red13 11.02.03, 14:24 Skoro i tak zostałam zdemaskowana na forum jako rzecznik prasowy UM, postanowiłam poprosić o zgodę na oficjalną obecność urzędu na forum. Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowana. Pozdrawiam. Magdalena Łuczak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anex Re: rzecznik na forum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 14:17 nieładnie jak pracownik urzędu, odpowiedzialny do tego za informowanie, ukrywa się na forum internetowym pod różnymi nick'ami i uprawia w godzinach pracy w imieniu władzy "nie-obiektywną" propagandę :( gdzie tu obiektywizm, gdzie przyzwoitość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red13 Re: rzecznik na forum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 10:21 Ale o co chodzi, bo chyba nie zrozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: rzecznik na forum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 12:55 zachowuje się pani, pani Magdo jak prawdziwy rzecznik. jak pytanie jest niewygodne, to "nie wiem o co chodzi" - dobre i to, a w każdym razie lepsze niż "poproszę o następne pytanie" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: rzecznik na forum 14.02.03, 12:56 Droga Pani Magdo- lubie Panią, gdy Pani żartuje. Pozdrawiam "walentynkowo":-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: rzecznik na forum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 02:53 hmm.....sztuczne i wymuszone tak samo jak wywiady :(( Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: rzecznik na forum 15.02.03, 23:08 Szkoda, że się Pani zdemaskowała - teraz nie będzie można powiedzieć, że UM Legionowo ma w d.... opinię mieszkańców. Ale faux pass Pani Magdo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erd Re: rzecznik na forum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 23:45 To że rzecznik miasta jest na forum i pod różnymi nickami "sieje" propagandę nie znaczy, że Urząd Miasta nie ma opinii mieszkańcw w d.... - bo ja mam wrażenie, że póki co to własnie ma :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: rzecznik na forum IP: *.ssmb.com 14.08.03, 12:34 > Skoro i tak zostałam zdemaskowana na forum jako rzecznik prasowy UM, > postanowiłam poprosić o zgodę na oficjalną obecność urzędu na forum. Mam > nadzieję, że nie zostanę zlinczowana. Pozdrawiam. Magdalena Łuczak. pozwolilem sobie odswiezyc temat, jak widac po ostatnich postach nie trzeba byc zdemaskowywana zeby powiedziec ze sie jest rzecznikiem miasta, jak widac to nie wstyd :)))) zeby byc wporzadku co do reszty forum musze przyznac ze troche znam Pania Magde, takze osobiscie i moze to wplywa na moja ocene ale takiego podejscia jakie zaprezentowala w ciagu 2 dni mi brakowalo u poprzedniej rzecznik, odniosla sie do spraw kontrowersyjnych i takich ktore potrzebowaly wyjasnienia, nie we wszystkie chce sie wierzyc jak sprawa z ogrodkiem w rynku, ale mozliwe ze to typowe polskie szukanie dziury w calym oraz weszenie afer lub poprostu niechec do niektórych osob zasiadajacych w UM. jesli utrzyma sie profesjonalny ton wypowiedzi bez zaangazowania osobistej nadgorliwosci jaką sie charakteryzowala poprzedniczka to bedzie rewelacja pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt pytanie 14.08.03, 14:12 Korzystając z obecności Pani Magdy, zapytam o przedłużenie ulicy Wrzosowej z bukowca w stronę wiaduktu. Czy prace nad tą ulicą są przewidziane jeszcze na ten rok (coś tu się dzieje ale jakoś tak nie mrawo, od czasu do czasu jakaś koparka przyjedzie pogrzebie, pogrzebie i pojedzie) czy dopiero w przyszłym roku? No i czy to przedłużenie na razie zakończy się przy wiadukcie (celem zrobienia obiazdów podczas remontu drogi krajowej i wiaduktu) czy może zostanie pociagnięta gdzieś dalej? A drugie pytanie też związane z terenem byłych koszarów wojskowych, to czy w najbliższym czasie jest planowana budowa czegoś na tym terenie. Dokładnie chodzi mi właśnie o ten teren od torów do powiedzmy ulicy Słonecznej. Za Słoneczną buduje się teraz osiedle domków jednorodzinnych. A czy na tym terenie od torów też jest planowana w przyszłości zabudowa takich domków, czy może miasto ma zamiar tam coś innego usytuowac? Jednym słowem, po przedłużeniu ulicy Wrzosowej pod wiadukt, jakie bedzie przeznaczenie gruntów leżących w bezpośredniej bliskości tego nowego odcinka drogi, czy cos wiadomo na ten temat, czy nic kompletnie? Oj zamieszałem troche :) Nie wem też czy pani rzecznik zajmuje się takimi sprawami, ale może będzie w stanie odpowiedzieć znajdując się bliżej tych wszystkich spraw, niż ja, szary obywatel :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: pytanie IP: *.ssmb.com 14.08.03, 14:28 > A drugie pytanie też związane z terenem byłych koszarów wojskowych, to czy w > najbliższym czasie jest planowana budowa czegoś na tym terenie. Dokładnie > chodzi mi właśnie o ten teren od torów do powiedzmy ulicy Słonecznej. Za > Słoneczną buduje się teraz osiedle domków jednorodzinnych. A czy na tym terenie > od torów też jest planowana w przyszłości zabudowa takich domków, czy może > miasto ma zamiar tam coś innego usytuowac? Jednym słowem, po przedłużeniu ulicy > > Wrzosowej pod wiadukt, jakie bedzie przeznaczenie gruntów leżących w > bezpośredniej bliskości tego nowego odcinka drogi, czy cos wiadomo na ten > temat, czy nic kompletnie? Oj zamieszałem troche :) > > Nie wem też czy pani rzecznik zajmuje się takimi sprawami, ale może będzie w > stanie odpowiedzieć znajdując się bliżej tych wszystkich spraw, niż ja, szary > obywatel :) oj oj nie jestem pewien ale chyba zapytujesz sie niewlasciwej osoby o przeznaczenie tych gruntow, nie wiem jak w tej chwili ale do niedawna byla to wlasnosc Wojskowej Agencji Mienia czy jakos tak, jesli nie kupil tego nikt prywatny tak jak terenow pod osiedle domkow jednorodzinnych to nie sadze zeby kupila go gmina lub miasto. ale zawsze jest mozliwosc ze sie myle:)) Peter Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: pytanie 15.08.03, 23:47 Teren ten faktycznie byl/jest wlasnoscia AMW. I niestety nie mozna na nim wybudowac zadnych domkow czy jakijkolwiek innej zabudowy mieszkaniowej. Teren przeznaczony jest pod funkcje magazynowe i produkcyjne... niestety. Natomiast jesli chodzi o sama Wrzosowa to kiedys widzialem, ze ma byc przedluzona az do koszarowcow na Kozlowce. Tylko nie bardzo rozumialem co po drodze mialo sie stac z jednostka wojskowa. No i planowane bylo polaczenie z przejazem kolejowym na ul. Kolejowa. WiTEK Odpowiedz Link Zgłoś
magda_kielczyk Re: pytanie 16.08.03, 20:36 kwitkows napisał: > Teren ten faktycznie byl/jest wlasnoscia AMW. I niestety nie mozna na nim wybud > owac zadnych domkow czy jakijkolwiek innej zabudowy mieszkaniowej. Teren przezn > aczony jest pod funkcje magazynowe i produkcyjne... niestety. Faktycznie teren należy do WAM, ale niewykluczone, że miasto porozumie się z Agencją odnoścnie przejęcia go (i paru innych WAM-owskich działek). Przeznaczony może być również na usługi, a generalnie prowadzona tam działalność musi być nieuciążliwa dla mieszkańców, bo byłaby w bezpośredniej bliskości osiedla bloków. > Natomiast jesli chodzi o sama Wrzosowa to kiedys widzialem, ze ma byc przedluzo > na az do koszarowcow na Kozlowce. Tylko nie bardzo rozumialem co po drodze mial > o sie stac z jednostka wojskowa. No i planowane bylo polaczenie z przejazem kol > ejowym na ul. Kolejowa. > > WiTEK Obawiam się, że w tym roku już nie zdążymy dokończyć wrzosowej, ale być może się mylę - sprawdzę to w poniedziałek w Wydziale Inwestycji w Urzędzie. A co do przeciągnięcia ulicy do Kozłówki - jednostka nie ma tu nic do rzeczy, bo wzdłuż torów jest wystarczająco dużo miejsca. Pozdrawiam Magda Kielczyk Odpowiedz Link Zgłoś