzie trzeba. Natomiast od roku również męczy nas o rolki więc dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 14.05.10, 07:48 POjedziemy do Dino parku(mam 10 min),na lody i inne atrakcje.Zabawek ma za dużo.Jeśli nie będzie pogody to do kina lub teatru lalek,może do Sali zabaw-zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 14.05.10, 09:34 Nie wiem, czy kupujemy. Syn dostał już prezent od dziadka-rower, od rodzicow męza dostanie hulajnoge trojkolową, od chrzestnej jakieś gadżet do basenu- pompowany delfin, czy coś takiego, chrzestny tez coś kupi. W zasadzie wszystko ma - latem najchętniej bawi się na dworze, w piaskownicy ( ma pełno zabawek do piasku), na rowerku (ma), jeździku, spaceruje. Auta się w domu nie mieszczą, no chyba że grę jakąś fajna kupimy dla takiego malucha. Ale nie przejmuję się specjalnie. Syn dostaje mnóstwo rzeczy od nas bez okazji, więc nie napinam sie że na dzień dziecka musze kupić. Zresztą on ma dwa lata i naprawdę ma w nosie czu 1 czerwca jest dzień dziecka czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
donsebastian [...] 14.05.10, 11:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin donsebastian-reklama????? 14.05.10, 11:39 reklama??? W dodatku tak mało sprytnie wpleciona. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Oczywiście, 14.05.10, 11:47 że reklama. Już wycięłam. Ten pa n tylko takie posty pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 14.05.10, 11:59 mamy w planach zrobić dla dzieci huśtawkę, piaskownice i zjeżdżalnię, jeśli coś uda się skończyć na Dzień Dziecka, będzie super a jeśli nie, może zorganizujemy jakieś wyjście na festyn czy wycieczkę dokądś. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_64 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 21.05.10, 23:12 a ja kupię tutaj www.tropek.pl/ coś fisher price bo to sprawdzona firma Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 14.05.10, 14:11 Idziemy do teatrzyku dziecięcego, oprócz tego albo laufrad albo nie wiemy co... Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 14.05.10, 14:20 My spędzimy ciekawie dzień, mam nadzieję na ładną pogodę to pojedziemy do ZOO w Chorzowie i tam chyba blisko jest Wesołe Miasteczko, wiadomo, jakieś lody, może "pamiątki". Wkrótce po Dniu Dziecka moja córka ma urodziny więc w tym okresie i tak ma dużo prezentów, jeszcze nie wiem co jej kupimy choć mam pomysł to mąż jest nie do końca przekonany A synek 2,5 roku nie wie co to za Święto i wystarczy mu zabawa z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 14.05.10, 16:10 Dla starszego chyba 'Był sobie człowiek'. Tak mnie ostatnio natchnęło w empiku. Ale jeszcze nie wiem - to bajki, a jak wiadomo dzieci nie powinny zbyt długo przesiadywac przed tv. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 co to za dziwny zwyzaj , zeby w OKAZJE kupowac 14.05.10, 18:29 czy to znaczy, ze nie kupujecie nic dzieciom bez okazji? jak byscie przyjely te metode to nie mialybyscie klopotu w dni specjalnych okazji bo wiedzialysbyscie lepiej co dziecko lubi/zbiera/kolekcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: co to za dziwny zwyzaj , zeby w OKAZJE kupowa 14.05.10, 20:17 lilka69 napisała: > czy to znaczy, ze nie kupujecie nic dzieciom bez okazji? bez okazji kupujemy drobiazgi. > > jak byscie przyjely te metode to nie mialybyscie klopotu w dni specjalnych > okazji bo wiedzialysbyscie lepiej co dziecko lubi/zbiera/kolekcjonuje Wierz mi, wiem bardzo dobrze, co kupić moim dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 agni 14.05.10, 21:04 piszesz, ze wiesz bardzo dobrze co kupowac swoim dzieciom a chcesz kupowac prawie 4-latce autobus DUPLO??? przeciez w tym wieku przecietne dziecko bawiace sie LEGO sklada konstrukcje na przykladzie dolaczanych ksiazeczek i tworzy wlasne. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: agni 14.05.10, 21:16 > piszesz, ze wiesz bardzo dobrze co kupowac swoim dzieciom a chcesz kupowac > prawie 4-latce autobus DUPLO??? > a może to dziecko po prostu woli duplo? moja na przykład woli budować z duplo niż lego, lego sobie leży nieruszane i czeka na swoją porę... Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: 14.05.10, 21:28 chcę jechać z synem do Juraparku - czyli parku z dinozaurami, może nie w dzień dziecka ale w długi weekend. Na dzień dziecka ode mnie dostanie jakiś upominek typu lego binicle, a reszta to wyjazd. Zabawek ma tyle, że wolę go zabrać gdzieś na wycieczkę, do ciekawego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: agni 15.05.10, 00:49 lilka69 napisała: > piszesz, ze wiesz bardzo dobrze co kupowac swoim dzieciom a chcesz kupowac > prawie 4-latce autobus DUPLO??? Oczywiście, że tak. Wiem, czym sie lubia bawic moje dzieci, wiem, że lubia rózne pojazdy, chocby do wożenia pet shopów, wiem, ze chociaz mamy Lego belville i Creator, to dziewczyny codziennie buduja fajne konstrukcje z Duplo. > przeciez w tym wieku przecietne dziecko bawiace sie LEGO sklada konstrukcje na > przykladzie dolaczanych ksiazeczek i tworzy wlasne. A co ma piernik do wiatraka? Mamy juz bardzo duzo zwykłych "budowlanych" Duplo, jak również Lego Creator (którymi najmlodsza córka akurat bawi sie jeszcze sporadycznie). Wszystkie Nie widze powodu, by dokupowac więcej klocków tego samego rodzaju, a akurat autobusu jeszcze nie mamy. Nie bardzo w ogóle rozumiem twoje zdziwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: co to za dziwny zwyzaj , zeby w OKAZJE kupowa 16.05.10, 00:41 Czemu przyjęłaś założenie, że prezenty to tylko 'z okazji'? Przecież to, że na urodziny czy Mikołaja jest prezent, nie znaczy, że poza tymi datami nigdy nie kupuję dzieciom zabawek. Ale skoro już o tym mowa: uważam, że jak dziecko za często jest obsypywane prezentami bez okazji, to prezenty dziecku powszednieją, i nie cieszy się z nich tak, jak by mógł się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Kupujemy :) 16.05.10, 00:57 Lalka Barbie podwodna tajemnica, lalka Barbie Księzniczka na ziarnku grochu, gra edukacyjna poczta. Takie były życzenia i nie szkodzi, ze to już chyba 15-sta Barbie. Ważne, że dziecko będzie szczęsliwe Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkalis25 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 15.05.10, 07:27 witam nasza Ania pojedzie z nami do Rabki jeśli pogoda dopisze możliwe ze wpadniemy też po drodze do skansenu z ciufkami w Chabówce zabawek raczej nie dostanie 8 maja miała urodzinki wiec już sie w nie troszke obłowiła POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Raczej nic 15.05.10, 08:22 Moje dziecię ma 3,5 roku i nie bardzo się orientuje, że jest jakiś Dzień Dziecka. W przedszkolu pewnie coś dostaną. Zabawek ma full, wciąż je wyrzucam, sprzedaję, rozdaję itp. Rowerek ma, książek pełne półki. Ubranka wychodzą z szafy. Słodycze ma kiedy chce. Szkoda kasy i zachodu. Poza tym tego dnia pracuję. Nie wykluczam wyjścia gdzieś lub jakiegoś kulkolandu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleosochozi Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 15.05.10, 21:26 Dostanie laufrada bo już czas najwyższy odciążyć mnie od ciągłego łażenia za nim pchającym swoja spacerówkę. Ale gdyby nie to, to bym mu uzupełniła klocki o kolejny komplet, bo brakuje trochę tych części-torów do puszczania resoraków. Ma rok i 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia79a Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 16.05.10, 20:08 nasz prawie trzylatek dostał komplet bajek o Kreciku i już są "w obiegu"- korzysta cała rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
donsebastian Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 17.05.10, 12:52 Ostatnio dla 4 letniego dziecka kupiłem coś takiego www.2future.pl/Produkt/488/polawiacz_slodyczy mogę powiedzieć tyle jest wniebowzięty Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: nie kupuje nic 18.05.10, 10:19 ja też nic nie kupuję, bez przesady, gwiazdka, zajączek, urodziny, imieniny, dzień dziecka, mikołaj, bez przesady. Idziemy jak zwykle na fajny spacer, może do palmiarni lub ogrodu botanicznego i na frytki czy pizzę Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 17.05.10, 13:21 chyba kupię ze dwie płyty Putumayo al ejeszcze nei zdecydowałam które to będa na pewno jedną z serii Dreamland, waham się nad druga czy reggae czy może cos brazylijskiego czy z Karaibów może Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamig27 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 25.05.10, 11:53 Mam 4 nowe nieużywane płyty Putumayo: Caribbean Playground French Playground Folk Playground Sing Along with Putumayo W razie czego proszę o kontakt na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka19 Re: dzień dziecka jaki prezent kupujecie ?? 17.05.10, 22:39 Moim synkom już kupiłam jeden prezent a mianowicie królika miniaturkę.Są zachwyceni.A na ten dzień dostaną jeszcze bramkę do gry w piłkę nożną taką niedużą 100 cm x 60, piłkę do gry i słodycze Odpowiedz Link Zgłoś