• Gość: dlaczego? Re: Dżinsy IP: 213.25.67.* 20.05.10, 13:58
      a ja się zastanawiam, kto tak nienawidzi kobiet, że na siłę wciska wszystkie w rurki. nie jestem gruba ale wysportowana a dżinsów w tym fasonie zazwyczaj nie wsunę powyżej kolan >< doszło do tego, że wchodząc do sklepu na dzień dobry zadaję pytanie "czy dostanę spodnie, które nie są rurkami?"... panie patrzą się jak na kosmitkę. a przecież to nie jest fason dla każdego (przynajmniej moim zdaniem), większość z nas nie ma 180cm wzrostu i wymiarów 80-60-80
    • Gość: Leciwy Re: Dżinsy IP: *.umcs.lublin.pl 20.05.10, 14:04
      Kiedys dzinsy Levisy konkretnie, wystarczaly na 7-10 lat. Poza tym, kosztowaly w Peweksie odpowienik pensji, czyli tak, jakby dzisiaj kosztowaly 3500-4000 zl. I czesto kupowalo sie je spod lady albo stalo w kolejce. Wiec nie pieprzcie, ze 250 zl za dzinsy to duzo. wink
      • Gość: kolo Re: Dżinsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.12, 16:07
        Ale kiedys pensja to bylo 10-15$ a teraz 10-15$ to na pewno nie 3500-4500PLN.
        Totez nie pieprz ze te szmaty sa tanie tongue_out
    • Gość: extrafresh Re: Dżinsy IP: 213.77.28.* 20.05.10, 14:09
      Tylko GAP.
    • Gość: ewa Re: Dżinsy IP: *.ver.abpl.pl 20.05.10, 14:11
      Od kilku lat kupuję jeansy w greenpoint.Ja gustuj ew tych nie przecieranych, ciemnogrnatowych lub grafitowych przeszywanych jasną nitką. Mają przystepne ceny,(za ostatnią parę, w prostym kroju jednolity ciemny niebieski zapłaciłam 139 zł) super krój i nie rozlatuja się mimo częstej eksploatacjiwinkI do tego nie muszę ich skracac.
    • iamhier Re: Dżinsy 20.05.10, 15:16
      Jeszcze dżinsy w Polsce to jako siako,ale reszta normalnych ciuchów, a już w szczególności sukienek i spódnic szyta jest na krótko tylko dla pań o dużych rozmiarach.Tylko one mają prawo pokazywać nogi,reszta nie.

Nie ma tez miniówek dżinsowych.....Wiadomo pasztety rzadko się w to ubiorą.....
    • Gość: jona Re: Dżinsy IP: 94.72.94.* 20.05.10, 15:23
      ale takich normalnych dżinsów, żeby nie wisiały na psitczynie , to już chyba nie kupię
    • Gość: jesli chodzi o jak Re: Dżinsy IP: *.xdsl.centertel.pl 20.05.10, 15:55
      to wszytko zalezy od gramatury materiału. Levi'sy mimo śa i tak relatywnie dobrej jakosci w porównaniu do Lee i wranglerów( to ejst dpiero badziestwo 3 razy drozsze niz z H&m, materiał gorszy niz Big star_)) Levi's na stronie interneowej podawła kiedys np ile uncojwa jest to bawałna ( grubosc materiału) Naprawde da rade kupic dobre levisy uszyte na rynek europejski tylko trzeba szukac tych wykonanych z grubszego denimu. w ciemno mozna polecic włoskie marki np. Diesel albo Replay. Z tanszych kiedys Lee Cooper jest przywoity. Krój kroej ale tak naprawde wszytko rozbija sie o szycie i o grubosc materiału na to zwracajcie uwage a nie na metke. Niektóre markowe jeansy sa gorsze niz turecki z bazaru . Aczkowliek z tych markowych ta jak pisałem Levi's,, Diesel, Replay, Evissu, roba dobrych drelich. Z tanszych to tutecki Redstar ma materiał lepszy niz Hugo boss który ejst 5 razy drozszy smile Polskie bIg stary zcasem tez maja przyzwoity materiał ale ich wyglad jakos mnie nie przekonuje
    • rosolina Re: Dżinsy 20.05.10, 15:59
      Męskie dżinsy heavy duty trzeba sobie przez kumpli załatwić w Teksasie. I krój odpowiedni i jakość, i cena. Nawet prezydenci US tak to robią.
    • Gość: q-ku Re: Dżinsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:17
      najporządniejsze klasyczne dżinsy sprzedaje Pierre Cardin

prosty klasyczny krój, dobra jakość
      drogawe
    • Gość: Gosc z San Franci Re: Dżinsy IP: *.hfc.comcastbusiness.net 20.05.10, 16:56
      GAP dobry jeans? W USA GAP jest uwazany za tanie badziewie dla nastolatkow. Ich denim jest znacznie cienszy niz Levis'a. Wrangler jest znacznie gorszej jakosci niz Levis - zarowno denim jak i szycie. Lee, na rynku w ilosciah sladowych.
    • Gość: suede Re: Dżinsy IP: *.chello.pl 20.05.10, 19:46
      najlepsze dzinsy są zrobione ze sztruksu
    • Gość: ml Re: Dżinsy IP: *.ed.shawcable.net 21.05.10, 04:10
      GAP nosze Gapa od ladnych paru lat i tylko te spodnie sie trzymaja mam ich pare sztuk i moge powiedziec ze sa super pralka i suszarka i wytrzymuja spokojnie 2-3 lata
      • Gość: gemma Re: Dżinsy IP: *.pgom.pl 21.05.10, 11:46
        kupiłam Levisa w Stanach i zdecydowanie są to najlepsze jakościowo dżinsy w mojej szafie, a cena "tam" dużo niższa niż "tu".
        Nie polecam spodni z H&M, bardzo szybko przecierają się i wypychają kolana, jakościowa beznadzieja.
    • Gość: gosc Re: Dżinsy IP: 213.77.117.* 25.05.10, 09:36
      levis u nas a levis w stanach to 2 rozne sprawy ! popieram ! stamtad rzeczy sa naprawde o wiele lepsze jakosciowo !

czy modne w tym seZOnie sa spodnie typu BOyfriend?
    • Gość: maja Re: Dżinsy IP: 212.106.31.* 25.05.10, 11:32
      spodnie lee i wranglera maja 2 lata gwarancji, kosztuja ok 300 zl ale chyba warto wydac te pieniadze
    • Gość: tom Re: Dżinsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 16:58
      Z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej sprawują się spodnie od Cottonfielda. Po dwóch , a nawet trzech latach wyglądają jak nowe.
    • luni8 Re: Dżinsy 26.05.10, 17:06
      Co do Levisów to mam ogólnie dobre doświadczenia.
      Posiadam obecnie 2 pary tych spodni. Jedna z par starła się w kroku co prawda ale dopiero po jakichś 6-7 latach użytkowania i obecnie służy jako spodnie robocze. druga ma 3 lata i trzyma się nieźle.
    • luni8 Re: Dżinsy 26.05.10, 17:09
      Kupiłem kiedyś Big Stary i rozleciały się po roku. Co ciekawe jedne tanie bazarowe Red Stary jedynie wyblakły.
    • Gość: demichelis Re: Dżinsy IP: *.compower.pl 26.05.10, 17:49
      Meskie sa nie do zdarcia z poczciwej Vistuli, zadna para mnie jeszcze nie zawiodla. Diesel zdecydowanie powyzej sredniej. Zawodza Wrangler i Hugo Boss.
    • Gość: anća Re: Dżinsy IP: *.net.autocom.pl 26.05.10, 18:10
      hmmm ja mysle, ze sekret rozpadajacych sie szybko, albo wytrzymujacych lata dzinsow w duzej czesci tkwi w czestotliwosci ich uzywania!

mojemu chlopakowi dzinsy wystarczaja na max rok, no ale on ma w sumie ich 3 pary i nic innego nie nosi, tylko te w kolko na zmiane! (chyba ze jakas elegantsza okazja, to wbije sie w garniak, albo bardzo goraco to jakies krotsze spodenki)

ja mam dzinsy niektore juz 5 rok, starsze tez by sie znalazly ale je oddalam albo wyrzucilam, bo maja juz niemodny kroj - ale w oprocz 4 par dzinsow mam jeszcze kolejne 4 pary spodni, ponad 20 spodnic i sukienki, wiec przy takiej rotacji dluzej wytrzymujawink
    • Gość: buka Re: Dżinsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 18:22
      wyprosukowanie wszystkich tycz spodni kosztowalo tyle samo, zajeły sie tym małe Chinki. nie licylabym na szczegolne różnice w jakości...
    • Gość: jakaja Re: Dżinsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 18:35
      Levis sprzedawany w Polsce jest robiony w Polsce, stąd jakość... I cena. To jedyne dżinsy w moim życiu, które udało mi się zniszczyć. Nie wiem, jak, po miesiącu wyglądały jak szmata i były 2 razy większe niż na początku, a kosztowały 315zł.

Mam swój jeden ulubiony model z big stara, ale co kolekcja to w innym kolorze. Miałam wypadek, dżinsy rozcięto na pogotowiu i teraz nie mogę kupić już takich samych.
      Dobre dżinsy robi też LeeCooper, Only jeans (te mają tez często fajne fasony i nie są zbyt drogie), mam 2 pary spodni z Bershki i też są w miare ok.

Mam figurę gruszki, nigdy nie nosiłam dżinsów, bo jak były dobre w biodrach, odstawały w pasie. Dlatego biodrówki to wybawieniesmile Rurki już niekoniecznie, ale zazwyczaj wybieram fasony z prostymi nogawkami/lekko zwężanymi tylko na dole i jest oksmile
    • Gość: ktoś Re: Dżinsy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 18:43
      buty firm etnis i DC najlepsze buty jakie są!!!!!!!
    • Gość: Monika Re: Dżinsy IP: *.85-200-82.bkkb.no 26.05.10, 19:05
      Mam jedne dallasy kupione ponad 5 lat temu, dzisiaj moze straciły troche na kolorze, nic się nie przetarło. Mam tez Levisy, bo maja długie nogawki, nic mi się nie przeciera, ufam im jako firmie. Za to, moj maz w zeszłym roku kupił sobie czarne levisy w Stanach, które po miesiacu były szare a nie czarne, dlatego zrezygnowałam z zakupu czarnych rurek tej firmy, chociaz szalenie mi się podobały. Ostatnio tez kupił sobie Lee, wygladaja solidnie, ale za krótko aby faktycznie coś o nich powiedziec.
    • Gość: Akaa Re: Dżinsy IP: *.acn.waw.pl 26.05.10, 21:12
      Dla dziewczyn polecam Jackpota (głównie na wyprzedaży, bo normalnie są dośc drogie) a dla płci przeciwnej Cottonfielda...Są w różnych modelach, kolorach.Ja najbardziej lubie w klasycznym granatowym kolorze, bez przetarć i innych udziwnień.Tam takie właśnie są...i po praniu są super!
    • Gość: dasda Re: Dżinsy IP: *.adsl.alicedsl.de 26.05.10, 22:00
      czy kto smi moze powiedziec czemu te jeansy wygladaja jakby byly ze smietnika???? podziurawione..byle co..made in china.... toz to gacie dla plepsu i szmaciarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka